Sügavkülmiku kasutamine
Külmutamine
Pärast vajalikke ettevalmistusi, peaks erinevate
toiduainete külmutamine toimuma sügavkülmiku
kambris või pigem külmutusalusel.
Olenevalt külmutatavate toiduainete kogusest peaks
külmetusprotseduur toimuma järgnevalt:
Kui külmutatavate toiduainete kogus on alla 4 kg:
Seadke termostaadi nupp väärtusele "2,5-3".
Asetage külmutatavad toiduained (maks. 4 kg)
sügavkülmiku kambrisse nii, et need ei puutuks vastu
eelnevalt külmutatud toiduaineid.
Laske seadmel 24 tundi termostaadi sellise väärtuse
juures töötada.
Pärast 24 tunni möödumist seadke termostaadi nupp
sobivasse asendisse või jätke väärtusele 3, mis
tavaliselt vastab jahutusseadme igapäevase
kasutamise vajadustele. Asetage külmutatud
toiduained säilituskambri traatvõrest sahtlitesse.
Termostaadi nuppu ei ole vaja seada suuremale
väärtusele (nt. asendisse "5").
Sügavkülmutusprotsess sell viisil küll lüheneks, aga
külmkapi kambri sisetemperatuur võib langeda
temperatuurile 0°C ja külmkapi kambris olevad
toiduained ja joogid võivad jäätuda.
Ärge kunagi külmutage korraga rohkem
toiduaineid, kui on märgitud lõigus
"Tehnilised andmed". Vastasel korral ei külmu
toiduained korralikult läbi ja pärast sügavkülmiku
sulatamist võib esineda mitmesuguseid
ebasoovitavaid nähtusi (nt. maitse ja lõhna
kadumine, värvuse muutumine vms.).
Ärge valmistage jääkuubikuid toiduainete
sügavkülmutusprotsessi ajal, sest see vähendab
sügavkülmiku külmutusvõimsust.
Ärge valmistage jääkuubikuid toiduainete
sügavkülmutusprotsessi ajal, sest see vähendab
sügavkülmiku külmutusvõimsust.
Toiduainete säilitamine sügavkülmikus
Pärast toiduainete külmutamist on mõistlik asetada
need säilituskambrite traadist korvi(desse). Sellega
loote sügavkülmkambris ruumi uute toiduainete
külmutamiseks. Uute toiduainete külmutamine
sügavkülmikus ei mõjuta juba külmutatud toiduainete
kvaliteeti.
Kui ostate külmutatud toiduaineid, pidage kinni
nende pakenditele märgitud säilitusaegadest.
Kodustes oludes külmutatud toiduainete säilitamisel
pidage kinni sügavkülmiku uksel olevatest juhistest.
Sümbolid tähistavad erinevaid toiduaineid, numbrid
tähendavad nende maksimaalset säilitusaega kuudes.
Kiirkülmutatud, külmutatud toiduaineid võib
rahulikult säilitada sügavkülmikus ainult siis, kui
nad pole eelnevalt üles sulanud. Sulanud
toiduaineid ei ole soovitav uuesti külmutada, need
tuleb võimalikult kiiresti ära tarvitada.
Jääkuubikute valmistamine
Jääkuubikute valmistamiseks täitke seadme juurde
kuuluv jääkuubikute nõu veega ja asetage see
sügavkülmkambrisse. Jääkuubikud valmivad
kiiremini, kui teete jääkuubikute nõu põhja alt
märjaks ja keerate termostaadi nupu
maksimumväärtusele. Pärast jääkuubikute
valmistamist ärge unustage termostaadi nuppu
tagasi soovitud asendisse keerata.
Hoidke jääkuubikute nõud jooksva vee all või
painutage või lööge seda kergelt, et jääkuubikud
nõust kätte saada. Kui jääkuubikute nõu külmub
kambri põhja külge kinni, ärge kasutage selle välja
võtmiseks metallist tööriistu ega nuga, nii võite
kahjustada seadme külmutussüsteemi.
Kasulik informatsioon ja
nõuanded
Pöörake tähelepanu eemaldatavatele riiulitele.
Riiulite ümberpaigutamisega saab
märkimisväärselt tõsta külmkambri mahutavust.
Kui uks ei avane rohkem kui 90°, saab riiulid
siiski külmikust välja võtta.
Pärast sügavkülmkambri ukse avamist ja
sulgemist tekib sügavkülmiku sees
õhuhõrendus; see on tingitud madalast
temperatuurist. Kui soovite ukse uuesti avada,
oodake pärast sulgemist 2-3 minutit, kuni
õhurõhk tasakaalustub.
Sügavkülmiku kasutamisel pöörake tähelepanu
termostaadi nupu asendile, et temperatuur
sügavkülmiku sees ei tõuseks kunagi üle -18°C;
kõrgema temperatuuri korral väheneb
toiduainete säilitusaeg.
Kontrollige iga päev, kas seade on täiesti
töökorras. Nii märkate aegsasti võimalikke
tõrkeid ja väldite külmutatud toiduainete
ülessulamist ning riknemist.
Soovitused ja ideed
Järgmisest lõigust leiate praktilisi soovitusi ning
ideid seadme selliseks kasutamiseks, mis tagab
maksimaalse energiasäästlikkuse ja
keskkonnasõbralikkuse.
Elektrienergia säästmine
Vältige seadme paigaldamist otsese
päikesevalguse kätte ja soojusallikate
lähedusse.
Tagage korralik õhuvahetus kondensaatori ja
kompressori ümber. Ärge katke
ventilatsiooniavasid kinni.
7