Energia kokkuhoid
• Võimaluse korral pange nõudele alati kaas peale.
• Pange keedunõud keedutsoonile enne selle sisselülitamist.
• Lülitage keedutsoonid enne toiduvalmistamisaja lõppu välja, et kasutada ära
jääksoojus.
• Keedunõu põhi ja keedutsoon peaksid olema ühesuurused.
Näiteid pliidi kasutamise kohta
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Soo‐
jusast‐
me
mää‐
rami‐
ne
Kasutamiseks: Aeg Näpunäited
1
Valmistatud toidu soojashoidmi‐
seks
Vasta‐
valt va‐
jaduse‐
le
Kaas
1-2 Hollandi kaste, sulatamiseks: või,
šokolaad, želatiin
5-25
min
Segage aeg-ajalt
1-2 Kalgendamiseks: Kohevad omle‐
tid, küpsetatud munad
10-40
min
Valmistage kaane all
2-3 Riisi ja piimal põhinevate toitude
keetmiseks vaiksel tulel, valmis‐
toidu soojendamiseks
25-50
min
Vedeliku kogus peab olema rii‐
si kogusest vähemalt kaks kor‐
da suurem, piimatoite tuleb
valmistamise ajal segada
3-4 Köögivilja, kala, liha aurutamiseks 20-45
min
Lisage mõni supilusikatäis ve‐
delikku
4-5 Kartulite aurutamiseks 20-60
min
Kasutage maks ¼ l vett 750 g
kartulite kohta
4-5 Suuremate toidukoguste, hautiste
ja suppide valmistamiseks
60-150
min
Kuni 3 l vedelikku pluss kom‐
ponendid
6-7 Õrnalt praadimiseks: eskalopid,
vasikalihast cordon bleu, karbo‐
naad, kotletid, vorstid, maks, kee‐
dutainas, munad, pannkoogid,
sõõrikud
Vasta‐
valt va‐
jaduse‐
le
Keerake poole valmistusaja
möödudes
7-8 Tugevaks praadimiseks, praetud
kartulid, ribiliha, praetükid
5-15
min
Keerake poole valmistusaja
möödudes
9 Suurte koguste vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pa‐
japraad), friikartulite valmistamiseks
10
Vihjeid ja näpunäiteid