ET 10
Grillipõleti süütamisel peab olema uks
avatud. 2 minuti pärast sulgege uks. Grilliga
küpsetamine jätkub suletud uksega.
AHJU KUUMUTAMINE
ELEKTRILISE INFRAPUNA
KÜTTEKEHAGA
Toitu kuumutatakse otse ahju laes oleva infrapuna
(grilli) küttekeha abil. Seda kasutatakse grillimiseks.
See režiim sobib eriti väiksemate steikide, vorstide,
kotlettide jms grillimiseks. Seda võib samuti
kasutada kana vardas grillimiseks.
Vajutage ja keerake nuppu. Grillimine toimub umbes
temperatuur 240°C juures. Kui see temperatuur on
saavutatud, lülitub küttekeha välja ja see
aktiveeritakse taas, kui temperatuur langeb alla
240°C.
KÜPSETAMISPROTSESSI KÄIVITAMINE
Valige küpsetusviis ja seejärel lülitage see tööle.
AHJU VÄLJA LÜLITAMINE
Keerake KÜPSETUSVIISI VALIKU NUPP
asendisse ( ).
KÜPSETUSVIISIDE KIRJELDUS
Tühja ahju kuumutamine kulutab palju energiat.
Seega on kasulik küpsetada järjestiku erinevaid
küpsetisi ja pitsasid, sellega säästate palju energiat,
kuna ahi on juba kuum.
Kasutage tumedaid silikoon- või emailkattega
küpsetuspanne ja vorme, kuna need juhivad hästi
soojust.
Enne pärgamentpaberi kasutamist veenduge, et see
peab vastu kõrgetele temperatuuridele.
Toidu valmistamisel tekib ahjus palju auru, mis
väljub seadmest selle taga oleva korstna kaudu. Aur
võib kondenseeruda ahju uksel või kaanel (olenevalt
mudelist). Tegemist on tavalise nähtusega, mis ei
mõjuta kuidagi seadme toimimist. Kui olete
toiduvalmistamise lõpetanud, pühkige üleliigne
kondenseerunud vesi lapiga ära.
Lülitage ahi välja umbes 10 minutit enne
küpsetusprotsessi lõppu, et säästa energiat,
kasutades ära akumuleerunud soojust.
Ärge jahutage toitu suletud uksega ahjus, et väldite
kondensatsiooni (niiskuse) teket.
Küpsetustasandid
Ärge asetage sügavat küpsetuspanni
esimesele tasandile.
SÜGAVAT KÜPSETUSPANNI kasutatakse liha
ja niiskete küpsetiste küpsetamiseks. Seda võib
kasutada ka rasvakogumisalusena.
Ärge kunagi asetage küpsetamise ajal
sügavat küpsetuspanni esimesele tasandile , välja
arvatud küpsetusvardaga küpsetamisel, kui
kasutate sügavat küpsetuspanni
rasvakogumisalusena.
KONDIITRITOODETE KÜPSETAMINE
Küpsetamiseks kasutage ainult ühte tasandit ja
kasutage heledaid küpsetuspanne või vorme.
Tumedavärvilised küpsetuspannid või vormid
neelavad ahju põletist liigselt kuumust.
Asetage küpsetusvormid alati restile. Kui kasutate
tarnitud küpsetuspanni, eemaldage rest ahjust.
Küpsetusaeg on lühem, kui ahi on eelkuumutatud.
LIHA KÜPSETAMINE
Kasutage emaileeritud, karastatud klaasist, savist
või malmist panni või vormi. Roostevabast terasest
pannid ei sobi, kuna need peegeldavad tugevasti
soojust tagasi.
Liha kõrbemise vältimiseks hoolitsege, et pannil
oleks piisavalt vedeliku. Keerake liha küpsetamise
ajal ringi. Praad jääb mahlasem, kui te selle kinni
katate.
GRILLIMINE GAASIKÜTTEL VÕI
ELEKTRILISE INFRAPUNA
KÜTTEKEHAGA
Eelkuumutage infrapuna (grilli) küttekeha viis
minutit.
Jälgige pidevalt küpsetusprotsessi. Kõrgel
temperatuuril võib toit kiiresti kõrbeda.
Grillimine sobib krõbedate ja madalarasvasusega
vorstikeste, liha- ja kalalõikude (steigid, eskalopid,
lõhesteigid või fileed jne) küpsetamiseks või leiva
röstimiseks.
Kui grillite otse restil, siis määrige rest õliga liha kinni
jäämise vältimiseks ja asetage rest kolmandale
tasandile. Asetage rasvakogumispann esimesele
või teisele tasandile.
Kui grillite küpsetuspannil, siis hoolitsege, et sellel
oleks piisavalt vedelikku kinnikõrbemise vältimiseks.
Keerake liha küpsetamise ajal ringi. Grillige suletud
uksega.
Peale grillimist puhastage ahi, tarvikud ja riistad.