MAX 30 FW

Whirlpool MAX 30 FW, MAX 30/BL, MAX 30/IX, MAX 30/WH Program Chart

  • Tere! Olen tehisintellekti chatbot, kes on koolitatud aitama teid Whirlpool MAX 30 FW Program Chart küsimustega. Olen dokumendi läbi vaadanud ja valmis andma lihtsaid ja arusaadavaid vastuseid.
EE
MAX 30
TOIDU
LIIK
KOGUS
VÕIM
SUSTASE
AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
K
ANA
(terve)
1000
G
700 W
(MAX)
18-20
MIN.
5-10
MIN.
P
ÖÖRAKE KANA POOLE
küpsetamise ajal
ümber. Kontrollige,
et lihamahl oleks
küpsetamise lõpet-
amisel värvitu.
K
ANA
( leed
või
tükid)
500
G
8-10
MIN.
5
MIN.
K
ONTROLLIGE , et li-
hamahl oleks küp-
setamise lõpet-
amisel värvitu.
P
EEKON 150 G
3-4
MIN.
1-2
MIN.
A
SETAGE PLAADILE
KÖÖGIPABER, asetage
sellele 2 või kolm
viilu ja katke köö-
gipaberiga.
K
ÖÖ-
GIVILJAD
(värsked)
300 G
3-4
MIN.
1-2
MIN.
K
ÜPSETAGE KAANE ALL
ja lisage 2 supilusi-
katäit soola.
K
ÖÖGIVIL-
JAD (kül-
mu-
tatud)
250 -
400
G
3-4
MIN.
5-6
MIN.
1-2
MIN. KÜPSETAGE KAANE ALL.
KOOREGA
KARTULID
1 TK
4 TK
4-6
MIN.
12-15
MIN.
2
MIN.
5
MIN.
T
ORGAKE KAHVLIGA. (1
tk = 250 g) Pöörake
poole küpsetamise
ajal ümber.
L
IHA (pik-
kpoiss)
600 -
700
G
600 W
12-14
MIN.
5
MIN.
K
ALA
(terve)
600
G
8-9
MIN.
4-5
MIN.
T
EHKE NAHKA SÄLGUD
ja küpsetage kaane
all.
KALA
(tükidi
leed)
400
G
5-6
MIN.
2-3
MIN.
A
SETAGE ÕHEMAD
TÜKID plaadi keskosa
poole. Küpsetage
kaane all.
KÜPSETAMISE TABEL
MIDA ROHKEM TOITU SOOVITE KÜPSETA-
DA, seda rohkem aega kulub. Rusi-
kareegli kohaselt nõuab kahek-
ordne toidu hulk peaaegu kahek-
ordse kestusega aja kasutamist.
MIDA MADALAM ON TEMPERATU-
UR, seda pikem on vajalik
küpsetusaeg. Toatemper-
atuuril olev toit küpseb
rutem, kui vahetult külmi-
kust võetud toit.
KUI KÜPSETATE MITUT ASJA SAMA
TOIDU jaoks, nt koorega kartuleid,
asetage need ühesuguse küp-
susastme saamiseks ringikujuliselt.
MÕNED TOIDUAINED, NT KARTULID,
ÕUNAD JA MUNAREBUD, on kaetud
koore või kilega. Sellised toid-
uained tuleb rõhu vabastamiseks
ja lõhkemise vältimiseks läbi
torgata kahvli või kokteilikõrrega.
VÄIKSEMAD TOIDUTÜKID KÜPSEVAD KI-
IREMINI KUI suured toidutükid ning
ühesuguse suuruse ja korrapärase
kujuga tükid ühtlasemalt kui eba-
regulaarse kujuga tükid.
TOIDU SEGAMINE JA PÖÖRAMINE ON
võtted, mida kasutatakse nii
tavalisel toiduvalmistamisel
kui ka mikrolainetega küpset-
amisel soojuse kiireks jaotu-
miseks nõu keskele ning
toidu väliskülgede ül-
eküpsemise vältimiseks.
EBAÜHTLASE KUJU VÕI PAK-
SUSEGA TOIDU valmista-
misel asetage õhemad
alad nõu keskosa poole, mis
kuumeneb viimasena.
ROHKELT RASVA JA SUHKRUT sisalda-
vad toidud küpsevad kiiremi-
ni kui rohkesti vett sisaldavad
toidud. Rasva ja suhkru temper-
atuur võib tõusta ka kõrgemale
kui vee temperatuur.
PÄRAST VALMIMIST LASKE TOIDUL
mõnda aega seista. Seisuaeg
parandab alati tulemust, sest siis
jaotub temperatuur toidus üht-
laselt.
KIIRJUHEND
JUHTPANEEL
PAUS VÕI TOIDUVALMISTAMISE PEATAMINE
TOIDUVALMISTAMISE KATKESTAMINE
Ust avades saab toiduvalmistamist katkestada, et toitu
kontrollida, keerata või segada.
T
OIDUVALMISTAMISE TKAMINE
Sulgege uks. Toiduvalmistamine jätkub kohast, kus see katkestati.
K
UI TOIDUVALMISTAMIST EI SOOVITA JÄTKATA
Eemaldage toit, pöörake reguleerimisnupp nullile ja sulgege uks.
q
VALIGE MULTIFUNKTSIONAAL-
SET NUPPU pöörates võim-
suse tase ja funktsioon.
w
PÖÖRAKE TOIDUVALMISTAMISE aja
valikuks reguleerimisnuppu
päripäeva. Ahi käivitub au-
tomaatselt.
VÕIMSUS SOOVITATAV KASUTAMINE
MAX.
(700 W)
JOOKIDE, VEE, SELGETE SUPPIDE, kohvi, tee või muu kõrge vee-
sisaldusega toidu soojendamine. Kui toit sisaldab muna
või koort, valige madalam võimsus.
600 W K
ALA, liha, köögivilja jne valmistamine.
400 W
E
TTEVAATLIKUM TOIDUVALMISTAMINE, nt kõrge proteiinisisal-
dusega kastmed, juustu- ja munaroad ning vormiroogade
viimistlemine. Hautiste valmistamine, või sulatamine.
SULATAMINE SULATAMINE. Või, juustu pehmendamine.
S
OOJANA
HOIDMINE
Toidu SÄILITAMISEKS soojal temperatuuril pärast selle
valmimist.
MIKROLAINETE VÕIMSUSE VALIMINE
EE
MAX 30
KIIRJUHEND
TOIDU
LIIK
KOGUS
VÕIM
SUSTASE
AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
T
ÖÖDELDUD
LIHALÕIGUD
300 G
450 G
700 W
(MAX)
3-5
MIN.
4-5
MIN.
1-2
MIN.
K
ATKE PLAAT
KAANEGA.
R
IIS
2 DL
6 DL
1-2 MIN.
3-4
MIN.
1
MIN.
2
MIN.
K
ATKE LIUD KAANEGA.
L
IHAPALLID 250 G 2 MIN.1-2 MIN.
K
UUMUTAGE KAANETA
JOOK 2 DL 1-2½ MIN.1 MIN.
Ü
LEKUUMUTAMISE
VÄLTIMISEKS asetage
tassi metall-lusikas.
S
UPP (läbi-
paistev)
DL 2-2½ MIN.1 MIN.
S
OOJENDAGE KAANETA
supitaldrikul või
vaagnal.
P
IIMASU-
PID VÕI
KASTMED
DL 2½ - 3 MIN.1 MIN.
Ä
RGE VALAGE nõusse
üle 3/4 selle
mahust. Segage
soojendamise
käigus üks kord.
H
OT DOGID
1 TK
2 TK
600 W
½-1
MIN.
1-1½
MIN.
1
MIN.
L
ASANJE 500 G 5-6 MIN.2-3 MIN.
TOIDU
LIIK
KOGUS
VÕIM
SUSTASE
AEG
SEISUAEG
NÄPUNÄITEID
P
RAAD
800-
1000
G
SULAT-
AMINE
20-22
MIN.
10-15
MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
H
AKKLIHA 500 G
8-10
MIN.
5
MIN.
P
ÖÖRAKE poole su-
latamise ajal ümber.
Eraldage ülessulanud
osad.
T
ÜKELDA-
TUD LIHA,
KOTLETID,
LIHALÕIGUD
500 G 7-9 MIN.5-10 MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
K
ANA
(terve)
1200
G 25 MIN.
10-15
MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
K
ANA,
tükid või
leed
500
G 7-9 MIN.5-10 MIN.
P
ÖÖRAKE/ERALDAGE
poole sulatamise ajal.
Ülekuumenemise
vältimiseks katke ti-
ivaotsad ja koivad foo-
liumiga.
K
ALA
(terve)
600
G
8-10
MIN.
5-10
MIN.
Ü
LEKUUMENEMISE välti-
miseks pöörake poole
sulatamise ajal ümber
ja katke saba fooliumi-
ga.
K
ALA
(tükid
või
leed)
400
G 6-7 MIN.5 MIN.
P
ÖÖRAKE poole su-
latamise ajal ümber.
Eraldage ülessulanud
osad.
L
EIVAPÄTS 500 G
4-6
MIN.
5
MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
P
RANTS-
SAIAD JA
KUKLID
4 TK
(150-
200
G)
-2
MIN.
2-3
MIN.
P
AIGUTAGE ringikuju-
liselt.
P
UUVILJAD
JA MARJAD
200 G 2-3 MIN.2-3 MIN.
E
RALDAGE sulatamise
ajal.
SOOJENDAMISE TABEL
TRADITSIOONILISTE TOIDUVALMISTAMIS-
MEETODITE kohaselt tuleb mikrolai-
neahjus soojendatav toit kuumu-
tada särtsuvalt kuumaks.
PARIMAD TULEMUSED SAAVU-
TATAKSE juhul, kui toidu
paksemad tükid ase-
tatakse plaadi välisservale
ja õhemad keskele.
ASETAGE ÕHUKESED lihalõigud ük-
steise peale või vaheliti. Pak-
semad tükid, nt pikkpoiss ja
vorstikesed, tuleb asetada ük-
steise lähedale külg-külje
kõrvale.
HAUTISTE I KASTMETE soojen-
damisel on soovitav neid soojuse
ühtlaseks jaotumiseks üks kord
segada.
TOIDU KATMINE AITAB säilitada toidu
sees olevat niiskust, vähendab
pritsimist ja lühendab soojen-
damise kestust.
KÜLMUTATUD TOIDUPORTSJONITE
soojendamisel järgige
pakendil toodud valmista-
japoolseid juhiseid.
TOITE, MIDA EI SAA SEGADA, nt
gratään, on parim soojendada
400-600 W juures.
MÕNI MINUT SEISUAEGA TAGAB tem-
peratuuri ühtlase jaotuse toidus.
SULATAMISE TABEL
KILEKOTIS, KILES VÕI PAPIST pak-
endis asuva külmutatud toidu
võib asetada vahetult ahju, kui
pakend ei sisalda metallosi (nt
metallist sulgureid).
PAKENDI KUJU muudab sula-
tusaega. Lamedad pak-
endid sulavad kiiremini
kui paksud plokid.
ERALDAGE TÜKID, kui need
hakkavad sulama. Üksikud
lõigud sulavad kiiremini.
VARJAKE TOIDU OSAD alumiinium-
fooliumi väikeste tükkidega, kui
need soojaks hakkavad minema
(nt kanakoivad ja tiivaotsad).
KUI POOL SULAMISPROTSESSI on läbi,
keerake suured tükid ümber.
KEEDETUD TOIT, HAUTISED JA LIHAKAST-
MED sulavad paremini, kui neid
sulamise käigus segada.
SULATADES ON PAREM LASTA
TOIDUL pisut vajalikust pisut
vähem sulada ning lasta su-
lamisprotsessil seismise ajal
lõpule jõuda.
SEISMISE AEG RAST SULAMIST
PARANDAB ALATI tulemust, sest siis
jaotub temperatuur toidus üh-
tlaselt.
461966204601
SOOJANA HOIDMINE
KUIDAS KASUTADA:
q Pange kuum valmistoit pöördalusele ja sulgege uks.
w Keerake funktsiooninupp asendisse Keep Warm (Hoia soojana).
e Keerake reguleerimisnuppu, et valida soovitud soojendami saeg.
Ahi käivitub automaatselt.
TEHNILISED NÄITAJAD
TOITEPINGE
230 V/50 HZ
NOMINAALNE SISENDVÕIMSUS
1100 W
K
AITSE
10 A (UK 13 A)
M
IKROLAINETE LJUNDIMSUS
700 W
SISEMÕÕTMED (RGUS X LAIUS X
SÜGAVUS)
360 X 392 X 350
INNER DIMENSIONS (HXWXD)
149 X 290 X 290
/