32 www.electrolux.com
Näpunäiteid külmutatud toidu
säilitamiseks
Seadme parima tööjõudluse tagamiseks
toimige järgmiselt.
• Veenduge, et külmutatud toiduaineid
säilitati poes vastavalt suunistele.
• Pange külmutatud toit pärast ostmist
esimesel võimalusel sügavkülmikusse.
• Ärge avage kaant sageli ega jätke seda
lahti kauemaks, kui on hädavajalik.
• Ülessulanud toit rikneb üsna ruttu ja
seda ei tohi enam uuesti külmutada.
• Ärge ületage toidu tootja poolt määrat-
letud säilitusaega.
PUHASTUS JA HOOLDUS
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid jaotisi.
Regulaarne puhastamine
ETTEVAATUST!
Eemaldage seade vooluvõrgust
enne igasuguste hooldustööde
tegemist.
Ärge kasutage seadme sisemuse
puhastamiseks pesuvahendeid,
söövitavaid tooteid, tugevalt lõh-
nastatud puhastusvahendeid või
poleerimisvaha. Vältige jahutussüs-
teemi kahjustusi. Kompressorit ei
ole vaja puhastada.
1. Lülitage seade välja.
2. Puhastage seadet ning selle tarvikuid
regulaarselt leige vee ja neutraalse
seebiga.
Puhastage kaane tihend ettevaatlikult.
3. Kuivatage seade täielikult.
4. Lükake toitepistik pistikupessa.
5. Lülitage seade sisse.
Sügavkülmuti sulatamine
ETTEVAATUST!
Aurusti kahjustamise vältimiseks
ärge kasutage sellelt härmatise
eemaldamisel teravaid metallist
tööriistu. Ärge kasutage sulatamise
kiirendamiseks mehhaanilisi sead-
meid või muid kunstlikke vahendeid
peale tootja poolt soovitatute. Kül-
mutatud toiduainete temperatuuri
tõus sulatamise ajal võib lühendada
nende säilimisaega.
Sulatage külmik, kui härmatisekihi paksus
on jõudnud 10-15 millimeetrini.
Seadme seintele koguneva härmatise hulk
suureneb, kui välisõhu niiskusesisaldus
on suur või juhul, kui külmutatav toit ei ole
korralikult pakitud.
Parim aeg külmiku sulatamiseks on siis, kui
seal on vähe või üldse mitte toiduaineid.
1. Lülitage seade välja.
2. Võtke säilitatavad toiduained välja,
pakkige mitme ajalehekihi sisse ja
asetage jahedasse kohta.
3. Jätke kaas lahti, eemaldage sulatus-
vee äravoolu kork ja koguge kogu
sulatusvesi kandikule. Kasutage kaa-
bitsat, et jää kiiresti eemaldada.
• Ärge pange värsket külmutamata toitu
külmutatud toidu vastu, kuna vastasel
korral külmutatud toidu temperatuur
tõuseb.
• Lahjad toiduained säilivad paremini ja
kauem kui rasvased toiduained; sool
lühendab toidu säilitusaega.
• Külmunud vedelike tarbimine kohe
pärast sügavkülmikust väljavõtmist võib
põhjustada naha külmakahjustusi.
• Säilitusaja jälgimiseks on soovitatav iga-
le säilitatavale toidule märkida külmuta-
miskuupäev.
Multilignual_UM-Electrolux_NEW_2015-09-07.indd 32 2015-09-08 10:13:08