102
Ravioolide
valmistamisarviku
kasutamine
Tutvuge illustratsioonidega
C
–
I
Rullige pastataigen lahti
kasutades KAX980 tarvikut.
Rullige pasta lahti sättel 6,
mis vastab umbes 1,2 mm
paksusele.
Märkus: kui Te kasutate KAX99.
A0 tarvikut pastataigna
lahtirullimiseks, lõigake
pastataigna lehed õige
laiusega.
Veenduge, et pastataigna leht
oleks sama lai kui rullik.
C
Puistake mõlemad
pastataigna lehe pooled
üle jahuga ning murdke
pooleks.
D
Sisestage pooleksmurtud
pastataigna leht rullikute
vahele. Pöörake näidikut
vastupäeva veerand pööret,
et sööta pastataigna leht
läbi rullikute ning taignalehe
otsa sulgemiseks.
Kontrollige tarviku alt, et
pasta ei oleks rullikute
vahele kinni jäänud.
E
Eraldage pastalehe
mõlemad otsad ning
asetage kumbki leht üle
rullikute.
F
Asetage punker taignalehe
peale näidatud suunas,
suruge alla, kuni kuulete
klõpsu. Punkri ääred peaks
puudutama ravioolide
valmistamise tarvikut
G
Kasutades tarvikuga
kaasasolevat lusikat täitke
punker 1-2 lusikatäie
meelepärase täidisega.
Veenduge, et täidis on
ühtlaselt jaotunud punkris,
kaasaarvatud nurkades.
Suruge õrnalt täidis lusikaga
allapoole.
H
Pöörake aeglaselt näidikut
päripäeva, kontrollige, et
ravioolileht liigub sujuvalt
läbi tarviku alaosa. Kui vaja,
lisage veel täidist.
Asetage ravioolid kergelt
jahuga ülepuistatud pinnale
ning laske neil kuivada
vähemalt 10 minutit.
I
Eraldage ravioolid neid
ettevaatlikult üksteisest lahti
tõmmates perforeeritud
äärtest.
Näpunäiteid
O
Erinevate jahusortide
puhul võib vaja minna
erinevat vedelikukogust.
Raviolitainast valmistades
peab see välja tulema
pehme ja ühtlane, mitte
kleepuv. Kui taigen on
liialt kleepuv, lisage jahu
supilusikahaaval ning
segage, kuni taigen on taas
ühtlase konsistentsga.
O
Enne täidetud ravioolide
valmistamist esimest korda
harjutage tarviku kasutamist
ilma täidist lisamata.
O
Ravioolide rullikutele
kleepumise vältimiseks
puistake pastataigna leht
jahuga üle enne selle
rullikute vahele söötmist.
O
Veenduge,et punkris olevat
täidist kasutatakse enne, kui
olete jõudnud pastataigna
lehe lõppu. (Kasutage
lusikat üleliigse taigna
eemaldamiseks, muidu võib
täidis rullikutele koguneda)
O
Et vältida ravioolide
avanemist ning nende
erisuguseid kujusid,
veenduge, et pastataigna
leht on ühepaksune ning et
see oleks rullikute keskel.
O
Püreejad täidised, mis ei
ole liiga vedelad, sobivad
kõige paremini ravioolide
valmistamise tarvikuga
töötlemiseks.