• Ahjusoleku aeg: 160 min
• Riiuli tasand: 1
2.7 Ossobuco
Koostis:
• 4 spl võid pruunistamiseks
• 4 vasikalihaviilu, ligikaudu 3-4 cm
paksused (lõigake läbi kondi)
• 4 keskmist porgandit, kuubikuteks
lõigatud
• 4 sellerijuppi, väikesteks kuubikuteks
lõigatud
• 1 kg küpseid tomateid, kooritud,
poolitatud, südamik eemaldatud,
tükeldatud kuubikuteks
• 1 kimp peterselli, pestud ja jämedalt
hakitud
• 4 spl võid
• 2 spl jahu katmiseks
• 6 spl oliiviõli
• 250 ml valget veini
• 250 ml lihaleent
• 3 keskmist sibulat, kooritud ja
peeneks hakitud
• 3 küüslauguküünt, kooritud ja
peeneks viilutatud
• 1/2 tl tüümiani ja 1/2 tl punet
• 2 loorberilehte
• 2 nelki
• sool, värskelt jahvatatud must pipar
Valmistamine:
Sulatage praevormis 4 spl võid ja
kuumutage selles köögiviljad. Võtke
köögiviljad küpsetusvormist välja.
Peske vasikaliha viilud, kuivatage,
maitsestage ja katke jahusse. Raputage
liigne jahu maha. Kuumutage oliiviõli,
pruunistage lihaviilud keskmisel
kuumusel kuldpruuniks. Eemaldage liha
ja kallake liigne oliiviõli küpsetusvormist
välja.
Kuumutage küpsetusvormis olevat
lihavedelikku 250 ml veinis, kallake segu
kastmepannile ja kuumutage natuke
aega. Lisage 250 ml lihaleent, petersell,
tüümian, pune ja kuubikuteks lõigatud
tomatid. Maitsestage soola ja pipraga.
Kuumutage jälle keemiseni.
Pange köögiviljad küpsetusvormi,
asetage liha nende peale ja kallake kõik
kastmega üle. Katke praevorm kaanega
ja asetage ahju.
• Ahjusoleku aeg: 120 min
• Riiuli tasand: 1
2.8 Täidetud vasikarind
Koostis:
• 1 saiaviil
• 1 muna
• 200 g hakkliha
• sool, pipar
• 1 sibul, tükeldatud
• petersell, hakitud
• 1 kg vasikarinda (millesse on lõigatud
tasku)
• supiköögiviljad (porgand, porrulauk,
seller, petersell)
• 50 g peekonit
• 250 ml vett
Valmistamine:
Leotage saia vees ja pigistage sellest
seejärel vesi välja. Segage omavahel
kokku muna, hakkliha, sool, pipar,
tükeldatud sibul ja petersell.
Maitsestage vasikarind (sisselõigatud
taskuga) ja täitke tasku lihatäidisega.
Seejärel õmmelge avaus kokku.
Asetage vasikarind küpsetusnõusse,
lisage supiköögiviljad, peekon ja vesi.
Pöörake liha ringi ligikaudu 30 minuti
pärast.
• Ahjusoleku aeg: 100 min
• Riiuli tasand: 1
2.9 Pikkpoiss
Koostis:
• 2 kuiva saiaviilu
• 1 sibul
• 3 spl hakitud peterselli
• 750 g hakkliha (looma- ja sealiha
segu)
• 2 muna
• sool, pipar ja paprikapulber
• 100 g peekoniribasid
Valmistamine:
Leotage kuiva saia vees ja pigistage
seejärel vesi välja. Koorige sibul ja
peenestage; kuumutage ja lisage hakitud
petersell.
Segage kokku hakkliha, munad, kuivaks
pigistatud sai ja sibul. Maitsestage soola,
4