Gorenje K52CLB Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend

See juhend sobib ka

K52CLI
K52CLB
www.gorenje.com
DETAILSED JUHISED
KOMBINEERITUD VABALT
SEISVA PLIIDI KASUTAMISEKS
EE
gorenje
ET 1
Täname Teid usalduse ja seadme
soetamise eest.
See detailne kasutusjuhend on koostatud, et
muuta selle seadme kasutamine lihtsamaks.
Juhised võimaldavad teil õppida oma seadet
kasutama võimalikult kiirelt.
Kontrollige, et olete saanud mittevigastatud
seadme. Kui leiate transpordivigastusi, palun
tke koheselt ühendust seadme müüja või
piirkondliku laoga, kust seade tarniti.
Need juhised kehtivad ainult seadmele
prinditud asukoha maal. Kui sellel PUUDUB
maa sümbol, siis palun vaadake tehnilistest
juhistest, kuidas häälestada seadet vastavalt
teie asukoha maale.
Seadet tohib ühendada vaid vastavalt
eeskirjadele ja kasutada vaid õhutatavates
ruumides. Lugege juhiseid enne seadme
ühendamist või kasutamist.
Instruktsioonid on samuti saadaval meie
veebilehel:
http://www.gorenje.com
Tähtis informatsioon
Soovitus, märkus
GORENJE gospodinjski aparati, d.o.o.
Partizanska cesta 12
SI-3320 Velenje, SLOVENIA
ET 2
OLULISED OHUTUSJUHISED
LUGEGE JUHISED TÄHELEPANELIKULT LÄBI JA SÄILITAGE
HILISEMAKS VAATAMISEKS.
Seadet ei tohi kasutada alla 8 aastased lapsed või üsiliste,
sensoorsete või vaimsete puuetega isikud või isikud, kellel puuduvad
vajalikud teadmised või oskused seadme kasutamiseks, välja
arvatud juhul kui nad kasutavad seadet nende turvalisuse eest
vastutava isiku järelvalve all või juhendamisel ning nad mõistavad
seadme kasutamisega seotud ohtusid. Ärge lubage lastel seadmega
märgida. Lapsed ei tohi seadet puhastada ilma järelvalveta.
HOIATUS: Seade ja selle ned osad ivad kasutamisel
muutuda ga kuumaks. Olge ettevaatlik, et te ei puutuks vastu
ahju kütteelemente. Alla 8 aastaseid lapsi tuleb hoida eemal või
pideva järelvalve all.
HOIATUS: Seadme ligipääsetavad osad muutuvad kasutamisel väga
tuliseks. Väikesed lapsed tuleb hoida ahjust eemal.
HOIATUS: Tuleoht: ärge hoidke erinevaid esemeid keedualadel.
ETTEVAATUST: Toiduvalmistamise protsessi ja lühiajalise
toiduvalmistamise protsessi tuleb pidevalt jälgida.
HOIATUS: Õli või rasvaga järelvalveta praadimine pliidil on ohtlik ja
võib põhjustada tuleohtu. ÄRGE kunagi kasutage leegi
kustutamiseks vett, vaid lülitage seade välja ja katke leek näiteks
kaane või tuletekiga.
HOIATUS: Enne lambi vahetamist kontrollige, et ahi on vooluvõrgust
eemaldatud, et hoida ära võimaliku elektrilööki.
Seadet ei tohi paigaldada dekoratiivse ukse taha ülekuumenemise
vältimiseks.
ET 3
HOIATUS: Kui pind on mõranenud, lülitage seade otsekohe välja, et
vältida võimaliku elektrilööki.
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusvahendeid või teravaid esemeid
ahju ukse klaaspaneeli või klaasist hingede katete puhastamiseks,
kuna need võivad pinda kriimustada ja hjustada klaasi purunemise.
Ärge kasutage aurpuhasteid või aerosoole seadme puhastamiseks,
kuna need võivad põhjustada elektrilööki.
Seade pole ettenähtud töötama väliste taimerite või eraldi
kaugjuhtimissüsteemide järgi.
HOIATUS: Kasutage ainult pliidiplaadi tootja poolt väljatöötatud
kaitseid või tootjapoolsetes instruktsioonides osutatud kaitseid, mis
sobivad selle seadmega kasutamiseks. Ebasobivate kaitsete
kasutamine võib põhjustada õnnetusi.
Seade on ette nähtud paigaldamiseks otse põrandale, ilma
lisatugede või soklita.
Kui toitejuhe on vigastatud, tohib seda vahetada vaid tootja või
volitatud hooldustehnik, et vältida võimalike õnnetusi.
Hoolitsege, et kaan on puhas ja sellel pole enne ülestõstmist
vedelikupritsmeid. Kaas võib olla klaasist või lakitud. Seda tohib
sulgeda vaid siis, kui keedualad on täielikult maha jahtunud.
ETTEVAATUST: See seade on ettenähtud ainult toidu
valmistamiseks. Seda ei tohi kasutada muudel eesmärkidel, näiteks
ruumi kütmiseks.
Seadet tohib vooluvõrku ühendada vaid volitatud hooldustehnik või
ekspert. Klambrid (ühenduskaabli asemel) peavad olema kaitstud
klambrikattega (vt lisatarvikud). Seadme omavoliline või
mitteprofessionaalne remont või põhjustada tõsiseid vigastusi ja
seadme kahjustumist.
ET 4
Seadme omavoliline hooldus ja remont võib põhjustada
plahvatusohtu, elektrilööki või lühist ja seoses sellega tekitada
vigastusi ning seadme kahjustumist. Selliseid töid tohib teostada vaid
volitatud hooldustehnik.
Enne seadme paigaldamist veenduge, et kohalik gaasi turustamise
tingimused (gaasi tüüp ja rõhk) vastavad seadme seadistustele.
Seadme seadistused on märgitud imiandmeplaadile.
Seda seadet ei tohi ühendada suitsulõõri. See tuleb paigaldada ja
ühendada vastavalt kehtivatele eeskirjadele. Erilist tähelepanu tuleb
tuleb pöötata ruumi õhutamisele.
ETTEVAATUST: Gaasipliidi kasutamise tulemusena koguneb ruumi,
kuhu see on paigaldatud, kuumust, niiskust ja põlemisjääke. Seetõttu
on oluline köögi õhutamine, eriti just ajal kui seadet kasutatakse.
Hoidke avatuna loomulikud ventilatsiooniavad või paigaldage
mehaaniline ventileerimisseade (õhupuhasti).
ETTEVAATUST: kallutamisvõimalus.
HOIATUS: Seadme ümberkukkumise
vältimiseks, peavad olema paigaldatud
stabilisaatorid. Järgige paigaldusjuhiseid.
Pikemaaegsel intensiivsel kasutamisel võib seade vajada täiendavat
ventilatsiooni, näiteks võite avada akna või veelgi efektiivsemaks
õhutamiseks, suurendate mehaanilise ventilatsiooni töötamise taset.
ET 5
See seade kuulub klassi 1 ja 2/1. Seade võib mõlemalt küljelt toetuda
vastu külgnevaid kappe, kui need paiknevad ühtlases reas. Kui ühel
küljel paikneb seadmest kõrgem köögikapp, peab jääma selle ja
seadme vahele vähemalt 10 cm. Teisele poole võib sellisel juhul
paigaldada vaid sama kõrgusega kapi.
Pöörake tähelepanu põleti osade õigele paigaldamisele.
Ärge paigutage seadet võimsate soojusallikate lähedale, nagu
näiteks tahkekütteahjud, sest kõrge temperatuur nende lähedal võib
seadet kahjustada.
Sulgege peasisselaskeventiil, kui te ei kavatse põleteid kasutada
pikema perioodi vältel (nt enne puhkusele siirdumist).
Kui muude seadmete toitejuhtmed asuvad nii lähedal, et võivad jääda
ahjuukse vahele, võivad need kahjustuda ja tekitada lühise. Seetõttu
hoidke toitejuhtmed seadmest ohutus kauguses.
Kui te avastate vea gaasiseadmes ja märkate gaasilõhna ruumis:
otsekohe sulgege gaasisisselaskeventiil või sulgege
gaasiballoonikraan;
kustutage kõik avatud leegid küttekolletes ja kustutage mistahes
tubakatooted;
ärge lülitage ühtegi elektrilist seadet sisse ega välja (kaasaarvatud
lambid);
õhutage ruum täielikult – avage aknad;
otsekohe teavitage hooldustöökoda või volitatud maagaasi
edasimüüjat.
Ärge katke ahju seinasid alumiiniumpaberiga ja ärge asetage
küpsetuspanne ega muid nõusid ahju põhja. Alumiiniumpaber
tõkestab õhu liikumist ahjus, takistab toidu küpsemist ning kahjustab
emailkatet.
Ahjuuks muutub töötamisel väga tuliseks. Lisakaitseks on
paigaldatud kolmas klaas, see vähendab välispinna temperatuuri
(ainult osadel mudelitel).
ET 6
Suure koormuse all võivad ahjuuksehinged saada kahjustada. Ärge
asetage raskeid panne/potte ahjuuksele ning ärge toetuga avatud
ahjuuksele ahju puhastamise ajal. Ärge kunagi astuge ahjuuksele ja
ärge lubage lastel sellele istuda.
Kontrollige, et te ei kataks kunagi kinni ventilatsiooniavasid ega
tõkestaks õhu liikumist mingil muul viisil.
Jahutusventilatsiooni rikke puhul palun lõpetage seadme
kasutamine, lülitage see välja ja kutsuge hooldustehnik.
PANGE TÄHELE! Juhul kui pliidiplaat mõraneb:
Otsekohe sulgege gaasi ligipääs põletitesse ja lülitage välja
elektrilised kürreelemendid ning eemaldage seade vooluvõrgust.
Ärge puudutage vastu seadme pinda.
Ärge kasutage seadet.
Seadme ühendamiseks kasutage 5x1,5 mm
2
kaablit markeeringuga
H05VV-F5G1,5 või paremat. Toitejuhet tohib vahetada hooldustehnik
või samaväärse kvalifikatsiooniga isik.
Seade peab olema ühendatud fikseetitud juhtmestikuga vastavalt
kehtivatele eeskirjadele.
Seade peab olema ühendatud fikseetitud juhtmestikuga, millele on
lisatud spetsiaalne kaitse. Fikseeritud juhtmestik peab olema
teostatud vastavalt kehtivatele eeskirjadele.
ENNE SEADME ÜHENDAMIST
Enne seadme ühendamist lugege tähelepanelikult läbi
kasutusjuhend. Valest ühendamisest või kasutamisest
põhjustatud remont või rikked ei kuulu garantii alla.
ET 7
SEADME KAAS
Hoolitsege, et kaan on puhas ja sellel pole enne
ülestõstmist vedelikupritsmeid. Kaas võib olla klaasist
või lakitud. Seda tohib sulgeda vaid siis, kui
keedualad on täielikult maha jahtunud.
Sümbol tootel või selle pakendil tähendab, et klaasist
kaas võib kuumutamisel puruneda. Sulgege kõik
põletid enne kaane sulgemist.
Ärge sulgege kaant põleti töötamise ajal!
Sümbol tootel või selle pakendil
tähendab, et klaasist kaas võib
kuumutamisel puruneda.
Sulgege kõik põletid enne kaane sulgemist.
SEADME SAHTEL
Ärge hoidke ahju sahtlis
kergestisüttivaid, plahvatusohtlikke,
lenduvaid või temperatuuritundlikke
esemeid (nagu näiteks paberit,
nõudepesulappe, kilekotte,
puhastusaineid või lahusteid või
aerosoole) Kuna need võivad ahju
töötamise ajal süttida ja põhjustada
tulekahju.
AHJU LISATARVIKUD
(sõltuvalt mudelist)
TRAATJUHIKUD
Traatjuhikud võimaldavad toitu küpsetada neljal
tasandil.
Seadme kasutamine on ohutu juhikutega ja ilma.
TELESKOOPILISED LJATÕMMATAVAD
JUHIKUD
Teleskoopilised väljatõmmatavad juhikud saab
paigaldada teisele, kolmandale ja neljandale
tasandile. Teleskoopjuhikud võivad olla osaliselt või
täielikult väljatõmmatavad.
RELJEEFSED JUHIKUD
Ahju seintes on stantsitud külgsooned neljal tasendil,
kuhu saate asetada küpsetusresti ja pannid.
AHJU UKSE LÜLITI
Lüliti deaktiveerib ahju kuumutamise ja ventilaatori,
kui avate ahjuukse küpsetusprotsessi ajal. Peale
ukse sulgemist, lülitab lüliti küttekehad taas tööle.
JAHUTUSVENTILAATOR
Seade on varustatud jahutusventilaatoriga, mis
jahutab ahju korpust ja seadme juhtpaneeli.
Jahutusventilaator töötab ahju töötamise ajal.
Seade ja mõned ligipääsetavad ahju
osad muutuvad toiduvalmistamise
käigus tuliseks. Kasutage pajakindaid.
REST
Restile on paigaldatud turvariiv. Seetõttu kui
soovite resti ahjust välja tõmmata, tõstke esmalt selle
esiotsa veidi üles.
Rest ja küpsetuspann tuleb alati asetada süvendisse
kahe traatprofiili vahel.
Teleskoopsete väljatõmmatavate juhikute puhul
tõmmake esmalt välja juhikud ühel tasandil ja
asetage küpsetuspann sellele. Seejärel lükake need
käega tagasi nii kaugele, kui need lähevad.
Sulgege ahjuuks alles peale teleskoopsete
juhikute lõpuni ahju lükkamist.
Kui küpsetamistarvikud kuumenevad, siis võib
nende kuju muutuda. See ei mõjuta nende toimivust
ning jahtumisel omandavad nad algse kuju.
JUHTSEADE
(sõltuvalt mudelist)
1. Keedualanupp ees vasakul (gaasipõleti)
2. Keedualanupp taga vasakul (gaasipõleti)
3. Keedualanupp taga parema (gaasipõleti)
4. Keedualanupp ees paremal (gaasipõleti)
5. Küpsetusviisi valikunupp
6. Ahju temperatuuri nupp
7. Programmtaimer
8. Ahju märgutuli (punane valgus). Lamp süttib ahju
kuumenemisel; kui valitud temperatuur on
saavutatud, kustub.
ET 8
SEADME KASUTAMINE
ENNE SEADME ESMAKORDSET
KASUTAMIST
Peale seadme kätte saamist, eemaldage ahjust kõik
osad, kaasaarvatud transpordilisad.
Peske kõik tarvikud sooja vee ja vähese
nõudepesuainega. Ärge kasutage abrasiivseid
pesuvahendeid.
Kui teie pliidiplaadil on tavapärased keedualad,
lülitage need tööle maksimaalsel võimsusel 3 kuni 5
minutiks ilma nõusid peale asetamata. Keedualade
kuumenedes võib pliidiplaadi kohale tekkida natuke
suitsu. Nii saavutatakse keedualade viimistluse
maksimaalne vastupidavus.
Ahju esmakordsel kuumutamisel võib eralduda
iseloomulikku lõhna. Õhutage ruum põhjalikult peale
ahju esmakordset kasutamist.
PLIIDIPLAAT
TAVALISED PLIIDIPLAADID
Kontrollige, et pliidiplaat ja toidunõude põhjad on
puhtad ja kuivad. Sellega parandate
soojusjuhtivust ja väldite kuumutatava ala
kahjustumist.
Ülekuumenenud õli ja rasv võivad süttida. Seetõttu
olge rasva või õliga toiduvalmistamisel
ettevaatlikud ja jälgige pidevalt toiduvalmistamise
protsessi.
Ärge asetage märgasid toidunõusid ja auravaid
kaasi keedualadele. Niiskus võib kahjustada
keedualasid.
Ärge asetage tuliseid toidunõusid jahtuma
keedualadele, mida te ei kasuta, kuna toidunõu
põhjale kondenseeruv niiskus võib põhjustada
roostetamist.
Keeduala töölelülitamiseks keerake nuppu.
Toiduvalmistamise võimsuseks saate valida 1 kuni 6.
Lülitage keeduala välja 3 5 minutit enne
toiduvalmistamise lõppu, et kasutada ära
jääkkuumust ja säästa energiat.
Kiirkeedualad (ainult osadel mudelitel) võivad
töötada suurema võimsusega kui tavalised
keedualad ja seetõttu kuumenevad ka kiiremini. Need
keedualad on tähistatud keskel punase punktiga.
Pikaaegsel kasutamisel võib punane punkt kaduda.
Pikemaaegsel malmplaatide
kasutamisel võivad plaadid ja selle
servad muuta värvi. Värvimuutused ei
kuulu garantii alla.
SOOVITUSI TOIDUNÕUDE VALIMISEKS
Kasutage kvaliteetseid toidunõusid, mis on tugeva
ja sileda põhjaga.
Poti põhja ja keeduala bimõõdud peavad olema
ühesugused.
Spetsiaalse põhjatöötlusega karastatud klaasist
toidunõusid võib kasutada, kui selle põhja läbimõõt
on sama suur keeduala läbimõõduga. Suurema
põhja läbimõõduga nõud võivad kuumenedes
praguneda.
Asetage potid/pannid alti keeduala keskele.
Kui kasutate suruõhupotti, siis jälgige seda, kuni
õige rõhk on saavutatud. Esmalt seadke keeduala
töötama maksimaalsel võimsusel, seejärel järgige
tootjapoolseid juhiseid ja vähendage õigel ajal
vastava anduriga toiduvalmistamise võimsust.
Hoolitsege, et suruõhupotis või mistahes muus
potis või pannil oleks piisavalt vedelikku. Tühja poti
ülekuumenemisel võivad kahjustuda onn toidunõu
kui ka keeduala.
Kasutades erilisi toidunõusid, järgige
tootjapoolseid juhiseid.
SOOVITUSED ENERGIA
SÄÄSTMISEKS
Poti või panni põhja läbimõõt peavad vastama
keeduala läbimõõdule. Kui pott või pann on liiga
väikesed, läheb osa soojusest kaotsi ning
keeduala võib kahjustuda.
Kui toiduvalmistamise protsess lubab, kasutage
kaant.
Toidunõu suurus peab vastama valmistatava toidu
kogusele. Kui kasutate väikese toidukoguse
valmistamiseks suurt potti või panni, läheb osa
energiast kaotsi.
Kui toit vajab pikaaegset valmistamist, kasutage
suruõhupotti.
Juurvilju, kartuleid jms võib hautada vähese
veega. Toit valmib suurepäraselt, kui pott on
kaanega tihedalt kaetud. Peale vee keema
hakkamist vähendage kuumuse taset nii, et sellest
piisaks tasaseks keemiseks.
GAASIPÕLETID
Toidu pruunistamiseks seadke põleti esmalt
maksimaalsele võimsusele ja seejärel jätkake
toiduvalmistamist minimaalsel võimsusel.
Osadel mudelitul on põletid varustatud
termoelektrilise turvaseadisega. leti leegi
ET 9
kustumisel (vee üle keemisel, tuuletõmbus jms),
suletakse gaasi juurdevool automaatselt. Mistahes
gaasi lekkimine ruumi on tõkestatud.
Asetage alati gaasipõleti kaas korrektselt
gaasikroonile. Hoolitsege, et põletikrooni avad
poleks kunagi blokeeritud.
SOOVITUSED TOIDUNÕUDE VALIMISEKS
Toidunõude õige valik võimaldab optimeerida
toiduvalmistamise aega ja gaasikulu. Toidunõu
põhja läbimõõt on sellest aspektist lähtudes kõige
tähtsam.
Kui pott või pann on liiga väike, ulatuvad leegid üle
põhja servade ja võivad toidunõud kahjustada.
Lisaks on gaasikulu suurem.
Gaas vajab põlemiseks õhku. Kui pott või pann on
liiga suur, ei piisa selle põhjal õhku ja lemise
efektiivsus väheneb.
Gaasiplaadi reduktor (ainult osadel mudelitel).
Kasutage gaasiplaadi reduktorit, kui kasutate
toiduvalmistamiseks põletist väiksema läbimõõduga
toidunõud. Asetabe see abipõleti restile.
Põleti tüüp
Konteineri läbimõõt
Suur (3,0 kW)
220-260 mm
Tavaline (1,9 kW)
180-220 mm
Lisa (1,0 kW)
120-180 mm
PÕLETITE SÜÜTAMINE JA KASUTAMINE
Alati vajutage nupule, enne selle keeramist.
Toiduvalmistamise võimsused on tähistatud
nuppudel suure ja väikese leegi sümbolitega.
Keerake nupp üle suure leegi asendi ( ) ikese
leegi asendisse ( )ja tagasi. Töötamise vahemik on
kahe leegi sümboli vahel.
Seadistused ( ) ja ( )vahel pole soovitatavad.
Nendes asendites pole leek stabiilne ja võib kustuda.
Põleti välja lülitamiseks keerake nuppu
paremale, asendisse ( ).
Süütamine ühe käega
Gaasipõleti süütamiseks vajutage vastavale nupule
ja keerake see maksimaalse võimsuse asendisse.
Elektriline süüteküünal tekitab sädeme ja gaas süttib
põlema.
Süütamise kahe käega
Gaasipõleti süütamiseks vajutage vastavale nupule ja
keerake nupp maksimaalse võimsuse asendisse.
Vajutage süüteküünla nuppu.
Elektriline süüteküünal tekitab sädeme ja gaas süttib
põlema.
Elektriline süüde töötab ainult juhul, kui
toitejuhe on ühendatud vooluvõrku. Kui elektriline
süüde ei tööta elektrikatkestuse või niiskete
süüteküünalde tõttu, saate siiski gaasipõleti süüdata
tiku või välgumihkliga.
Peale süütamist hoidke nuppu alla vajutatuna veel
umbes 5 sekundit, kuni leek muutub stabiilseks.
Kui gaasipõleti ei tti 15 sekundi
jooksul, sulgege see ja oodake
vähemalt 1 minut. Seejärel korrake
süütamisprotsessi.
Kui gaasipõleti leek kustus (sõltumata põhjusest),
siis sulgege põleti ja oodake 1 minut enne, kui
püüate uuest süüdata.
ET 10
ELEKTROONILINE PROGRAMMI TAIMER
A Funktsiooni valiku nupp
1 Ahju viitstart
2 Ahju töö lõppemine
3 Minutilugeja
4 Kellaaja näidik
5 Kell
Määrake kellaaeg, vajutades järjest nupule (A).
Valitud sümbol vilgub ekraanil. Keerake nuppu (A),
et valida funktsioon ja vajutage nupule valiku
kinnitamiseks. Ekraanile kuvatakse automaatselt
kellaaeg. Valitud sümbolid jäävad valgustatuks.
Iga kord kui vajutate nupule (A), kinnitatakse
toimingut lühikese helisignaaliga.
Vajutage ja hoidke nuppu (A) 2 sekundit, et
kustutada valitud funktsioon
KELLAAJA SEADISTAMINE
Kui kellaaja sümbol (4) vilgub (peale seadme
esmakordset vooluvõrku ühendamist või
voolukatkestust), vajutage nupule (A) ja hoidke
seda 2 sekundit, kuni vilkumine peatub.
Siis valige kellaaja näidik (A), vajutades järjest
nupule (A). Kellaaja näidik hakkab peale selle
valimist vilkuma.
Kellaaja seadistamiseks keerake nuppu (A).
Kinnitage seadistus, vajutades uuesti nupule (A).
Kui ühelegi nupule ei vajutata, salastatakse
seadistus automaatselt mõne sekundi möödudes
AHJU KASUTAMINE TAIMERIT
SEADISTAMATA
Peale seadme esmakordset vooluvõrku
ühendamist või voolukatkestust hakkab kellaaja
näidiku sümbol (4) vilkkuma.
Et saaksite ahju kasutada, vajutage nupule (A) ja
hoidke seda 2 sekundit. Kellaaja näidik lõpetab
vilkumise.
Ahju saab kasutada ilma piiranguteta, kui taimerit
pole seadistatud.
AHJU KASUTAMINE KOOS PROGRAMMI
TAIMERI SEADISTAMISEGA
Programmi taimeriga saab ahju tööd juhtida kahel
viisil:
Peatumisaja seadistamisega ahi lõpetab töö
määratud ajal.
Viitstardi seadistamisega ahi käivitub ja
lõpetab töötamise automaatselt määratud ajal.
Peatumisaja seadistamine
See režiim võimaldab teil määrata aja, mil soovite, et
ahi lõpetab oma töö. Kõige pikem võimalik seadistus
on 15 tundi konkreetsest ajahetkest.
Esmalt kontrollige, kas kellaaeg on õige.
Valige sümbol (2), vajutades järjest nupule (A),
kuni see sümbol hakkab vilkuma.
Töö lõpetamise aja seadistamiseks keerake nuppu
(A).
Kinnitage seadistus, vajutades uuesti nupule (A).
Kursor liigub kellaaja näidikule. Ahju töö peatumise
sümbol süttib.
Lülitage ahi sisse (ahjunuppude abil seadistage
töötamisrežiim ja temperatuur). Ahi alustab
töötamist ja peatub teie poolt määratud ajal.
Kui jõuab kätte toiduvalmistamise lõppemise aeg,
lülitub ahi välja, mida tähistatakse ka katkendliku
helisignaaliga. Helisignaali välja lülitamiseks
vajutage nupule (A); vastasel korral lülitub
helisignaal automaatsel välja 1 minuti pärast.
Sümbol (2) vilgub. Kui soovite toiduvalmistamist
jätkata, siis vajutage nupule (A) ja hoidke seda 2
sekundit ning vajadusel sisestage uus
toiduvalmistamisaeg.
Viitstardi seadistamine
See režiim võimaldab teil täpsustada aega, millal ahi
peab oma tööd alustama (küpsetamise alustamise
aeg) ja aega, millal küpsetusprotsess lõpeb
(lõppaeg).
Lõpuajaks saate maksimaalselt määrata 12 tundi
konkreetsest ajahetkest alates ja küpsetamise
kestuseks maksimaalselt 3 tundi.
Esmalt kontrollige, kas kellaaeg on õige.
Ahju käivitumise kellaaja seadistamine: Valige
sümbol (1), vajutades järjest nupule (A). Keerake
nuppu (A) käivitumisaja määramiseks ja kinnitage
see, vajutades nupule (A). Hakkab vilkuma töö
lõppaja sümbol (2).
Lõppaja seadistamine: Keerake nuppu (A) lõppaja
määramiseks ja kinnitage see, vajutades nupule
(A).
Ekraanile kuvatakse kellaaeg. Sümbolid (1) ja (2)
süttivad.
Taimer ootab küpsetusprotsessi algust.
Seadistage ahi - ahjunuppude abil määrake
töötamisrežiim ja temperatuur.
Ahi alustab töötamist ja peatub teie poolt määratud
ajal.
Kui jõuab kätte toiduvalmistamise lõppemise aeg,
lülitub ahi välja, mida tähistatakse ka katkendliku
helisignaaliga. Helisignaali välja lülitamiseks
vajutage nupule (A); vastasel korral lülitub
helisignaal automaatsel välja 1 minuti pärast.
Sümbol (2) vilgub. Kui soovite toiduvalmistamist
jätkata, siis vajutage nupule (A) ja hoidke seda 2
sekundit ning vajadusel sisestage uus
toiduvalmistamisaeg.
MINUTILUGEJA SEADISTAMINE
Kella saate kasutada ka minutilugejana, mis annab
alarmina märku määratud aja möödumisest.
1
4
3
5
ET 11
Minutilugejat saate kasutada ainult siis, kui
programmi taimerit pole kasutusel või seadistatud.
Valige sümbol (3), vajutades järjest nupule (A),
kuni see sümbol hakkab vilkuma.
Keerates nuppu (A) määrake aeg, millal
minutimeenutaja peab edastama alarmi. Pikim
võimalik seadistatav aeg on 3 tundi.
Kinnitage seadistus, vajutades uuesti nupule (A).
Ekraan lukustub automaatselt ja sümbol (3) süttib.
Kui määratud aeg on läbi, kostub katkendlik
helisignaal. Helisignaali välja lülitamiseks vajutage
nupule (A) ja hoidke seda 2 sekundit; vastasel
korral lülitub helisignaal automaatsel välja 1 minuti
pärast.
SEADISTUSTE KUVAMINE
Kui taimeri funktsioon on seadistatud, on teil igal
hetkel võimalik seda kontrollida, kui vajutate nupule
(A). Ekraanile kuvatakse mõneks hetkeks
seadistatud väärtus ja seejärel taastatakse kellaaja
näit.
SEADISTUSE KUSTUTAMINE
Seadistuse kustutamiseks vajutage nupule (A) ja
hoidke seda 2 sekundit. Kustutatud funktsiooni
sümbol kustub.
AHI
KÜPSETUSSÜSTEEMI VALIMINE
Ahju käivitamiseks tuleb keerata nuppu "ahju
küpsetusviisi valik", et valida funktsioon ja
temperatuuri määramiseks nuppu "temperatuuri
seadistamine".
Keerake nuppu (vasakule ja paremale), et valida
küpsetusviis (vt programmitabelit - sõltuvalt mudelist).
Samuti saate töötamise ajal seadistusi muuta.
AHJU KASUTAMINE
Töötamistemperatuuri saab määrata
temperatuurkettaga vahemikus 50 - 275°C.
Kellaosutisuunas keerates valite kõrgema
temperatuuri ja vastassuunas keerates madalama
temperatuuri.
Jõuga termostaadi nulli keeramine
põhjustab termostaadi kahjustumist!
AHJU VÄLJA LÜLITAMINE
Keerake KÜPSETUSVIISI VALIKU NUPP asendisse
"0".
Süsteem
Eeldatav
temperatuur
°C
Kirjeldus
Küpsetusviis
50-275
KIIRE EELKUUMUTAMINE
Kasutage seda funktsiooni, kui
soovite ahju kuumutada
soovitud temperatuurini
võimalikult kiiresti. See režiim ei
sobi toidu valmistamiseks. Kui
ahi on saavutanud soovitud
temperatuuri, on
kuumutamisprotsess valmis.
200
ÜLEMINE JA ALUMINE
KÜTTEKEHA
Ahju laes ja põhjal asuvad
küttekehad kiirgavad ühtlaselt
soojust ahju sisemusse.
Pagaritooteid ja liha saab
küpsetada/praadida ainult ühel
tasandil.
180
ÜLEMINE KÜTTEKEHA
Ahju kuumutatakse ainult laes
asuva küttekeha abil. Kasutage
seda toidu ülaosa
pruunistamiseks (lõpp-
pruunistus).
180
ALUMINE KÜTTEKEHA
Soojust kiirgab ainult ahju
põhjas asub küttekeha.
Kasutage seda toidu alumise
osa pruunistamiseks.
ET 12
Süsteem
Eeldatav
temperatuur
°C
Kirjeldus
Küpsetusviis
230
GRILL
Töötab ainult grilli küttekeha, mis
on osa suurest
grillimiskomplektist. Seda
kombinatsiooni kasutatakse
väiksemate lahtiste võileibade,
lihatükkide või õllevorstide
grillimiseks ja leiva röstimiseks.
230
SUUR GRILL
Töötavad ülemine küttekeha ja
grill. Toitu kuumutatakse otse
ahju laes oleva grillimise
küttekeha abil. Kuumutamise
kiirendamiseks on aktiveeritud
ka ülemine küttekeha. Seda
kombinatsiooni kasutatakse
väiksemate lahtiste võileibade,
lihatükkide või õllevorstide
grillimiseks ja leiva röstimiseks.
180
ALUMINE KÜTTEKEHA JA
VENTILAATOR
Seda sobib kasutada
vähekerkiva pärmitaigna
küpsetamiseks ning juur- ja
puuviljade konserveerimiseks.
170
GRILLIMINE KOOS
VENTILAATORIGA
Töötavad grillimise küttekeha ja
ventilaator. Seda kombinatsiooni
kasutatakse liha grillimiseks ja
suuremate lihatükkide või linnuliha
praadimiseks ühel tasandil. See
sobib ka toitude gratineerimiseks
ning pruunistamiseks, krõbeda
kooriku saamiseks.
200
KUUM ÕHK JA ALUMINE
KÜTTEKEHA
Töötavad alumine küttekeha,
ümar küttekeha ja kuuma õhu
ventilaator. Seda kasutatakse
pitsa, niiskete küpsetiste,
puuviljakookide, haputaignast ja
muretaignast küpsetiste
küpsetamiseks mitmel tasandil
korraga.
180
KUUM ÕHK
Töötavad ümar küttekeha ja
ventilaator. Ahju tagaseinale
paigaldatud ventilaator
hoolitseb, et kuum õhk ringleb
ühtlaselt ümber prae või
küpsetise. Seda režiimi
kasutatakse liha praadimiseks ja
kondiitritoodete küpsetamiseks.
Süsteem
Eeldatav
temperatuur
°C
Kirjeldus
Küpsetusviis
180
ÜLEMINE JA ALUMINE
KÜTTEKEHA KOOS
VENTILAATORIGA
Töötavad ülemine ja alumine
küttekeha koos ventilaatoriga.
Ventilaator tagab kuuma õhu
ühtlase liikumise ahjus. Seda
kasutatakse kõikide erinevate
küpsetiste küpsetamiseks,
sulatamiseks ja puu- ning
juurvilja kuivatamiseks.
60
TALDRIKUTE
SOOJENDAMINE
Selle funktsiooniga saate
soojendada oma nõusid
(taldrikuid, tasse) enne toidu
serveerimist, et toit püsiks
kauem soojana.
180
GENTLEBAKE *
See funktsioon võimaldab
küpsetada aeglaselt ja ühtlaselt,
nii et toit jääb pehme ja mahlane.
Sobib liha röstimiseks, kala ja
pagaritoodete küpsetamiseks
ühel restil.
-
SULATAMINE
Õhk ringleb ja ükski küttekeha ei
tööta. Ainult ventilaator on
aktiivne. Seda funktsiooni saab
kasutada toidu aeglaseks
sulatamiseks.
70
AQUA CLEAN
Kuumust kiirgab ainult alumine
küttekeha. Kasutage seda
funktsiooni, et eemaldada ahjust
plekid ja toidujäägid. Programm
kestab 30 minutit
* Selle kasutamisel vastab energiatõhususe klass
EN 60350-1 standardile.
KÜPSETUSVIISIDE KIRJELDUS
Tühja ahju kuumutamine kulutab palju energiat.
Seega on kasulik küpsetada järjestiku erinevaid
küpsetisi ja pitsasid, sellega säästate palju energiat,
kuna ahi on juba kuum.
Kasutage tumedaid silikoon- või emailkattega
küpsetuspanne ja vorme, kuna need juhivad hästi
soojust.
Enne pärgamentpaberi kasutamist veenduge, et see
peab vastu kõrgetele temperatuuridele.
Toidu valmistamisel tekib ahjus palju auru, mis väljub
seadmest selle taga oleva korstna kaudu. Aur võib
kondenseeruda ahju uksel või kaanel (olenevalt
mudelist). Tegemist on tavalise nähtusega, mis ei
mõjuta kuidagi seadme toimimist. Kui olete
toiduvalmistamise lõpetanud, pühkige üleliigne
kondenseerunud vesi lapiga ära.
ET 13
Lülitage ahi välja umbes 10 minutit enne
küpsetusprotsessi lõppu, et säästa energiat,
kasutades ära akumuleerunud soojust.
Ärge jahutage toitu suletud uksega ahjus, et väldite
kondensatsiooni (niiskuse) teket.
Küpsetustasandid
KÜPSETUSVIIS
AHJU VALGUSTUS
Kõikide töötamisviiside valimisel lülitatakse
automaatselt sisse ka ahju valgustus.
KIIRE EELKUUMUTAMINE
Kasutage seda funktsiooni, et kuumutada ahi
võimalikult kiirelt soovitud temperatuurini. See režiim
pole sobiv küpsetamiseks.
Keerake ʺKüpsetusviiside nuppʺ asendisse ʺkiire
eelkuumutamine".
Määrake ahjule soovitud temperatuur
ʺtemperatuuri valikukettaʺ abil.
ÜLEMINE JA ALUMINE KÜTTEKEHA
Ahju laes ja põhjal asuvad küttekehad kiirgavad
ühtlaselt soojust ahju sisemusse. Küpsetisi ja liha on
võimalik küpsetada ainult ühel tasandil.
Liha praadimine
Kasutage emaileeritud, karastatud klaasist, savist või
malmist panni või vormi. Roostevabast terasest
pannid ei sobi, kuna need peegeldavad tugevasti
soojust tagasi.
Kondiitritoodete küpsetamine
Küpsetage ainult ühel tasandil ja kasutage tumedaid
küpsetuspanne ja vorme. Heledakatteliste
küpsetuspannide ja vormidega pruunistuvad
küpsetised nõrgemini, kuna sellised nõud
peegeldavad soojust tagasi. Asetage küpsetusvormid
alati restile. Kui kasutate tarnitud küpsetuspanni,
eemaldage rest ahjust. Küpsetusaeg on lühem, kui
ahi on eelkuumutatud.
Ärge asetage sügavat küpsetuspanni
esimesele tasandile.
SUUR GRILL, GRILL
Toidu grillimisel töötavad ahju lakke kinnitatud
ülemine küttekeha ja grill.
Toidu grillimisel töötavad suur grill, ülemine küttekeha
ja ahju lakke kinnitatud grillimisküttekeha.
Eelkuumutage infrapuna (grilli) küttekeha viis minutit.
Grilli ja suure grilli kasutamisel on maksimaalseks
temperatuuriks 230°C.
Jälgige pidevalt küpsetusprotsessi. Kõrgel
temperatuuril võib toit kiiresti kõrbeda.
Grillimine sobib krõbedate ja madalarasvasusega
vorstikeste, liha- ja kalalõikude (steigid, eskalopid,
lõhesteigid või fileed jne) küpsetamiseks või leiva
röstimiseks.
Kui grillite otse restil, siis määrige rest õliga liha kinni
jäämise vältimiseks ja asetage rest kolmandale
tasandile. Asetage rasvakogumispann esimesele või
teisele tasandile. Kui grillite küpsetuspannil, siis
hoolitsege, et sellel oleks piisavalt vedelikku
kinnikõrbemise vältimiseks. Keerake liha
küpsetamise ajal ringi.
Peale grillimist puhastage ahi, tarvikud ja riistad.
Kui küpsetate forelli, patsutage kala paberrätikuga
kuivaks. Maitsestage kala seest, pintseldage väljast
üle õliga ja asetage restile. Ärge keerake kala
grillimisel ümber.
Grillimine toimub ainult suletud ahju
uksega.
Grilli küttekeha, rest ja muud ahjutarvikud
muutuvad grillimise käigus väga tuliseks. Seetõttu
kasutage pajakindaid ja lihatange.
Lihavardaga küpsetamine
(sõltuvalt mudelist)
Maksimaalne temperatuur lihavardaga küpsetamisel
on 230°C.
Pange vardatugi alt kolmandasse vahesse ja tühi
küpsetusplaat rasva kogumiseks alumisse vahesse.
ET 14
Torgake liha vardasse ja pingutage kruvid.
Asetage varda käepide esimesele toele ja lükake
varda ots paremal ahju tagaseinas olevasse avasse
(ava on kaitstud pööratava kattega).
Eemaldage varda käepide ja sulgege ahju uks.
Lülitage ahi tööle ja valige SUURE GRILLI süsteem.
Grillimine toimub ainult suletud ahju
uksega.
Ärge kasutage grilli asendis 4.
GRILLIMINE KOOS VENTILAATORIGA
Selles režiimis töötavad korraga grilli küttekeha ja
ventilaator. Sobib liha, kala ja juurviljade grillimiseks.
(Vt kirjeldust ja soovitusi lõigust GRILLIMINE.)
KUUM ÕHK JA ALUMINE KÜTTEKEHA
Töötavad alumine küttekeha, ümar küttekeha ja
kuuma õhu ventilaator. Sobib pitsade, õunakookide ja
puuviljakookide küpsetamiseks.
KUUM ÕHK
Töötavad ümar küttekeha ja ventilaator. Ahju
tagaseinale paigaldatud ventilaator hoolitseb, et
kuum õhk ringleb ühtlaselt ümber prae või küpsetise.
Liha praadimine
Kasutage emaileeritud, karastatud klaasist, savist või
malmist panni või vormi. Roostevabast terasest
pannid ei sobi, kuna need peegeldavad tugevasti
soojust tagasi.
Liha kõrbemise vältimiseks hoolitsege, et pannil oleks
piisavalt vedeliku. Keerake praadi küpsetamise ajal.
Praad jääb mahlasem, kui te selle kinni katate.
Kondiitritoodete küpsetamine
Eelsoojendamine on soovitatav.
Küpsiseid ja koogikesi võib küpsetada samaaegselt
(teisel ja kolmandal tasandil).
Pange tähele, et küpsetusaeg võib olla erinev, kui
küpsetate mitmel tasandil korraga. Ülemisel tasandil
küpsevad küpsised võivad olla valmis varem, kui
alumisel tasandil küpsevad küpsised.
Asetage küpsetusvormid alati restile. Kui kasutate
tarnitud küpsetuspanni, eemaldage rest ahjust.
Ühtlase küpsemise tagamiseks, küpsetage korraga
küpsiseid, mis on ühe paksusega.
Ärge asetage sügavat küpsetuspanni
esimesele tasandile.
ALUMINE KÜTTEKEHA JA VENTILAATOR
Seda sobib kasutada vähekerkiva pärmitaigna
küpsetamiseks ning juur- ja puuviljade
konserveerimiseks. Kasutage teist tasandit põhjast ja
eelistatavalt õhukest küpsetuspanni, et kuum õhk
saaks vabalt liikuda ümber toidu ülemise osa.
Konserveerimine
Valmistage toiduained ja purgid ette nagu tavaliselt.
Kasutage kummitihendiga klaaskaasi. Ärge kasutage
keermestatud või metallkaantega purke või
metalltoose. Hoolitsege, et purgi oleksid
ühesuurused, sama sisuga ja tihedalt suletud.
Valage 1 liiter kuuma vett sügavale küpsetuspannile
(umbes 70°C) ja asetage 6 1-liitrist purki
küpsetuspannile. Asetage pann ahju teisele
tasandile.
Konserveerimise käigus jälgige purke, kuni vedelik
hakkab keema (purki tekivad mullikesed).
ÜLEMINE JA ALUMINE KÜTTEKEHA
KOOS VENTILAATORIGA
Seda kasutatakse kõikide erinevate küpsetiste
küpsetamiseks, sulatamiseks ja puu- ning juurvilja
kuivatamiseks. Enne toidu eelkuumutatud ahju
asetamist oodake, kuni valgus esimest korda kustub.
Parima tulemuse saamiseks küpsetage korraga vaid
ühel tasandil.
Ahi peab olema eelkuumutatud. Kasutage teist või
neljandat tasandit, alustades lugemist põhjast
ülespoole.
SULATAMINE
Selles režiimis töötab ainult õhuringlus ilma
küttekehade kuumutamiseta.
Sulatamiseks sobivad vahu- või võikreemiga koogid,
koogid ja kondiitritooted, lein, väikesed saiad ja
sügavkülmutatud marjad.
Enamus juhtudel on soovitatav eemaldada toit
pakendist (ärge unustage eemaldamast ka kõiki
metallkinnitusi ja -klambreid).
Kui pool sulatusajast on möödas, tuleb tükid umber
keerata, segada ja eraldada, kui need on kokku
külmunud.
TALDRIKUTE SOOJENDAMINE
Selle funktsiooniga saate soojendada oma nõusid
(taldrikuid, tasse) enne toidu serveerimist, et toit
püsiks kauem soojana.
ET 15
GENTLEBAKE
See funktsioon võimaldab küpsetada aeglaselt ja
ühtlaselt, nii et toit jääb pehme ja mahlane. Sobib liha
röstimiseks, kala ja pagaritoodete küpsetamiseks
ühel restil.
AQUA CLEAN
Kuumust kiirgab ainult alumine küttekeha. Kasutage
seda funktsiooni, et eemaldada ahjust plekid ja
toidujäägid. Programm kestab 30 minutit.
HOOLDAMINE & PUHASTAMINE
Enne puhastamist eemaldage seade
kindlasti vooluvõrgust ja oodake, kuni
see on maha jahtunud.
Lapsed ei tohi ilma järelvalveta seadet puhastada.
Alumiiniumviimistlus (gaasi põleti)
Kasutage alumiiniumist pindade puhastamiseks
vedelaid mitte-abrasiivseid puhastusaineid, mis on
ette nähtud sellise pinna puhastamiseks. Kandke
aine niiskele lapile ja puhastage pinnad. Seejärel
loputage pinnad puhta veega. Ärge kandke
puhastusainet otse alumiiniumviimistlusele. Ärge
kasutage abrasiivseid puhasteid või käsnasid.
Alumiiniumkattega pinnale ei tohi kanda
ahjupuhastusaineid, kuna nii võite tekitada püsivaid
ja nähtavaid kahjustusi.
Roostevaba terasleht korpuse esiküljel
(sõltuvalt mudelist)
Puhastage seda panda ainult leebe ainega
(seebiveega) ja pehme käsnaga, mis ei kriimusta
viimistlust. Ärge kasutage abrasiivseid
puhastusaineid või lahusteid sisaldavaid
puhastusaineid, kuna need võivad kahjustada
viimistlust.
Lakitud pinnad ja plastikosad (sõltuvalt mudelist)
Ärge puhastage nuppusid, ukse käepidemeid,
kleebiseid ja nimiandmeplaati abrasiivsete
puhastusainetega või materjalidega, alkoholi
sisaldavate ainetega või alkoholiga. Pühkige plekkide
tekkimisel need otsekohe ära niiske pehme lapiga, et
vältida pinna kahjustamist.
Samuti võite kasutada puhastamiseks aineid ja
vahendeid, mis on toodetud spetsiaalselt nimetatud
pindade puhastamiseks.
Emailpinnad (ahi, pliidiplaat)
Kasutage puhastamiseks niisket käsna koos
puhastusainega. Rasvased plekid saate eemaldada
sooje vee ja spetsiaalse emailpindade
puhastusvahendiga. Ärge kunagi kasutage
emailpindade puhastamiseks abrasiivseid
vahendeid, kuna need tekitavad kõrvaldamatuid
vigastusi pinnale.
Klaaspinnad
Ärge kasutage tugevatoimelisi abrasiivseid
puhastusvahendeid või teravaid metallkaabitsaid
ahju ukse puhastamiseks, kuna need kriimustavad
pinda ja põhjustavad klaasi purunemist. Kasutage
klaaspindade puhastamiseks klaasi, peeglite ja
akende puhastusaineid.
KEEDUALADE PUHASTAMINE
Puhastage keedualade ümbrus kuuma vee ja vähese
pesuainelahusega.
Suurema mustuse eemaldamiseks kasutage
puhastusainega niisutatud terasvilla käsna, seejärel
loputage ja pühkige kuivaks.
Soola sisaldavad vedelikud, ülekeev vedelik ja
niiskus mõjuvad kahjulikult keedualadele. Seetõttu
puhastage need alati koheselt.
Puhastage keedualasid regulaarselt kaubandusest
soetavate vahenditega. Kui keeduala on veel veidi
soe, tungib puhastusaine pooridesse palju
tõhusamalt.
Keedualade rõngad on valmistatud roostevabast
terasest. Kuumuse mõjul võivad need mõningase aja
möödudes muutuda kollakaks. See on normaalne.
Kollaseid plekke võib puhastada tavapärase
puhastusainega. Ärge kasutage selleks karedaid
nõudepesukäsnasid, kuna need võivad pinda
kriimustada.
GAASI PÕLETI
Tugesid, pliidiplaadi pinda ja põleti osasid võib
puhastada kuuma veega, lisades sellele veidi
pesuvahendit. Ärge peske neid nõudepesumasinas.
Termoelemendi ja süüteküünla puhastamiseks
kasutage pehmet harja. Korrektseks toimimiseks
peavad need osad olema täiesti puhtad. Puhastage
põletikroon ja kate. Kontrollige, et põletiavad
põletikroonil poleks ummistunud ega muul viisil
blokeeritud. Peale puhastamist, kuivatage hoolikalt
kõik osad ja asetage need korrektselt oma kohale
tagasi. Iga viltu asetatud osa muudab süütamise
keerulisemaks.
Põletikate on kaetud musta emailiga. Kõrgete
temperatuuride mõjul võib see muuta värvi.
Värvimuutused ei mõjuta siiski põleti toimimist.
AHI
Puhastage ahju seinad niiske käsna ja
puhastusainega. Ahju seintele põlenud plekkide
eemaldamiseks kasutage spetsiaalset emailpindade
puhastusainet. Peale puhastamist pühkige ahi
ET 16
kuivaks. Puhastage ahju ainult siis, kui see on
täielikult jahtunud. Ärge kunagi kasutage abrasiivseid
lahusteid, kuna need kriimustavad emailpinda.
Puhastage ahju tarvikud niiske käsna ja
puhastusainega. Samuti võite kasutada spetsiaalseid
lahusteid tugevate plekkide eemaldamiseks.
AQUA CLEAN FUNKTSIOONI
KASUTAMINE AHJU PUHASTAMISEKS
Keerake KÜPSETUSVIISI VALIKU NUPP asendisse
Aqua Clean . Keerake TEMPERATUURI NUPP
asendisse 70°C.
Valage 0,6 l vett küpsetuspannile ja asetage see
kõige alumisele tasandile.
30 minuti pärast on toidujäägid pehmenenud ahju
emailkattega seintel ja neid on lihtne niiske lapiga ära
pühkida.
Kasutage Aqua Clean funktsiooni alles
peale ahju täielikku jahtumist.
VÄLJATÕMMATAVATE
TELESKOOPJUHIKUTE EEMALDAMINE JA
PUHASTAMINE
Kasutage juhikute puhastamiseks ainult
tavapäraseid puhastusaineid.
Hoidke juhikuid alt poolt ja tõmmake neid ahju
keskosa poole.
Eemaldage need ülaosas olevatest avadest.
Ärge peske väljatõmmatavaid juhikuid
nõudepesumasinas.
KATALÜÜTILISTE LISATÜKKIDE
PAIGALDAMINE
Juhikute puhastamiseks kasutage ainult
tavapäraseid puhastusaineid.
Eemaldage traatjuhikud või väljatõmmatavad juhikud.
(Sõltuvalt mudelist).
Paigaldage katalüütilised lisatükid traatjuhikutele.
Traatjuhikute ülemine osa tuleb panna katalüütiliste
lisatükkide ülemistesse avadesse “A".
Asetage traatjuhikud koos katalüütiliste lisatükkidega
ahju seinas olevatesse ülemistesse avadesse "A".
Vajutage nendele, et need lukustuksid alumistesse
avadesse “B“.
Ärge peske katalüütilisi lisatükke
nõudepesumasinas.
LAMBI VAHETAMINE
Lambipirn on kulumaterjal ja seetõttu ei kuulu garantii
alla. Enne lambipirni vahetamist võtke ahjust välja
pannid, rest ja juhikud.
Eemaldage seade vooluvõrgust!
Eemaldage pirnikate ja tõmmake või keerake pirn
välja.
Halogeenlamp: G9, 230 V, 25 W. (tavaline pirn E14,
230 V, 25 W - sõltuvalt mudelist).
Kasutage kaitset põletuste eest hoidumiseks.
MUGAV UKSE SULGEMINE
(sõltuvalt mudelist)
Pliidid on varustatud uute turvaliste uksehingedega
MUGAVUS. Need spetsiaalsed hinged
garanteerivad väga vaikse ja õrna ukse sulgumise.
Kui ukse sulgemiseks kasutatakse liigselt
udu, siis süsteemi efektiivsus väheneb
i kahjustatakse sellega turvasüsteemi.
UKSE LUKK
(sõltuvalt mudelist)
Ukse lukust avamiseks lükake lukustit kergelt
paremale ja tõmmake ust enda poole.
Ukse sulgumisel läheb lukusti
automaatselt algasendisse.
ET 17
AHJUUKSE EEMALDAMINE JA
TAASPAIGALDAMINE
(sõltuvalt mudelist)
1. Avage ahjuuks (lõpuni välja).
2. Pöörake uksehingede klappe (tavapärasel
sulgemisel).
MUGAVA pehme sulgumissüsteemiga keerake
klappe 90°.
3. Sulgege aeglaselt ahjuuks, kuni klapid sobituvad
uksel olevate hingede küljetugedega. 15° nurga all
(vaadates suletud asendis uksest), sulgege
ettevaatlikult uks jatõmmake see välja seadme
mõlemast hingest.
Enne ukse tagasi asetamist, kontrollige
alati, et hingede klambrid haakuksid
ukse küljetugedega. Ukse järsku
sulgemist takistab hingega ühendatud
tugav verdu. Klapi vabastamine
kahjustab ust ja võib tekitada vigastusi.
Ahjuukse eemaldamine ja
taaspaigaldamine
(sõltuvalt mudelist)
1. Avage uks (kuni lõpuni välja).
2. Tõstke üles ja keerake klappe.
3. Sulgege ettevaatlikult uks, tõstke ust veidi ja
tõmmake see seadme mõlemast hingest välja.
Ukse tagasi asetamiseks teostage etapid
vastupidises järjekorras. Kui uks ei sulgu korrektselt,
siis kontrollige, kas hinged asetsevad korrektselt
nende kinnitustel.
AHJU UKSE KLAASPANEELI
EEMALDAMINE JA PAIGALDAMINE
(sõltuvalt mudelist)
Ahju ukse klaaspaneeli on lihtne seestpoolt
puhastada, kuid see tuleb esmalt eemaldada.
Eemaldage ahju uks (vt lõiku "AHJUUKSE
EEMALDAMINE JA TAASPAIGALDAMINE").
Tõstke kergelt ukse vasakul ja paremal küljel olevaid
tugesid (toel markeering 1) ja lükake neid
klaaspaneelist eemale (toel markeering 2).
ET 18
Hoidke ukse klaaspaneeli alumisest servast, tõstke
seda kergelt nii, et see poleks enam kinni toe küljes
ja eemaldage see.
Kolmanda klaaspaneeli eemaldamiseks (ainult osadel
mudelitel), tõstke seda ja eemaldage. Samuti
eemaldage klaaspaneeli kummitihend.
Klaaspaneeli tagasi panemiseks toimige
vastupidises järjekorras. Märgistused (poolring) uksel
ja klaaspaneelil peavad kattuma.
AHJU UKSE KLAASPANEELI
EEMALDAMINE JA PAIGALDAMINE
(sõltuvalt mudelist)
Keerake välja kruvid ukse paremal ja vasakul küljel ja
tõmmake välja ülemine klamber. Nüüd saate välja
tõmmata ukse klaaspaneeli.
Klaaspaneeli tagasi panemiseks teostage
etapid vastupidises järjekorras.
Mistahes vigastused ja rikked, mis on
põhjustatud seadme valest ühendamisest või
kasutamisest, ei kuulu garantii alla. Sellistel
juhtudel tasub kasutaja remondikulud.
PAIGALDAMISE JA ÜHENDAMISE
JUHISED
SEADME PAIGALDAMINE (mm)
Seinad või seadmega külgnev mööbel (põrand, köögi
tagasein, külgseinad) peavad taluma kuumust
vähemalt 90°C.
SEADME TASAKAALUSTAMINE JA
IENDAV TOESTUS (sõltuvalt mudelist)
ET 19
PLIIDI KÕRGUSE REGULEERIMINE
(sõltuvalt mudelist)
Pliidi kõrgus on 900 mm. Seadme kõrgust on võimalik
reguleerida vahemikus 850 mm kuni 940 mm.
1. Pange pliit põrandale tagumisele küljele.
2. Keerake kruvid lahti, vaadake nooli.
Torx T20
3. Seadke sobiv kõrgus.
4. Keerake kruvid kinni.
Pliit tuleb paigaldada horisontaalasendisse!
Järgige järgmiseid samme:
1. Keerake kõrguse reguleerimise kruvisid (vt joonis
1), et seada pliidi kõrgus õigesse asendisse.
2. Reguleerige rattaid (vt joonis 2) kinnitades need
kahe kruviga ääreliistu eesmisse ossa. Kontrollige
pliidi horisontaalasendit vesiloodiga.
3. Pange pimekorgid ääreliistu ees olevatesse
avadesse (vt joonis 3).
ÕHUPUHASTI PAIGALDAMINE
(sõltuvalt mudelist)
ÜMBER MINEKU VÄLTIMISEKS (mm)
(sõltuvalt mudelist)
Võimalik on kinnitada hoidja seinale,
kasutades selleks kaasasolevaid kruvisid ja ankruid.
Kui kaasasolevaid kruvisid ja ankruid pole võimalik
kasutada, kasutage muid, mis tagab turvalise
seinakinnituse.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Gorenje K52CLB Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
See juhend sobib ka