10
1. valmistage espresso kohvid eelnevates
peatükkides kirjeldatud viisil, kasutades
piisavalt suuri tasse.
2. vaJutage auru nuppu ja oodake
kuni OK tuli süttib. See annab
märku, et veekeetja on
saavutanud ideaalse
temperatuuri auru tootmiseks.
3. vahepealsel aJal täitke anum
umbes 100 grammi piimaga iga
valmistatava cappuccino kohta.
Piim peab olema külmiku
temperatuuril (mitte kuum!).
Anuma suurust valides
arvestage, et piima maht kahe- või
kolmekordistub.
nB! soovitatav on kasutada osaliselt
kooritud piima külmiku temperatuuril.
4. asetage piima sisaldav anum
cappuccino-valmistaja alla.
5. kastke CappuCCino-valmistaJa
umbes 5 mm sügavuselt piima
sisse ja keerake aurunuppu
vastupäeva, olles hoolikas, et te
ei kastaks cappuccino-valmistaja
eenduvat joont (tähistatud
noolega) piima sisse.
Keerake aurunuppu vähemalt pool pööret
vastupäeva. Cappuccino-valmistajast
väljutatakse auru, mis annab piimale kreemja
vahutava väljanägemise. Kreemisema vahu
saamiseks kastke cappuccino-valmistaja piima
sisse ja pöörake mahutit aeglaste liigutustega
põhjast ülespoole.
6. kui vaJalik temperatuur on
saavutatud (60°C on ideaalne),
katkestage auruväljutus,
pöörates aurunuppu päripäeva
ja samaaegselt
aurunupule
vajutades.
7. valage vahuleaetud piim tassidesse, mis
sisaldavad eelnevalt valmistatud espresso
kohvi. Cappuccino on valmis. Magustage
vastavalt maitsele ja soovi korral raputage
vahule natukene kakaopulbrit.
nB! Enam kui ühe cappuccino valmistamiseks
valmistage esmalt kõik kohvid ja seejärel
valmistage kõikide cappuccino'de jaoks
vahustatud piim.
nB! selleks, et pärast piima vahuleajamist
taaskord kohvi valmistada, jahutage esmalt
veekeetja maha, muidu kõrbeb kohvi ära.
Jahutamiseks asetage mahuti veekeetja
väljutusava alla, vajutage aurunuppu ja laske
veel välja voolata, kuni OK tuli süttib. Valmistage
kohvi nagu eelnevates peatükkides kirjeldatud.
KUIDAS VALMISTADA CAPPUCCINO KOHVI