VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
• riiulitasandite numbrid (valitud mudelitel)
• andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad riiulitasandid ja tem‐
peratuurid (valitud mudelitel).
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka‐
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
NÕUANDEID AHJU
KÜPSETUSFUNKTSIOONIDE
KASUTAMISEKS
Soojashoidmine
Kasutage seda funktsiooni toidu soojashoidmi‐
seks.
Temperatuur reguleeritakse automaatselt väärtu‐
sele 80 °C.
Nõude soojendamine
Taldrikute ja nõude soojendamiseks.
Pange taldrikud ja nõud ühtlaselt ahjuriiulile.
Tõstke virnasolevad taldrikud poole soojendusa‐
ja möödumisel ringi (vahetage ülemised ja alumi‐
sed).
Automaatne temperatuur on 70 °C.
Soovitatav riiulitasand: 3.
Taigna kergitamine
Seda automaatset funktsiooni võite kasutada kõi‐
gi pärmitaignaretseptide puhul. Programm tagab
taigna kerkimiseks parima keskkonna. Pange tai‐
nas kerkimiseks piisavalt suurde kaussi ja katke
see niiske rätiku või toidukilega. Asetage rest
esimesele ahjutasandile ja pange kauss ahju.
Sulgege uks ja valige taigna kergitamise funktsi‐
oon. Määrake sobiv aeg.
KÜPSETAMINE
Üldised juhised
• Uus ahi võib küpsetada või röstida erinevalt
võrreldes eelmise seadmega. Kohandage
oma tavalisi seadeid (temperatuur, küpsetami‐
se ajad) ja riiuli tasandeid tabelis olevate väär‐
tustega.
• Pikemate küpsetusaegade korral võib ahi um‐
bes 10 minutit enne küpsetusaja lõppu välja
lülituda, et kasutada ära jääksoojus.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, võivad ahjus
olevad plaadid küpsetamise ajal kõverduda. Kui
plaadid jälle maha jahtuvad, taastub nende
esialgne kuju.
Kuidas kasutada küpsetustabeleid
• Esimesel korral soovitame kasutada madala‐
mat temperatuuri.
• Kui te ei suuda leida mõne konkreetse retsepti
jaoks seadeid, otsige sarnast retsepti.
• Küpsetamise aega võib pikendada 10-15 mi‐
nuti võrra, kui küpsetate kooke rohkem kui
ühel tasandil.
• Alguses ei pruunistu erineval kõrgusel olevad
koogid ja küpsetised võrdselt. Sel juhul ärge
muutke temperatuuriseadet. Erinevused üht‐
lustuvad küpsetamise ajal.
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole kül‐
lalt pruun
Vale riiulitasand Pange kook madalamale riiulitasandile.
Kook vajub kokku
(muutub vesiseks,
klimbiliseks, triibuli‐
seks)
Ahju temperatuur liiga kõr‐
ge
Kasutage madalamat seadet
2
www.aeg.com