Vasikakoot
Koostis:
• 1 vasika tagakoot, 1,5–2 kg
• 4 viilu keedusinki
• 2 spl õli
• 1 tl soola
• 1 tl magusa paprika pulbrit
• 1/2 tl basiilikut
• 1 väike purk viilutatud seeni
• supiköögiviljad (porgand, porrulauk,
seller, petersell)
• vesi
Valmistamine:
Tehke 8 pikisuunalist sisselõiget ümber
kogu vasikakoodi. Lõigake neli keedusingi
viilu pooleks ja pange sisselõigetesse.
Segage omavahel kokku õli, sool,
paprikapulber ja basiilik ning katke
vasikakoot seguga. Pange vasikakoot
küpsetusvormi ja laotage peale seened.
Lisage vasikakoodile supiköögiviljad ja
vesi. Lisage vasikakoodile supiköögiviljad
ja vesi. Põhi peab olema kaetud 10-15
mm vedelikukihiga.
• Ahjusoleku aeg: 160 min
Riis
Koostis:
• 200 g pikateralist riisi
• 50 g metsikut riisi
• sool ja pipar
• 2 tl köögiviljaleent
• 600 ml vett
• 1 väike punane paprika
• 2 tl pruuni suhkrut
• 2 tl tomatipastat
• 400 ml veiselihaleent
Pärast küpsetamist:
• 1 väike purk maisi (150 g)
• Nõrutage mais ja lisage küpsetatud
riisile.
Valmistamine:
Pange pikateraline riis, metsik riis, sool,
pipar, köögiviljaleem ja vesi potti pool
tundi enne keetmist. Valmistage ette
paprika, lõigake see väikesteks
kuubikuteks, lisage riisile ja küpsetage.
• Ahjusoleku aeg: 40 min
Lasanje
Lihakaste:
• 100 g läbikasvanud peekonit
• 1 sibul
• 1 porgand
• 100 g sellerit
• 2 spl oliiviõli
• 400 g hakkliha (looma- ja sealiha segu)
• 100 ml lihaleent
• 1 väike purk purustatud tomateid (u
400 g)
• pune, tüümian, sool ja pipar
Valge jahukaste:
• 75 g võid
• 50 g jahu
• 600 ml piima
• sool, pipar ja muskaatpähkel
Muu:
• 3 spl võid
• 250 g rohelisi lasanjeplaate
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• 50 g riivitud pehmet juustu
Valmistamine:
Lõigake terava noaga ära peekoni kamar
ning kõhr ja lõigake peekon väikesteks
kuubikuteks. Koorige sibul ja porgand,
puhastage seller ning lõigake kogu
köögivili peenteks kuubikuteks.
Kuumutage õli haudepotis, lisage peekon
ja köögiviljakuubikud, hautage pidevalt
segades.
Lisage järk-järgult hakkliha, hautage
pidevalt segades, et liha muutuks
väiksemateks tükkideks ning lisage leem.
Maitsestage lihakaste tomatipasta,
maitserohelise, soola ja pipraga ning
hautage kaane all madalal kuumusel
umbes 30 minutit.
Vahepeal valmistage valge jahukaste.
Sulatage pannil või, lisage jahu ja
kuumutage pidevalt segades kuldseks
pruunistumiseni. Lisage pidevalt segades
vähehaaval piim. Maitsestage kaste soola,
pipra ja muskaatpähkliga ning hoidke
kaaneta madalal tulel 10 minutit.
4 Progress