Sügavkülmutamine
Erinevate toodete sügavkülmutamine peaks
toimuma külmutuskambris või jahutuselemendil
peale põhjalikku ettevalmistust.
Olenevalt külmutatavast kogusest võib
sügavkülmutusprotsess olla alljärgnev:
1. Kui külmutatav kogus ei ole rohkem kui 3kg
1.1. Seadke temperatuuri reguleerimislüliti
asendisse "3".
1.2. Asetage külmutatav kogus
külmutuskambrisse (maks. 3kg).
1.3. Jätke seade 24-ks tunniks sellisesse
asendisse.
1.4. Pärast 24 tundi seadke lüliti esialgsesse
asendisse või jätke see asendisse "3", mis
sobib ka igapäevaseks kasutamiseks.
Asetage külmunud toiduained
säilituskambri traatkorvi (ZLKF 261) või
traatkorvidesse (ZLKF 301).
2. Kui külmutatav kogus on 3 – 12kg ja 18kg
(kasutades maksimaalset külmutusvõimsust)
2.1. Vajutage indikaatorlülitit (lüliti liigub
väljapoole ja indikaator süttib) ja asetage
külmutatav kogus külmutuskambrisse
(maks. 12 või 18kg).
2.2. Jätke seade 24-ks tunniks sellisesse
asendisse.
2.3. Pärast 24 tundi seadke lüliti esialgsesse
asendisse (vajutage seda ja indikaator
kustub). Asetage külmunud toiduained
säilituskambri traatkorvi (ZLKF 261) või
traatkorvidesse (ZLKF 301).
Ärge kunagi külmutage korraga suuremat
kogust, kui toodud peatükis 'Tehnilised
andmed', vastasel juhul pole külmumine täielik ning
pärast sulatamist võib esineda toidu riknemist
(maitse, aroomi kadumine, lüüsimine jne.).
On soovitatav külmutamise ajal jääd mitte
valmistada, sest jää valmistamine vähendab
külmutamise võimsust.
Sügavkülmikus hoiustamine
Soovitatav on toiduained pärast külmutamist
asetada traatkorvi(desse). Nii saab ruumi
külmutuskambris. Keskmine külmutamine ei riku
juba säilitatud toiduaineid.
Pidage kinni külmutatud toiduainete ostmisel
nendele märgitud säilivusajast. Ise
külmutatud toiduaine säilivusaja kohta on
informatsioon sügavkülmiku ukse siseküljel.
Sümbolid tähistavad erinevaid toiduaineid, numbrid
tähistavad maksimaalset säilitusaega kuudes.
Kiirkülmutatud ja külmutatud toiduainete
säilivus on garanteeritud ainult siis, kui need
ei ole eelnevalt sulanud isegi vähesel määral. Kui
sügavkülmutatud toiduained on sulanud, siis ei ole
soovitav neid enam külmutada. Sellisel juhul tuleb
toiduained ära kasutada võimalikult kiiresti.
Jääkuubikute valmistamine
Jääkuubikute valmistamiseks täitke jäänõu veega
ja asetage see külmutuskambrisse. Jääkuubikute
valmimise aeg võib lüheneda, kui jäänõu põhi jääb
märjaks või temperatuuri valikulüliti seatakse
maksimaalsesse asendisse. pärast jääkuubikute
valmimist ärge unustage seada temperatuuri
valikulülitit tagasi eelmisesse asendisse.
Valmis jääkuubikud saab jäänõust kätte voolava
vee all, painutades või põrutades jäänõud. Kui
jäänõu külmub kambri põhja kinni, siis ärge
kasutage selle eemaldamiseks teravaid või
metallist esemeid, kuna jahutussüsteem võib viga
saada.
Kasulik informatsioon
• Reguleeritava kõrgusega riiulite paigutamine
mõjutab märkimisväärselt värskete toiduainete
kambri mahutavust. Riiuleid saab ümber
paigutada ka siis, kui uks on avatud 90
O
nurga
all.
• Pärast ukse avamist ja sulgemist tekib madala
temperatuuri mõjul seadme sees vaakum.
Pärast ukse sulgemist on soovitav oodata 2 – 3
minutit enne, kui ukse uuesti avate, et sisemine
rõhk saaks taastuda.
• Sügavkülmiku kasutamisel veenduge, et
temperatuur ei tõuseks kunagi üle –18
O
C, sest
kõrgem temperatuur võib põhjustada
toiduainete riknemise.
• Soovitav on külmikut ja sügavkülmikut
kasutada nõuetekohaselt iga päev. Siis on
kergem märgata talitlushäireid ja ära hoida
külmutatud toiduainete riknemist.