Whirlpool MWD 201 FB Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
MWD 201
www.whirlpool.com
2
EE
PAIGALDAMINE
ENNE ÜHENDAMIST
V
EENDUGE, ET SEADE EI OLE KAHJUSTATUD.
Kontrollige, et ahju uks sulguks tugevasti vastu
ukse tuge ning sisemine uksetihend poleks
kahjustatud. Tühjendage ahi ja puhastage
sisemust pehme niiske lapiga.
PÄRAST ÜHENDAMIST
K
IRJELDATAV SEADE TULEB KINDLASTI
maandada. Tootja ei vastuta inimeste
ega loomade vigastuste või vara
kahjustamise eest, kui selle põhjuseks on
toodud nõude mittejärgimine.
Tootjad ei vastuta probleemide eest, mis
on põhjustatud juhiste mittejärgimisest
kasutaja poolt.
ÄRGE KASUTAGE SEADET, kui selle toitekaabel
või pistik on kahjustatud, kui seade ei
tööta korralikult, on vigastatud või maha
kukkunud. Ärge asetage toitekaablit
ega -pistikut vette. Hoidke toitekaabel
kuumadest pindadest kaugemal. Nende
juhiste eiramise tagajärjeks võib olla
elektrilöök, tulekahju või muud ohud.
K
ONTROLLIGE, KAS andmeplaadil näidatud
pinge vastab teie koduse vooluvõrgu
pingele.
A
HJU VÕIB KASUTADA AINULT SIIS, kui ahju uks on
korralikult kinni.
KUI AHI ON TELEVIISORI,
RAADIO VÕI ANTENNI LÄHEDAL,
võib tagajärjeks olla
telepildi halb vastuvõtt ja
raadiomürade tekkimine.
A
SETAGE AHI STABIILSELE TASASELE
PINNALE, mis oleks ahju ja
tarvikute jaoks piisavalt
tugev. Olge käsitsemisel
ettevaatlik.
A
SETAGE AHI TEISTEST KÜTTEKEHADEST eemale.
Küllaldase ventilatsiooni saavutamiseks peab
ahju kohal olema vähemalt 30 cm vaba ruumi.
Veenduge, et ahju all, kohal ja ümber oleks
tühi ruum - nii saab õhk korralikult liikuda.
Mikrolaineahju ei tohi asetada kappi.
3
EE
SEADE POLE ETTE NÄHTUD KASUTAMISEKS
välise taimeri või väliste
kaugjuhtimissüsteemidega.
L
APSED VÕIVAD SEADET ILMA iskasvanute
järelvalveta kasutada ainult siis, kui neid on
põhjalikult juhendatud, et nad suudaksid
seadet turvaliselt kasutada ning mõistaksid
vale kasutamisega kaasnevaid ohte. Kui
eraldi või koos mikrolaineahjuga kasutatakse
muid soojusallikaid (nende olemasolul), siis
tuleb tekkivate kõrgete
temperatuuride tõttu
tagada järelvalve laste
üle.
S
EE SEADE EI OLE ETTE
NÄHTUD kasutamiseks isikute poolt (sh
lapsed), kelle füüsilised või vaimsed võimed
ning haistmismeel on piiratud, kellel
puudub vastav kogemus ja teadmised;
kasutamine on lubatud ainult järelvalve
olemasolul nende üle või juhul, kui neid on
ahju kasutamise osas juhendanud nende
turvalisuse eest vastutav isik.
LASTE KORRAL TULEB JÄLGIDA, et nad ei hakkaks
seadmega mängima.
TÄHTSAD OHUTUSJUHISED
ÄRGE SOOJENDAGE EGA KASUTAGE AHJUS JA selle
läheduses kergestisüttivaid materjale.
Aurud võivad põhjustada tule- või
plahvatusohtliku olukorra.
ÄRGE KASUTAGE MIKROLAINEAHJU tekstiili,
paberi, maitseainete, ürtide, pidu, lillede,
puuvilja või muude süttivate materjalide
kuivatamiseks. Selle tagajärjeks võib olla
tulekahju.
Ä
RGE KÜPSETAGE TOITU LIIGA KAUA.
Tagajärjeks võib olla tulekahju.
Ä
RGE TKE AHJU JÄRELVALVETA, seda eriti siis,
kui kasutate toiduvalmistamisel paberit,
plasti või muid süttivaid materjale.
Paber võib söestuda või süttida, mõned
plastikud sulada, kui neid kasutatakse
toidu soojendamiseks.
Kui kasutate palju rasva või õli, siis ärge
jätke ahju järelvalveta, sest need võivad
üle kuumeneda ja põhjustada tulekahju.
K
UI AHJUS VÕI SELLEST VÄLJASPOOL OLEV
MATERJAL SÜTTIB VÕI MÄRKATE SUITSU, siis
hoidke ahjuuks kinni ja lülitage ahi välja.
Ühendage toitekaabel lahti või lülitage
vool elektrikilbist välja.
LUGEGE TÄHELEPANELIKULT LÄBI JA HOIDKE TULEVIKU TARBEKS ALLES
ÄRGE KASUTAGE MIKROLAINEAHJU
õhukindalt suletud anumate
soojendamiseks. Rõhk
suureneb ning see võib
nõude avamisel põhjustada
kahjustusi või tekitada plahvatuse.
MUNAD
Ä
RGE KASUTAGE OMA MIKROLAINEAHJU tervete munade
(kas koorega või ilma) keetmiseks
või soojendamiseks, sest need
võivad lõhkeda isegi pärast
mikrolainesoojendamise lõpetamist.
U
KSE TIHENDEID JA TIHENDITE ÜMBRUST tuleb
regulaarselt kontrollida kahjustuste suhtes.
Kui need piirkonnad on kahjustatud,
ei tohi seadet kasutada, kuni selle on
parandanud väljaõppinud hooldustehnik.
V
ÄLTIGE SEADME juures korrodeerivaid
kemikaale ja aure. Seda tüüpi ahi
on spetsiaalselt ette nähtud toidu
soojendamiseks või valmistamiseks.
Seade ei ole mõeldud tööstuslikuks ega
laboratoorseks kasutamiseks.
Ä
RGE RIPUTAGE EGA ASETAGE ahju uksele
esemeid, sest see võib kahjustada
ahju ava ja hingi. Ukse käepidet ei tohi
kasutada esemete riputamiseks.
4
EE
ÜLDIST
S
EE SEADE ON ETTE NÄHTUD AINULT KODUSEKS KASUTAMISEKS!
I
LMA TOIDUTA SEADME KORRAL EI TOHI mikrolaineid
sisse lülitada. Selline kasutamine võib seadet
suure tõenäosusega kahjustada.
K
UI HARJUTATE AHJU KASUTAMIST, pange ahju
klaasitäis vett. Vesi neelab mikrolainete
energia ning ahi ei saa kahjustada.
E
NNE KUI PANETE AHJU paber- või
kilekoti, eemaldage selle küljest
metallist kinnitused.
FRITEERIMINE
Ä
RGE KASUTAGE MIKROLAINEAHJU frittimiseks,
sest õli temperatuuri ei ole võimalik
kontrollida.
VEDELIKUD
NT KARASTUSJOOGID I VESI. Vedelik võib
kuumeneda üle keemispunkti,
ilma et mullide ilmumine
sellest märku annaks.
Selle tagajärjeks võib olla
kuuma vedeliku ootamatu
ülekeemine.
Selle vältimiseks toimige järgmiselt:
1. Vältige kitsaste kaelte ja sirgete seintega
anumate kasutamist.
2. Enne anuma asetamist ahju segage seal
asuvat vedelikku ning jätke anumasse
teelusikas.
3. Pärast kuumutamist jätke anum
natukeseks ajaks seisma ning enne kui
eemaldate anuma ettevaatlikult ahjust,
segage vedelikku uuesti.
ETTEVAATUST!
V
AADAKE ÜKSIKASJU ALATI mikrolaineahju
kokaraamatust. Eriti tähtis on see siis, kui
valmistatav või soojendatav toit sisaldab
alkoholi.
P
ÄRAST IMIKUTOIDU VÕI VEDELIKE
soojendamist lutipudelis või
imikutoidu purgis segage
toit läbi ning kontrollige selle
temperatuuri enne söötmise alustamist. Nii võite
olla kindel, et soojus on toidus ühtlaselt jaotunud
ning väldite põletusi.
Enne soojendamise alustamist veenduge, et
kaas ja lutt oleksid ära võetud!
ETTEVAATUSABINÕUD
KUI PEATE RAST toiduvalmistamist
anumaid, ahju osi või potte puutuma,
siis kasutage põletuste vältimiseks
pajalappe või ahjukindaid. Kasutamisel
võivad juurdepääsetavad osad muutuda
tuliseks; ärge lubage väikesi lapsi ahju
juurde.
Ä
RGE KASUTAGE AHJUÕÕNT hoiukohana.
A
HJU VENTILATSIOONIAVASID ei tohi kinni katta. Õhu
sissevõtu- või ventilatsiooniavade kinnikatmine
võib ahju kahjustada ning toiduvalmistamise
tulemused ei vasta oodatule.
Ä
RGE HOIDKE ega kasutage seda seadet
väljaspool ruume.
ÄRGE KASUTAGE käesolevat toodet köögivalamu
lähedal, niiskes keldris, ujumisbasseini juures
või muudes sellistes kohtades.
5
EE
VÕIMSUS SOOVITATAV KASUTAMINE
MAX.
(700 W)
JOOKIDE, VEE, SELGETE SUPPIDE, kohvi, tee või muu kõrge veesisaldusega toidu
soojendamine. Kui toit sisaldab muna või koort, valige madalam võimsus.
600 W K
ALA, liha, köögivilja jne valmistamine.
400 W
E
TTEVAATLIKUM TOIDUVALMISTAMINE, nt kõrge proteiinisisaldusega kastmed, juustu- ja
munaroad ning vormiroogade viimistlemine. Hautiste valmistamine, või sulatamine.
S
ULATAMINE SULATAMINE. Või, juustu pehmendamine.
S
OOJANA
HOIDMINE
JÄÄTISE pehmendamine.
TARVIKUD
ÜLDIST
KUI METALLI SISALDAVAD TARVIKUD puutuvad kokku
ahju sisemusega ajal, mil ahi töötab, võib
sellest tekkida sädelus ning kaasa tuua ahju
kahjustamise.
PÖÖRDALUSE TUGI
K
ASUTAGE KLAASIST PÖÖRDALUSE ALL
pöördaluse tuge. Ärge kunagi
pange pöördaluse toele muid
tarvikuid.
Paigaldage pöördaluse tugi ettenähtud
viisil ahju.
KLAASIST PÖÖRDALUS
KASUTAGE KLAASIST PÖÖRDALUST kõigi
toiduvalmistamisviiside korral.
Sellele kogunevad toidumahl
ja toiduosakesed, mis muidu
määriksid ahju sisemust.
Asetage klaasist pöördalus pöördaluse
toele.
ENNE TOIDUVALMISTAMIST VEENDUGE, ET KASUTATAVAD
TARVIKUD sobiksid ahjus
kasutamiseks ja laseksid
läbi mikrolaineid.
K
UI PANETE TOIDU JA TARVIKUD mikrolaineahju,
veenduge, et need ei puutuks kokku ahju
sisemusega.
E
NNE AHJU KÄIVITAMIST VEENDUGE ALATI, et
pöördalus saaks vabalt pöörelda. Kui
pöördalus ei saa vabalt pöörelda, tuleb
kasutada väiksemat anumat.
K
AUBANDUSVÕRGUS ON mikrolaineahjule saadaval
palju tarvikuid. Enne ostmist veenduge, et
need sobiksid mikrolaineahju jaoks.
MIKROLAINETE VÕIMSUSE VALIMINE
See on eriti tähtis metallist valmistatud või
metallist osadega tarvikute puhul.
6
EE
25’
20’
15’
10’
5’
AHJU KASUTAMINE
q
VALIGE MULTIFUNKTSIONAALSET NUPPU pöörates
võimsuse tase ja funktsioon.
w
PÖÖRAKE TOIDUVALMISTAMISE aja valikuks
reguleerimisnuppu päripäeva. Ahi
käivitub automaatselt.
PAUS VÕI TOIDUVALMISTAMISE PEATAMINE
TOIDUVALMISTAMISE KATKESTAMINE
Ust avades saab
toiduvalmistamist
katkestada, et toitu
kontrollida, keerata või
segada.
T
OIDUVALMISTAMISE JÄTKAMINE
Sulgege uks. Toiduvalmistamine jätkub kohast,
kus see katkestati.
K
UI TOIDUVALMISTAMIST EI SOOVITA JÄTKATA
Eemaldage toit, pöörake reguleerimisnupp
nullile ja sulgege uks.
7
EE
TOIDU LIIK KOGUS VÕIMSUSTASE AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
KANA (terve) 1000 G
700 W
18-20
MIN.5-10 MIN.
PÖÖRAKE KANA POOLE küpsetamise
ajal ümber. Kontrollige, et
lihamahl oleks küpsetamise
lõpetamisel värvitu.
K
ANA ( leed
või tükid)
500 G 8-10 MIN.5 MIN.
KONTROLLIGE , et lihamahl oleks
küpsetamise lõpetamisel
värvitu.
P
EEKON 150 G 3-4 MIN.1-2 MIN.
ASETAGE PLAADILE KÖÖGIPABER,
asetage sellele 2 või kolm viilu ja
katke köögipaberiga.
K
ÖÖGIVILJAD
(värsked)
300 G 3-4 MIN.1-2 MIN.
KÜPSETAGE KAANE ALL ja lisage 2
supilusikatäit soola.
KÖÖGIVILJAD
(külmutatud)
250-
400 G
3-4 MIN.
5-6 MIN.
1-2 MIN.KÜPSETAGE KAANE ALL.
K
OOREGA
KARTULID
1 TK
4 TK
4-6 MIN.
12-15 MIN.
2 MIN.
5 MIN.
TORGAKE KAHVLIGA. (1 tk = 250 g)
Pöörake poole küpsetamise ajal
ümber.
L
IHA
(pikkpoiss)
600-
700 G
600 W
12-14 MIN.5 MIN.
KALA (terve) 600 G 8-9 MIN.4-5 MIN.
TEHKE NAHKA SÄLGUD ja küpsetage
kaane all.
K
ALA (tükid
või  leed)
400 G 5-6 MIN.2-3 MIN.
ASETAGE ÕHEMAD TÜKID plaadi
keskosa poole. Küpsetage kaane
all.
KÜPSETAMISE TABEL
MIDA ROHKEM TOITU SOOVITE KÜPSETADA, seda
rohkem aega kulub. Rusikareegli kohaselt
nõuab kahekordne toidu hulk peaaegu
kahekordse kestusega aja kasutamist.
M
IDA MADALAM ON TEMPERATUUR, seda pikem
on vajalik küpsetusaeg. Toatemperatuuril
olev toit küpseb rutem, kui vahetult
külmikust võetud toit.
K
UI KÜPSETATE MITUT ASJA SAMA TOIDU jaoks,
nt koorega kartuleid, asetage need
ühesuguse küpsusastme saamiseks
ringikujuliselt.
MÕNED TOIDUAINED, NT KARTULID, ÕUNAD JA
MUNAREBUD, on kaetud koore või kilega. Sellised
toiduained tuleb rõhu vabastamiseks ja
lõhkemise vältimiseks läbi torgata kahvli või
kokteilikõrrega.
VÄIKSEMAD TOIDUTÜKID KÜPSEVAD KIIREMINI KUI
suured toidutükid ning ühesuguse suuruse
ja korrapärase kujuga tükid ühtlasemalt kui
ebaregulaarse kujuga tükid.
T
OIDU SEGAMINE JA PÖÖRAMINE ON võtted, mida
kasutatakse nii tavalisel toiduvalmistamisel
kui ka mikrolainetega küpsetamisel soojuse
kiireks jaotumiseks nõu keskele ning toidu
väliskülgede üleküpsemise vältimiseks.
E
BAÜHTLASE KUJU VÕI PAKSUSEGA TOIDU
valmistamisel asetage õhemad alad
nõu keskosa poole, mis kuumeneb
viimasena.
R
OHKELT RASVA JA SUHKRUT sisaldavad
toidud küpsevad kiiremini kui rohkesti
vett sisaldavad toidud. Rasva ja suhkru
temperatuur võib tõusta ka kõrgemale kui vee
temperatuur.
P
ÄRAST VALMIMIST LASKE TOIDUL mõnda aega
seista. Seisuaeg parandab alati tulemust, sest
siis jaotub temperatuur toidus ühtlaselt.
8
EE
TOIDU LIIK KOGUS VÕIMSUSTASE AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
T
ÖÖDELDUD
LIHALÕIGUD
300 G
450 G
700 W
3-5
MIN.
4-5 MIN.
1-2 MIN.
KATKE PLAAT KAANEGA.
R
IIS
2 DL
6 DL
1-2 MIN.
3-4 MIN.
1 MIN.
2 MIN.
KATKE LIUD KAANEGA.
L
IHAPALLID 250 G 2 MIN.1-2 MIN.KUUMUTAGE KAANETA
JOOK 2 DL 1-2½ MIN.1 MIN.
ÜLEKUUMUTAMISE VÄLTIMISEKS
asetage tassi metall-
lusikas.
S
UPP
(läbipaistev)
DL 2-2½ MIN.1 MIN.
SOOJENDAGE KAANETA
supitaldrikul või vaagnal.
P
IIMASUPID VÕI
KASTMED
DL 2½ - 3 MIN.1 MIN.
ÄRGE VALAGE nõusse üle
3/4 selle mahust. Segage
soojendamise käigus üks
kord.
H
OT DOGID
1 TK
2 TK
600 W
½-1
MIN.
1-1½ MIN.
1 MIN.
L
ASANJE 500 G 5-6 MIN.2-3 MIN.
SOOJENDAMISE TABEL
TRADITSIOONILISTE TOIDUVALMISTAMISMEETODITE
kohaselt tuleb mikrolaineahjus soojendatav
toit kuumutada särtsuvalt kuumaks.
PARIMAD TULEMUSED SAAVUTATAKSE juhul, kui
toidu paksemad tükid asetatakse plaadi
välisservale ja õhemad keskele.
A
SETAGE ÕHUKESED lihalõigud üksteise
peale või vaheliti. Paksemad tükid, nt
pikkpoiss ja vorstikesed, tuleb asetada
üksteise lähedale külg-külje kõrvale.
H
AUTISTE VÕI KASTMETE soojendamisel on
soovitav neid soojuse ühtlaseks jaotumiseks
üks kord segada.
TOIDU KATMINE AITAB säilitada toidu sees
olevat niiskust, vähendab pritsimist ja
lühendab soojendamise kestust.
K
ÜLMUTATUD TOIDUPORTSJONITE
soojendamisel järgige pakendil toodud
valmistajapoolseid juhiseid.
TOITE, MIDA EI SAA SEGADA, nt gratään, on parim
soojendada 400-600 W juures.
MÕNI MINUT SEISUAEGA TAGAB temperatuuri
ühtlase jaotuse toidus.
9
EE
TOIDU LIIK KOGUS VÕIMSUSTASE AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
P
RAAD
800-
1000 G
SULATAMINE
20-22 MIN.10-15 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise
ajal ümber.
HAKKLIHA 500 G 8-10 MIN.5 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise
ajal ümber. Eraldage
ülessulanud osad.
T
ÜKELDATUD
LIHA, KOTLETID,
LIHALÕIGUD
500 G 7-9 MIN.5-10 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise
ajal ümber.
K
ANA (terve) 1200 G 25 MIN.10-15 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise
ajal ümber.
KANA, tükid
või  leed
500 G 7-9 MIN.5-10 MIN.
PÖÖRAKE/ERALDAGE
poole sulatamise ajal.
Ülekuumenemise
vältimiseks katke
tiivaotsad ja koivad
fooliumiga.
K
ALA (terve) 600 G 8-10 MIN.5-10 MIN.
ÜLEKUUMENEMISE vältimiseks
pöörake poole sulatamise
ajal ümber ja katke saba
fooliumiga.
K
ALA (tükid või
leed)
400 G 6-7 MIN.5 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise
ajal ümber. Eraldage
ülessulanud osad.
L
EIVAPÄTS 500 G 4-6 MIN.5 MIN.
PÖÖRAKE poole sulatamise
ajal ümber.
PRANTSSAIAD JA
KUKLID
4 TK (150-
200 G)
-2 MIN.2-3 MIN.PAIGUTAGE ringikujuliselt.
P
UUVILJAD JA
MARJAD
200 G 2-3 MIN.2-3 MIN.ERALDAGE sulatamise ajal.
SULATAMISE TABEL
KILEKOTIS, KILES VÕI PAPIST pakendis asuva
külmutatud toidu võib asetada vahetult ahju,
kui pakend ei sisalda metallosi (nt metallist
sulgureid).
PAKENDI KUJU muudab sulatusaega.
Lamedad pakendid sulavad kiiremini
kui paksud plokid.
E
RALDAGE TÜKID, kui need hakkavad
sulama. Üksikud lõigud sulavad
kiiremini.
VARJAKE TOIDU OSAD alumiiniumfooliumi väikeste
tükkidega, kui need soojaks hakkavad minema
(nt kanakoivad ja tiivaotsad).
K
UI POOL SULAMISPROTSESSI on läbi, keerake
suured tükid ümber.
K
EEDETUD TOIT, HAUTISED JA LIHAKASTMED sulavad
paremini, kui neid sulamise käigus segada.
SULATADES ON PAREM LASTA TOIDUL pisut
vajalikust pisut vähem sulada ning lasta
sulamisprotsessil seismise ajal lõpule
jõuda.
S
EISMISE AEG PÄRAST SULAMIST PARANDAB
ALATI tulemust, sest siis jaotub
temperatuur toidus ühtlaselt.
10
EE
AHJU TULEB korrapäraselt puhastada ja
eemaldada toidujäätmed.
HOOLDUS JA PUHASTAMINE
PUHASTAMINE ON AINUKE TAVAOLUDES vajalik
hooldustegevus. Seda tuleb teha, kui
mikrolaineahi on välja lülitatud.
KUI AHJU EI HOITA puhtana, võib see põhjustada
pinna kahjustumise, mis võib avaldada
negatiivset mõju seadme kasutuseale ja
põhjustada ohtlikke olukordi.
Ä
RGE KASUTAGE METALLIST
KÜÜRIMISPADJANDEID,
ABRASIIVSEID PUHASTUSAINEID,
terasvillast padjandeid,
karedaid pesulappe
jne, mis võivad juhtpaneeli ja ahju sise-
ning välispindu kahjustada. Kasutage
pehmetoimelise pesuainega niisutatud
lappi või klaasipuhastusvahendiga
niisutatud paberkäterätikut. Piserdage
klaasipuhastusvahendit paberkäterätikule.
ÄRGE PISERDAGE vahendit otse ahju.
EEMALDAGE REGULAARSETE AJAVAHEMIKE
JÄREL pöördalus ja selle tugi ning
pühkige ahju põhi puhtaks - see
eriti oluline juhul, kui toitu on
ahju loksunud.
SEE AHI ON ETTE NÄHTUD kasutamiseks koos
paigaldatud pöördalusega.
ÄRGE kasutage mikrolaineahju, kui
pöördalus on puhastamiseks välja
võetud.
KASUTAGE SISEPINDADE, UKSE SISE- JA VÄLISPINNA NING
UKSEAVA PUHASTAMISEKS PEHMETOIMELISE PESUAINEGA
NIISUTATUD pehmet lappi .
ÄRGE LASKE RASVA- või toiduosakestel
koguneda ümber ukse.
RASKETE PLEKKIDE EEMALDAMISEKS keetke ahjus 2-
3 minuti vältel tassitäis vett. Auruga lähevad
plekid pehmeks.
KUI TASSITÄIELE VEELE lisada pisut sidrunimahla,
panna see pöördalusele ja lasta mõni minut
keeda, võib see kõrvaldada ahjus olevad
lõhnad.
NÕUDEPESUMASINAS VÕIB PESTA:
P
ÖÖRDALUSE TUGI
KLAASIST PÖÖRDALUS
ÄRGE KASUTAGE AURUGA ÖTAVAID
PUHASTUSSEADMEID mikrolaineahju
puhastamiseks.
11
EE
RIKKEOSINGU JUHISED
KUI AHI EI TÖÖTA, siis ärge helistage enne
teenindusse, kuni olete kontrollinud järgmist:
Pöördalus ja pöördaluse tugi on
ettenähtud kohas.
Pistik on korralikult pistikupessa
ühendatud.
Uks on korralikult suletud.
Kontrollige kaitsmeid ja veenduge
elektrivarustuse korrasolekus.
Kontrollige, kas ahjul on küllaldane
ventilatsioon.
Oodake 10 minutit ning püüdke ahju
veelkord käivitada.
Avage ja sulgege uks, enne kui proovite
uuesti.
T
OODUD JUHISTE EESMÄRGIKS on vältida tarbetuid
tasulisi telefonikõnesid.
Kui helistate teenindusse, teatage
ahju seerianumber ja tüübi number
(vt andmeplaadilt). Lisainfot leiate
garantiibroüürist.
KUI TOITEKAABEL TULEB LJA VAHETADA,
siis tuleb see asendada
originaal-toitekaabliga, mille
võite saada kohalikust
teeninduskeskusest.
Toitekaablit võib vahetada
ainult väljaõppinud
hooldustehnik.
H
OOLDUSTÖID VÕIB TEHA AINULT
LJPPINUD HOOLDUSTEHNIK.
Kõigil teistel peale
väljaõppinud isikute on
hooldus- või remontöde
tegemine ohtlik, kui
nendega töödega kaasneb
katete eemaldamine, mis kaitsevad
mikrolaineenergia eest.
ÄRGE EEMALDAGE ÜHTEGI KATET.
KESKKONNAALANE TEAVE
PAKENDIKARBI võib täielikult
uuesti ringlusse lasta, mida
kinnitab korduvkasutuse
sümbol. Järgige kohalikke
jäätmekäitluse eeskirju.
Hoidke potentsiaalselt
ohtlikud pakendid (kilekotid,
polüstüreen jne) lastele kättesaamatus kohas.
SEE SEADE on tähistatud vastavalt Euroopa
direktiivile 2002/96/EC elektri- ja
elektroonikaseadmete jäätmete kohta (WEEE).
Toote nõuetekohase utiliseerimisega aitate
ära hoida võimalikke negatiivseid tagajärgi
keskkonnale ja inimeste tervisele, mida vale
jäätmekäitlus selle toote puhul võib kaasa
tuua.
SÜMBOL tootel või tootega kaasasolevates
dokumentides
tähendab, et seda
seadet ei tohi käsitleda
majapidamisjäätmetena.
See tuleb korduvkasutusse
suunamiseks viia elektri- ja
elektrooniliste seadmete
kogumispunkti.
UTILISEERIMINE tuleb
teostada vastavalt
kohapeal kehtivatele
jäätmekäitluseeskirjadele.
ÜKSIKASJALIKUMA INFO saamiseks toote
jäätmekäitluse, taastamise ja korduvkasutusse
saatmise kohta palume teil pöörduda
kohalikku omavalitsusse, kohaliku
majapidamisjäätmete käitlusega tegeleva
ettevõtte poole või kauplusse, kust te toote
ostsite.
ENNE UTILISEERIMIST lõigake ära toitekaabel, et
seadet poleks võimalik elektrivõrku ühendada.
12
EE
KATSETUS KOGUS LIGIK. AEG VÕIMSUSTASE ANUM
12.3.1 750
G 10 MIN.700 W PYREX-KLAAS 3.220
12.3.2 475
G 5 MIN.700 W PYREX-KLAAS 3.827
12.3.3 900
G 14 MIN.700 W PYREX-KLAAS 3.838
13.3 500
G 12 MIN. SULATAMINE ASETAGE PÖÖRDLAUALE
TOITEPINGE 230 V / 50 HZ
NOMINAALNE SISENDVÕIMSUS 110 0 W
K
AITSE 10 A
M
IKROLAINETE VÄLJUNDIMSUS 700 W
V
ÄLISMÕÕTMED (KÕRGUS X LAIUS X SÜGAVUS) 285 X 456 X 359
S
ISEMÕÕTMED (KÕRGUS X LAIUS X SÜGAVUS) 196 X 292 X 295
EE
461965274811
Whirlpool on  rma Whirlpool, USA, registreeritud kaubamärk
VASTAVUS MÄÄRUSELE IEC 60705
RAHVUSVAHELINE ELEKTROTEHNIKA KOMISJON töötas välja erinevate mikrolaineahjude kuumutusnäitajate
võrdleva testimise standardi. Soovitame kirjeldatavat ahju kasutada järgmisele viisil:
TEHNILISED NÄITAJAD
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool MWD 201 FB Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend