Faure FM408N Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
Elektriahi
FM 408
Kasutusjuhend
2
Kogu tootmisprotsessi käigus jälgiti, et toode vastaks normidele, juhenditele ja/või määrustele,
mis on kehtestatud seadme kasutamiseks Prantsusmaal.
Varade ja inimeste turvalisuse tagamiseks ning ümbritseva keskkonna hoidmiseks
lugege enne seadme kasutamist tähelepanelikult järgnevaid juhiseid
.
Vältimaks seadme kahjustamist, transportige seda kasutamisasendis, paigaldades seadmele eelnevalt
kiilud pidurduseks (vt. joonis).
Toote lahtipakkimisel hoidke kehavigastuste ja lämbumisohu vältimiseks pakkematerjal laste käe-
ulatusest eemale.
Õnnetuste vältimiseks (mööbli ja hoonete kahjustamine, kehavigastused....), peab toote paigaldamise,
ühendamise (vee, gaasi ja elektriga, lahtiühendamine vastavalt juhistele), esmase käivitamise ja hool-
duse läbi viima kvalifitseeritud spetsialist.
Seade on ette nähtud kasutamiseks täiskasvanute poolt. See on mõeldud koduseks kasutamiseks.
Ärge kasutage seadet kaubanduslikul, tööstuslikul ega mõnel teisel otstarbel, milleks see ei ole loodud.
Niimoodi väldite kehavigastuste teket ja vara hävimist.
Enne seadme käsitsi puhastamist eemaldage pistik (kui see on olemas) vooluvõrgust või võtke elekter
välja. Kasutage vaid mittesöövitavaid ja/või mittesüttivaid puhastusvahendeid. Kasutage niisket lappi
või käsna. Puhastamine vee või auruga võib mõjuda kahjulikult toote normaalsele töötamisele ning
põhjustada kehavigastusi.
Kui seade on varustatud valgusallikaga (elektripirn, halogeenlamp jms.), tuleb enne valgusallika vahe-
tamist eemaldada seadme pistik (kui see on olemas) vooluvõrgust või võtta vool välja, et vältida elekt-
rilööki.
Plahvatus- ja tulekahju tekkimisohu vältimiseks ei tohi paigutada kergestisüttivaid või kergestisüttiva
ainega immutatud tooteid seadme sisemusse või lähedale.
Kõrvaldades seadme kasutusest, muutke kasutuskõlbmatuks kõik detailid, mis võivad osutuda ohtli-
kuks ja põhjustada kehavigastusi, näiteks: lõigake läbi toitekaabel, mis asub seadme alumises osas;
lõhkuge ukse lukustusmehhanism (kui see on olemas). Selgitage vastavalt oma elukohale välja kohad,
kuhu saab ära viia vanad elektriseadmed.
Seadme töötamise ajal ja pärast seda:
seadme küljed ja pealispind on soojad,
nõud võivad loksuda ja nende sisu üle ääre valguda,
kui ahjuuks on avatud, siis ukse külg ja ahjuseinte siseküljed on tulised.
Palun arvestage käesolevaid hoiatusi ning viige lapsed seadme kasutamise ajal ning pärast seda kau-
gemale, et vältida kehavigastuste ning varalise kahju teket.
Hoiatuste mittejälgimine võib kaasa tuua kehavigastuste tekke ja varalise kahju (tulekahju, ...).
Lugege palun hoolikalt juhendit, et kasutaksite seadet õigesti.
3
Seadme peab paigaldama kvalifitseeritud spetsialist, jälgides võimsusele esitatud nõudeid
Tähtsad hoiatused!
Säilitage kasutusjuhend koos seadmega. Kui müü-
te või loovutate seadme teisele isikule, veenduge,
et kasutusjuhend on tootega kaasas. Uus kasuta-
ja omandab seeläbi info seadme töötamise ning
ohutusnõuete kohta. Hoiatused on koostatud Teie
ja teiste inimeste turvalisuse tagamiseks.
Kasutamine
Seade on ette nähtud kasutamiseks täiskasvanute
poolt. Veenduge, et lapsed ei puuduta seda ega
kasuta seadet mänguasjana.
Seadme kätte saanud, pakkige see kohe lahti. Kont-
rollige toote üldist seisukorda. Lisage võimalikud
rkused kirjalikult saatekirjale või tõendile toote
kättesaamise kohta, millest Teile jääb üks koopia.
Seade on mõeldud tavapäraseks koduseks kasu-
tamiseks. Ärge kasutage seadet kaubanduslikul,
tööstuslikul ega mõnel teisel otstarbel, milleks see
ei ole loodud.
Ärge muutke ega proovige muuta seadme oma-
dusi. See võib osutuda ohtlikuks.
Enne seadme esmakordset kasutamist soojenda-
ge seda üks kord tühjalt. Veenduge, et toas on
piisav ventilatsioon: köögiventilaator on sisse
lülitatud või aken avatud.
Seadet ei tohi liigutada, hoides kinni ahju ukse
käepidemest.
Küpsetamise ajal ahi kuumeneb. Ärge puudutage
ahju sisemuses olevaid küttekehi.
Kasutades juhtmega elektriseadet ahju läheduses
(näiteks elektrimikserit), jälgige, et selle seadme
toitejuhe ei puudutaks ahju kuuma osa, mis võiks
sulatada isolatsiooni, ega jääks ahju ukse vahele.
Lisaks tootega kaasas oleva(te)le lisatarviku(te)le,
kasutage vaid nõusid, koogivorme, ...., mis sobi-
vad kõrgel temperatuuril kasutamiseks (jälgige
tootja juhiseid).
Ahju avatud uks:
ärge asetage sellele raskusi
veenduge, et laps ei saa ahju sisse ronida ega
seal istuda.
Roogasid ahju pannes või sealt välja võttes olge
ettevaatlik, vältige kokkupuudet soojendava(te) de-
taili(de)ga ja kasutage soojuskindlaid pajakindaid.
Avades ahjuukse küpsetusprotsessi jooksul
või pärast seda, hoiduge end põletamast kuu-
ma õhuga, mis tuleb ahjust.
Peale ahju kasutamist veenduge, et kõik nupud on
väljalülitatud asendis.
Ärge asetage fooliumit (või mõnd muud töö- ja
abivahendit, köögitarvikuid) ahju pinnale, sinna
kogunenud kuumus võib emaili või seadet rikkuda.
Kui ahi töötab, viige väiksed lapsed ahjust kauge-
male. Seeläbi väldite olukorda, et nad end põleta-
vad, puudutades seadme kuumenenud pealis-
pinda. Veenduge, et lapsed ei reguleeriks seadet.
Enne seadme puhastamist veenduge, et ükski
selle osa ei ole pinge all (kõik reguleerimisnupud
peavad olema lähteasendis) ning et ahju seinad
on piisavalt jahtunud.
Heade kulinaarsete tulemuste saavutamiseks
veenduge, et seade oleks alati puhas; teatud
roogade küpsetamise ajal võivad rasvased
koostisained eritada ebameeldivat lõhna.
Puhastage seadet pärast iga kasutuskorda, et
tagada selle korrektne töö.
Auru abil või elektrijõul töötavate seadmete kasu-
tamine ahju puhastamisel on keelatud (nõuded
elektri ohutu kasutamise tagamiseks).
Paigaldamine
Seadme paigaldamise ja elektrivõrku lülitamise
peab läbi viima kvalifitseeritud tehnik.
Parandustöid tohib läbi viia vaid kvalifitseeritud
hooldusmeeskond. Oskamatu parandamine võib
põhjustada tõsist kahju.
Kui seadme vooluringi lülitamine nõuab elektri-
tööde teostamist Teie elukohas, kutsuge kohale
kvalifitseeritud elektrik.
Seadme vigastuse korral võtke pistik pistikupesast
välja või keerake välja sulavkaitse.
Keskkonnakaitse
Kõik materjalid, mis on tähistatud märgiga võib ära
visata. Koguge need selleks ette nähtud jäätmekasti
(lisainfot saate elukohajärgsest teenindusbüroost), et
need hiljem kokku korjataks ja ära visataks.
Sümbol
tootel või selle pakendil näitab, et seda
toodet ei käsitleta olmejäätmena. Selle peab viima vas-
tavasse kogumispunkti (elektri- ja elektroonikasead-
mete kogumine ja hävitamine). Toimides seadmete
äraviskamisel vastavalt reeglitele, säilitame keskkon-
da ja iseenda turvalisust, kindlustades seeläbi, et jäät-
mekäitlus toimub optimaalsetes tingimustes. Toote ära-
viskamise kohta saate lisainfot, võttes ühendust koha-
liku teenindusbürooga või poega, kust seadme ostsite.
4
Sisukord
Tähtsad hoiatused 3
Kuidas lugeda kasutusjuhendit 4
Seadme kirjeldus 5
Kuidas ahju kasutada 6
Elektrooniline programmaator 7
Küpsetusfunktsioonid 9
Esmane kasutamine 10
Ahju programmeerimine 11
Erifunktsioonid 12
Ahjutarvikud 14
Vardas grillimine 15
Nõuanded kasutamiseks 16
Küpsetustabel 17
Hooldus ja puhastamine 19
Katalüütilise emailiga kaetud ahju puhastamine 19
Ahjuukse puhastamine 20
Seadme töös esinevad häired 21
Andmesilt 21
Tehnilised andmed 22
Ahjulambi vahetamine 22
Kuidas lugeda kasutusjuhendit?
Juhendis on kasutatud järgmisi sümboleid:
Turvalisusnõuded
Tegevuste kirjeldused
Nõuanded ja soovitused
Informatsioon keskkonna kohta
Lugege neid juhiseid tähelepanelikult enne
seadme ülesseadmist ja kasutama hakkamist.
Tootja ei vastuta seadmega seotud õnnetus-
juhtumite või kahju tekke eest, mis on põh-
justatud hoiatuste mittejälgimisest.
5
Seadme kirjeldus
Juhtpaneel
Ahju funktsiooni
valiku nupp
Elektrooniline
programmaator
Temperatuuri ja küpsetamis-
aja valiku nupp
Ahju sisemus
kuni Ahjuplaatide tasandid
Ahju põhi
Grill
Ahju valgustus
Praevarda ava
Ventilaator
Andmesilt
6
Kuidas ahju kasutada
Küpsetamise ajal peab ahju uks olema
suletud.
Ahju funktsiooni valiku nupp
(Joon. 1)
Nupp võimaldab Teil valida sobiva küpsetamisviisi.
Valiku nupul kujutatud sümbolid tähistavad:
Valgustus
Magusad küpsetised - Kala
Erinevad küpsetised
Vardas grillimine
Tugev grill
Liha
Soojendamine
Sulatamine
Keerake valikunupp ühele neist sümbolitest, et kasu-
tada soovitud funktsiooni.
Nupp TEMPERATUUR/AEG
(TEMPERATURE/TEMPS)
(Joon. 2)
Temperatuuri ja aja reguleerimine (Minutilugeja, Küp-
setuse kestvus ja Küpsetamise lõppaeg) toimub, liigu-
tades valiku nuppu asendite
ja vahel.
Miinimumtemperatuur, mida saab programmee-
rida, on 30 °C (200 °C "Grillroogade" küpsetami-
seks) ja maksimumtemperatuur 250 °C.
Termostaat ja turvalisus
See funktsioon kaitseb seadet ülekuumenemise eest,
mida põhjustab seadme ebaõige kasutamine või häi-
red teatud komponentide töös, lülitades ahju voolu-
võrgust välja. Kui termostaat on rikkis, tuleb kohe
võtta ühendust müügijärgse teenindusega.
Ventilaator ja jahutamine
Ventilaator jahutab juhtpaneeli ja ahjuukse käepidet.
Ventilaator hakkab tööle ja peatub automaatselt, kui
liigutada funktsioonide valiku nuppu. Vältimaks üle-
kuumenemisohtu töötab ventilaator alates ahju
sisselülitamisest kuni temperatuur omandab tava-
pärase taseme.
Joon. 1
Joon. 2
7
Elektrooniline programmaator
1. Vajutage "Sisse / Välja" .
2. Funktsiooni "Kiire eelsoojendus"
(Préchauffage rapide) nupp.
3. Lüliti "Aeg"(Temps) Taimer (Minuterie), Küpse-
tamise kestus (Temps de cuisson), Kella seadis-
tamise (Mis à l’heure) ja Küpsetamise lõppaja
(Fin de cuisson) seadmiseks.
Küpsetusfunktsioone kontrollib elektrooniline prog-
rammaator. Valida saab ükskõik millise küpsetus-
funktsiooni, temperatuuri ja küpsetusaja.
HELEPANU
Elektrikatkestuse korral säilitab taimer umbes 3 minuti
jooksul kõik mällu salvestatud andmed. Selle aja möö-
dudes andmed kustuvad ning need tuleb uuesti sises-
tada hiljem, kui elektrivool taastub.
Programmeerimis-
funktsioonide tähised
Küpsetusaeg (Temps
de cuisson)/
Taimer (Minuterie)
Küpsetus-
funktsiooni
näidik
Temperatuuri-
näidik
Ajanäidik
Programmeerimis-
funktsioonide tähised
Küpsetamise lõpp (Fin de
cuisson) / Kella seadistamine
(Mis à l’heure)
8
Nupp «Sisse/Välja»
Ahi tuleb sisse lülitada enne programmi või küpsetus-
funktsiooni valimist. Vajutades nuppu
, süttib ahju
valgustus ja sümbol
ilmub ekraanile (Joon. 3).
Ahju väljalülitamiseks vajutage nupule . Kõik prog-
rammid või küpsetusfunktsioonid seiskuvad, ahju val-
gustus kustub ning näidikuekraanil kuvatakse vaid
kellaaega.
Ahju on võimalik alati välja lülitada.
Kuidas valida küpsetus-
funktsioon
1. Lülitage ahi sisse, vajutades nupule .
2. Pöörake funktsioonivaliku nuppu, et valida sobiv
küpsetusfunktsioon. Iga kord, kui olete ühe küp-
setusfunktsiooni valinud, süttib sümbol, mis tä-
histab hetkel aktiivset funktsiooni. Valitud küpse-
tusfunktsiooni relatiivse sümboli kõrvale ilmub
sellele vastav number (Joon. 4).
3. Iga küpsetusfunktsiooni jaoks on eelnevalt kind-
laks määratud temperatuur, mis ilmub ekraanile.
Pöörake nuppu TEMPERATURE/ TEMPS asen-
dini
või , et reguleerida temperatuuri 5
kraadi kaupa.
Termomeetri sümbol näitab temperatuuri ahju sees.
Kui ahju temperatuur saavutab soovitud taseme,
edastab programmaator lühikese signaali ja termo-
meetri sümbol
ei vilgu enam.
Kuidas muuta temperatuuri ja
küpsetusaega
Pöörake nuppu TEMPERATUUR/AEG (TEMPE-
RATURE/ TEMPS) asendini
või , et muuta
eelnevalt seadistatud temperatuuri (Joon. 5).
Võimalik maksimumtemperatuur on 250 °C.
Pöörake nuppu TEMPERATUUR/AEG (TEMPE-
ATURE/ TEMPS) asendini
või , et muuta
küpsetusaega ja küpsetamise kestust. Samal ajal
programmeerimisfunktsioonide näidikud
vilguvad.
Joon. 3
Joon. 4
Joon. 5
9
Küpsetusfunktsioonid
Allpool toodud sümbolid tähistavad järjekorras võimalikke küpsetusfunktsioone.
Kondiitritooted – Kala – Soojus
kiirgub ahju üla- ja alaosas aset-
sevatest soojuselementidest.
Eelnevalt seadistatud temperatuur
on 200 °C.
Valitav maksimaalne tempera-
tuur on 250 °C.
Erinevad küpsetised Funktsioon
sobib ühe- või mitmekihilise koogi
ja krõbedate küpsetiste jaoks, mis
vajavad tugevamat pruunistamist
põhjaosas. Ahju üla-ja alaosa kiir-
gavad soojust ning ventilaator töö-
tab. Eelnevalt seadistatud tempe-
ratuur on 175 °C.
Vardas grillimine Varda kütte-
keha on aktiveeritud. Seejärel
alustab varda pööramismehha-
nism tööd. Funktsioon sobib nii
linnu- kui ka praeliha vardas gril-
limiseks, samuti õhukeste toidu-
ainete nagu biifsteek, karbonaad
ja kala küpsetamiseks.
Tugev grill Sobiv suurte lihatük-
kide või paksemate linnulihalõiku-
de grillimiseks. Funktsioon sobib ka
gratineerimiseks. Grilli küttekeha ja
ventilaator töötavad samaaegselt.
Eelnevalt seadistatud temperatuur
on 180 °C.
Valitav maksimaalne tempera-
tuur on 200 °C.
Liha Soojust kiirgavad kütteke-
had üla-ja alaosas ja Kiire Eelsoo-
jenduse funktsioon (Préchauffage
rapide) on automaatselt valitud.
Ahju alaosast kiirguv soojus on li-
miteeritud, et ahju alaosa liigselt ei
kuumeneks. Eelnevalt seadistatud
temperatuur on 210 °C.
Soojendamine – Sobib valmis roo-
gade soojendamiseks küpsetamis-
protsessi jätkamata. Eelnevalt
seadistatud temperatuur on 80 °C.
Sulatamine Funktsioon on ette
nähtud külmutatud toiduainete kii-
reks sulatamiseks. Ülemine kütte-
keha on aktiveeritud mõned sekun-
did, et säilitada ahju sisemuses
ümbritsevale keskkonnale vastav
temperatuur.
Näidikule ilmub sümbol «DEF».
10
Esmane kasutamine
Pärast seda, kui ahi on esmakordselt vooluvõrku
ühendatud, ilmub ekraanile "12:00" ja näidik "Kellaaja
seadistamine” (mise à l’heure) vilgub. Enne ahju ka-
sutamist veenduge, et olete seadistanud õige kellaaja.
Kellaaja seadistamine:
1. Vajutage nupule "Aeg”(Temps) kuni "Kellaaja
seadistamine” (mise à l’heure)
vilgub.
Reguleerige kellaaega, pöörates nuppu TEMPE-
RATUUR / AEG (TEMPERATURE/ TEMPS)
asendi
või suunas, et muuta kellaega 1
minuti kaupa (Joon. 6).
Näit "mise à l’heure"
kaob 5 sekundi jooksul
pärast määratud kellaaja ilmumist ekraanile.
2. Kui näidik "mise à l’heure" ei vilgu enam, vaju-
tage kaks korda nupule "Temps", et uuesti kella-
aega reguleerida. Seejärel toimige vastavalt
punktis 1 toodud juhistele.
Enne ahju esmakordset
kasutamist
Enne ahju esmakordset kasutamist laske
sel soojeneda üks kord tühjalt, et vabane-
da isolatsioonimaterjali ja kaitsemäärete
lõhnast, mida kasutati tootmisprotsessi
käigus. Veenduge, et tuba on piisavalt õhu-
tatud (Lülitage sisse ventilatsioon või ava-
ge aken).
1. Eemaldage kõik ahju lisatarvikud.
2. Võtke ära reklaamsildid ja kleebised (välja arva-
tud andmesilt), mis on toote välisküljel.
3. Ahju käivitamiseks vajutage nupule
.
4. Keerake funktsiooninupp tähisele “Kondiitri-
tooted – Kala” (Pâtisseries – Poissons)
.
5. Reguleerige temperatuur 250 °C-le, keerates
nupu TEMPERATUUR / AEG (TEMPERATURE/
TEMPS)" asendisse
.
6. Laske ahjul tühjalt töötada umbes 45 minutit.
7. Avage aken õhuvahetuseks.
Protseduuri tuleb korrata funktsiooniga "Vardas grilli-
mine" (Grillades Tournebroche)
umbes 5–10
minutit.
Selle aja jooksul võib tekkida ebameeldiv lõhn.
See on täiesti normaalne ninghjustatud toot-
misjääkidest. Kui olete tegevuse lõpetanud, las-
ke ahjul jahtuda ning seejärel puhastage ahju-
kamber niiske käsna abil.
Enne esmakordset küpsetamist peske hoo-
likalt kõik tarvikud.
Ahjuukse avamiseks hoidke kinni käepide-
me keskelt (vt Joon. 8).
Joon. 6
Joon. 7
Joon. 8
11
Ahju programmeerimine
Kuidas seadistada taimerit
1. Vajutage nupule „Aeg” (Temps), et valida funkt-
sioon "Taimer" (Minuteur) (Joon. 9). Näidik
"minuteur" vilgub ja «0.00» ilmub ekraanile.
2. Pöörake nuppu TEMPERATUUR/AEG”
(TEMPERATURE/ TEMPS) asendi
suunas, et
valida soovitud aeg. Samal ajal näidik "minuteur"
vilgub. Suurim seadistatav aeg on 23.59.
Kui olete reguleerimise lõpetanud, ootab taimer
3 sekundit enne käivitumist.
3. Helisignaal tähendab, et programmeeritud aeg on
täis saanud.
4. Helisignaali vaigistamiseks vajutage ükskõik
millisele nupule.
Ahju ei saa välja lülitada, kui see töötab.
Taimeri seadistuse nägemiseks või muutmiseks
Vajutage nupule "Temps", kuni näidik "minuteur" vilgub.
Nüüd võite taimerit reguleerida, keerates nuppu TEM-
PERATURE/TEMPS asendi
või
suunas.
Taimeri seadistuse tühistamine
Vajutage nupule "Temps", kuni näidik "minuteur" hak-
kab vilkuma. Pöörake nuppu TEMPERATURE/TEMPS
asendini
, kuni «0.00» ilmub ekraanile (Joon. 10).
Ahju väljalülitamise
programmeerimine
1. Lülitage ahi sisse, asetage roog ahju, valige küp-
setusfunktsioon ning vajaduse korral reguleerige
küpsetustemperatuuri.
2. Vajutage nupule "Temps" ning valige funktsioon
"Küpsetusaeg" (Temps de cuisson).
Näidik "temps de cuisson" vilgub ja «0.00»
ilmub ekraanile (Joon. 11).
3. Samal ajal kui "temps de cuisson" vilgub, pöö-
rake TEMPERATURE/TEMPS asendi
suu-
nas, et valida soovitud aeg. Maksimumaeg on
23.59. Taimer ootab 3 sekundit enne käivitumist.
4. Kui küpsetusaeg lõppeb, lülitub ahi automaatselt
välja ning kõlab helisignaal.
Samal ajal ilmub «0.00» ekraanile.
5. Helisignaali vaigistamiseks vajutage nupule
.
Kui vajutate teisele nupule, helisignaal vaikib ja
ekraanile ilmuvad joonisel 12 näidatud sümbolid.
Ahju taaskäivitamiseks algusest vajutage nupule
.
Küpsetusaja tühistamine:
Vajutage nupule "Temps", kuni näidik "temps de
cuisson" hakkab vilkuma.
Pöörake nupp TEMPERATURE/TEMPS asendisse
, kuni .0.00. ilmub ekraanile. (Joon. 13).
Joon. 9
Joon. 10
Joon. 11
Joon. 12
Joon. 13
12
Ahju sisse- ja väljalülitamise
programmeerimine
1. Reguleerige küpsetusaeg nagu soovitati eelpool.
2. Vajutage nupule "Aeg" (Temps), kuni saate va-
lida funktsiooni "Küpsetamise lõppaeg" (Fin de
cuisson) ja vastav näidik hakkab vilkuma.
Juhtpaneelile ilmub küpsetamise lõppaeg (see tä-
hendab kehtiv kellaaeg + küpsetusaeg) (Joon. 14).
3. Pöörake nuppu TEMPERATUUR/AEG (TEMPE-
RATURE/TEMPS) asendi
suunas, et valida
sobiv küpsetusaja lõpp.
4. Pärast reguleerimise lõpetamist käivitub taimer
3 sekundi pärast.
5. Ahi lülitub automaatselt sisse ja signaal annab
rku küpsetamise lõpetamisest.
6. Signaali vaigistamine: vaadake peatükki
« Ahju väljalülitumise programmeerimine »
Programmi tühistamiseks seadke küpsetusaeg nulli.
Erifunktsioonid
Väljalülitamine turvalisuse
tagamiseks
Ahi on varustatud automaatse väljalülitumise mehha-
nismiga. Kui olete unustanud näiteks küpsetusaja
kindlaks määrata, lõpetab seade töö 3 kuni 12 tunni
pärast vastavalt allpool toodud tabelile. (Joon. 15).
Kui temperatuur on: Ahi lülitub välja:
250 °C 3 tunni pärast
200 kuni 245 °C 5,5 tunni pärast
120 kuni 195 °C 8,5 tunni pärast
alla 120 °C 12 tunni pärast
Jääksoojus
Kui "Küpsetusaeg" (Temps de cuisson) on kindlaks
määratud, lülitub ahi automaatselt välja mõned minu-
tid enne programmeeritud aja lõppu ning kasutab
jääksoojust, et lõpetada küpsetusprotsess energiat
kulutamata. Kõik aktiivsed seaded kuvatakse ekraanil
kuni «Küpsetusaeg» möödub.
Funktsioon ei aktiveeru enne, kui « Küpsetusaeg » on
väiksem kui 15 minutit.
Lapse turvalisus
Vältimaks olukorda, et lapsed lülitavad ahju sisse, on
võimalik nupud lukustada.
1. Lülitage ahi välja, vajutades nupule
.
2. Pöörake nupp TEMPERATUUR/AEG (TEMPE-
RATURE/TEMPS) asendisse
.
3. Samaaegselt vajutage nupule "Kiire Eelsoojen-
dus” ning hoidke seda allhemalt 3 sekundit.
Kiri SAFE (Turvaline) ilmub ekraanile ja samal ajal
kõlab signaal (Joon. 16).
Joon. 14
Joon. 15
Joon. 16
13
4. Nüüd on ahi lukustatud. Ahju funktsioone ega
temperatuuri ei saa valida.
Ahju turvalukustuse lõpetamine
1. Pöörake nupp TEMPERATUUR/AEG (TEMPE-
RATURE/TEMPS) asendisse
.
2. Samal ajal vajutage nupule "Kiire eelsoojen-
dus” (Préchauffage rapide) ning hoidke seda all
vähemalt 3 sekundit. Kõlab signaal ja kiri SAFE
(Turvaline) kaob. Ahju saab nüüdsest kasutada.
Kiire eelsoojendus
(Préchauffage rapide)
Kui olete valinud küpsetusfunktsiooni ning määranud
kindlaks küpsetustemperatuuri, hakkab ahi soojene-
ma valitud temperatuurini.
Ahju soojenemisfaas kestab umbes 10–15 minutit,
vastavalt valitud küpsetusfunktsioonile ja tempera-
tuurile.
Kui soovitakse saavutada soovitud temperatuur kii-
remini, võib kasutada funktsiooni „Kiire eelsoojen-
dus” (Préchauffage rapide)
1. Lülitage ahi sisse, vajutades nupule .
2. Valige küpsetusfunktsioon, nagu on kirjeldatud
eelmistel lehekülgedel.
3. Reguleerige temperatuuri, pöörates nuppu TEM-
PERATURE/TEMPS asendi
või suunas.
4. Vajutage nupule "Préchauffage rapide". Kuva
FHU“ Ilmub ekraanile (Joon. 17).
5. Kui ahju temperatuur saavutab soovitud taseme,
edastab taimer lühikese signaali ja viide regulee-
ritud temperatuuri kohta ilmub ekraanile. Seda
funktsiooni saab kasutada, valides ükskõik millise
küpsetusfunktsiooni või temperatuuri.
Funktsioon „Demo“
Seda funktsiooni saab kasutada, et demonstreerida
ahju töötamist kuumutust sisselülitamata, v.a. ahju
valgustamisel. Valgustusfunktsiooni aktiveerimiseks
peab seade olema sisse lülitatud.
1. Pöörake nupp TEMPERATURE/TEMPS
asendisse
.
2. Samal ajal vajutage nupule "Préchauffage
Rapide" ning hoidke seda all vähemalt 3 sekundit
(Joon. 18). Kõlab lühike signaal.
3. Vajutades nupule,
, tähis .id. ilmub ekraanile.
Kõiki ahju funktsioone on võimalik valida.
Termomeetri sümbol
ei vilgu, ahju küttekehad ei tööta
ning digitaalsed numbrid ilmuvad tähise .id. kohale.
Funktsiooni démo lõpetamiseks korrake eelpool
toodud tegevusi.
Joon. 17
Joon. 18
14
Veateade
Elektrooniline taimer testib pidevalt süsteemi.
Kui mõned parameetrid on ebakorrektsed, mis võib
olla tingitud näiteks ahju ebaõigest kasutamisest, tü-
histab kontrollmehhanism küpsetamise ajal ahju funkt-
sioonid ning ekraanile ilmub veateade (täht « F xx »,
millele järgnevad numbrid).
Lisainfot leiate peatükist «Seadme töös esinevad
häired”.
Ahjutarvikud
Lisaks tootega kaasas olevatele tarvikutele,
kasutage vaid nõusid ja koogivorme, mis so-
bivad kõrgel temperatuuril kasutamiseks (jäl-
gige tootja instruktsioone).
Ahjuga on kaasas:
1 multifunktsionaalne küpsetusplaat
1 toetusrest
1 ahjupann
1 grillimisvarras
Toiduainete kaal, mis toetusrestile asetatakse ei tohi
ületada 7–8 kg.
Multifunktsionaalne
küpsetusplaat
Seda kasutatakse pitsa või väikeste kookide küpse-
tamiseks või soojendamiseks, mis asetatakse selleks
otse plaadile. Asetage multifunktsionaalne küpsetus-
plaat ettevaatlikult ahju keskele, et tagada hea õhu-
ringlus ja saavutada häid tulemusi.
Toetusrest
Võimaldab küpsetada ahjus praade (ahjuliha, vormi-
road, küpsetusvormid, jms…) ning grilltoite. Roog
tuleb asetada toetusresti keskele.
Kui küpsetate toiduaineid otse toetusrestil, asetage
ahjupann tasandile 1. Valage alati ahjupannile veidi
vett.
Ahjupann
Tarvikut kasutatakse grillroogadest nõrguva vedeliku
kogumiseks. Liigutage ahjupanni. Tarvik ei ole ette-
nähtud kasutamiseks küpsetusplaadina. Kui Te ahju-
panni ei kasuta, eemaldage see ahjust.
Grillvarras
Koosneb:
1 varras
1 eemaldatav varda käepide
2 kahvlit
1 varda tugiraam
multifunktsionaalne
küpsetusplaat
toetusrest
ahjupann
varras
kahvlid
varda tugiraam
eemaldatav varda käepide
15
Vardas grillimine
Vardas grillimise ajal peab ahju uks olema
suletud.
Varras ja selle tugiraam on pärast grilli-
mist kuumad. Kasutage isoleerivaid paja-
kindaid. Ahju osad võivad grillimisel kuu-
meneda. Viige väiksed lapsed ahjust
kaugemale.
Kuidas toimida
1. Keerake eemaldatav käepide varda külge.
2. Torgake üks kahvel vardale ning seejärel lisage
küpsetatav liha, jälgides, et see asub täpselt
varda keskel.
3. Seejärel lisage vardale teine kahvel.
4. Kinnitage kahvlid kruvidega.
5. Asetage varras tugiraamile ning asetage komp-
lekt tasandile kaks.
6. Torgake varda ülemine ots nelinurksesse avasse
pööramisajamis (ava ahju tagaseinas).
7. Eemaldage varda käepide.
8. Asetage ahjupann tasandile 1.
Valage veidi vett ahjupanni.
9. Keerake ahjufunktsioonide valiku nupp asendisse
ning kui eelseadistatud temperatuur ei sobi,
reguleerige temperatuuri, nuppu TEMPERA-
TUUR/AEG (TEMPERATURE/TEMPS) asendi
või suunas.
10. Veenduge, et varras pöörleb.
Roa ahjust välja võtmine
1. Vajutage nupule , et ahi välja lülitada.
2. Keerake eemaldatav käepide varda külge.
3. Võtke varras ahjust välja.
16
Nõuanded kasutamiseks
Küpsetamise ajal peab ahjuuks olema
suletud.
Ahi on varustatud erilise küpsetussüsteemiga, mis
loob optimaalse õhuringluse ning eemaldab kõik küp-
setusaurud. See eelis võimaldab toitu valmistada pii-
sava õhuniiskusega keskkonnas ning säilitada toidu-
ainete sisemine mahlasus, muutes nende välispinna
krõbedaks. Lisaks sellele iseloomustab ahju lühike
küpsetusaeg ja elektrienergia ökonoomne kasutamine.
Küpsetamise ajal tekkiv aur väljub ahjust ukse ava-
mise hetkel. See on loomulik nähtus.
Ukse avamise hetkel, küpsetusfaasi kestel
ning selle lõpus, olge ettevaatlik ahjust
eralduva sooja õhuga kokku puutudes.
Veepiisad ahju ukseklaasil, ahjuseintel ja
tagapaneelil ei sega seadme töötamist.
Soovitame pühkida veepiisad küpsetamise
lõppedes ära.
Niiskuse kondenseerumise vähendami-
seks veenduge enne toidu ahju asetamist,
et ahi on piisavalt soe.
Lühike eelsoojendus (umbes 10 minutit)
on vajalik enne iga küpsetust.
Eelsoojendus sõltub valitud küpsetustemperatuurist:
Umbes 8 minutit, küpsetades temperatuuril 50 °C
kuni 160 °C.
Umbes 15 minutit, küpsetades temperatuuril 160 °C
kuni 250 °C.
Nõuanded
Ärge asetage fooliumit (või muud abivahen-
dit, nõusid, köögitarvikuid) otse ahju põh-
jale. See võib tekitada ülekuumenemise,
mis halvendab Teie roogade küpsemist
ning ülemäärane kuumus võib emaili või
kogu seadet rikkuda. Asetage nõud, kuu-
muskindlad pannid või küpsetusfoolium
põhjast kõrgemale seatud toetusrestile.
Ahju puhtuse säilitamiseks on otstarbekas asetada
foolium roa ja toetusresti vahele, see kaitseb ahju
põhja määrdumise eest.
Korrektse ventilatsiooni tagamiseks ei tohi
foolium katta kogu resti pinda.
Eemaldage linnulihalt ja vorstidelt enne küpseta-
mist nahk. Sel viisil väldite naha paisumist, kõrbe-
mist ja lõhenemist.
Jätke toiduainetele võimalikult õhuke rasvakiht, et
vähendada paksust ning valmistada minimaalse
rasvasisaldusega roogasid.
Nõude valik
Nõude paksus, soojusjuhtimine ja värv mõjutavad
küpsetustulemusi.
Teatud toiduained paisuvad küpsetusprotsessi käi-
gus, seetõttu valige nõud põhimõttel, et küpseta-
mata roog jätab kolmandiku vormist vabaks.
Ennetamaks rasvaste vedelike voolamist, kasutage
sea- ja linnuliha küpsetamiseks kõrgete äärtega
nõusid või kuumuskindlaid kaanetatud kastruleid,
mille suurus on vastavuses küpsetatava roaga.
Kasutage kuumuskindlast klaasist nõusid vormi-
roogade ja sufleede valmistamiseks.
Nõude mõju küpsetustulemustele
Pidage meeles:
A Foolium, keraamilised nõud ja kuumakindlad savi-
nõud vähendavad põhjast kõrbemise ohtu ja säi-
litavad toiduainete niiskusesisalduse. Soovitame
neid kasutada pehmete küpsetiste, vormiroogade
ja ahjuprae valmistamiseks.
B Emaileeritud malmist, tinatatud plekk, kuumakind-
last klaasist ja keraamilised nõud, mis on seest-
poolt nakkumatud ja väljastpoolt kaetud, kiiren-
davad põhja küpsemist ning soodustavad toidu-
ainete kuivamist. Soovitame neid kasutada lahtiste
pirukate ja kookide ning krõbedate roogade val-
mistamiseks, mis peavad nii alt- kui ka pealtpoolt
kuldpruuniks küpsema.
Kui näete, et roog on: Mis teha ?
Altpoolt liiga vähe
küpsenud või pealtpoolt
liiga tume
Valige küpsetusvorm
tüübist B
või
asetage vorm 1 tasandi
võrra allapoole
Altpoolt liiga tume,
liiga küpsenud
või pealt liiga hele
Valige küpsetusvorm
tüübist A
või
tõstke vorm 1 tasandi
võrra kõrgemale
Informatsioon: Küpsetustabel
Toodud tabelis on esitatud soovituslik ahju tempe-
ratuur. Võib osutuda vajalikuks temperatuuri suu-
rendada või vähendada vastavalt maitsele ja isik-
likele vajadustele.
Antud küpsetusaeg ei sisalda eelsoojendust.
Soovitame Teil, eriti kookide, pitsa ja leiva valmis-
tamisel, soojendada ahju ette umbes 10 minutit
enne küpsetamise alustamist.
17
Küpsetustabel
Siin esitatud küpsetusajad ei sisalda eelsoojendust.
Lühike eelsoojendus (umbes 10 minutit) on vajalik enne iga küpsetamise alustamist.
Funktsioon "Kondiitritooted – Kala" (Pâtisseries – Poissons)
Kaal
(g.)
Liigid
Tase
Tempe-
ratuur
°C
Küpsetus-
aeg
minutites
MÄRKUSED
KOOGID
Pärmitaignakook
Muretaignakook
Kohupiimakook (juustukook)
Õunakook
Struudel
Moosipirukas
Puuviljakook
Biskviitkook
Jõulukook
Rullbiskviit
KÜPSETISED
Muffinid
Liivakook
Besee
Palmiksaiad
Kohupiimataskud
2
2
1
1
2
2
1
1
1
3
2
3
2
2
2
170
170
160
180
175
175
175
175
170
190
170
160
100
190
200
45 ~ 60
20 ~ 30
60 ~ 80
40 ~ 70
60 ~ 80
30 ~ 40
45 ~ 60
30 ~ 40
40 ~ 60
15 ~ 25
25 ~ 35
15 ~ 30
90 ~ 120
12 ~ 20
15 ~ 25
Koogivormis resti peal
Koogivormis resti peal
Koogivormis resti peal
Koogivormis resti peal
Küpsetusplaadil
Pirukavorm restil
Koogivormis
Koogivormis resti peal
Koogivormis resti peal
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
1000
500
500
250
LEIB JA PITSA
Sai
Rukkileib
Kuivikud
Pitsa
1
1
2
1
190
190
200
200
40 ~ 60
30 ~ 45
20 ~ 35
15 ~ 30
2 saia küpsetusplaadil
Leivavormis restil
6–8 leiba küpsetusplaadil
Pirukavorm restil
KREEMIKOOGID/PIRUKAD
Suflee
Juurviljavorm
Avatud kook
Lasagne
Kaneelirullid
2
2
1
2
2
200
200
200
180
200
40 ~ 50
45 ~ 60
35 ~ 45
45 ~ 65
40 ~ 55
Sufleevorm restil
Savinõus restil
Pirukavorm restil
Kuumakindlal savivaagnal resti peal
Kuumakindlal savivaagnal resti peal
1200
1500
KALA
Forell/Latikas
Tuunikala/Lõhe
2
2
190
190
30 ~ 40
25 ~ 35
3–4 kala - kuumakindlal klaasvaagnal
4–6 fileed - kuumakindlal klaasvaagnal
Funktsioon "Erinevad küpsetised" (Cuissons groupées)
Kaal
(g.)
Liigid
Tase
Tempe-
ratuur
°C
Küpsetus-
aeg
minutites
MÄRKUSED
Pärmitaignakook
Muretaignakook
Õunakook
Moosipirukas
Tordipõhi
Muffinid
Küpsised
Besee
Palmiksaiad
Kohupiimatasku
Makaronivorm
Juurviljavorm
Avatud kook
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
160
160
170
160
160
160
150
100
180
190
175
175
180
45 ~ 60
20 ~ 30
40 ~ 60
30 ~ 40
30 ~ 40
25 ~ 35
20 ~ 30
90 ~ 120
12 ~ 20
15 ~ 25
40 ~ 50
45 ~ 60
35 ~ 45
Koogivormis
Koogivormis
Koogivormis
Koogivormis
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
Küpsetusplaadil
Vaagnal
Vaagnal
Vaagnal
(*) Kui soovite mitut rooga samaaegselt küpsetada, soovitame need paigutada sulgudes toodud tasanditele.
18
Välja toodud küpsetusajad ei sisalda eelsoojendust.
Lühike eelsoojendus (umbes 10 minutit) on vajalik enne küpsetamise alustamist.
Funktsioon "Liha" (Viandes)
Kaal
(g.)
Liigid
Tasand
Tempe-
ratuur
°C
Küpsetusaeg
minutites
MÄRKUSED
1000
1200
1000
1500
1500
1500
2000
1200
1200
1000
4000
1500
3000
1200
1500
800
Loomaliha
Sealiha
Vasikaliha
Rostbiif:
- pooltoores
- küps
- üleküpsetatud
Sea abatükk
Seakints
Lammas
Kana
Kalkun
Part
Hani
Küülik
Jänes
Faasan
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
1
2
1
2
2
2
190
180
190
210
210
210
180
180
190
190
180
175
175
190
190
190
50 ~ 70
100 ~ 130
90 ~ 120
25 ~ 30
30 ~ 40
35 ~ 45
120 ~ 150
100 ~ 120
110 ~ 130
60 ~ 80
210 ~ 240
120 ~ 150
150 ~ 200
60 ~ 80
150 ~ 200
90 ~ 120
Restil ahjupanni kasutades
Restil ahjupanni kasutades
Restil ahjupanni kasutades
Restil ahjupanni kasutades
Restil ahjupanni kasutades
Restil ahjupanni kasutades
Kamaraga - ahjupannil
2 tükki ahjupannil
Lambakints ahjupannil
Tervelt ahjupannil
Tervelt ahjupannil
Tervelt ahjupannil
Tervelt ahjupannil
Lihahautis – savivaagen restil
Lihahautis – savivaagen restil
Tervelt – savivaagen restil
Funktsioon "Tugev grill" (Grillades épaisses)
Valige maksimaalselt temperatuur 200 °C.
Kogus
Küpsetusaeg
(minutid)
Liigid
Tükid G.
Tasand
Tempera-
tuur °C
Ülevalt Alt
Kalkunirull
Kana (kaheks tükiks lõigatud)
Kanakints
Vutt
Juurviljavorm
Kammkarbid
Makrell
Kalalõigud
1
2
2–4
1
2–4
1000
1000
500
800
3
2
2
3
3
3
3
3
200
200
200
200
200
200
200
200
20~30
20~30
15~18
20~25
10~15
8~10
30~40
25~30
15~20
25~30
20~25
15~20
15~20
12~15
Funktsioon "Vardas grillimine" (Grillades Tournebroche)
Liigid
Kogus
g.
Tasand
Temperatuur
°C
Küpsetusaeg
(minutit)
Kana
Ahjupraad
1000
800
2
2
200
200
50/60
50/60
Erinevused küpsetatavate toiduainete koguses ning küpsetusnõude ja –vormide suur mitmekesisus
võib tingida vajaduse juhendis välja toodud soovitusi muuta. Ainult isiklik kogemus võimaldab Teil
välja selgitada oma toiduvalmistamisharjumustele sobivad parameetrid.
19
Hooldus ja puhastamine
Enne seadme puhastamist lahutage see
vooluvõrgust.
Auru mõjul või kõrgepinge all töötavate
seadmete kasutamine ahju puhastamisel
on keelatud.
Juhtpaneel ja nupud
Kasutage seebiveega niisutatud käsna.
Loputage ja kuivatage hoolikalt.
Katalüütilise emailiga kaetud
ahju puhastamine
Soovitame puhastada juhtsiinid enne
katalüütilise ahjuosa puhastamist.
Põhimõte
Ahju külgmised paneelid ja tagasein on kaetud spet-
siaalse poorse emailiga. See absorbeerib ja hävitab
kuumuse mõjul üleliigse toiduvedeliku.
Hooldus
Valmistades roogasid (linnuliha, grilltoidud, …), mil-
lest eraldub küpsetamisel palju vedelikku, ei ole küp-
setamisaeg või temperatuur alati piisav kõigi jääkide
eemaldamiseks. Sellisel juhul keerake ahjunupp pä-
rast küpsetamist tähisele
ning valige temperatuu-
riks 250 °C, keerates nupp temperatuur/aeg (temps/
température) asendisse
, seejärel laske ahjul tüh-
jalt (ilma tarvikuteta) soojeneda 45 minutit ning keera-
ke valikunupp 5 minuti jooksul asendisse
.
Hoidke ahjuuks kinni.
Alustades operatsiooniga, kui ahi on külm, arvestage
puhastusaja kestuseks 60 minutit.
Katalüütilistel ahjupaneelidel ei tohi puhastus-
vahendeid kasutada.
Soovitame ahju regulaarselt puhastada, et kata-
lüütilised seinad (poorne email) ei ummistuks.
Ahjuuks on puhastusprotsessi ajal kuumem
kui tavaliselt, hoidke väikesed lapse kau-
gemal.
Ahju põhi ja lagi on kaetud spetsiaalse emailiga (klaas-
email), mis on puudutades läikiv ja sile, neid detaile
puhastatakse «käsitsi».
Kui ahjupõhi määrdub, soovitame seda puhastada käs-
na ja neutraalse puhastusvahendi abil.
Soovitame mitte kasutada abrasiivkäsna, abrasiivseid
puhastusvahendeid, teravaid esemeid nagu noad, kraa-
pivad vahendid, mis muudavad emaili kasutus-
kõlbmatuks.
Juhtsiinid ja eemaldatavad
katalüütilised paneelid
Olge tähelepanelik liugrööbaste eemalda-
misel: katalüütilised plaadid ei ole kinni-
tatud ahju seinte külge ja võivad juht-
siinide eemaldamisel kukkuda.
Juhtsiinid ja katalüütilised paneelid võib eemaldada
puhastamise lihtsustamiseks.
Veenduge enne puhastamise alustamist,
et ahju sisemus on jahtunud.
Toimige järgmiselt:
1. Keerake lahti juhtsiini kinnituskruvi ühe käega,
hoides teise käega kinni üheaegselt juhtsiinist/
katalüütilisest plaadist (vt. Joon. 19-1).
2. Hoidke kinni üheaegselt juhtsiinist/katalüütilisest
paneelist, samal ajal vabastage vastupidises suu-
nas kinnitushaak avast ja eemaldage ettevaat-
likult detailid. (vt. Joon. 19-2).
3. Peske juhtsiin leige seebiveega puhtaks ning kui-
vatage pehme lapiga. Ärge kasutage abrasiivseid
puhastusaineid, mis võivad seda kahjustada.
4. Kui puhastamine on lõpetatud, ühendage juhtsiin/
katalüütiline plaat ning kinnitage need tagasi oma
kohale (toimige vastupidiselt eelpool kirjeldatud
etappidele).
Veenduge, et juhtsiini/katalüütilise paneeli kinnitus-
kruvid on detailide tagasipaigutamisel korralikult
kinnitatud.
Joon. 19
20
Ahjuukse puhastamine
Instruktsioonid kehtivad tootja poolt tarnitava komp-
lekti kuuluva ahjuukse kohta.
Kui ahjuukse avanemispoolt muudetakse vas-
tavalt Teie soovile või paigalduskoha vajadus-
tele, peab nõuandeid kohandama vastavalt sellele,
kas valisite vasaku või parema poole.
Joonis 20. Hoidke parema käega kinni augustatud
alumiiniumrestist ("A") ja vasaku käega eemaldage
tugidetail "B" siseklaasilt. Esmalt lükake tugidetail
vabastamiseks paremale ja seejärel tõmmake üles.
Joonis 21. Vabastage augustatud alumiiniumrest "A"
tugidetailist "C".
Joonis 22. Hoidke parema käega paigal siseklaasi
"D" ja eemaldage tugidetail "C" selle asukohast.
Olge ettevaatlik ja ärge laske klaasist "D"
lahti: see võib libiseda ja kukkuda.
Joonis 23. Võtke tugevalt kahe käega kinni siseklaa-
sist "D" ja eemaldage see oma asukohast, libistades
klaasi ülespoole. Pärast siseklaasi eemaldamist alus-
tage ukse ja klaaside puhastamist.
Peske klaasid sooja veega. Ärge kasutage karedaid
lappe, metall-laastudest käsni, abrasiivseid või hap-
pelisi puhastusvahendeid, mis võiksid kahjustada
klaaside ja ukse pinda.
Peale puhastamist asetage siseklaas tagasi.
Siseklaas "D" (külgkaunistustega) peab olema
paigutatud nii, et kaunistatud pind on pööratud
ukse sisemuse poole, libistades sõrmedega üle pin-
na, ei tohi Te tunda kerget karedust klaasi ülaosas.
Olles paigutanud õigesse kohta siseklaasi, asetage
klaaside tugidetail “C” oma kohale, seejärel:
Joonis 24. paigutage augustatud alumiiniumresti "A"
parem ots klaaside tugidetailis "C" oleva vao sisse.
Joonis 25. seejärel paigutage augustatud alumiinium-
resti "A" vasak ots klaaside tugidetailis "B" oleva vao
sisse. Nüüd asetage tugidetail "B" oma kohale ja
veenduge, et detailid on hästi kinnitatud ja seisavad
stabiilselt paigal.
Roostevabast terasest või alumiiniumist
mudelid
Ahjuust on soovitatav pesta niiske käsnaga. Kuivata-
ge seejärel pehme lapiga. Ärge kasutage teraskiust
pesulappe ega abrasiivseid puhastusvahendeid, mis
võiksid kahjustada ahju pinda.
Viige läbi samasugune protseduur, et puhastada ahju
juhtpaneeli.
Ahjuukse avamispoolt võib muuta.
Selle peab läbi viima kvalifitseeritud tehnik.
Ärge proovige ise ahjuust pöörata.
Joon. 20
Joon. 21
Joon. 22
Joon. 23
Joon. 24
Joon. 25
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26

Faure FM408N Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend