ET 15
KUUM ÕHK JA ALUMINE KÜTTEKEHA
Töötavad alumine küttekeha, ümar küttekeha ja
kuuma õhu ventilaator. Sobib pitsade, õunakookide ja
puuviljakookide küpsetamiseks.
KUUM ÕHK
Töötavad ümar küttekeha ja ventilaator. Ahju
tagaseinale paigaldatud ventilaator hoolitseb, et
kuum õhk ringleb ühtlaselt ümber prae või küpsetise.
Liha praadimine
Kasutage emaileeritud, karastatud klaasist, savist või
malmist panni või vormi. Roostevabast terasest
pannid ei sobi, kuna need peegeldavad tugevasti
soojust tagasi.
Liha kõrbemise vältimiseks hoolitsege, et pannil oleks
piisavalt vedeliku. Keerake praadi küpsetamise ajal.
Praad jääb mahlasem, kui te selle kinni katate.
Kondiitritoodete küpsetamine
Eelsoojendamine on soovitatav.
Küpsiseid ja koogikesi võib küpsetada samaaegselt
(teisel ja kolmandal tasandil).
Pange tähele, et küpsetusaeg võib olla erinev, kui
küpsetate mitmel tasandil korraga. Ülemisel tasandil
küpsevad küpsised võivad olla valmis varem, kui
alumisel tasandil küpsevad küpsised.
Asetage küpsetusvormid alati restile. Kui kasutate
tarnitud küpsetuspanni, eemaldage rest ahjust.
Ühtlase küpsemise tagamiseks, küpsetage korraga
küpsiseid, mis on ühe paksusega.
Ärge asetage sügavat küpsetuspanni
esimesele tasandile.
ALUMINE KÜTTEKEHA JA VENTILAATOR
Seda sobib kasutada vähekerkiva pärmitaigna
küpsetamiseks ning juur- ja puuviljade
konserveerimiseks. Kasutage teist tasandit põhjast ja
eelistatavalt õhukest küpsetuspanni, et kuum õhk
saaks vabalt liikuda ümber toidu ülemise osa.
Konserveerimine
Valmistage toiduained ja purgid ette nagu tavaliselt.
Kasutage kummitihendiga klaaskaasi. Ärge kasutage
keermestatud või metallkaantega purke või
metalltoose. Hoolitsege, et purgi oleksid
ühesuurused, sama sisuga ja tihedalt suletud.
Valage 1 liiter kuuma vett sügavale küpsetuspannile
(umbes 70°C) ja asetage 6 1-liitrist purki
küpsetuspannile. Asetage pann ahju teisele
tasandile.
Konserveerimise käigus jälgige purke, kuni vedelik
hakkab keema (purki tekivad mullikesed).
ÜLEMINE JA ALUMINE KÜTTEKEHA
KOOS VENTILAATORIGA
Seda kasutatakse kõikide erinevate küpsetiste
küpsetamiseks, sulatamiseks ja puu- ning juurvilja
kuivatamiseks. Enne toidu eelkuumutatud ahju
asetamist oodake, kuni valgus esimest korda kustub.
Parima tulemuse saamiseks küpsetage korraga vaid
ühel tasandil.
Ahi peab olema eelkuumutatud. Kasutage teist või
neljandat tasandit, alustades lugemist põhjast
ülespoole.
SULATAMINE
Selles režiimis töötab ainult õhuringlus ilma
küttekehade kuumutamiseta.
Sulatamiseks sobivad vahu- või võikreemiga koogid,
koogid ja kondiitritooted, lein, väikesed saiad ja
sügavkülmutatud marjad.
Enamus juhtudel on soovitatav eemaldada toit
pakendist (ärge unustage eemaldamast ka kõiki
metallkinnitusi ja -klambreid).
Kui pool sulatusajast on möödas, tuleb tükid umber
keerata, segada ja eraldada, kui need on kokku
külmunud.
TALDRIKUTE SOOJENDAMINE
Selle funktsiooniga saate soojendada oma nõusid
(taldrikuid, tasse) enne toidu serveerimist, et toit
püsiks kauem soojana.
GENTLEBAKE
See funktsioon võimaldab küpsetada aeglaselt ja
ühtlaselt, nii et toit jääb pehme ja mahlane. Sobib liha
röstimiseks, kala ja pagaritoodete küpsetamiseks
ühel restil.
AQUA CLEAN
Kuumust kiirgab ainult alumine küttekeha. Kasutage
seda funktsiooni, et eemaldada ahjust plekid ja
toidujäägid. Programm kestab 30 minutit.
HOOLDAMINE & PUHASTAMINE
Enne puhastamist eemaldage seade
kindlasti vooluvõrgust ja oodake, kuni
see on maha jahtunud.
Lapsed ei tohi ilma järelvalveta seadet puhastada.
Alumiiniumviimistlus (gaasi põleti)
Kasutage alumiiniumist pindade puhastamiseks
vedelaid mitte-abrasiivseid puhastusaineid, mis on
ette nähtud sellise pinna puhastamiseks. Kandke
aine niiskele lapile ja puhastage pinnad. Seejärel
loputage pinnad puhta veega. Ärge kandke