IKEA MWD 240 AN Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
1
EE
COMPACT EASYTRONIC
www.whirlpool.com
2
EE
PAIGALDAMINE
ENNE ÜHENDAMIST
V
EENDUGE, ET SEADE EI OLE KAHJUSTATUD. Kontrolli-
ge, kas ahju uks sulgub korralikult vastu ukse
tuge. Tühjendage ahi ja puhastage sisemust
pehme niiske lapiga.
PÄRAST ÜHENDAMIST
S
EADME MAANDAMINE on kohustuslik. Toot-
ja ei vastuta inimeste ega loomade vi-
gastuste või esemete kahjustamise eest,
mille põhjuseks on selle nõude mittejär-
gimine.
Tootjad ei vastuta probleemide eest, mille
põhjuseks on juhiste mittejärgimine kasu-
taja poolt.
Ä
RGE KASUTAGE SEADET, kui selle toitekaabel
või -pistik on defektne, kui see ei tööta
korralikult või kui seda on vigastatud või
see on maha kukkunud. Ärge kastke toi-
tekaablit ega -pistikut vette. Hoidke toi-
tekaabel eemal tulistest pindadest. Taga-
järjeks võib olla elektrilöök, tulekahju või
muud ohud.
K
ONTROLLIGE, ET tüübisildil toodud pinge
vastaks teie kodus olevale.
AHJU VÕIB KASUTADA AINULT SIIS, KUI ahju uks on
korralikult kinni.
A
SETAGE AHI STABIILSELE TASASELE PIN-
NALE, mis ahju ja tarvikute jaoks
küllalt tugev. Käsitsege olge
ettevaatlik.
A
SETAGE AHI KÜTTEKEHADEST eemale. Küllaldase
ventilatsiooni saavutamiseks peab ahju kohal
olema vähemalt 30 cm vaba ruumi. Veenduge,
et ahju all, kohal ja ümber oleks tühi ruum - nii
saab õhk korralikult liikuda. Mikrolaineahju ei
tohi asetada kappi.
KUI AHI ON TELEKA, RAADIO VÕI ANTENNI LÄHEDAL, võib
tagajärjeks olla halb televisiooni
ja raadiovastuvõtt.
3
EE
SEADE POLE ETTE NÄHTUD KASUTAMISEKS välise
taimeri või väliste kaugjuhtimissüsteemi-
dega.
LUBAGE LASTEL SEADET ILMA t ä i s k a s v a n u t e
järelvalveta kasutada ainult siis, kui neid
on põhjalikult juhendatud, nii et laps
suudaks seadet turvaliselt kasutada ja
istaks vale kasutamisega kaasnevaid
ohte. Kui lapsed kasutavad muid
soojusallikaid (kui need olemas on)
eraldi või ühenduses
mikrolainetega,
peab nende üle
olema järelvalve, sest
kasutamisel tekkib
kõrge temperatuur.
S
EE SEADE EI OLE ETTE NÄHTUD kasutamiseks
isikute poolt (sh lapsed), kelle füüsilised,
sensoorsed või vaimsed võimed on
vähenenud, kellel puudub vastav kogemus
ja teadmised, v.a. juhul, kui nende üle on
järelvalve või kui neid on ahju kasutamise
osas juhendanud inimene, kes vastutab
nende turvalisuse eest.
LASTE ÜLE PEAB OLEMA JÄRELVALVE, tagamaks,
et nad ei mängi seadmega.
TÄHTSAD OHUTUSJUHISED
ÄRGE KUUMUTAGE EGA KASUTAGE KERGESTISÜT-
TIVAID MATERJALE ahjus või selle lähedal.
Aurud võivad põhjustada tule- või
plahvatusohtliku olukorra.
Ä
RGE KASUTAGE MIKROLAINE ahju riiete,
paberi, maitseainete, ürtide, puidu,
lillede, puuvilja või muude süttivate
materjalide kuivatamiseks. Tagajärjeks
võib olla tulekahju.
Ä
RGE KÜPSETAGE TOITU LIIGA KAUA.
Tagajärjeks võib olla tulekahju.
ÄRGE TKE AHJU JÄRELVALVETA, eriti mitte siis,
kui kasutate toiduvalmistamise protsessis
paberit, plastikut või muid süttivaid
materjale. Paber võib söestuda või põleda
ja mõned plastikud võivad sulada, kui neid
kasutatakse toitu soojendades.
Ärge jätke ahju järelvalveta, kui kasutate
palju rasva või õli, sest need võivad ül-
ekuumeneda ja põhjustada tulekahju!
K
UI AHJUS / SELLEST LJASPOOL OLEV MA-
TERJAL PEAKS SÜTTIMA I ON NÄHA SUITSU,
hoidke ahju uks kinni ja lülitage ahi välja.
Ühendage lahti toitekaabel või lülitage
vool välja elektrikilbist.
LUGEGE TÄHELEPANELIKULT JA HOIDKE TULEVIKU TARBEKS ALLES
Ä
RGE KASUTAGE OMA MIKROLAI-
NEAHJU õhukindlalt suletud
konteinerite soojendami-
seks. Rõhk suureneb ja
võib avades põhjustada kah-
justusi või plahvatada.
MUNAD
Ä
RGE KASUTAGE OMA MIKROLAINEAHJU tervete
munade (kas koorega või ilma) keetmiseks
või soojendamiseks, sest need
võivad plahvatada isegi pärast
mikrolainesoojendamise lõppemist.
U
KSETIHENDEID JA NENDE ÜMBRUST tuleb regu-
laarselt kontrollida kahjustuste osas. Kuiu
need piirkonnad on kahjustatud, ei tohi
seadet kasutada, kuni selle on parandanud
väljaõppinud hooldustehnik.
ÄRGE KASUTAGE selles seadmes
korrosiivseid kemikaale ega auru.
Seda tüüpi ahi on spetsiaalselt ette
nähtud toidu soojendamiseks või
valmistamiseks. See ei ole mõeldud
tööstuslikuks ega laborikasutuseks.
Ä
RGE RIPUTAGE EGA ASETAGE ahju uksele
esemeid, sest see võib kahjustada
ahju ava ja hingi. Ukse käepidet ei tohi
kasutada, et sellele esemeid riputada.
4
EE
ÜLDIST
S
EE SEADE ON ETTE NÄHTUD AINULT KODUSEKS KASUTAMISEKS!
S
EADET EI TOHI KASUTADA MIKROLAINETEGA, kui ahjus
ei ole toitu. Selline kasutamine kahjustab
tõenäoliselt seadet.
K
UI KASUTATE AHJU, pange sellesse klaas veega.
Vesi absorbeerib mikrolaine energia ja ahi ei
saa viga.
ENNE KUI PANETE AHJU paber- või
kilekoti, eemaldage sellelt ´metallist
kinnituselemendid.
FRITEERIMINE
Ä
RGE KASUTAGE MIKROLAINEAHJU friteerimiseks,
sest õli temperatuuri ei ole võimalik
kontrollida.
VEDELIKUD
N
T KARASTUSJOOGID VÕI VESI. Vedeliku üle
keemispunkti kuumutamine
võib toimuda, ilma et mullide
ilmuminen sellest märku
annaks. Selle tagajärjeks võib
olla kuuma vedeliku äkiline
ülekeemine.
Selle võimaluse vältimiseks toimige järgmiselt:
1. Vältige kitsaste kaelte ja sirgete seintega
anumate kasutamist.
2. Segage vedelikku enne kui asetate
anuma ahju ning jätke teelusikas
anumasse.
3. Pärast soojendamist jätke natukeseks
ajaks seisma ja segage uuesti, enne kui
eemaldate anuma ettevaatlikult ahjust.
P
ÄRAST IMIKUTOIDU VÕI VEDELIKE soojenda-
mist lutipudelis või imikutoidu
purgis, liigutage toitu ja kont-
rollige selle temperatuuri enne
serveerimist. Nii võite olla kindel, et soojus on
ühtlaselt jaotunud ning väldite põletusi.
Enne soojendamist veenduge, et kaas ja lutt
on ära võetud!
ETTEVAATUSABINÕUD
KASUTAGE PÕLETUSTE VÄLTIMISEKS pajalappe
või ahjukindaid, kui puudutate
pärast toiduvalmistamist anumaid,
ahju osi ja potte. Kasutamisel võivad
juurdepääsetavad osad tuliseks minna,
väikesed lapsed tuleb ahjust eemal
hoida.
Ä
RGE KASUTAGE AHJUÕÕNT panipaigana.
A
HJU VENTILATSIOONIAVASID ei tohi kinni katta. Õhu
sissevõtu- või ventilatsiooniavade blokeerimine
võib ahju kahjustada ja tulemuseks on halvad
toiduvalmistamise tulemused.
Ä
RGE HOIDKE ega kasutage seda seadet vabas õhus.
ÄRGE KASUTAGE seda toodet köögi kraanikausi
lähedal, niiskes keldris ega ujumisbasseini vms
lähedal.
5
EE
AURUTI On saadaval ainult tea-
tud mudelitel
KASUTAGE AURUTIT KOOS KURNAGA sel-
liste toitude puhul nagu kala,
köögivili ja kartulid.
ASETAGE auruti alati klaasist pöör-
dalusele.
TRAATRAAM On saadaval ainult teatud mu-
delitel
KASUTAGE GRILLIFUNKTSIOONIDE kasu-
tamisel traatraami.
TARVIKUD
ÜLDIST
K
UI METALLI SISALDAVAD TARVIKUD puutuvad kokku
ahju sisemusega ajal, mil ahi töötab, võib sel-
lest tekkida säde ja kahjustada ahju.
PÖÖRDALUSE TUGI
K
ASUTAGE KLAASIST PÖÖRDALUSE ALL
pöördaluse tuge. Ärge kunagi pan-
ge pöördaluse toele muid tarvi-
kuid.
Sobitage pöördaluse tugi ahju.
KLAASIST PÖÖRDALUS
K
ASUTAGE KLAASIST PÖÖRDALUST kõigi toiduvalmis-
tamise meetodite puhul. Sellele
kogunevad toidumahl ja toiduo-
sakessed, mis muidu määriksid
ahju sisemust.
Asetage klaasist pöördalus pöördaluse toele.
E
NNE TOIDUVALMISTAMIST VEENDUGE, ET KASUTATAVAD
TARVIKUD sobivad ahjus kasu-
tamiseks ja lasevad läbi
mikrolaineid.
K
UI PANETE TOIDU JA TARVIKUD mikrolaineahju,
veenduge, et need ei puutuks kokku ahju sise-
musega.
E
NNE AHJU KÄIVITAMIST VEENDUGE ALATI, et pöör-
dalus saab vabalt pöörelda. Kui pöördalus ei
saa vabalt pöörelda, tuleb kasutada väiksemat
anumat.
T
URUL ON saadaval erinevaid tarvikuid. Enne
ostsmist veenduge, et need sobivad mikrolai-
neahjule.
See on eriti tähtis metallist valmistatud või
metallist osadega tarvikute puhul.
KAITSE / LAPSELUKU KÄIVITAMINE
SEE AUTOMAATNE TURVAFUNKTSIOON AKTIVEERITAKSE
ÜKS MINUT PÄRAST ahju pöördumist “oote-
rezhiimile“. (Ahi on “ooterezhiimis”, kui
kuvatakse 24-tunni kella või kui kel-
laaega ei ole määratud, kui näidik on
tühi).
UKS TULEB AVADA JA SULGEDA, nt toitu sisse pannes,
enne kui turvalukk vallandub. Vastasel korral
kuvatakse näidikule DOOr“ (UKS).
door
6
EE
JUHTPANEEL
MWD240
MWD242
MWD244 MWD246
7
EE
PAUS VÕI TOIDUVALMISTAMISE PEATAMINE
TOIDUVALMISTAMISE KATKESTAMISEKS:
TOIDUVALMISTAMIST VÕIB KATKE-
STADA (PAUS), et avada uks ja
toitu kontrollida, keerata või
segada. Seadistus säilib 10
minuti jooksul.
K
UI TE SOOVI TOIDUVALMSITAMIST JÄTKATA:
VÕTKE TOIT VÄLJA, pange uks kinni ja
vajutage stoppnupule.
T
OIDUVALMISTAMISE TKAMISEKS:
P
ANGE UKS KINNI ja vajutage ÜKS KORD stardinu-
pule. Toiduvalmistamine jätkub ko-
hast, kus see katkestati.
VAJUTAGE STARDINUPULE KAKS KOR-
DA, et suurendada aega 30 sekun-
di võrra.
K
UI TOIDUVALMISTAMINE ON BI, kostab 10 minuti
vältel kord minutis helisignaal. Signaali tühista-
miseks vajutage STOPP-nu-
pule või avage uks.
MÄRKUS: Ahi säilitab seadis-
tusi ainult 60 sekundi vältel, kui uks pärast toi-
duvalmistamise lõppu avatakse ja seejärel su-
letakse.
KÖÖGI TAIMER
KASUTAGE SEDA FUNKTSIOONI, kui vajate köögitaimerit mingil põhjusel täpse aja mõõtmiseks, nt mune
keetes või taina kergitamiseks enne küpsetamist jne.
q
VAJUTAGE KELLA NUPPU.
w
KEERAKE REGULEERIMISNUPPU, ET MÄÄRATA mõõdetav aeg.
e
VAJUTAGE STARDINUPPU.
V
ILKUVAD KOOLONID näitavad, et taimer töötab.
Ü
HE VAJUTUSEGA KELLA NUPULE näitab, kui palju aega on taimeril järele jäänud. Seda kuvatakse 3 se-
kundit ning seejärel uuesti toiduvalmistamise aega (kui toiduvalmistamine on hetkel pooleli).
K
ÖÖGI TAIMERI PEATAMISEKS, kui see töötab mõne teise funktsiooni taustal, tuleb esmalt taimer esi-
plaanile tuua, vajutades kella nupule, ning seejärel taimer peatada, vajutades stopp-nupule.
K
UI TAIMER ON AJA MAHALUGEMISE LÕPETANUD, kõlab helisignaal.
8
EE
AINULT MIKROLAINED
V
ÕIMSUS SOOVITATUD KASUTUS:
JET
(700 W)
J
OOKIDE, VEE, SELGETE SUPPIDE, kohvi, tee või muu kõrge veesisaldusega toidu
soojendamine. Kui toit sisaldab muna või koort, valige madalam võimsus.
600 W K
ALA, LIHA, KÖÖGIVILJA JNE valmistamine.
500 W
E
TTEVAATLIKUM TOIDUVALMISTAMINE, nt kõrge proteiinisisaldusega kastmed, juustu- ja
munaroad ning vormiroogade viimistlemine.
350 W HAUTISTE VALMISTAMINE, või sulatamine.
160 W S
ULATAMINE. Või, juustu pehmendamine.
90 W J
ÄÄTISE pehmendamine.
KÜPSETAMINE & SOOJENDAMINE MIKROLAINETEGA
KASUTAGE SEDA FUNKTSIOONI tavaliseks toiduvalmistamiseks ja soojendamiseks, nt köögiviljade, kala,
kartuli ja liha puhul.
K
UI TOIDUVALMISTAMISPROTSESS KÄIVITUS:
Aega on lihtne suurendada 30-sekundiliste sammudega, vajutades stardinupule. Iga vajutus suu-
rendab aega
30 sekundi võrra. Aega võib suuremaks või väiksemaks muuta ka reguleerimisnuppu keerates.
IMSUSASTME VALIMINE
q
VAJUTAGE MIKRONUPPU võimsuse määramiseks.
w
KEERAKE REGULEERIMISNUPPU, et valida toiduvalmistamise aeg.
e
VAJUTAGE STARDINUPPU.
K
ELLAAEG ON MÄÄRATUD ja toimib.
K
UI SOOVITE KELLA EKRAANILT EEMALDADA, kui kellaaeg on juba määratud, vajutage lihtsalt uuesti valiku-
nupule 3 sekundi vältel ja vajutage seejärel stoppnupule.
K
ELLA TAGASITOOMISEKS järgige ülalkirjeldatud protseduuri.
MÄRKUS: KELLA SEADISTADES HOIDKE UKS LAHTI. See annab teile kella seadistamiseks 10 minutit. Vastasel
korral tuleb iga samm viia lõpuni 60 sekunid jooksul.
KELL
KUI SEADE LITATAKSE ESIMEST KORDA VOOLURKU või pärast voolukatkestust, käivitub kella seadereþiim
automaatselt.
q
VAJUTAGE KELLA NUPULE (3 sekundit), kuni vasakpoolne number (tunnid) vilguvad.
w
KEERAKE REGULEERIMISNUPPU, tundide määramiseks.
e
VAJUTAGE UUESTI KELLA NUPPU. (Kaks parempoolset numbrit (minutid) vilguvad).
r
KEERAKE REGULEERIMISNUPPU minutite määramiseks.
t
VAJUTAGE UUESTI KELLA NUPULE.
9
EE
SEDA FUNKTSIOONI KASUTATAKSE kõrge veesisaldusega toidu kiireks soojendamiseks, nt selged supid,
kohv või tee.
KIIRKÄIVITUS
q
VAJUTAGE STARDINUPULE.
SEE FUNKTSIOON KÄIVITUB AUTOMAATSELT maksimaalsel mikrolaine võimsustasemel ning määratud toi-
duvalmistamise ajaga 30 sekundit. Iga täiendav vajutus suurendab aega 30 sekundi võrra. Regu-
leerimisnuppu keerates võib aega ka pärast funktsiooni käivitumist suuremaks või väiksemaks
muuta.
KÄSITSI SULATAMINE
JÄRGIGE PROTSEDUURI, mida kirjeldatakse alalõi-
gus toiduvalmistamine & soojendamine mik-
rolainetega” ning valige võimsustase 160 W, kui
soojendate käsitsi.
KONTROLLIGE TOITU REGULAARSELT.
K
EERAKE SUURI TÜKKE, kui pool sulamisajast on
läbi.
KILEKOTIS, KILES VÕI PAPIST PAKENDIS OLEVA KÜLMU-
TATUD TOIDU võib asetada vahetult ahju, kui
pakend ei sisalda metallosi (nt metallist
sulgureid).
P
AKENDI KUJU muudab sulatusaega. La-
medad pakendid sulavad kiiremini kui
paksud plokid.
ERALDAGE KID, kui need hakkavad sulama.
Üksikud lõigud sulavad kiiremini.
V
ARJESTAGE TOIDU OSAD väikes-
te foolimitükkidega, kui need
soojaks lähevad (nt kanakoi-
vad ja tiivaotsad).
K
EEDETUD TOIT, HAUTISED JA LIHAKASTMED su-
lavad paremini, kui neid sulamise käi-
gus segada.
S
ULATADES ON PAREM LASTA TOIDUL pisut liiga
vähe sulada ja lasta toidul seista, et sulata-
mine lõpetada.
S
EISUAEG PÄRAST SULAMIST PARANDAB ALATI tulemust,
sest siis jaotub temperatuur toidus ühtlaselt.
10
EE
SÜGAVKÜLMUTATUD TOIT:
K
UI KAAL ON SOOVITATUST IKSEM I SUUREM: Järgi-
ge alajaotises “ M ikrolainetega toidu-
valmistamine & s oojendamine” kirjel-
datud protseduuri ja valige sulatami-
seks 160 W.
SÜGAVKÜLMUTATUD TOIT:
K
UI TOIT ON SOOJEM KUI sügavkülmutatud tem-
pepratuur (-18°C), valige toidu väik-
sem kaal.
KUI TOIT ON KÜLMEM KUI sügavkülmuta-
tud tempepratuur (-1C), valige toidu
suurem kaal.
KIIRSULATUS
KASUTAGE SEDA FUNKTSIOONI liha, linnuliha, kala, köögivilja ja leiva sulatamiseks. Kiirsulatust tohib ka-
sutada ainult juhul, kui netokaal on vahemikus 100 g – 2 kg.
A
SETAGE ALATI toit klaasist pöördalusele.
q
VAJUTAGE KORDUVALT KIIRSULATUSNUPULE (AUTO DEFROST), et valida toiduklass.
w
KEERAKE REGULEERIMISNUPPU, et määrata toidu kaal.
e
VAJUTAGE STARDINUPPU.
K
ESET SULATUSPROTSESSI ahi peatub ja palub teil toitu keerata.
Avage uks.
Keerake toitu.
Pange uks kinni ja käivitage ahi uuesti, vajutades stardinupule.
MÄRKUS: Ahi jätkab automoaatselt tööd 2 min. pärast. kui toitu ei ole keeratud. Sel juhul on sula-
tusaeg pikem.
S
ELLE FUNKTSIOONI PUHUL ON VAJA TEADA toidu netokaalu.
TOIDUKLASS KOGUS NÄPUNÄITEID
q
LIHA 100 G - 2 KG Hakkliha, kotletid, lihalõigud või praad.
w
LINNULIHA 100 G - 2 KG Terve kana, tükid või filee.
e
KALA 100 G - 2 KG Terve, tükid või filee.
KUI TOITU EI OLE SELLES TABELIS LOETLETUD või kui see kaalub soovituslikus kaalust vähem või
rohkem, tuleks järgida alajaotises “Mikrolainetega toiduvalmisamine ja soojendamine” toodud
protseduuri ja valida sulatamisel 160 W.
11
EE
MÄLU
MÄLUFUNKTSIOON IMALDAB lihtsalt ja kiiresti aktiveerida eelistatud seade.
M
ÄLUFUNKTSIOONI PÕHIMÕTTEKS on salvestada ükskõik milline seade, mida hetkel kuvatakse.
SEADE SALVESTAMINE
q
VALIGE ükskõik milline funktsioon.
w
PROGRAMMEERIGE seaded.
e
HOIDKE NUPPU MEMO NIIKAUA ALLAVAJUTATUNA , kuni kuulete helisignaali. Nüüd on seade salves-
tatud. Mälu võib ümber programmeerida nii palju kordi kui soovite.
S
ALVESTATUD SEADE KASUTAMINE
q
VAJUTAGE NUPPU MEMO
w
VAJUTAGE STARDINUPPU.
1 TASSIIS VÕRDUB 150 ml joogiga.
K
IIRE JOOGI FUNKTSIOON IMALDAB lihtsalt ja kiiresti soojendada 1-4 tassitäit jooki.
KIIRE JOOK
q
VAJUTAGE KORDUVALT KIIRE JOOGI NUPULE , et valida soojendatavate tassitäite hulk.
w
VAJUTAGE STARDINUPULE.
GRILL
KASUTAGE SEDA FUNKTSIOONI, et anda toidule kiiresti meeldiv pruun pind.
q
VAJUTAGE GRILLINUPULE.
w
KEERAKE REGULEERIMISNUPPU, et valida toiduvalmistamise aeg.
e
VAJUTAGE STARDINUPPU.
V
AJUTADES TOIDUVALMISTAMISE AJAL GRILLINUPULE lülitatakse grillelement sisse ja välja. Taimer jätkab ma-
halugemist, kui grillielement välja lülitatakse.
V
EENDUGE, ET KASUTATAVAD TARVIKUD oleksid kuumakindlad ja ahjus kasutamiseks sobivad, enne kui
kasutate neid grillimiseks.
Ä
RGE KASUTAGE grillides plasttarvikuid. Need sulavad. Ei sobi ka puidust või paberist tarvikud.
12
EE
KOMBINEERITUD GRILL
V
ÕIMSUS SOOVITATUD KASUTUS:
500 - 700 W K
ÖÖGIVILJADE & GRATÄÄNI valmistamine
350 - 500 W L
INNULIHA & LASANJE valmistamine
160 - 350 W K
ALA & SÜGAVKÜLMUTATUD GRATÄÄNI valmistamine
160 W L
IHA valmistamine
90 W P
UUVILJA gratineerimine
0 W P
RUUNISTAMINE ainult toiduvalmistamise ajal
KOMBINEERITUD GRILL
KASUTAGE SEDA FUNKTSIOONI sellise toidu valmistamiseks nagu gratäänid, lasanje, linnuliha ja küpsekar-
tulid.
q
VÕIMSUSE MÄÄRAMISEKS VAJUTAGE mikronupule.
w
KÜPSETAMISAJA MÄÄRAMISEKS keerake reguleerimisnuppu.
e
VAJUTAGE GRILLINUPULE ..
r
KÜPSETAMISAJA MÄÄRAMISEKS keerake reguleerimisnuppu.
t
VAJUTAGE STARDINUPULE.
T
ÖÖ IGUS võib grillielementi sisse/välja lülitada, vajutades grillinupule. Maksimaalne võimalik
mikrolaine võimsus, kui grilli kasutamine on piiratud tehases seadistatud tasemega.
IMSUSASTME VALIMINE
MIKROLAINED SAAB välja lülitada, vähendades mikrolainete võimsust väärtuseni 0 W. Jõudes väärtuse-
ni 0 W, lülitub ahi ainult grillimisreþiimile.
V
EENDUGE, ET KASUTATAVAD TARVIKUD oleksid kuumakindlad ja ahjus kasutamiseks sobivad, enne kui
kasutate neid grillimiseks.
Ä
RGE KASUTAGE grillides plasttarvikuid. Need sulavad. Ei sobi ka puidust või paberist tarvikud.
13
EE
q
KARTULID / JUURVILI 150 G - 400 G
KASUTAGE ÜHESUURUSI AEDVILJU.
Lõigake aedvili ühesuurusteks tükkideks.
Laske pärast valmistamist seista 1 - 2 minutit.
w
VEGETABLES
(Cauliflower and Broccoli)
150 G - 400 G
e
SÜGAVKÜLMUTATAUD KÖÖGIVILI 150 G - 400 G LASKE SEISTA 1 - 2 minutit.
r
KALAFILEED 150 G - 400 G
JAOTAGE FILEED ÜHTLASE KIHINA aururestile. Pange
õhukesed osad vaheliti. Laske pärast valmistamist
seista 1 - 2 minutit.
FITNESSVORM
KASUTAGE SEDA FUNKTSIOONI sellisele toidule nagu köögivili ja kala.
KASUTAGE SELLE FUNKTSIOONI PUHUL ALATI juuresolevat aurutit.
q
VAJUTAGE KORDUVALT FITNESS-NUPULE, et valida toidu klass. (Vt tabelit)
w
KEERAKE REGULEERIMISNUPPU, et määrata toidu kaal.
e
VAJUTAGE STARDINUPPU.
L
ISAGE auruti põhja 100 ml (1 dl) vett.
P
ANGE toit aurutusrestile.
P
ANGE kaas peale.
AURUTI ON ette nähtud kasutamiseks ainult mikrolainetega!
ÄRGE KUNAGI KASUTAGE SESDA mõne teise funktsiooniga.
AURUTI KASUTAMINE mõnes teises funktsioonis võib põhjustada kahjustusi.
E
NNE AHJU SISSELÜLITAMIST VEENDUGE ALATI, ET pöördalus saab vabalt pöörelda.
ASETAGE auruti alati klaasist pöördalusele.
¬
²
²
14
EE
TOIDU LIIK KOGUS VÕIMSUSASTE AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
K
ANA (terve) 1000 G
700W
18-20
MIN.
5-10 MIN.
PÖÖRAKE KANA POOLE küpset-
amise ajal ümber. Kontrol-
lige, et lihamahl oleks küpse-
tamise lõpetamisel värvitu.
K
ANA (fileed või
tükid)
500 G 8-10 MIN.5 MIN.
KONTROLLIGE , et lihamahl oleks
küpsetamise lõpetamisel
värvitu.
P
EEKON 150 G 3-4 MIN.1-2 MIN.
A
SETAGE PLAADILE KÖÖGIPABER, ase-
tage sellele 2 või kolm viilu ja
katke köögipaberiga.
K
ÖÖGIVILJAD (vär-
sked)
300 G 3-4 MIN.1-2 MIN.
KÜPSETAGE KAANE ALL ja lisage 2
supilusikatäit soola.
K
ÖÖGIVILJAD (kül-
mutatud)
250-
400 G
3-4 MIN.
5-6 MIN.
1-2 MIN.KÜPSETAGE KAANE ALL
KOOREGA KAR-
TULID
1 TK
4 TK
4-6 MIN.
12-15
MIN.
2 MIN.
5 MIN.
TORGAKE KAHVLIGA. (1 tk = 250 g).
Pöörake poole küpsetamise
ajal ümber.
LIHA (pikkpoiss) 600-700 G
600W
12-14
MIN.5 MIN.
K
ALA (terve) 600 G 8-9 MIN.4-5 MIN.
TEHKE NAHKA SÄLGUD ja küpse-
tage kaane all.
K
ALA (tükid või
fileed)
400 G 5-6 MIN.2-3 MIN.
ASETAGE ÕHEMAD TÜKID plaa-
di keskosa poole. Küpsetage
kaane all.
KÜPSETAMISE TABEL
MIDA ROHKEM TOITU SOOVITE KÜPSETADA, seda roh-
kem aega kulub. Rusikareegli kohaselt nõuab
kahekordne toidu hulk peaaegu kahekordse
kestusega aja kasutamist.
MIDA MADALAM ON TEMPERATUUR, seda pikem
on vajalik küpsetusaeg. Toatemperatuu-
ril olev toit küpseb rutem, kui vahetult
külmikust võetud toit.
K
UI KÜPSETATE MITUT ASJA SAMA TOI-
DU jaoks, nt koorega kartu-
leid, asetage need ühesugu- se
küpsusastme saamiseks ringikujuliselt.
T
OIDU SEGAMINE JA PÖÖRAMINE ON võtted, mida ka-
sutatakse nii tavalisel toiduvalmistamisel kui
ka mikrolainetega küpsetamisel soojuse kiireks
jaotumiseks nõu keskele ning toidu väliskül-
gede üleküpsemise vältimiseks.
E
BAÜHTLASE KUJU VÕI PAKSUSEGA TOIDU val-
mistamisel asetage õhemad alad nõu
keskosa poole, mis kuumeneb viima-
sena.
ROHKELT RASVA JA SUHKRUT sisaldavad toi-
dud küpsevad kiiremini kui rohkesti vett
sisaldavad toidud. Rasva ja suhkru tempera-
tuur võib tõusta ka kõrgemale kui vee tempe-
ratuur.
PÄRAST VALMIMIST LASKE TOIDUL
mõnda aega seista. Seisuaeg
parandab alati tulemust,
sest siis jaotub temperatuur
toidus ühtlaselt.
M
ÕNED TOIDUAINED, NT KARTULID, ÕUNAD JA
MUNAREBUD, on kaetud koore või kilega.
Sellised toiduained tuleb rõhu vabas-
tamiseks ja lõhkemise vältimiseks tor-
gata läbi kahvli või kokteilikõrrega.
VÄIKSEMAD TOIDUTÜKID KÜPSEVAD KIIREMINI KUI suu-
red toidutükid ning ühesuguse suuruse ja kor-
rapärase kujuga tükid ühtlasemalt kui ebare-
gulaarse kujuga tükid.
15
EE
TOIDU LIIK KOGUS VÕIMSUSASTE AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
T
ÖÖDELDUD LI-
HALÕIGUD
300 G
450 G
700W
3-5
MIN.
4-5 MIN.
1-2 MIN.
KATKE PLAAT KAANEGA
RIIS
2 DL
6 DL
1-2 MIN.
3-4 MIN.
1 MIN.
2 MIN
KATKE LIUD KAANEGA
LIHAPALLID 250 G 2 MIN.1-2 MIN.KUUMUTAGE KAANETA
JOOK 2 DL 1-2½ MIN.1 MIN.
ÜLEKUUMUTAMISE VÄLTIMISEKS ase-
tage tassi metall-lusikas.
S
UPP (läbi-
paistev)
DL 2-2½ MIN.1 MIN.
SOOJENDAGE KAANETA supitaldri-
kul või vaagnal.
P
IIMASUPID VÕI
KASTMED
DL 3-4 MIN.1 MIN.
ÄRGE VALAGE usse üle
3/4 selle mahust. Segage
soojendamise käigus üks
kord.
H
OT DOG'ID
1 TK
2 TK
600W
½-1
MIN.
1- MIN.
1 MIN.
L
ASANJE 500 G 5-6 MIN.2-3 MIN.
SOOJENDAMISE TABEL
TRADITSIOONILISTE TOIDUVALMISTAMISMEETODITE ko-
haselt tuleb mikrolaineahjus soojendatav toit
kuumutada särtsuvalt kuumaks.
PARIMAD TULEMUSED SAAVUTATAKSE juhul, kui
toidu paksemad tükid asetatakse plaadi
välisservale ja õhemad keskele.
A
SETAGE ÕHUKESED lihalõigud üksteise
peale või vaheliti. Paksemad tükid, nt
pikkpoiss ja vorstikesed, tuleb asetada
üksteise lähedale külg-külje kõrvale.
H
AUTISTE I KASTMETE soojendamisel on soo-
vitav neid soojuse ühtlaseks jaotumiseks üks
kord segada.
TOIDU KATMINE AITAB säilitada toidu sees
olevat niiskust, vähendab pritsimist ja
lühendab soojendamise kestust.
K
ÜLMUTATUD TOIDUPORTSJONITE soojenda-
misel järgige pakendil toodud valmista-
japoolseid juhiseid.
T
OITE, MIDA EI SAA SEGADA, nt gratään, on parim
soojendada 400-600 W juures.
M
ÕNI MINUT SEISUAEGA TAGAB temperatuuri ühtla-
se jaotumise toidus.
16
EE
TOIDU LIIK KOGUS VÕIMSUSASTE AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
P
RAAD
800-
1000 G
160W
20-22
MIN.
10-15 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise ajal
ümber.
H
AKKLIHA 500 G 8-10 MIN.5 MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulatamise ajal
ümber. Eraldage ülessulan-
ud osad.
TÜKELDA-
TUD LIHA,
KOTLETID, LI-
HALÕIGUD
500 G 7-9 MIN.5-10 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise ajal
ümber.
K
ANA
(terve)
1200 G 25 MIN.10-15 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise ajal
ümber.
K
ANA, tükid
või fileed
500
G 7-9 MIN.5-10 MIN.
PÖÖRAKE/ERALDAGE poole sulat-
amise ajal. Ülekuumenemise
vältimiseks katke tiivaotsad ja
koivad fooliumiga.
K
ALA (terve) 600 G 8-10 MIN.5-10 MIN.
ÜLEKUUMENEMISE vältimiseks
pöörake poole sulatamise ajal
ümber ja katke saba foolium-
iga.
K
ALA (tükid
või fileed)
400 G 6-7 MIN.5 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise ajal
ümber. Eraldage ülessulan-
ud osad.
L
EIVAPÄTS 500 G 4-6 MIN.5 MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulatamise ajal
ümber.
P
RANTSSAIAD
JA KUKLID
4 TK (150-
200
G)
-2
MIN.2-3 MIN.PAIGUTAGE ringikujuliselt.
P
UUVILJAD JA
MARJAD
200 G 2-3 MIN.2-3 MIN.ERALDAGE sulatamise ajal.
SULATAMISE TABEL
KILEKOTIS, KILES VÕI PAPIST pakendis asuva külmu-
tatud toidu võib asetada vahetult ahju, kui pa-
kend ei sisalda metallosi (nt metallist sulgu-
reid).
PAKENDI KUJU muudab sulatusaega. Lame-
dad pakendid sulavad kiiremini kui pak-
sud plokid.
E
RALDAGE TÜKID, kui need hakkavad sula-
ma. Üksikud lõigud sulavad kiiremini.
VARJAKE TOIDU OSAD alumiiniumfooliumi
väikeste tükkidega, kui need soojaks hakka-
vad minema (nt kanakoivad ja tiivaotsad).
KEERAKE SUURI TÜKKE , kui pool sulamisajast on
läbi.
K
EEDETUD TOIT, HAUTISED JA LIHAKASTMED sulavad
paremini, kui neid sulamise käigus segada.
SULATAMISEL ON PAREM LASTA TOIDUL pisut vähem
sulada ja lasta sulatamise lõpetamiseks seis-
ta.
S
EISMISE AEG PÄRAST SULAMIST PARANDAB ALA-
TI tulemust, sest siis jaotub tempera-
tuur toidus ühtlaselt.
17
EE
TOIDU LIIK KOGUS SEADISTUS AEG NÄPUNÄITEID
J
UUSTURÖST 3 TK
GRILLIMINE
4-5 MIN.ASETAGE traatraamile
K
ARTULIPUDRUMÜTSIKESED
2
PORTSJONIT
6-8 MIN.
ASETAGE liud traatraamile.
V
ORSTID
(100 g / tk)
2-3 TK 10-12 MIN.
ASETAGE traatraamile. Pöörake
poole küpsetamise ajal üm-
ber.
K
ANALIHA TÜKID 1000 G
700W
MIKROLAINEAHI
SEEJÄREL
GRILL
13-15 MIN.
8-9 MIN.
ASETAGE liuale nahk ülespoole.
K
ARTULIGRATÄÄN
4
PORTSJONIT
18-20 MIN.
5-6 MIN.
ASETAGE anum pöördlauale.
L
ASANJE (külmutatud) 500 G
600W
MIKROLAINEAHI
SEEJÄREL
GRILL
18-20 MIN.
5-6 MIN.
ASETAGE anum pöördlauale.
K
ALAGRATÄÄN (külmu-
tatud)
600 G
15-18 MIN.
5-7 MIN.
ASETAGE anum pöördlauale.
GRILLIMISE TABEL
GRILLIMISFUNKTSIOON SOBIB HÄSTI kanakoibade
pruunistamiseks pärast mikrolainetega küpse-
tamist.
P
AKSEMAD TOIDULÕIGUD nagu gratäänid ja kanad.
Küpsetage esmalt mikrolainetega ning seejä-
rel grillige pealispinda värvi saamiks.
T
RAATRAAMI VÕIB kasutada toidu nihuta-
miseks grillimiselemendile lähemale
selle kiiremaks pruunistamiseks.
A
SETAGE ÕHUKESED toiduviilud nagu röstsaiavii-
lud ja vorstid kohe traatraamile ja küpsetage
ainult grilli abil.
ANUMAD VÕI GRATÄÄNID võite asetada otse
klaasist pöördalusele.
18
EE
HOOLDUS & PUHASTAMINE
PUHASTAMINEN ON AINUS HOOLDUS, MIDA tavaoludes
vaja on. Seda tuleb teha, kui mikrolaineahi on
välja lülitatud.
KUI AHJU EI HOITA puhtana, võib kahjustada pinda,
mis võib avaldada negatiivset mõju seadme kasu-
tuseale ja põhjustada ohtlikke olukordi.
Ä
RGE KASUTAGE METALLIST KÜÜRIMISPADJANDE-
ID, ABRASIIVSEID PUHASTUSAINEID, te-
rasvillast padjandeid, kare-
daid pesulappe jne, mis
võivad juhtpaneeli ja
ahju sise- ning välispinda
kahjustada. Kasutage pehmetoimelise pe-
suainega niisutatud lappi või klaasipuhas-
tusvahendiga niisutatud paberkäterätikut.
Piserdage klaasipuhastusvahendit paber-
käterätikule.
ÄRGE PISERDAGE otse ahju.
EEMALDAGE PÖÖRDALUS JA SELLE TUGI REGU-
LAARSETE AJAVAHEMIKE JÄREL, eriti juhul,
kui toitu on ahju loksunud, ning
pühkige ahju põhi puhtaks.
SEE AHI ON ETTE NÄHTUD töötama paigal-
datud pöördalusega.
ÄRGE kasutage mikrolaineahju, kui pöörd-
alus on puhastamiseks välja võetud.
VÕIB PESTA NÕUDEPESUMASINAS:
P
ÖÖRDALUSE TUGI.
K
LAASIST PÖÖRDALUS.
ÄRGE KASUTAGE AURUGA TÖÖTAVAID PUHASTUS-
SEADMEID mikrolaineahju puhastamiseks.
AHJU TULEB korrapäraselt puhastada ja
eemaldada toidujäätmed.
KASUTAGE pehmetoimelise pesuainega niisutatud
pehmet lappi, et puhastada sisepindu, ukse sise-
ja välispinda ning ukseava.
ÄRGE LASKE RASVA või toiduosakestel ukse
ümber koguneda.
RASKETE PLEKKIDE EEMALDAMISEKS keetke ahjus 2-3
minuti vältel tassitäit vett. Auruga lähevad ple-
kid pehmeks.
KUI TASSI TÄI ELE VEELE lisada pisut sidrunimahla, panna
see pöördalusele ja lasta mõni minut keeda, võib
see kõrvaldada ahjus olevad lõhnad.
G
RILLIELEMENTI ei ole vaja puhastada, sest tugev
kuumus põletab ära mahaläinud toidu, kuid
ahju lagi võib vajada regulaarset puhastamist
Seda tuleks teha pehme ja niiske lapiga, millele
on lisatud pehmetoimelist pesuainet.
Kui grilli ei kasutata regulaarselt, tuleks see
kord kuus 10 minutiks tööle panna, et põleta-
da ära võimalikud toidupritsmed ja vähenda-
da tuleohtu.
AURUTI.
T
RAATRAAM
19
EE
RIKKEOSINGU JUHIS
KUI AHI EI TÖÖTA, ärge helistage teenindusse,
kuni olete konrollinud järgmist:
Pöördalus ja pöördaluse tugi on paigas.
Pistik on korralikult pistikupessa ühenda-
tud.
Uks on korralikult kinni.
Kontrollige kaitsmeid ja veenduge, et
elektrivarustus toimib.
Kontrollige, kas ahjul on küllaldane venti-
latsioon.
Oodake 10 minutit, seejärel püüdke ahju
ust veelkord avada.
Avage ja sulgege uks, enne kui proovite
uuesti.
SELLE EESMÄRGIKS on vältida tarbetuid tasulisi te-
lefonikõnesid.
Kui helistate teenindusse, teatage palun ahju
seerianumber ja tüübi number (vt andmeplaa-
dilt). Lisainfot leiate garantiibroðüürist.
K
UI TOITEKAABEL TULEB LJA VAHETADA, tu-
leb see asendada originaal-
toitekaabliga, mille võite saa-
da kohalikust teenindus-
keskusest. Toitekaabli võib
asendada ainult väljaõppinud
hooldustehnik.
H
OOLDUSTÖID VÕIB TEHA AINULT L-
JAÕPPINUD HOOLDUSTEHNIK. Kõigil
teistel peale väljaõppinud isiku-
te on hooldus- või remonttööde
tegemine ohtlik, kui nendega
töödega kaasneb katete ee-
maldamine, mis kaitsevad mikro- lai-
ne energia eest.
ÄRGE EEMALDAGE ÜHTEGI KATET.
KESKKONNATEAVE
PAKENDIKARP on täielikult taaskasu-
tatav, mida kinnitab vastav süm-
bol. Järgige kohalikke jäät-
mekäitluse eeskirju. Hoidke
pakend, mis võib olla ohtlik
(kilekotid, polüstüreen jne) las-
tele kättesaamatus kohas.
SEE SEADE on tähistatud vastavalt Euroopa di-
rektiivile 2002/96/EC elektri- ja elektroonika-
seadmete jäätmete kohta (WEEE). Tagades too-
te nõuetekohase utiliseerimise aitate ära hoida
võimalikke negatiivseid tagajärgi keskkonna-
le ja inimeste tervisele, mida vale jäätmekäitlus
selle toote puhul võib kaasa tuua.
SÜMBOL tootel või tootega kaasasolevates doku-
mentides tähendab, et seda
seadet ei tohi käsitleda maja-
pidamisjäätmena. See tuleb kor-
duvkasutusse suunamiseks viia
elektri- ja elektrooniliste seadme-
te kogumispunkti.
UTILISEERIMINE tuleb teostada
vastavalt kohapeal kehtiva-
tele jäätmekäitlusmäärustele.
ÜKSIKASJALIKUMA INFO saamiseks
toote jäätmekäitluse, taasta-
mise ja korduvkasutusse saatmise kohta palume
teil pöörduda kohalikku omavalitsusse, kohaliku
majapidamisjäätmete käitlusega tegeleva ettevõt-
te poole või kauplusse, kust te toote ostsite.
ENNE ÄRAVISKAMIST lõigake maha toitekaabel, nii
et seadet ei saaks uuesti elektrivõrku ühenda-
da.
20
EE
EE
461965276941
TEHNILISED NÄITAJAD
TOITEPINGE 230 V/50 HZ
NOMINAALNE SISENDVÕIMSUS 1100 W
KAITSE 10 A (UK 13 A)
MIKROLAINETE VÄLJUNDVÕIMSUS 700 W
G
RILL 700W
SISEMÕÕTMED (KÕRGUS X LAIUS X SÜGAVUS) 285 X 456 X 359
INNER DIMENSIONS (HXWXD)
196 X 292 X 295
Test Kogus u. aeg Võimsusaste Konteiner
12.3.1 750
G 10 MIN 700 W PYREX 3.220
12.3.2 475
G 5 MIN 700 W PYREX 3.827
12.3.3 900
G 14 MIN 700 W PYREX 3.838
12.3.4 1100
G
20 - 22 MIN 600 W +
P
YREX 3.827
7 - 8
MIN GRILL
13.3 500 G SULATAMINE
KOOSKÕLAS MÄÄRUSEGA IEC 60705.
RAHVUSVAHELINE ELEKTROTEHNIKA KOMISJON töötas välja erinevate mikrolaineahjude küttesoorituse
võrdleva testimise standardi. Soovitame selle ahju puhul järgmist:
Whirlpool on  rma Whirlpool, USA, registreeritud kaubamärk
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

IKEA MWD 240 AN Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend