kasutamise ajal
• Ärge hoidke seadme lähedal olevas
sahtlis kergestisüttivaid materjale.
• Ärge pihustage aerosoole sisselülitatud
seadme lähedal.
• Kuna kuumus võib mõjutada riknevaid
toiduaineid, plastist esemeid ja
aerosoole, ei tohi neid hoida ei seadme
kohal ega all.
• Kui te seadet ei kasuta, peavad nupud
olema asendis „ “.
Ettevaatust
• See seade on mõeldud kasutamiseks ainult kodumajapidamises. See ei ole mõeldud
kaubanduslikuks ega tööstuslikuks kasutamiseks.
• Kui kasutate seadet intensiivselt pikema aja vältel, võib osutuda vajalikuks täiendav ventilatsioon,
näiteks avada aken või suurendada olemasoleva mehaanilise ventilatsiooni võimsust.
• Kuumade pottide ja pannide käsitsemisel kasutage kuumakindlaid pajalappe või -kindaid.
• Kööginõude tõstmisel jälgige, et pajalapid satuks lahtiste leekide lähedale.
• Jälgige, et pajalapid või -kindad ei saaks niiskeks või märjaks, sest siis läbib kuumus
materjali kiiremini ja te võite end põletada.
• Lülitage põleti sisse alles siis, kui sellel on pott või pann. Ärge kuumutage tühja potti või panni.
• Ärge soojendage seadmel plasti või alumiiniumisse pakendatud toitu.
• Kui kasutate ka teisi elektriseadmeid veenduge, et toitekaabel ei puutuks kokku
gaasiplaadi kuumade pindadega.
• Kui teile on paigaldatud protees, nt kunstsüda, siis enne seadme kasutamist konsulteerige
arstiga.
• Ärge kasutage pajalapina köögikäterätikut või sarnaseid materjale. Sellised lapid võivad
kuuma põletiga kokkupuutel süttida.
• Kui kasutate klaasist kööginõusid, veenduge, et need on mõeldud gaasiplaadil
kasutamiseks. Kui seadme pinnale tekivad praod, lülitage see võimaliku elektrilöögi
ennetamiseks välja.
• Põletus- ning kergestisüttivate materjalide süttimise ja pritsimise ohu minimeerimiseks
pöörake kööginõu käepidemed gaasiplaadi serva või keskkoha poole, nii et te ei küünita
üle kõrvalolevate põletite.
• Enne kööginõu eemaldamist lülitage põleti alati välja.
• Kui kasutate toidu praadimiseks kõrget kuumuseseadistust, jälgige hoolega toidu valmimist.
• Kuumutage rasva aeglaselt ja jälgige selle kuumenemist.
• Praadimiseks mõeldud toiduained peaksid olema võimalikult kuivad. Külmutatud
toiduainetel olev härmatis või värsketel toiduainetel olev niiskus võivad põhjustada kuuma
rasva mullitamise ja rasv võib pritsida üle panni servade.
• Ärge liigutage kuuma rasvaga panni, esmajoones fritüüri. Oodake, kuni rasv on täielikult jahtunud.
7 _ ohutusalased juhised
NA64H3010AK_EN_NEW_ET_v1.indd 8 29-Sep-17 10:14:21