Progress PBD3500X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
PBD3500X
Kasutusjuhend
Auruahi
SISUKORD
Ohutusinfo 2
Ohutusjuhised 3
Seadme kirjeldus 5
Enne esimest kasutamist 6
Igapäevane kasutamine 6
Kella funktsioonid 9
Lisafunktsioonid 10
Vihjeid ja näpunäiteid 10
Puhastus ja hooldus 21
Veaotsing 25
Paigaldamine 26
Tehnilised andmed 27
Energiatõhusus 27
Jäetakse õigus teha muutusi.
OHUTUSINFO
Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege kaasasolev
juhend tähelepanelikult läbi. Tootja ei vastuta vale
paigaldamise või ebaõige kasutuse tõttu tekkinud vigastuste
ja kahjude eest. Hoidke juhend alles, et saaksite seda ka
edaspidi kasutada.
Laste ja ohustatud inimeste turvalisus
Seda seadet võivad kasutada vähemalt 8-aastased lapsed
ning füüsilise, sensoorse või vaimse puudega inimesed või
kogemuste ja teadmisteta isikud juhul, kui nende tegevuse
üle on järelvalve ja neid juhendatakse seadme turvalise
kasutamise osas ning nad mõistavad seadme
kasutamisega kaasnevaid ohte.
Ärge lubage lastel seadmega mängida.
Hoidke pakendid lastele kättesaamatuna.
Hoidke lapsed ja lemmikloomad seadmest eemal, kui see
töötab või jahtub. Katmata osad on kuumad.
Kui seadmel on lapselukk, on soovitatav seda kasutada.
Ilma järelvalveta ei tohi lapsed seadet puhastada ega
hooldustoiminguid läbi viia.
Alla 3-aastased lapsed tohivad olla seadme läheduses
ainult siis, kui täiskasvanu nende tegevust jälgib.
Üldine ohutus
Seadet tohib paigaldada ja kaablit vahetada ainult
kvalifitseeritud elektrik!
2 Progress
Seade läheb kasutamisel seest kuumaks. Ärge puudutage
kütteelemente seadmes. Tarvikute või ahjunõude
eemaldamisel või sisestamisel kasutage alati pajakindaid.
Enne hooldustöid eemaldage seade vooluvõrgust.
Elektrilöögi ärahoidmiseks tuleb seade enne ahjuvalgusti
vahetamist kindlasti välja lülitada.
Ärge kasutage seadme puhastamiseks aurupuhastit.
Ärge kasutage ukseklaasi puhastamiseks karedaid,
abrasiivseid puhasteid ega teravaid metallist kaabitsaid,
sest need võivad klaasi pinda kriimustada, mille tagajärjel
võib klaas puruneda
Kui toitejuhe on vigastatud, laske see ohutuse mõttes välja
vahetada tootja, selle volitatud hooldekeskuses või lihtsalt
kvalifitseeritud isiku poolt.
Ahjuriiuli tugede eemaldamiseks tõmmake esmalt riiulitoe
esiots ja seejärel tagumine ots külgseina küljest lahti.
Paigaldage ahjuriiuli toed tagasi vastupidises järjekorras.
OHUTUSJUHISED
Paigaldamine
HOIATUS! Seadet tohib
paigaldada ainult
kvalifitseeritud elektrik!
Eemaldage kõik pakkematerjalid.
Kahjustatud seadet ei tohi paigaldada
ega kasutada.
Järgige seadmega kaasas olevaid
paigaldusjuhiseid.
Olge seadme teise kohta viimisel
ettevaatlik, sest see on raske.
Kasutage alati kaitsekindaid.
Ärge kunagi tõmmake seadet
käepidemest.
Tagage minimaalne kaugus muudest
seadmetest ja mööbliesemetest.
Veenduge, et seade on paigaldatud
kindlate konstruktsioonide alla ja
kõrvale.
Seadme küljed peavad jääma vastu
teiste sama kõrgusega seadmete külgi.
Elektriühendus
HOIATUS! Tulekahju- ja
elektrilöögioht!
Kõik elektriühendused peab teostama
kvalifitseeritud elektrik.
Seade peab olema maandatud.
Kontrollige, kas andmesildil toodud
elektrilised parameetrid vastavad
vooluvõrgu näitajatele. Vastasel juhul
võtke ühendust elektrikuga.
Kasutage alati nõuetekohaselt
paigaldatud ohutut pistikupesa.
Ärge kasutage mitmikpistikuid ega
pikenduskaableid.
Veenduge, et te ei vigastaks
toitepistikut ega -juhet. Kui seadme
toitekaabel tuleb välja vahetada, siis
pöörduge meie hoolduskeskusse.
Jälgige, et toitejuhe ei jääks vastu
seadme ust, eriti siis, kui uks on kuum.
Isoleeritud ja isoleerimata osad peavad
olema kinnitatud nii, et neid ei saaks
eemaldada ilma tööriistadeta.
Progress 3
Ühendage toitepistik seinakontakti alles
pärast paigalduse lõpuleviimist.
Veenduge, et pärast paigaldamist säilib
juurdepääs toitepistikule.
Kui seinakontakt logiseb, ärge sinna
toitepistikut pange.
Seadet välja lülitades ärge tõmmake
toitekaablist. Hoidke alati kinni
toitepistikust.
Kasutage ainult õigeid
isolatsiooniseadiseid: kaitselüliteid,
kaitsmeid (keermega kaitsmed tuleb
pesast eemaldada), maalekkevoolu
kaitsmeid ja kontaktoreid.
Seadme ühendus vooluvõrguga tuleb
varustada mitmepooluselise
isolatsiooniseadisega.
Isolatsiooniseadise lahutatud
kontaktide vahemik peab olema
vähemalt 3 mm.
See seade vastab EÜ direktiividele.
Kasutamine
HOIATUS! Vigastuse,
põletuse, elektrilöögi või
plahvatuse oht!
Kasutage seda seadet ainult kodustes
tingimustes.
Ärge muutke seadme tehnilisi omadusi.
Veenduge, et ventilatsiooniavad ei
oleks tõkestatud.
Ärge jätke töötavat seadet
järelevalveta.
Lülitage seade välja pärast igakordset
kasutamist.
Olge töötava seadme ukse avamisel
ettevaatlik. Välja võib paiskuda tulist
õhku.
Ärge kasutage seadet märgade kätega
või juhul, kui seade on kontaktis veega.
Äge suruge avatud uksele.
Ärge kasutage seadet tööpinna ega
hoiukohana.
Seadme ust avades olge ettevaatlik.
Alkoholi sisaldavate komponentide
kasutamise tagajärjel võib alkohol
õhuga seguneda.
Kui avate ukse, vältige seadme
läheduses sädemeid või lahtist leeki.
Ärge pange süttivaid või süttiva ainega
määrdunud esemeid seadmesse, selle
lähedusse või peale.
HOIATUS! Seadme
vigastamise või kahjustamise
oht!
Et ära hoida emaili kahjustumist või
värvi muutumist:
ärge asetage ahjunõusid ega teisi
esemeid vahetult seadme põhjale.
ärge asetage alumiiniumfooliumit
vahetult seadme põhjale.
ärge pange tulist vett vahetult
kuuma seadmesse.
ärge hoidke niiskeid nõusid ja toitu
seadmes pärast toiduvalmistamise
lõppu.
olge tarvikute eemaldamisel ja
paigaldamisel ettevaatlik.
Emaili värvi muutumine ei mõjuta
seadme tööd. Tegemist ei ole defektiga
garantii seisukohast.
Vedelikke sisaldavate kookide puhul
kasutage sügavat panni.
Puuviljamahlad tekitavad püsivaid
plekke.
See seade on ette nähtud ainult
toiduvalmistamiseks. Muul otstarbel,
näiteks ruumide soojendamiseks, seda
kasutada ei tohi.
Küpsetamisel peab ahjuuks olema alati
suletud.
Auruküpsetus
HOIATUS! Põletuse ja seadme
kahjustamise oht!
Eralduv aur võib põhjustada põletust:
Ärge avage seadme ust
auruküpsetuse ajal.
Pärast auruküpestust olge ukse
avamisel ettevaatlik.
Puhastus ja hooldus
HOIATUS! Vigastuse,
tulekahju või seadme
kahjustamise oht!
Enne hooldust lülitage seade välja ja
ühendage toitepistik pistikupesast lahti.
4 Progress
Veenduge, et seade on maha jahtunud.
Klaaspaneelid võivad puruneda.
Kui ukse klaaspaneeli tekib mõra, tuleb
see kohe välja vahetada. Pöörduge
teeninduskeskusse.
Olge ukse seadme küljest
eemaldamisel ettevaatlik. Uks on
raske!
Puhastage seadet regulaarselt, et
vältida pinnamaterjali kahjustumist.
Seadmesse jäänud rasv või toit võib
põhjustada tulekahju.
Puhastage seadet pehme niiske lapiga.
Kasutage ainult neutraalseid
pesuaineid. Ärge kasutage abrasiivseid
tooteid, küürimisšvamme, lahusteid ega
metallist esemeid.
Ahjupihusti kasutamisel järgige
pakendil olevaid ohutusjuhiseid.
Katalüütilise emaili (kui see on olemas)
puhastamisel ärge kasutage mingeid
pesuaineid.
Sisevalgusti
Selles seadmes kasutatav valgustipirn
või halogeenlamp on mõeldud
kasutamiseks ainult kodumasinates.
Ärge kasutage seda ruumide
valgustamiseks.
HOIATUS! Elektrilöögi oht!
Enne lambi asendamist ühendage
seade vooluvõrgust lahti.
Kasutage ainult ühesuguste tehniliste
näitajatega lampe.
Jäätmekäitlus
HOIATUS! Lämbumis- või
vigastusoht!
Eemaldage seade vooluvõrgust.
Lõigake toitekaabel seadme küljest
lahti ja visake ära.
Eemaldage seadme ukse fiksaator, et
vältida laste ja loomade seadmesse
lõksujäämist.
SEADME KIRJELDUS
Ülevaade
10
8
9
16
13
14
12
5
4
1
2
3
4 63 5 721
11
15
1
Juhtpaneel
2
Ahju funktsioonide nupp
3
Toite tuli / sümbol / indikaator
4
Elektronprogrammeerija
5
Temperatuuri nupp
6
Temperatuuri tuli / sümbol / indikaator
7
Veepaagi indikaator
8
Veesahtel
9
Kütteelement
10
Valgusti
11
Ventilaator
12
Ahjuriiuli tugi, eemaldatav
13
Äravoolutoru
14
Vee väljalaskeklapp
15
Ahjuriiuli tasandid
Progress 5
16
Auru sisselaskeava
Tarvikud
Traatrest
Keedunõudele, koogivormidele,
praadidele.
Küpsetusplaat
Kookidele ja küpsistele.
Grill/küpsetuspann
Küpsetamiseks ja röstimiseks või rasva
kogumiseks.
ENNE ESIMEST KASUTAMIST
HOIATUS! Vt ohutust
käsitlevaid peatükke.
Esmane puhastamine
Eemaldage kõik tarvikud ja eemaldatavad
ahjuriiuli toed.
Vt jaotist "Puhastus ja
hooldus".
Enne esmakordset kasutamist tuleb seade
puhastada.
Pange kõik tarvikud ja eemaldatavad
ahjuresti toed oma kohale tagasi.
Kellaaja seadmine
Enne ahju kasutamist peate määrama
kellaaja.
Kellaaja funktsiooni indikaator vilgub, kui
ühendate seadme elektrivõrku, kui on
olnud elektrikatkestus või kui taimer pole
seadistatud.
Õige aja valimiseks vajutage nuppe või
.
Umbes viie sekundi pärast vilkumine
lakkab ja ekraanil kuvatakse valitud
kellaaeg.
Kellaaja muutmine
Kellaaega ei saa muuta, kui
töötavad funktsioonid Kestus
või Lõpp .
Vajutage järjest , kuni ekraanil hakkab
vilkuma kellaaja indikaator.
Uue kellaaja seadistamist vt jaotisest
"Kellaaja seadmine".
Eelkuumutus
Eelsoojendage tühja seadet, et põletada
ära allesjäänud rasv.
1. Valige funktsioon ja maksimaalne
temperatuur.
2. Laske seadmel tund aega töötada.
3. Valige funktsioon ja maksimaalne
temperatuur.
4. Laske seadmel 15 minutit töötada.
5. Valige funktsioon
ja maksimaalne
temperatuur.
6. Laske seadmel 15 minutit töötada.
Tarvikud võivad tavalisest kuumemaks
minna. Seade võib väljastada lõhna ja
tossu. Tegu pole veaga. Veenduge, et õhk
saab piisavalt liikuda.
IGAPÄEVANE KASUTAMINE
HOIATUS! Vt ohutust
käsitlevaid peatükke.
Sisselükatavad nupud
Seadme kasutamiseks vajutage nuppu.
Nupp tõuseb esile.
6 Progress
Seadme sisse- ja väljalülitamine
Oleneb mudelist, kas
seadmel on nuppude
sümbolid, indikaatorid või
tuled:
Indikaator süttib, kui ahi
kuumeneb.
Tuli süttib, kui seade töötab.
Sümbol näitab, kas nupuga
juhitakse ahjufunktsioone
või temperatuuri.
1. Ahju funktsiooni valimiseks keerake
ahjufunktsioonide nuppu.
2. Temperatuuri valimiseks keerake
temperatuuri nuppu.
3. Seadme väljalülitamiseks keerake
ahjufunktsioonide ja temperatuuri
nupud väljas-asendisse.
Ahju funktsioonid
Ahju funktsioon Rakendus
Välja lülitatud Seade on välja lülitatud.
Sisevalgustus Ahjuvalgusti aktiveerimiseks ilma küpsetusfunktsioonita.
Ülemine + alu‐
mine kuumutus
Ahju ühel tasandil küpsetamiseks ja röstimiseks.
Ülemine kuumu‐
tus
Leiva, kookide ja küpsetiste pruunistamiseks. Kasutami‐
seks küpsetamise lõppfaasis.
Alumine kuumu‐
tus
Krõbeda põhjaga kookide küpsetamiseks ja toidu hoidis‐
tamiseks.
Kiirgrill Lamedate toiduainete suures koguses grillimiseks ja rös‐
timiseks.
Turbogrill Suuremate kondiga liha- või linnulihatükkide röstimiseks
ühel riiulitasandil. Ka gratineerimiseks ja pruunistami‐
seks.
Pöördõhk Küpsetamiseks korraga kuni kolmel tasandil ja toidu kui‐
vatamiseks.Seadke ahju temperatuur 20–40 °C madala‐
maks kui funktsiooniga Ülemine + alumine kuumutus.
Pitsarežiim Ühel ahjutasandil toitude küpsetamiseks, mis vajavad in‐
tensiivsemat pruunistamist ja krõbedat põhja. Seadke ah‐
ju temperatuur 20 - 40 °C madalamaks kui funktsiooniga
Ülemine + alumine kuumutus.
Pöördõhk + aur‐
utus
Toitude aurutamiseks. Kasutage seda funktsiooni, et lü‐
hendada küpsetusaega ja hoida alal vitamiinid ja toi‐
tained. Kasutamiseks valige funktsioon ja seadke tem‐
peratuur vahemikku 130 °C kuni 230 °C.
Progress 7
Ekraan
A B C
A) Funktsiooni indikaatorid
B) Kellaaja ekraan
C) Funktsiooni indikaator
Nupud
Nupp Funktsioon Kirjeldus
MIINUS Kellaaja valimiseks.
KELL Kella funktsiooni määramiseks.
PLUSS Kellaaja valimiseks.
Auruküpsetus
1. Valige funktsioon .
2. Veesahtli avamiseks vajutage kattele.
Kallake veepaaki vett, kuni süttib täis
veepaagi indikaator.
Veepaagi maksimaalne maht on 900
ml. Sellest piisab umbes 55 - 60
minutiliseks küpsetamiseks.
Kasutage vedelikuna ainult
vett. Ärge kasutage
filtreeritud
(demineraliseeritud) ega
destilleeritud vett. Ärge
kasutage muid vedelikke!
Ärge valage veesahtlisse
süttivaid alkohoolseid
vedelikke (grappat, viskit,
konjakit vms).
3. Lükake veesahtel oma kohale.
4. Pange toiduained õigesse
küpsetusnõusse.
5. Seadke temperatuur vahemikus 130
°C kuni 230 °C.
Üle 230 °C jääva temperatuuri juures
auruküpsetus häid tulemusi ei anna.
HOIATUS! Pärast iga
auruküpsetust tuleks vähemalt
60 minutit oodata, et hoida ära
kuuma vee sattumine vee
väljalaskeavasse.
Tühjendage veepaak pärast iga
auruküpsetust.
ETTEVAATUST! Seade on
tuline. Põletusoht! Olge
veesahtli tühjendamisel
ettevaatlik.
Tühja veepaagi indikaator
Indikaator näitab, et veepaak on tühi
ja seda tuleb uuesti täita.
Lisateavet leiate jaotisest "Auruküpsetus".
Täis veepaagi indikaator
Indikaator näitab, et ahi on
auruküpsetuseks valmis.
Kui kallate veepaaki liiga palju
vett, juhib turvaväljalaskeava
liigse vee ahju põhjale.
Eemaldage liigne vesi lapi või
käsnaga.
8 Progress
Veepaagi tühjendamine
ETTEVAATUST! Enne
veepaagi tühjendamist
veenduge, et seade on
jahtunud.
1. Valmistage ette äravoolutoru (C), mille
leiate kasutusjuhendiga samast
pakendist. Kinnitage konnektor (B)
äravoolutoru ühe otsa külge.
2. Asetage äravoolutoru (C) teine ots
anumasse. Paigutage see
väljalaskeklapist (A) allapoole.
B
C
A
3. Avage ahju uks ja kinnitage konnektor
(B) väljalaskeklapi (A) külge.
4. Veepaagi tühjendamisel suruge
konnektorit pidevalt klapi suunas.
Veepaagis võib olla veidi
vett, kui tühja veepaagi
indikaator põleb.
Oodake, kuni vee väljavool
väljalaskeklapi kaudu
lõpeb.
5. Kui vett enam ei voola, võtke
konnektor klapi küljest lahti.
Ärge kasutage väljalastud vett
veepaagi uuesti täitmiseks.
KELLA FUNKTSIOONID
Kellafunktsioonide tabel
Kellafunktsioon Rakendus
Kellaaeg Kellaaja määramiseks, muutmiseks või kontrollimiseks.
Minutilugeja Pöördloendusaja valimiseks. See funktsioon ei mõjuta seadme
tööd.
Kestus Ahju küpsetusaja valimiseks.
Lõpp Küpsetuse lõpuaja valimiseks.
Progress 9
Võite valida korraga
funktsioonid Kestus ja Lõpp
, et määrata, kui kaua ahi
peaks töötama ning millal see
peaks välja lülituma. See
võimaldab seadme teatud aja
möödumisel sisse lülitada.
Esmalt valige Kestus
ja
seejärel Lõpp .
Kellafunktsioonide valimine
Kestuse ja Lõpu valimiseks valige
ahju funktsioon ja küpsetustemperatuur.
Minutilugeja puhul pole see vajalik.
1. Vajutage järjest , kuni vajaliku
kellafunktsiooni indikaator hakkab
vilkuma.
2. Vajutage
või vajaliku
kellafunktsiooni valimiseks.
Kellafunktsioon töötab. Näidikul kuvatakse
valitud kellafunktsiooni indikaator.
Minutilugeja funktsiooni puhul
kuvatakse ekraanil järelejäänud
aeg.
3. Kui aeg on täis, siis hakkab
kellafunktsiooni indikaator vilkuma ja
kõlab helisignaal. Vajutage nuppu, et
signaal välja lülitada.
4. Seadme väljalülitamiseks keerake
ahjufunktsioonide nupp ja
temperatuurinupp väljas-asendisse.
Funktsioonide Kestus ja
Lõpp puhul lülitub ahi
automaatselt välja.
Kellafunktsioonide tühistamine
1. Vajutage järjest , kuni soovitud
funktsiooni indikaator hakkab vilkuma.
2. Vajutage ja hoidke .
Kellafunktsioon lülitub mõne sekundi
pärast välja.
LISAFUNKTSIOONID
Jahutusventilaator
Seadme töö ajal lülitub jahutusventilaator
automaatselt sisse, et hoida seadme
pinnad jahedana. Kui lülitate seadme
välja, jääb jahutusventilaator tööle, kuni
seade on maha jahtunud.
Ohutustermostaat
Seadme vale kasutamine või katkised
osad võivad põhjustada ohtlikku
ülekuumenemist. Selle ärahoidmiseks on
ahjul olemas ohutustermostaat, mis
katkestab toitevarustuse. Ahi lülitub uuesti
automaatselt sisse, kui temperatuur on
langenud.
VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS! Vt ohutust
käsitlevaid peatükke.
Tabelites esitatud
temperatuurid ja küpsetusajad
on ainult soovituslikud.
Täpsemalt sõltuvad need
retseptist ning kasutatava
tooraine kvaliteedist ja
kogustest.
10 Progress
Üldine teave
Seadmes on viis riiulitasandit. Alustage
tasandite arvestamist alati seadme
põhjast.
Seadmes on õhuringlust ja pidevat
aururinglust tekitav erisüsteem. See
võimaldab toitu valmistada
aurukeskkonnas, mis hoiab toidu seest
pehme ja pealt krõbedana. Ahjus
ringlev õhk kiirendab toidu küpsemist ja
vähendab energiatarvet miinimumini.
Niiskus võib kondenseeruda
seadmesse või selle klaaspaneelidele.
See on normaalne. Kui avate ahju ukse
toidu valmistamise ajal, hoiduge alati
tahapoole. Kondenseerumise
vähendamiseks laske ahjul enne
küpsetamise alustamist 10 minutit
töötada.
Kuivatage ahjust niiskus iga kord
pärast seadme kasutamist.
Küpsetades ärge pange nõusid otse
ahju põhjale ega katke ahju osi
fooliumiga kinni. See võib muuta
küpsetamise tulemusi ja kahjustada
ahjuemaili.
Kookide küpsetamine
Ärge avage ahjuust enne kui ¾
küpsetusajast on möödunud.
Kui kasutate samaaegselt kahte
küpsetusplaati, hoidke nende vahele
jääv ahjutasand tühi.
Liha ja kala küpsetamine
Väga rasvaste toitude küpsetamisel
kasutage sügavat panni, et vältida ahju
püsivate plekkide tekkimist.
Et mahl lihast välja ei valguks, laske
prael enne lahtilõikamist umbes 15
minutit seista.
Et ahjust küpsetamise ajal liiga palju
suitsu ei tuleks, kallake sügavasse
panni veidi vett. Suitsu
kondenseerumise vältimiseks lisage
vett kohe, kui see on ära auranud.
Toiduvalmistamise ajad
Toiduvalmistamise ajad sõltuvad toidu
tüübist, konsistentsist ja mahust.
Esialgu jälgige toiduvalmistamisel seadme
tööd. Leidke selle seadme kasutamisel
parimad seaded (soojusaste,
toiduvalmistamise aeg jne) oma
keedunõudele, retseptidele ja kogustele.
Küpsetamise ja röstimise tabel
Koogid
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Tempera‐
tuur (°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Vahusta‐
tud road
170 2 160 3 (2 ja 4) 45 - 60 Koogivor‐
mis
Muretai‐
nas
170 2 160 3 (2 ja 4) 20 - 30 Koogivor‐
mis
Peti-juus‐
tukook
170 1 165 2 60 - 80 26 cm
koogivor‐
mis
Progress 11
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Tempera‐
tuur (°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Õuna‐
kook (õu‐
napiru‐
kas)
1)
170 2 160 2 (vasak
ja parem)
80 - 100 Kahes 20
cm koogi‐
vormis
traatrestil
Struudel 175 3 150 2 60 - 80 Küpsetus‐
plaadil
Keedise‐
kook
170 2 165 2 (vasak
ja parem)
30 - 40 26 cm
koogivor‐
mis
Keeks 170 2 160 2 50 - 60 26 cm
koogivor‐
mis
Jõulu‐
kook /
rikkaliku
puuvilja‐
täidisega
kook
1)
160 2 150 2 90 - 120 20 cm
koogivor‐
mis
Ploomi‐
kook
1)
175 1 160 2 50 - 60 Leivavor‐
mis
Väikesed
koogid -
ühel ta‐
sandil
170 3 140 - 150 3 20 - 30 Küpsetus‐
plaadil
Väikesed
koogid -
kahel ta‐
sandil
- - 140 - 150 2 ja 4 25 - 35 Küpsetus‐
plaadil
Väikesed
koogid -
kolmel
tasandil
- - 140 - 150 1, 3 ja 5 30 - 45 Küpsetus‐
plaadil
12 Progress
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Tempera‐
tuur (°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Küps‐
ised/
soolapul‐
gad -
ühel ta‐
sandil
140 3 140 - 150 3 30 - 35 Küpsetus‐
plaadil
Küps‐
ised/
soolapul‐
gad - ka‐
hel ta‐
sandil
- - 140 - 150 2 ja 4 35 - 40 Küpsetus‐
plaadil
Küps‐
ised/
soolapul‐
gad - kol‐
mel ta‐
sandil
- - 140 - 150 1, 3 ja 5 35 - 45 Küpsetus‐
plaadil
Beseed -
ühel ta‐
sandil
120 3 120 3 80 - 100 Küpsetus‐
plaadil
Beseed -
kahel ta‐
sandil
1)
- - 120 2 ja 4 80 - 100 Küpsetus‐
plaadil
Kuklid
1)
190 3 190 3 12 - 20 Küpsetus‐
plaadil
Ekleerid -
ühel ta‐
sandil
190 3 170 3 25 - 35 Küpsetus‐
plaadil
Ekleerid -
kahel ta‐
sandil
- - 170 2 ja 4 35 - 45 Küpsetus‐
plaadil
Plaadi‐
koogid
180 2 170 2 45 - 70 20 cm
koogivor‐
mis
Progress 13
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Tempera‐
tuur (°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Rikkaliku
puuvilja‐
täidisega
kook
160 1 150 2 110 - 120 24 cm
koogivor‐
mis
Victoria
kook
170 1 160 2 (vasak
ja parem)
50 - 60 20 cm
koogivor‐
mis
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
Leib ja pitsa
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Sai
1)
190 1 190 1 60 - 70 1-2 tk,
500 g/tk
Rukkileib 190 1 180 1 30 - 45 Leivavor‐
mis
Kuklid,
saia‐
kesed
1)
190 2 180 2 (2 ja 4) 25 - 40 6-8 saia
küpsetus‐
plaadil
Pitsa
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 Küpse‐
tusplaadil
või sü‐
gaval
pannil
Kuklid
1)
200 3 190 3 10 - 20 Küpse‐
tusplaadil
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
14 Progress
Tarretised
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Pasta‐
vorm
200 2 180 2 40 - 50 Vormis
Juurvilja‐
vorm
200 2 175 2 45 - 60 Vormis
Quiche
1)
180 1 180 1 50 - 60 Vormis
Lasanje
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Vormis
Cannello‐
ni
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Vormis
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
Liha
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Veiseliha 200 2 190 2 50 - 70 Traatres‐
til
Sealiha 180 2 180 2 90 - 120 Traatres‐
til
Vasikali‐
ha
190 2 175 2 90 - 120 Traatres‐
til
Inglise
rostbiif,
väheküps
210 2 200 2 50 - 60 Traatres‐
til
Inglise
rostbiif,
poolküps
210 2 200 2 60 - 70 Traatres‐
til
Inglise
rostbiif,
täisküps
210 2 200 2 70 - 75 Traatres‐
til
Sea aba‐
tükk
180 2 170 2 120 - 150 Kamara‐
ga
Progress 15
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Sea säär‐
etükk
180 2 160 2 100 - 120 2 tükki
Lambali‐
ha
190 2 175 2 110 - 130 Kints
Kana 220 2 200 2 70 - 85 Terve
Kalkun 180 2 160 2 210 - 240 Terve
Part 175 2 220 2 120 - 150 Terve
Hani 175 2 160 1 150 - 200 Terve
Küülikuli‐
ha
190 2 175 2 60 - 80 Tükki‐
deks lõi‐
gatuna
Jänes 190 2 175 2 150 - 200 Tükki‐
deks lõi‐
gatuna
Faasan 190 2 175 2 90 - 120 Terve
Kala
Toit Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk Aeg
(min.)
Märkusi
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Temper‐
atuur
(°C)
Ahju ta‐
sand
Forell/
merilati‐
kas
190 2 175 2 40 - 55 3-4 kala
Tuunika‐
la/lõhe
190 2 175 2 35 - 60 4-6 fileed
Turbogrill
Veiseliha
Toit Kogus Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Ahju tasand
Rostbiif või filee,
väheküps
1)
paksuse cm
kohta
190 - 200 5 - 6 1 või 2
16 Progress
Toit Kogus Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Ahju tasand
Rostbiif või filee,
poolküps
1)
paksuse cm
kohta
180 - 190 6 - 8 1 või 2
Rostbiif või filee,
täisküps
1)
paksuse cm
kohta
170 - 180 8 - 10 1 või 2
1)
Eelsoojendage ahi.
Sealiha
Toit Kogus (kg) Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Ahju tasand
Abatükk, kael,
kints
1 - 1.5 160 - 180 90 - 120 1 või 2
Karbonaad, ribi‐
praad
1 - 1.5 170 - 180 60 - 90 1 või 2
Pikkpoiss 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60 1 või 2
Seakoot (eelval‐
mistatud)
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120 1 või 2
Vasikaliha
Toit Kogus (kg) Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Ahju tasand
Vasikapraad 1 160 - 180 90 - 120 1 või 2
Vasikakoot 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150 1 või 2
Lambaliha
Toit Kogus (kg) Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Ahju tasand
Lambakoot,
lambapraad
1 - 1.5 150 - 170 100 - 120 1 või 2
Lambaliha, ta‐
gatükk
1 - 1.5 160 - 180 40 - 60 1 või 2
Linnuliha
Toit Kogus (kg) Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Ahju tasand
Linnuliha ports‐
jonitükid
0,2 - 0,25 g tü‐
kid
200 - 220 30 - 50 1 või 2
Pool kana 0,4 - 0,5 g tü‐
kid
190 - 210 35 - 50 1 või 2
Progress 17
Toit Kogus (kg) Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Ahju tasand
Kana, broiler 1 - 1.5 190 - 210 50 - 70 1 või 2
Part 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100 1 või 2
Hani 3.5 - 5 160 - 180 120 - 180 1 või 2
Kalkun 2.5 - 3.5 160 - 180 120 - 150 1 või 2
Kalkun 4 - 6 140 - 160 150 - 240 1 või 2
Kala (aurutatud)
Toit Kogus (kg) Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Ahju tasand
Terve kala 1 - 1.5 210 - 220 40 - 60 1 või 2
Kuivatamine - Pöördõhk
Katke ahjuplaadid pärgamendi või
küpsetuspaberiga.
Paremate tulemuste saamiseks lülitage
ahi poole kuivatamise peal välja, tehke
uks lahti ja jätke üheks ööks jahtuma.
Juurvili
Toit Temperatuur
(°C)
Aeg (h) Ahju tasand
1. tasand 2 tasandit
Oad 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Piprad 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Köögivili ha‐
pendamiseks
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Seened 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Ürdid 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Puuviljad
Toit Temperatuur
(°C)
Aeg (h) Ahju tasand
1. tasand 2 tasandit
Ploomid 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Aprikoosid 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Õunaviilud 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Pirnid 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
18 Progress
Pöördõhk + aurutus
Koogid ja küpsetised
Toit Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Märkusi
Õunakook
1)
160 60 - 80 2 20 cm koogivormis
Puuviljakoogid 175 30 - 40 2 26 cm koogivormis
Puuviljakook 160 80 - 90 2 26 cm koogivormis
Keeks 160 35 - 45 2 26 cm koogivormis
Panettone-
keeks
1)
150 - 160 70 - 100 2 20 cm koogivormis
Ploomikook
1)
160 40 - 50 2 Leivavormis
Väikesed koogid 150 - 160 25 - 30 3 (2 ja 4) Küpsetusplaadil
Küpsised 150 20 - 35 3 (2 ja 4) Küpsetusplaadil
Magusad kuklid
1)
180 - 200 12 - 20 2 Küpsetusplaadil
Brioche-kuklid
1)
180 15 - 20 3 (2 ja 4) Küpsetusplaadil
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
Leib ja pitsa
Toit Kogus (g) Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Märkusi
Sai
1)
1000 180 - 190 45 - 60 2 1 - 2 tükki,
kumbki 500
g
Saiakesed
1)
500 190 - 210 20 - 30 2 (2 ja 4) 6-8 saia kü‐
psetusplaa‐
dil
Pitsa
1)
- 200 - 220 20 - 30 2 Küpsetus‐
plaadil
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
Tarretised
Toit Tempera‐
tuur (°C)
Aeg
(min.)
Ahju ta‐
sand
Märkusi
Köögiviljatäidise‐
ga
170 - 180 30 - 40 1 Vormis
Lasanje 170 - 180 40 - 50 2 Vormis
Kartuligratään 160 - 170 50 - 60 1 (2 ja 4) Vormis
Progress 19
Liha
Toit Kogus (g) Tem‐
pera‐
tuur
(°C)
Aeg
(min.)
Ahju ta‐
sand
Märkusi
Röstitud seali‐
ha
1000 180 90 - 110 2 Traatrestil
Vasikaliha 1000 180 90 - 110 2 Traatrestil
Rostbiif – vä‐
heküps
1000 210 45 - 50 2 Traatrestil
Rostbiif –
poolküps
1000 200 55 - 65 2 Traatrestil
Rostbiif – täisk‐
üps
1000 190 65 - 75 2 Traatrestil
Lambaliha 1000 175 110 -
130
2 Kints
Kana 1000 200 55 - 65 2 Terve
Kalkun 4000 170 180 -
240
2 Terve
Part 2000 - 2500 170 -
180
120 -
150
2 Terve
Hani 3000 160 -
170
150 -
200
1 Terve
Küülikuliha - 170 -
180
60 - 90 2 Tükkideks lõiga‐
tuna
Kala
Toit Ko‐
gus
(g)
Tempera‐
tuur (°C)
Aeg
(min.)
Ahju ta‐
sand
Märkusi
Forell 1500 180 25 - 35 2 3-4 kala
Tuunikala 1200 175 35 - 50 2 4-6 fileed
Heik - 200 20 - 30 2 -
Auruga kuumutamine
Toit Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Märkusi
Vormiroad/
gratäänid
1)
140 15 - 25 2 Kuumutage taldrikul
20 Progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Progress PBD3500X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend