Soo‐
jusaste
Kasutuseesmärk Aeg mi‐
nutites
Näpunäited
1 - 2 Hollandi kaste, sulatamine: (või, šoko‐
laad, želatiin)
5 - 25 Segage aeg-ajalt
1 - 2 Kalgendamine: kohevad omletid, küpse‐
tatud munad
10 - 40 Valmistage kaane all
2 - 3 Riisi ja piimatoitude keetmiseks vaiksel
tulel, valmistoidu soojendamiseks
25 - 50 Vedeliku kogus peab olema riisi ko‐
gusest vähemalt kaks korda suu‐
rem, piimatoite tuleb valmistamise
ajal segada
3 - 4 Köögivilja, kala, liha aurutamine 20 - 45 Lisage mõni supilusikatäis vedelik‐
ku
4 - 5 Kartulite aurutamine 20 - 60 Kasutage maks. 250 ml vett 750 g
kartulite kohta
4 - 5 Suuremate toidukoguste, hautiste ja
suppide valmistamine
60 - 150 Kuni 3 l vedelikku pluss komponen‐
did
6 - 7 Kergelt praadimine: eskalopid, vasikali‐
harull juustuga, karbonaad, kotletid,
vorstid, maks, keedutainas, munad,
pannkoogid, sõõrikud
vasta‐
valt va‐
jadusele
Pöörake poole aja möödudes
7 - 8 Tugevalt praadimine, praetud kartulid,
seljatükid, praelõigud
5 - 15 Pöörake poole aja möödudes
9 Suure koguse vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pajapraad), friikartu‐
lite valmistamiseks
Ukse sisekülg
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
• riiulitasandite numbrid (valitud mudelitel)
• andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinumate toitude soovitatavad riiulitasandid ja
temperatuurid (valitud mudelitel).
Tabelites esitatud temperatuurid ja küpsetusajad on ainult soovituslikud. Täpsemalt sõltuvad
need retseptist ning kasutatava tooraine kvaliteedist ja kogustest.
Küpsetamine
Üldised juhised
• Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui teie varasem seade. Kohandage oma tavapära‐
sed seaded (temperatuur, küpsetusajad) ja riiulitasandid vastavalt tabelites toodud väär‐
tustele.
• Pikema küpsetusaja puhul võib ahju umbes 10 minutit enne küpsetusaja lõppu välja lüli‐
tada, et ära kasutada jääkkuumust.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, võivad ahjus olevad plaadid küpsetamise ajal kõverdu‐
da. Kui plaadid jälle maha jahtuvad, taastub nende esialgne kuju.
18 Vihjeid ja näpunäiteid