Soo‐
jusas‐
te
Kasutamine Kella‐
aeg
Näpunäited
4-5 Suuremate toidukoguste, hautiste
ja suppide valmistamiseks
60-150
min
Kuni 3 l vedelikku pluss kom‐
ponendid
6-7 Õrnalt praadimiseks: eskalopid,
vasikaliharull juustuga, karbo‐
naad, kotletid, vorstid, maks, kee‐
dutainas, munad, pannkoogid,
sõõrikud
vasta‐
valt va‐
jaduse‐
le
Pöörake poole valmistusaja
möödudes
7-8 Tugevaks praadimiseks, praetud
kartulid, ribiliha, praetükid
5-15
min
Pöörake poole valmistusaja
möödudes
9 Suurte koguste vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pa‐
japraad), friikartulite valmistamiseks
Võimsusfunktsioon sobib suure vedelikukoguse soojendamiseks.
Induktsiooniga pliidid on kiiremad ja energiasäästlikumad kui tavalised pliidid.
Akrüülamiidide informatsioon
Vastavalt teaduse uusimatele andmetele on toidu praadimisel (eriti tärklist si‐
saldavate toiduainete puhul) tekivad akrüülamiidid tervisele ohtlikud. Seetõttu
soovitame valmistada toitu võimalikult madalatel temperatuuridel ning toitu
mitte liialt pruunistada.
Puhastus ja hooldus
Puhastage seadet pärast igakordset kasutamist.
Kasutage alati puhta põhjaga keedunõusid.
HOIATUS
Teravad objektid ja abrasiivsed puhastusvahendid kahjustavad seadet.
Turvakaalutlustel ei tohi seadet puhastada aurupuhastite või kõrgsurvepuhas‐
titega.
Kriimustused või tumedad plekid klaaskeraamikal ei mõjuta seadme toimimist.
Mustuse eemaldamine:
1. – Eemaldada koheselt: plasti, kile ja suhkrut sisaldava toidu sulamine. Ka‐
sutage spetsiaalset klaaskeraamiliste pindade kaabitsat. Pange kaabits
nurga all klaaskeraamilisele pinnale ja libistage tera pliidi pinnal.
– Lülitage seade välja ja laske enne puhastamist jahtuda : katlakiviringid,
veeringid, rasvaplekid, läikivad metalsed plekid. Kasutage spetsiaalset
klaaskeraamika või roostevaba terase puhastusvahendit.
2. Puhastage seadet niiske lapi ja vähese koguse pesuainega.
3. Lõpuks hõõruge seade puhta lapiga kuivaks.
12
Puhastus ja hooldus