4
Kasutusjuhend
Ohutusalane informatsioon
Käesolev seade vastab kehtivatele nõuetele ja
turvalise kasutamise põhimõtetele. Vaatamata sellele
oleme meie seadme valmistajana kohustatud Teile
tutvustama järgnevaid ohutusnõudeid.
Elektriohutus
• Seadme võib paigaldada ja vooluvõrku ühendada
üksnes kvalifitseeritud elektrimontöör.
• Ainult vastavat kvalifikatsiooni omav väljaõppinud
elektrimontöör või professionaalne töötaja võib
toestada seadme remonti. Mitteasjakohased
remonditööd võivad nõrgendada pliidiplaadi
toimivust ja tekitada vigastusi. Kui seade ei tööta,
võtke ühendust lähima volitatud teenindus-
keskusega.
Järgige neid juhiseid. Vastasel juhul võib
kahjustuste tekkimise korral garantii kehtetuks
muutuda.
• Mööbliesemetesse paigaldatavaid seadmeid võib
kasutada ainult siis, kui need on oma kohale
kinnitatud vastavalt kehtivatele nõudmistele. Nii
toimides kindlustatakse nõuetekohane kaitse
elektriosade puutepinge vastu.
• Kui seadme töös esineb häireid või seadmel
esineb pragusid, mõrasid või rebendeid:
−
lülitage keedualad välja,
−
lülitage pliidiplaadi kaitse välja või eemaldage
see.
Laste turvalisus
Keedupinnad kuumenevad nende kasutamisel kõrge
temperatuurini. Seetõttu hoidke väikelapsed pliidist
eemal.
Kasutamine
• Seadet võib kasutada üksnes koduses
majapidamises tavaliseks toiduvalmistamiseks.
• Ärge kasutage keedupinda ruumi soojendamiseks.
• Veenduge selles, et teiste kodumasinate
toitejuhtmed ei satu kontakti kuuma pliidiplaadiga,
kui neid pliidi lähedal paiknevatesse pistiku-
pesadesse ühendate.
• Ülekuumenenud rasv ja õli võivad kergesti süttida.
Kui valmistate toitu rasvas või õlis (nt. friikartuleid),
kontrollige toiduvalmistamise kulgu.
• Lülitage keedupinnad pärast iga kasutuskorda
kohe välja.
Puhastamine
Puhastamise ajaks lülitage seade välja. Ohutuse
tagamiseks, ärge kasutage seadme puhasta-
miseks aurupesurit ega survepesu.
Nii väldite pliidiplaadi kahjustamist
• Ärge kasutage pliidiplaati tööpinnana ega
hoidke selle peal esemeid.
• Ärge kuumutage keedupindadel tühje
keedupotte ega kasutage keedupindasid
tühjalt.
• Keraamiline plaat talub hästi äkilisi
temperatuuri muutusi. Plaat on ka väga
vastupidav, kuid pole siiski purunematu.
Pliidiplaadile kukkuvad esemed võivad
keraamilist pinda kahjustada, eelkõige teravad
ja kõvad esemed.
• Ärge kasutage malmist või kahjustunud
põhjaga keedunõusid, mis on valmistatud
tahumata materjalist või mille vormijäljed on
nähtavad. Keedunõud nihutades võite plaadi
pinda kriimustada.
• Ärge asetage keedunõusid plaadi raamile.
Selle pind võib kahjustuda või muutuda
kriimuliseks.
• Vältige happeliste vedelike, (näiteks äädikas,
sidrunimahl, lubjakivi lahustavad vedelikud)
sattumist raamile. Neist jääks järele tume
plekk.
• Kui kuumale keedupinnale kukub suhkrut või
kõrge suhkrusisaldusega toiduainet, eemal-
dage need koheselt ja veel kuumana.
Kasutage puhastamiseks kaabitsat. Kui
ülekeenud toit jõuab jahtuda, võivad selle
eemaldamisel plaadile tekkida pindmised
kahjustused.
• Ärge hoidke sulavaid esemeid ja materjale
(näiteks plastmass, alumiiniumfoolium,
küpsetuskotid) kuuma pliidiplaadi lähedal. Kui
keraamilisele plaadile siiski midagi kinni sulab,
tuleb see viivitamatult kaabitsaga eemaldada.