20
EE
See funktsioon võimaldab toitu kiiresti ja automaatselt sulatada.
Kasutage seda funktsiooni liha, linnuliha, kala, köögiviljade või leiva sulatamiseks.
q
Vajutage menüünuppu Jet Defrost (Kiirsulatus).
w
Vajutage nuppu Pluss/Miinus , et seada toidu tüüp (vt alltoodud tabelit), ja
seejärel vajutage kinnitamiseks nuppu OK.
e
Vajutage nuppu Pluss/Miinus, et seada toidu kaal.
r
Vajutage nuppu OK / Jet Start (Kiirkäivitus).. Sulatustsükkel käivitub.
Funktsiooni kestus arvutatakse automaatselt, lähtuvalt toidust ja kaalust.
Parima võimaliku tulemuse saamiseks palub seade toitu pöörata/segada, kui
vaja. Vt jaotist “Toidu lisamine/pööramine/segamine” lk 10.
JET DEFROST MENU (MENÜÜ KIIRSULATUS)
• Paigutage paksem, tihedam toit plaadi keskele ning õhem ja väiksema tihedusega toit plaadi äärtesse.
Asetage õhukesed lihalõigud üksteise peale või vaheliti.
• Kui toitu ei ole selles tabelis loetletud või kui see kaalub soovituslikust kaalust vähem või rohkem,
peaksite valima väiksema mikrolainete võimsusega manuaalse funktsiooni (nt mikrolained võim-
susega 160W).
• Kuigi toidu varieeruvuse tõttu on küpsetamise kestus seatud keskmisele väärtusele, on alati soovitatav kont-
rollida toidu küpsusastet ja vajaduse korral küpsetusaega pikendada.
• Kui enne soojendatud toidu serveerimist 1-2 minutit oodata, siis toidu maitseomadused paranevad, eriti kül-
mutatud toidu puhul.
• Kilesse tuleb teha sälgud või torkida seda kahvliga, et rõhk välja pääseks ning vältimaks auru kogunemi-
sest tingitud lõhkemist toiduvalmistamise ajal.
• Pange toit mikrolaine- ja kuumuskindlasse
söögitaldrikusse või -nõusse
.
Näpunäited ja soovitused:
TOIDU TÜÜP KAAL SOOVITATAV KASUTUS
p 1
Hakkliha 100g - 2000g
Hakkliha, kotletid, lihalõigud või praad.
Pärast küpsetamist laske toidul vähemalt 5 minutit seista parema
tulemuse saamiseks.
p 2
Kodulinnuliha 100g - 2500g
Terve kana, tükid või fileetükid.
Pärast küpsetamist laske toidul vähemalt 5-10 minutit seista parema
tulemuse saamiseks.
p 3
Kala 100g - 1500g
Terve, tükid või filee.
Pärast küpsetamist laske toidul vähemalt 5 minutit seista parema
tulemuse saamiseks.
p 4
Köögiviljad 100g - 1500g
Suured, keskmised või väiksed lõigatud köögiviljad.
Enne serveerimist laske toidul vähemalt 3-5 minutit seista parema
tulemuse saamiseks.
p 5
Leib
(standardne)
100g - 550g
Külmutatud kuklid, pikad saiad ja croissant'id.
Parema tulemuse saamiseks laske toidul vähemalt 5 minutit seista.
p 6
Leiva sulatamine*
(kasutades
pruunistusplaati)
50g-500g
See eksklusiivne Whirlpooli funktsioon on mõeldud külmutatud leiva
sulatamiseks. Kombineerides sulatamis- ja pruunistamistehnoloogiaid,
maitseb ja tundub leib värskelt küpsetatuna. Kasutage seda funktsiooni,
et kiirelt sulatada ja kuumutada külmutatud kukleid, pikki saiu ja
croissant'e.
Pange tühi pruunistusplaat klaasist pöördalusele, sulgege uks, seejärel
valige programm Bread Defrost (Leiva sulatus), seadke leiva kaal ja
vajutage nuppu OK.
Ekraanil kuvatakse tekst “PRE HEAT” (Eelkuumutus) ja ahi kasutab
mikrolainete ja grilli funktsioone, et eelkuumutada pruunistusplaati. Kui
temperatuur on saavutatud, kuvatakse teade (“ADD”) leiva lisamiseks.
Pange leib pruunistusplaadile, sulgege uks ja vajutage nuppu Jet Start
(Kiirkäivitus). Funktsioon käivitub, pöörake toitu, kui ahi seda nõuab.