Electrolux EOC5627X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
Ahi
EOC5627
Kasutusjuhend
2
Lugupeetud klient!
Lugege käesolev kasutusjuhend hoolikalt läbi ja hoid-
ke see hilisema kasutamise puhuks alles.
Andke vajaduse korral kasutusjuhend edasi ka sead-
me võimalikule uuele omanikule.
Tekstis kasutatakse järgmisi sümboleid:
Ohutusjuhised
Ettevaatust! Juhised kasutaja ohutuseks.
Tähelepanu! Juhised seadme ohutuseks.
Praktilised juhised ja nõuanded
Keskkonnaalane informatsioon
3
Sisukord
Kasutusjuhend ................................................................................................. 4
Ohutusjuhised......................................................................................................................................................4
Utiliseerimine .......................................................................................................................................................5
Seadme kirjeldus .................................................................................................................................................6
Eestvaade ..............................................................................................................................................................6
Juhtpaneel .............................................................................................................................................................7
Ahi..........................................................................................................................................................................7
Ahju tarvikud ..........................................................................................................................................................8
Enne esimest kasutuskorda ...............................................................................................................................8
Esmane puhastamine............................................................................................................................................8
Ahju kasutamine ..................................................................................................................................................9
Ahju sisse- ja väljalülitamine..................................................................................................................................9
Ahju funktsioonid ................................................................................................................................................10
Resti, küpsetusplaadi ja ahjuplaadi asetamine ahju............................................................................................10
Rasvafiltri paigaldamine/eemaldamine................................................................................................................11
Lisafunktsioonid ...................................................................................................................................................11
Taimer..................................................................................................................................................................12
Küpsetusandur.....................................................................................................................................................13
Mehhaaniline uksesulgur .....................................................................................................................................15
Kasutamine, tabelid ja nõuanded ....................................................................................................................16
Küpsetamine........................................................................................................................................................16
Küpsetustabel ......................................................................................................................................................18
Tabel: Sufleed ja gratineeritud road ....................................................................................................................20
Tabel: Külmutatud valmistoidud ..........................................................................................................................20
Küpsetamine........................................................................................................................................................21
Küpsetustabel ......................................................................................................................................................22
Küpsetusanduri tabel ...........................................................................................................................................23
Grillimine..............................................................................................................................................................24
Grillimistabel ........................................................................................................................................................24
Turbogrillimine .....................................................................................................................................................25
Konserveerimine..................................................................................................................................................26
Kuivatamine .........................................................................................................................................................27
Puhastamine ja hooldamine .............................................................................................................................28
Ahju välispinnad...................................................................................................................................................28
Ahju sisepind .......................................................................................................................................................28
Tarvikud ...............................................................................................................................................................28
Rasvafilter ............................................................................................................................................................28
Pürolüüs - isepuhastusfunktsioon........................................................................................................................29
Juhikud.................................................................................................................................................................30
Ahju valgustus .....................................................................................................................................................32
Ahjuuks ................................................................................................................................................................33
Ahjuukse klaas.....................................................................................................................................................34
Mida teha, kui... ..................................................................................................................................................36
Hooldus ja varuosad.................................................................................... 37
4
Kasutusjuhend
Ohutusjuhised
See seade vastab järgmistele Euroopa Liidu
direktiividele:
73/23/EMÜ, jõustus 19. veebruaril 1973, madal-
pinge direktiiv
89/336/EMÜ, jõustus 3. mail 1989: Elektro-
magnetilise ühilduvuse direktiiv, kaasaarvatud
muudatusdirektiiv 92/31/EMÜ
93/68/EMÜ, jõustus 22. juulil 1993, CE-märgis-
tuse direktiiv
Elektriohutus
Seadme võib ühendada ainult kvalifitseeritud
elektrik.
Seadme rikke või kahjustumise korral eemaldage
kaitse või lülitage kaitsekorgid välja.
Seadme remonti võib teostada üksnes kvalifit-
seeritud hooldustehnik. Asjatundmatul viisil teos-
tatud või ekslik remontimine võib kasutajat tõsiselt
ohustada. Juhul kui seade peaks vajama remonti
või hooldamist, võtke ühendust volitatud edasi-
müüja või müügijärgse teenindusega.
Laste ohutus
Ärge kunagi jätke lapsi töötava seadme lähedusse
järelvalveta.
Ohutus seadme kasutamisel
Seadet tohib kasutada ainult koduses majapida-
mises tavaliseks toiduvalmistamiseks ja küpseta-
miseks.
Elektriseadmete ühendamisel seadme läheduses
olevatesse elektrikontaktidesse peab olema ette-
vaatlik. Ühendusjuhtmed ei tohi puutuda vastu
kuumasid keedualasid ega jääda kuuma ahjuukse
vahele.
Hoiatus: Põletusoht! Ahju sisepinnad kuumene-
vad kasutamise käigus.
Kasutades toiduvalmistamisel alkoholi sisaldavaid
aineid võib ahjus tekkida kergesti süttiv alkoholi ja
õhu segu. Sellisel juhul avage ahjuuks ette-
vaatlikult. Ukse avamisel jälgige, et seadme otse-
ses läheduses ei oleks hõõguvaid pindu, sädemeid
ega lahtist tuld.
Hoiatus akrüülamiidi kohta
Uusimate teaduslike uuringute tulemuste koha-
selt võib eriti tärklist sisaldavate toiduainete
tugev pruunistamine olla tervisele ohtlik tekkiva
akrüülamiidi tõttu.
Seetõttu soovitame roogi küpsetada võimalikult
madalal temperatuuril ning vältida liigset pruu-
nistamist.
Kahjustuste ennetamine
Ärge asetage ahju põhjale alumiiniumfooliumi,
küpsetusplaati, kastruleid jne, sellest tulenev liigne
kuumus võib emailpinda kahjustada.
Küpsetusplaadilt tilkuv puuvilja- või marjamahl võib
jätta püsivaid plekke, mida ei saa puhastamisega
eemaldada. Eriti mahlaste kookide või lahtiste
pirukate küpsetamisel kasutage kõrgete servadega
vormi või plaati.
Ärge asetage avatud ahjuukse peale raskeid ese-
meid.
Ärge kunagi valage vett otse kuuma ahju. See võib
emailpinda ja värvi kahjustada.
Eriti just ahju esikülje liigselt jõuline käsitsemine
võib klaasi purustada.
Ärge hoidke ahjus kergesti süttivaid esemeid. Need
võivad ahju sisselülitamisel süttida.
Ärge hoidke ahjus suure veesisaldusega toidu-
aineid. Need võivad emailpinda kahjustada.
Märkus emailpindadest
Ahju emailpindadele ahju kasutamise käigus
tekkivad värvimuutused ei mõjuta seadme
talitlust kodusel ega professionaalsel kasuta-
misel. Garantii seisukohalt ei peeta neid see-
tõttu riketeks ega puudusteks.
5
Utiliseerimine
Pakkematerjalid
Pakkematerjalid on ökoloogiliselt püsivad ja
korduvkasutatavad. Plastmassist osad tunnete
ära märgistest >PE<, >PS< jne.
Viige kasutatud pakkematerjalid vastavasse
kogumispunkti ja järgige antud materjali puudu-
tavaid eeskirju.
Kasutuselt kõrvaldatud seadme
utiliseerimine
Kasutuselt kõrvaldatud seadmed utiliseerige
ettenähtud viisil.
Hoiatus: Ohtlike olukordade vältimiseks tuleb
kasutuselt kõrvaldatud seade muuta enne utili-
seerimist kasutuskõlbmatuks.
Ühendage seade toitevõrgust lahti ja lõigake
toitejuhe ära.
6
Seadme kirjeldus
Eestvaade
Juhtimispaneel
Klaasuks
Ukse käepide
7
Juhtpaneel
Ahi
Ahju toite märgutuli
Temperatuuri märgutuli
Temperatuuri/aja
näit
Ahju funktsioonid
Reguleerimisnupud
Temperatuuri valikunupp
Küpsetustasandid
Ülemine küttekeha ja grillelement
Juhikud, eemaldatavad
Ahju valgustus
Toidutermomeetri
ühenduspesa
Rasvafilter
Tagaseina küttekeha
Ventilaator
Altküpsetamine
8
Ahju tarvikud
Grillimisrest
Restile võib asetada erinevaid küpsetusnõusid, koogivorme, rösti-
tavaid ja grillitavaid toiduaineid.
Küpsetusplaat
Kookide ja küpsiste valmistamiseks.
Ahjuplaat
Kasutatakse küpsetusplaadina või tilkumisalusena.
Küpsetusandur
Liha küpsetusaja täpseks määramiseks.
Enne esimest kasutuskorda
Esmane puhastamine
Puhastage ahi enne esimest kasutuskorda hoolikalt.
NB! Ärge kasutage kangeid, abrasiivseid
puhastusaineid, et ahju pinnad ei kahjustuks!
Kasutage metallpindade puhastamiseks sobi-
vaid puhastusvahendeid.
1. Keerake ahju funktsioonide valikunupp valgus-
tuse
peale.
2. Tõstke kõik tarvikud ahjust välja ning peske sooja
vee ja nõudepesuvahendiga puhtaks.
3. Puhastage ka ahju sisepinnad sooja vee ja
nõudepesuvahendiga ning kuivatage.
4. Pühkige seadme esikülg niiske lapiga puhtaks.
9
Ahju kasutamine
Ahju sisse- ja väljalülitamine
1. Keerake ahju funktsioonide valikunupp soovitud
funktsiooni peale.
2. Keerake temperatuuri valikunupp soovitud tem-
peratuuri peale.
Ahju toite märgutuli põleb seni, kuni ahi on sisse
lülitatud.
Temperatuuri märgutuli põleb ahju kuumenemise ajal.
3. Kui soovite ahju välja lülitada, keerake ahju funkt-
sioonide valikunupp ja temperatuuri valikunupp
nullasendisse.
Jahutusventilaator
Ventilaator käivitub automaatselt ahju sisse-
lülitamisel, et seadme välispinnad ei kuume-
neks. Peale ahju väljalülitamist jätkab jahutus-
ventilaator tööd, kuni seade on maha jahtunud.
Ventilaator lülitub automaatselt välja.
Ahju funktsioonid
Temperatuuri valikunupp
Ahju toite märgutuli
Temperatuuri märgutuli
10
Ahju funktsioonid
Ahjul on järgmised funktsioonid:
Ahju funktsioon Kasutusotstarve Küttekeha/ventilaator
Ahju valgustus Selle funktsiooni abil saate valgustada ahju
sisemust, nt puhastamise ajaks.
---
Ringleva kuuma
õhuga küpsetamine
Sobib psetamiseks kuni kolmel tasandil
korraga.
Seadke ahju temperatuur 20 -40 °C võrra
madalamaks, kui pealt-/altküpsetamise
funktsiooni korral.
Tagaseina küttekeha,
ventilaator
Pealt-/altküpsetamine
Küpsetiste ja ahjuroogade valmistamiseks ühel
tasandil.
Pealt-/altküpsetamine
Pitsafunktsioon Kasutatakse tugevamat pruunistamist ja
krõbedat põhja nõudvate roogade
valmistamiseks ühel tasandil.
Seadke ahju temperatuur 20 -40 °C võrra
madalamaks, kui pealt-/altküpsetamise
funktsiooni korral.
Altküpsetamine,
tagaseina küttekeha,
ventilaator
Turbogrill
Suuremate liha- või linnuliharoogade
küpsetamiseks ühel tasandil. Funktsioon
sobib ka toitude gratineerimiseks ja
pruunistamiseks.
Grill, ventilaator
Infrapunagrillimine Õhukeste roogade grillimine, asetatakse resti
keskele pruunistuma.
Grill
Laia ulatusega
infrapunagrillimine
Õhukeste roogade grillimine suurtes
kogustes ja leiva röstimine.
Grill, pealtküpsetamine
Pealtküpsetamine Küpsetiste ja sufleede pinna gratineerimine/
pruunistamine.
Pealtküpsetamine
Altküpsetamine Muredate koogipõhjade küpsetamiseks.
Altküpsetamine
Pürolüüs
Ahju automaatne pürolüüspuhastuse
funktsioon. Pürolüüspuhastus põletab ahjust
mustuse ja toidujäägid ning need saab peale
ahju jahtumist hõlpsasti ära pühkida. Ahi
kuumeneb ligikaudu temperatuurini 500 °C.
Pealtküpsetamine,
altküpsetamine, grill,
ventilaator
Resti, küpsetusplaadi ja ahjuplaadi asetamine ahju
Küpsetusplaadi ja ahjuplaadi asetamine
ahju:
Kõikide küpsetusplaatide paremal ja vasakul serval
on väike, nõgus koht.
Selle ülesandeks on takistada plaatide maha-
kukkumist/väljalibisemist.
Plaadid tuleb asetada ahju alati nii, et nõgus osa
jääks tahapoole.
Asetage rest soovitud kõrgusega vahesse.
Resti asetamine ahju:
Asetage rest soovitud kõrgusega vahesse.
11
Rasvafiltri paigaldamine/eemaldamine
Tagaseina küttekeha kaitsmiseks rasvapritsmete eest
paigaldage rasvafilter vaid ahjuroogade valmista-
mise ajaks.
Rasvafiltri paigaldamine
Asetage rasvafilter ülaltpoolt oma kohale tagaseina
süvendisse (ringlusventilaatori ette).
Rasvafiltri eemaldamine
Rasvafiltri eemaldamiseks tõmmake seda ülespoole.
Lisafunktsioonid
Teil on võimalik kasutada taimerit või küpsetusandurit.
Taimer
Taimeri seadistamine.
Küpsetusandur
Liha sisetemperatuuri määramine.
Aja või temperatuuri näit
Reguleerimisnupud
Üldised juhised
Peale funktsiooni valimist vilgub näit umbes 5
sekundit. Sel ajal on võimalik valida taimeri seadis-
tus reguleerimisnupuga
või .
Kui aeg on valitud, vilgub näit uuesti umbes 5
sekundit. Määratud aeg hakkab jooksma.
Helimärguande väljalülitamiseks vajutage mistahes
nupule.
Soovitud ahju funktsiooni ja temperatuuri võite
valida enne või peale taimeri seadistamist.
Kui küpsetamine on lõppenud, keerake ahju funkt-
sioonide valikunupp ja temperatuuri valikunupp
tagasi nullasendisse.
12
Taimer
See funktsioon ei mõjuta ahju tööd.
1. Vajutage soovitud nupule.
Vilgub näit "00".
2. Seadistage taimer reguleerimisnupuga
või (maks. 99
minutit).
Järelejäänud aeg ilmub näidikule 5 sekundi möödudes.
Kui aeg on täis, vilgub näit "00" ja 2 minuti jooksul kostab heli-
märguanne.
3. Helimärguande väljalülitamiseks vajutage mistahes nupule.
13
Küpsetusandur
Kui liha on keskelt saavutanud soovitud temperatuuri,
kostab helimärguanne.
Ahi ei lülitu välja!
Pange tähele kahe temperatuuri erinevust:
– ahju temperatuur: vaadake küpsetustabelit
– liha sisetemperatuur: vaadake küpsetusanduri tabelit
NB! Kasutage üksnes ahjuga kaasasolevat
küpsetusandurit!
Kui küpsetusandur läheb katki, asendage see
uue originaal-küpsetusanduriga!
1. Lükake küpsetusandur prae sisse nii, et selle tipp
on lihatüki kõige paksemas kohas.
2. Lükake küpsetusanduri pistik ahju külgseinas
olevasse pessa kuni lõpuni.
3. Valige soovitud ahju funktsioon ja temperatuur.
Näidikule ilmub soovitatav temperatuur.
Liha sisetemperatuur ilmub näidikule alles siis,
kui see on tõusnud üle 30 °C.
4. Valige soovitud liha sisetemperatuur reguleerimis-
nupuga
või .
14
Umbes 5 sekundi möödudes ilmub näidikule liha sise-
temperatuur antud hetkel.
Kui soovitud temperatuur on saavutatud, kostab heli-
märguanne.
Lülitage helimärguanne välja, vajutades mistahes
nupule.
Hoiatus: Küpsetusandur on kuum!
Küpsetusanduri puudutamisel ja eemaldamisel
on oht end põletada, seepärast olge ettevaatlik.
Ahi ei lülitu välja!
5. Võtke küpsetusanduri pistik pesast ja tõstke praad
koos küpsetusanduriga ahjust välja.
6. Lülitage ahju funktsioon ja temperatuur välja.
Liha sisetemperatuuri kontrollimine või muutmine:
Kui vajutate nupule
või , ilmub näidikule liha
jaoks valitud sisetemperatuur.
Valitud temperatuuri muutmiseks tagantjärele
vajutage nupule
või mitu korda.
15
Mehhaaniline uksesulgur
Uue seadme uksesulgur on tehase poolt deaktiveeri-
tud.
Uksesulguri aktiveerimine
Tõmmake riivi ettepoole, kuni see lukustub.
Ahjuukse avamine:
1. Lükake uks kinni.
2. Vajutage riivile ja hoidke seda all.
3. Avage ahjuuks.
Ahjuukse sulgemine
Sulgege uks ilma riivile vajutamata.
Uksesulguri deaktiveerimine
Lükake riiv nii sügavale kui võimalik.
Seadme väljalülitamine ei deaktiveeri mehhaani-
list uksesulgurit.
16
Kasutamine, tabelid ja nõuanded
Küpsetamine
Ahju funktsioon: Ringleva kuuma õhu
funktsioon või pealt-/ altküpsetamine
Ahjuvormid
Tumedast metallist ja vastava pinnatöötlusega
ahjuvormid sobivad kasutamiseks pealt-/ altküpseta-
mise funktsiooniga
.
Ringleva kuuma õhu funktsiooniga võib kasutada
ka heledast metallist valmistatud ahjuvorme.
Küpsetustasandid
Pealt-/ altküpsetamise funktsiooniga on võimalik
küpsetada vaid ühel tasandil.
Ringleva kuuma õhu funktsiooniga saate küpseta-
da korraga isegi 3 plaaditäit:
1 ahjuplaat:
nt küpsetustasandil 3
1 ahjuplaat:
nt küpsetustasandil 1
2 ahjuplaati:
nt küpsetustasandil 1 ja 3
3 ahjuplaati:
küpsetustasandid 1, 3 ja 5
17
Üldised nõuanded
Asetage küpsetusplaat ahju nii, et kaldserv jääb
ettepoole!
Pealt-/ altküpsetamise või ringleva kuuma õhu
funktsiooniga võite restile asetada korraga ka kaks
vormi ülestikku. Küpsemisaeg oluliselt ei pikene.
Külmutatud toiduainete sulatamisel võivad
ahjuplaadid väänduda. See on tingitud külmu-
tatud toiduainete ja ahju temperatuuri suurest
erinevusest. Jahtumise käigus võtab ahjuplaat
endise vormi.
Märkused küpsetustabelite kohta
Tabelitest leiate informatsiooni erinevate roogade
valmistamiseks sobiva temperatuuri, küpsetusaja ja
küpsetustasandite kohta.
Tabelis toodud temperatuuriseadistused ning
küpsemisajad on soovituslikud. Tulemust mõjutab
ka koogitaigna kogus ja koostis ning küpsetusvormi
omadused.
Soovitame algul valida madalam temperatuur ja
ainult vajadusel, näiteks kui soovite intensiivsemat
pruunistust või kui küpsetusaeg läheb liiga pikaks,
valige kõrgem temperatuur.
Kui Te ei leia oma retseptile vastavaid soovitusi,
lähtuge mõne sama tüüpi toidu kohta antud
valmistusjuhistest.
Kui Te küpsetate küpsetisi küpsetusvormides või
küpsetusplaatidel mitmel tasandil korraga, võib
küpsetusaeg 10-15 minuti võrra pikeneda.
Mahlaseid küpsetisi (näiteks pitsad, puuviljakoogid
jne) tuleb küpsetada ühel tasandil.
Kui küpsetise pealispind on ebatasane, võib see
küpsetamise alguses ebaühtlaselt pruunistuda. Sel
juhul ei ole vaja küpsetustemperatuuri muuta.
Küpsemise käigus pruunistub küpsetis ühtlaselt.
Kui küpsemisaeg on pikk, võite kasutada
lõplikuks küpsemiseks jääkkuumust ja lülitada
ahju umbes 10 minutit enne küpsetusaja lõppu
välja. Kui ei ole märgitud teisiti, on tabelites
toodud juhiste puhul lähtutud sellest, et ahi on
küpsetamise alustamisel külm.
18
Küpsetustabel
Ühel tasandil küpsetamine
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon
Küpsetus-
tasand
Temperatuur
°C
Aeg Tundi
Minutit
Vormis küpsetatavad küpsetised
Biskviitkook või
muretaignaküpsetised
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 150-160 0:50-1:10
Liivataignakook
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 140-160 1:10-1:30
Kondiitrikook
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 150-160 0:25-0:40
Muretaignast koogipõhi
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 170-1801) 0:10-0:25
Biskviitkoogipõhi
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 150-170 0:20-0:25
Õunakook
Pealt-/altküpsetamine 1 170-190 0:50-1:00
Lahtine õunapirukas (2 vormi
Ø20cm, diagonaalselt)
Pealt-/altküpsetamine 1 180-200 0:20-0:30
Lahtine õunapirukas (2 vormi,
Ø20cm, diagonaalselt)
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 170-190 1:05-1:20
Soolane pirukas (nt prantsuse
Quiche Lorraine juustupirukas)
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 160-180 0:30-1:10
Kohupiimakook
Pealt-/altküpsetamine 1 170-190 1:00-1:30
Plaadil küpsetatavad küpsetised
Pidusai või kringel
Pealt-/altküpsetamine 3 170-190
0:30-0:40
Täidisega sai
Pealt-/altküpsetamine 3 160-1801) 0:40-1:00
Leib (rukkileib)
-algul
-lõpus
Pealt-/altküpsetamine 2
2501)
160-180
0:20
0:30-1:00
Tuuletaskud
Pealt-/altküpsetamine 3 160-1701) 0:15-0:30
Rullbiskviit
Pealt-/altküpsetamine 3 180-2001) 0:10-0:20
Ströslitega kook, kuiv
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 150-160 0:20-0:40
Vormikook
Pealt-/altküpsetamine 3 190-2101) 0:15-0:30
Marjakook (pärmitaignast /
biskviittaignast)2)
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 150-170 0:25-0:50
Muretaignapõhjaga marjakook
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 160-170 0:40-1:20
Plaadil küpsetatud küpsetised,
õrna täidisega (nt kohupiim,
koor, meekook)
Pealt-/altküpsetamine 3 160-1801) 0:40-1:20
Pitsa (palju katet) 2
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 180-2001) 0:30-1:00
Pitsa (õhuke)
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 200-2201) 0:10-0:25
Pitaleib
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 200-220 0:08-0:15
Pirukas (Šveitsi)
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 180-200 0:35-0:50
19
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon
Küpsetus-
tasand
Temperatuur
°C
Aeg Tundi
Minutit
Väiksed pirukad
Muretaignapirukad
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 150-160 0:06-0:20
Tordipritsiga tehtud küpsetised
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 140-150 0:10-0:40
Vahustatud taignast valmistatud
küpsetised
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 150-160 0:15-0:20
Beseed
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 80-100 2:00-2:30
Mandlikorvid
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 100-120 0:30-0:60
Väikesed küpsetised
pärmitaignast
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 150-160 0:20-0:40
Väikesed küpsetised võitaignast
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 170-1801) 0:20-0:30
Kuklid
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 170-1901) 0:20-0:35
Väikesed koogid (20 tk plaadil)
Pealt-/altküpsetamine 3 170-1901) 0:20-0:30
1) Ahi vajab eelkuumutust
2) Kasutage tilkumisalust või rasvapanni.
Küpsetusnõuanded
Küpsetustulemus Arvatav põhjus Parandamine
Kook on alt liiga hele
Vale küpsetustasand
Küpsetage kooki madalamal
küpsetustasandil
Liiga kõrge küpsetustemperatuur
Reguleerige küpsetustemperatuur
veidi madalamaks
Liiga lühike küpsetusaeg
Pikendage küpsetusaega
Küpsetusaega ei saa kõrgema
temperatuuri valiise teel
lühendada
Kook vajub kokku (taigen ei ole
küpsenud ja liialt vedel)
Taigen sisaldab liiga palju
vedelikku
Kasutage vähem vedelikku.
Kontrollige, kas taigna segamisaeg
on õige, eriti köögikombainiga
taigna valmistamisel
Liiga madal küpsetustemperatuur
Tõstke küpsetustemperatuuri
Kook on liiga kuiv
Liiga pikk küpsetusaeg
Vähendage küpsetusaega
Liiga kõrge temperatuur või liiga
lühike küpsetusaeg
Valige madalam temperatuur ja
pikendage küpsetusaega
Taigen on ebaühtlaselt jaotunud
Jagage taigen ühtlaselt
küpsetusplaadile
Kook pruunistub ebaühtlaselt
Rasvafiltrit ei ole eemaldatud
Eemaldage rasvafilter
Liiga madal temperatuur
Tõstke veidi temperatuuri
Kook ei küpse ettenähtud
küpsetusajaga
Rasvafiltrit ei ole eemaldatud
Eemaldage rasvafilter
20
Tabel pitsafunktsioon
Küpsetise tüüp Küpsetustasand Temperatuur °C
Aeg
Tundi Minutit
Pitsa (õhuke) 1 180 - 2001) 20 - 30
Pitsa (rohke täidisega) 1 180 - 200 20 - 30
Pirukas 1 180 - 200 45 - 60
Spinatipirukas 1 160 -180 45 - 60
Quiche Lorraine - juustukook 1 170 - 190 40 - 50
Ümmargune kohupiimakook 1 140 - 160 60 - 90
Kohupiima plaadikook 1 140 - 160 50 - 60
Õunakook 1 150 - 170 50 - 70
Köögiviljatäidisega pirukas 1 160 - 180 50 - 60
Pitaleib 1 250 - 2701) 10 - 20
Lehttaignaküpsetised 1 160 - 1801) 40 - 50
Õhukesed koogid 1 250 - 2701) 12 - 20
Lahtised pirukad 1 180 - 2001) 15 - 25
1) Ahi vajab eelkuumutust.
Tabel: Sufleed ja gratineeritud road
Roa tüüp Ahju funktsioon
Küpsetus-
kõrgus
Temperatuur
°C
Aeg
Tundi: Minutit
Makaronivorm
Pealt-/altküpsetamine 1 180-200 0:45-1:00
Lasanje
Pealt-/altküpsetamine 1 180-200 0:25-0:40
Gratineeritud köögiviljad 1)
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 160-170 0:15-0:30
Krõbedaks küpsetatud pikad
saiad1)
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 160-170 0:15-0:30
Magusad sufleed
Pealt-/altküpsetamine 1 180-200 0:40-0:60
Kalasufleed
Pealt-/altküpsetamine 1 180-200 0:30-1:00
Täidetud köögiviljad
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
1 160-170 0:30-1:00
1) Ahi vajab eelkuumutamist
Tabel: Külmutatud valmistoidud
Valmistatav roog Ahju funktsioon
Küpsetus-
tasand
Temperatuur
°C
Aeg
Külmutatud pitsa
Pealt-/altküpsetamine 3
järgige tootjapoolset
juhendit
järgige tootjapoolset
juhendit
Friikartulid 1)
(300-600 g)
Ringleva kuuma õhuga
küpsetamine
3 200-220 15 -25 min
Pikad saiad
Pealt-/altküpsetamine 3
järgige tootjapoolset
juhendit
järgige tootjapoolset
juhendit
Puuviljakook
Pealt-/altküpsetamine 3
järgige tootjapoolset
õpetust.
järgige tootjapoolset
juhendit
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Electrolux EOC5627X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend