Zelmer 478.2 A Kasutusjuhend

Kategooria
Mahlatootjad
Tüüp
Kasutusjuhend
76
Austatud kliendid!
Lugege alljärgnev kasutusjuhend hoolikalt läbi. Pöörake
erilist tähelepanu ohutusjuhistele, et vältida seadme kasuta-
mise ajal õnnetusjuhtumeid ja/ning mitte kahjustada seadet.
Hoidke kasutusjuhend alles, et seda saaks hiljem seadme
kasutamise ajal lugeda.
Seadme kirjeldus
Multifunktsionaalne köögiseade on mõeldud kasutamiseks
kodustes tingimustes. Seadet võib kasutada mahlapressina,
kausiga mikserina ja kohviveskina.
Erinevate mudelite detailse lisavarustuse kirjelduse leiate
tabelist.
Ohutu ja sihipärase kasutamise juhised
Ärge tõmmake pistikut pesast välja juhtmest tirides.
Enne seadme kasutamist kerige ühendusjuhe välja vaja-
likus pikkuses.
Asetage ajam seinakontakti lähedale kõvale pinnale nii,
et korpusel olevad ventilatsiooniavad oleksid vabad.
Ühendage seade ainult 230 V elektrivõrku.
Ärge lülitage seadet tööle, kui toitejuhe on vigastatud või
kui korpusel on nähtavad kahjustused.
Kui toitejuhe on vigastatud, tuleb see ohu vältimiseks
vahetada välja tootja poolt või volitatud hooldekeskuses
või spetsialisti poolt.
Vigastatud toodet võib parandada ainult kvalitseeritud
isik. Valesti teostatud parandus võib põhjustada kasuta-
jale tõsist ohtu. Vigastuste korral pöörduge vastavasse
hooldekeskusesse.
Seade on mõeldud kasutamiseks kodustes tingimustes.
Juhul, kui kasutate seadet gastronoomiaga seotud asu-
tustes, muutuvad garantii tingimused.
Enne seadme esmakordset kasutamist peske varustuse
osad hoolikalt puhtaks.
Enne varustuse vahetamist või seadme liikuvatele
osadele lähenemist seadme töötamise ajal lülitage
seade välja ja eemaldage elektrivõrgust.
Enne seadme puhastamist, kokku- või lahtimonteerimist
eemaldage alati ühendusjuhe elektrivõrgu pistikupesast.
Kui ajamist imbus välja ükskõik milline vedelik, katkes-
tage koheselt seadme töö, eemaldage elektrivõrgust
ning viige seade hoolduskeskusesse ülevaatusele.
Ärge ohustage seadet töötades tingimustes temperatuu-
riga üle 60°C .
Ärge lülitage seadet sisse tühjalt, ilma tooteta.
Olge mahlapressiga töötamisel laste juuresolekul eriti
ettevaatlik.
Käesolev seade ei ole mõeldud kasutamiseks füüsilise
või vaimse puudega isikutele (kaasa arvatud lapsed),
või isikutele, kellel ei ole kogemust või teadmisi seadme
kohta, välja arvatud juhul, kui see toimub nende ohutuse
eest vastutava isiku järelvalvel või kooskõlas tema antud
juhistega.
Jälgige, et lapsed ei mängiks seadmega.
Ärge jätke elektrivõrku lülitatud seadet ilma järeleval-
veta.
Ärge asetage seadet märjale pinnale.
Pärast töö lõpetamist eemaldage ühendusjuhe elektri-
võrgu pistikupesast.
Ärge asetage mahlapressi vette ega peske seda voolava
vee all.
Ärge kasutage korpuse pesemiseks agressiivseid deter-
gente, nagu emulsioon, piim, pasta jne. Need võivad
kustutada pealetrükitud graalise info, nagu: jaotused,
tähendused, hoiatusmärgid jne.
Tehnilised andmed
Seadme ajam on mõeldud töötamiseks mahlapressina, kau-
siga mikserina ja kohviveskina.
Tehnilised andmed on toodud andmesildil.
Seadme katkestamatuks kasutamiseks ettenähtud aeg:
mahlapressina 15 minutit
kausiga mikserina 3 minutit
kohviveskina 1 minut
Vaheaeg enne taaskasutamist: 30 minutit
Vaheaeg enne turbofunktsiooni taaskasutamist: 10 sekundit
Helivõimsuse tase (L
WA
):
mahlapressina 75 dB/A
kausiga mikserina 80 dB/A
kohviveskina 85 dB/A
Seade kuulub isolatsiooni II klassi, mis ei vaja maanda-
mist.
ZELMERi seadmed vastavad nõutavatele normidele.
Seade on kooskõlas direktiivide nõuetega:
Madalapingeline elektriseade (LVD) – 2006/95/EC.
Elektromagnetiline ühilduvus (EMC) – 2004/108/EC.
Toode on märgistatud CE tähisega andmesildil.
Seadme kirjeldus (joonis B)
põhivarustus
lisavarustus, mida saab hankida supermarketitest,
elektroonikakauplustest ja ZELMER S.A. kataloogi-
müügist.
ET
77
Seadme osad (joonis A)
1
Mootor
a
Sisse/väljal üliti – power
b
Kiiruse regulaator 1 käik – 2 käik/turbo
c
Märgutuli
d
Pulse nupp (ei ole kasutusel mahlapressil)
e
Mahlakoguja
f
Iminapp
g
Toitejuhe
MAHLAPRESSI KOMPLEKT
2
Mahlaanum
h
Tila
i
Anuma rant
3
Anuma korpus
4
Sõel
5
Kaas
6
Kinnitusklambrid
7
Tõukur
8
Viljalihakoguja
KAUSIGA MIKSERI KOMPLEKT
9
Mikseri kauss
10
Kausi kaas
11
Mõõdunõu
KOHVIVESKI KOMPLEKT
12
Veski
13
Veski nõu
14
Kaas
Seadme üldkirjeldus
Mahlapress on elektriseade, mis on ette nähtud puu- ja
juurviljamahlade kiireks valmistamiseks. Seadmesse on
sisse ehitatud viljaliha automaateraldaja. Kõigepealt seade
peenestab puu- ja köögiviljad ning seejärel pressib sellest
segust mahla. Elektrooniline kiiruse stabilisaator tagab
pideva pöördekiiruse sõltumata koormusest, tänu sellele
tuleb mahl ühtlase konsistentsiga. Mahla optimaalse kvali-
teedi tagamiseks on seadmesse sisse ehitatud 2-kiiruseline
süsteem (üks kiirus pehmete ja teine kõvade viljade jaoks).
Võimalikult rohke viljalihaosakeste, mis sisaldab vitamiine,
kaaliumi, pektiine, ensüüme ja mineraalaineid, säilitamine
mahla koostises põhjustab mahla vähese läbipaistvuse. See
on taotluslik, sest Tootja arvates on olulisem säilitada võima-
likult palju toite-, tervislikke ja dieetilisi väärtusi värskeltpres-
situd mahlas, kui selle läbipaistvust. Seadmel on lisaks sõela
automaatne isepuhastusfunktsioon. Vajadusel (juhul, kui
sõel on viljalihaga ülekoormatud) võib kasutada turbofunkt-
siooni. Selleks vajutage pikemalt (min. 3 sek.) turbo nuppu.
Sel juhul töötab mootor maksimaalsetel pööretel umbes
2 sekundit. Pärast lülitub turbofunktsioon automaatselt välja
ning mootor hakkab töötama tavalistel pööretel. Turbofunkt-
siooni tuleb kasutada 10-sekundilise vaheajaga. Mahlapress
võib katkestamata töötada maksimaalselt 15 minutit. Mahla
kogus, nt ühe kilo puuvilja kohta, sõltub nii viljade värskusest
kui ka sõela puhtusest ja lõikeketta seisundist. Töödeldava
toorainega kokkupuutuvad osad on valmistatud materjalist,
mis võib toiduga kokku puutuda.
Mahlapressi ohutu ja sihipärase kasutamise
juhised
Ärge kasutage mahlapressi, kui sõel on vigastatud.
Enne mahlapressi sisse lülitamist kontrollige, kas kaas
on klambritega korralikult kinni.
Ärge avage kinnitusklambreid, kui mahlapress töötab
ning sõel käib ringi, seade lülitub siis turvalisuse huvides
välja.
Toote lükkamiseks kasutage ainult tõukurit.
Ärge koormake seadet toiduainetega üle ega rakendage
selle lükkamiseks (tõukuriga) jõudu.
Lülitage seade koheselt välja, kui märkate tugevat vib-
reerimist või pöörete vähenemist. Puhastage sõel ja
selle korpus.
Katkestage töö ja eemaldage seade elektrivõrgust, kui
sisestamislehter või lõikeketas on tootest ummistunud.
Terava lõikekettaga sõela pesemiseks kasutage tuge-
vate harjastega harja.
Ärge kasutage mahlapressi ilma viljalihakogujata.
Ärge koormake seadet toiduainetega üle ega rakendage
selle lükkamiseks (tõukuriga) jõudu, kuna mahla üleliigne
kogus mahlaanumas võib põhjustada mahla väljavalgu-
mise kaane vahelt või selle sattumise viljalihakogujasse.
Seadme tööks ettevalmistamine
(koostvõtmine) (joonis C)
Enne esmakordset kasutamist võtke mahlapress koost lahti,
peske toiduga kokkupuutuvaid detaile.
Asetage mahlapress kindlale, puhtale ja kuivale, pistiku-
pesa läheduses asuvale pinnale.
1
Tõmmake kinnitusklambrid (6) alt välja.
2
Eemaldage tõukur (7) ja kaas (5).
3
Võtke välja anum (2) koos korpuse (3) ja sõelaga (4).
Selleks keerake anuma korpus (3) lõpuni paremale (päri-
päeva) ja tõstke korpus koos anuma ja sõelaga üles.
4
Lõpuks ühendage anum (2) korpusest (3) lahti.
Peske lahtivõetud osad (välja arvatud mootor) soojas
vees, kasutades nõudepesuvahendit. Neid võib pesta ka
nõudepesumasinas max. temperatuuril 60°C (välja arva-
tud sõela ja ajamit). Pärast korralikku kuivamist pange
puhtad detailid kokku.
78
Seadme tööks ettevalmistamine
(kokkupanek) (joonis D)
1
Asetage anuma korpus mootori peale, nii et klamber (6)
oleks klambrinupu vasakult poolt mootoril ning keerake seda
lõpuni vastupäeva, nii et klamber oleks nuppude kohal.
2
Asetage anum (2) korpuse peale, nii et tila (h) ühilduks
korpuse avaga.
3
Paigaldage sõel kaussi sisse, vajutage õrnalt kontrolli-
maks, et sõel on õigesti paigaldatud ja keerleb vabalt.
4
Asetage peale kaas (5) ning kinnitage klambrid (6).
5
Sisestage tõukur (7) lehtrisse.
6
Asetage viljalihakoguja (8) kaane alla (5), tehes järgmi-
sed toimingud: asetage viljalihakoguja väikse kaldega anuma
(3) randi külge ning seejärel ühendage anum mootoriga.
7
Asetage tila (h) alla nõu mahla jaoks.
Seadme lähedal valmistage mahla pressimiseks ette
pestud puu- ja juurviljad.
Teave puu- ja köögiviljade kohta
Puu-/juurviljad Pöörlemiskiirus
Ananassid 2
Kultuurmustikas 1
Virsikud 1
Peedid 1
Pirnid 1
Õunad 1
Kapsas 2
Till 1
Vaarikad 1
Porgandid 2
Melonid 1
Aprikoosid 1
Nektariinid 1
Kurgid 1
Kiivi viljad 1
Tomatid 1
Seller 2
Viinamarjad 1
Seadme käivitamine ja selle
kasutamine (joonis E)
1
Asetage toitejuhtme pistik seinakontakti.
Seade on varustatud lisakaitsmega. Kui seade on
sisse lülitatud ja vilgub punane märgutuli, tähendab
see seda, et korpus (3) või kinnitusklambrid (6) on
valesti paigaldatud. Sellisel juhul ei tohi seadet kasu-
tada. Kontrollige kõik osad üle ja vajadusel paigaldage
need uuesti, kuni hakkab põlema sinine märgutuli.
2
Vajutage power nupule (a) mahlapress hakkab tööle
esimesel käigul, sinine märgutuli süttib põlema. Esimene
käik on ette nähtud pehmete viljade jaoks (tomatid, vaarikad,
melonid, kurgid jms).
3
Teise käigu valimiseks (kõrgemad pöörded kõvade puu-
ja köögiviljade jaoks, nt porgand, seller jms) vajutage (lühi-
dalt, maksimaalselt 2 sek.) nupule (b) – punane tuli (c) süttib
põlema.
Esimese käigu lülitamiseks vajutage korraks nupule (b)
sinine tuli süttib põlema.
Power nupule vajutamisel töötab seade alati esimesel
käigul. Mahla eraldumise orienteeruvad kiirused on
toodud leheküljel 78.
Sisestage lehtrisse vastava suurusega viljad (vajadusel
lõigake neid väiksemateks tükkideks) ja vajutage need
õrnalt tõukuriga alla.
Ärge kasutage sõrmi ega muid esemeid toiduainete
tõukamiseks.
4
Vajadusel (kui sõel on viljalihaga ülekoormatud) kasutage
turbofunktsiooni. Selleks vajutage pikemalt (min. 3 sek.) turbo
(b) nuppu. Sel juhul mootor töötab maksimaalsetel pööretel
umbes 2 sekundit. Pärast lülitub turbofunktsioon automaatselt
välja ning mootor hakkab töötama tavalistel pööretel.
TÄHELEPANU! Turbofunktsiooni võib uuesti kasutada
10 sekundi pärast.
Ärge koormake seadet toiduainetega üle ega raken-
dage selle tõukamiseks (tõukuriga) jõudu, kuna mahla
üleliigne kogus tilas võib põhjustada mahla väljavalgu-
mise kaane alt või selle sattumise viljalihakogujasse.
Pärast lõpetamist (joonis F)
1
Lülitage seade välja, vajutage nupule (a), märgutuli
kustub.
2
Võtke toitejuhtme pistik vooluvõrgust välja.
Kui mootor enam ei tööta, võtke mahlapress koost lahti
seadme detailide pesemiseks (vt pkt „Seadme tööks
ettevalmistamine”).
Tühjendage viljalihakoguja
(8).
Vältige viljalihakoguja (8) ületäitumist. Kui anum on liiga
täis, võib osa viljalihast tühjendamisel välja valguda.
79
Seadme hooldus
Peske seade pärast igakordset kasutamist. Vältige
mahla ja viljajääkide kuivamist seadmes.
Eemaldage mustus raskesti ligipääsetavates kohtades
hambaharjaga.
Juhul, kui vesi või mahl satub mootorisse, katkestage
töö ja viige seade teeninduspunkti ülevaatamiseks.
Puhastage mootor nõudepesuvahendis niisutatud lapiga.
Seejärel kuivatage see korralikult kuiva lapiga. Puhas-
tage seadme sellised osad nagu mahlaanum (2), anuma
korpus (3), kaas (5), tõukur (7) ja viljalihakoguja soojas
vees, kasutades nõudepesuvahendit.
Neid osi võib pesta ka nõudepesumasinas max. tempe-
ratuuril 60°C.
Sõela
(4) puhastamiseks kasutage kõvade harjastega
harja. Ärge kasutage sõela puhastamiseks metall-
harja!
Pärast seadme pikaajalist kasutamist võib juhtuda, et
seadme kunstmaterjalist detailid muudavad oma värvi.
See ei ole toote defekt.
Porgandiplekkide eemaldamiseks kasutage toiduõli.
Pärast pesemist kuivatage korralikult kõik seadme osad.
Pange mahlapress kokku (vt pkt
Seadme tööks ette-
valmistamine”).
Kerige toitejuhe kokku ja asetage seda seadme mootori-
osa põhjas asuvasse hoiukohta.
Olge hoolikad läbipaistvate kunstmaterjalist tarviku-
tega. Neid ei tohi maha pillata ega lõhkuda.
Mahlade valmistamine
Töötlemiseks ettenähtud puu- ja juurviljad peavad olema
värsked ja korralikult pestud. Puhastage puu- ja köögi-
viljad liivast ja mullast, peske jooksva vee all ja koorige.
Väljaanded mahla valmistamise kohta soovitavad enne
töötlemist hoida puu- ja köögivilju umbes 5 minutit vees,
lisades sinna soola ja sidrunimahla. Sellisel viisil töödel-
dud köögiviljad ei tumene ning nendest valmistatud mah-
lal on loomulik värv.
Peske marjad vahetult enne töötlemist.
Puu- ja köögiviljade väljavalimine sõltub aastaajast, mait-
seeelistusest, arsti ettekirjutustest. Puu- ja köögiviljade
toiteväärtust mõjutab see, kuidas neid töödeldakse.
Mahla valmistatakse mahlastest puu- ja köögiviljade
sortidest; need peavad olema küpsed ja värsked, sest
nendest saab valmistada rohkem mahla ja neil on täius-
lik maitse ja aroom.
Mahla pressimiseks sobivad järgmised köögi- ja juurvil-
jad: tomatid, porgandid, seller, punapeet, petersell, sibul,
kapsas, kurk, rõigas, rabarber. Dieedi eesmärgil võib
valmistada mahla salatist, spinatist, porrulaugust ja muu-
dest köögi- ja juurviljadest.
Selliseid köögivilju nagu redis, till, petersell, jürilill lisa-
takse jooki peenelt lõigatuna.
Peaaegu kõiki puuviljamahlu v
õib säilitada.
Õunad, virsikud, aprikoosid ja ploomid tuleb pärast pese-
mist asetada sõelaga kuuma vette.
Eemaldage kividega puuviljadest ja marjadest kivid, sest
nad võivad seadet rikkuda.
Ploomidest, mustikatest, vaarikatest, pehmetest pirni-
dest, õuntest ja muudest puuviljadest mahla pressimine
on keerukam. Nende viljaliha moodustab sõela avasid
ummistava massi. Lõigake sellised puuviljad väiksema-
teks tükkideks ja laske läbi seadme, segades muude
puu- või köögiviljadega. Puhastage sõela pidevalt.
Lõigake juur- ja puuviljad sellisteks tükkideks, et nad
mahuksid lehtrisse.
Kallake puu- ja köögiviljad lehtrisse alles pärast seadme
käivitamist.
Kui toit jääb lehtrisse või lõiketera ümber kinni, kasutage
turbofunktsiooni. Kui selline probleem tekib edaspidi, lüli-
tade seade välja, võtke koost lahti ja puhastage.
Mahla toiteväärtus on umbes samasugune nagu puu-
ja köögiviljadel, vahe on ainult selles, et töötlemise ajal
kaotab mahl osa kiudainetest. Sellepärast võivad valmis-
tatud mahla tarbida isikud, kes ei saa süüa tooreid puu-
ja köögivilju seedimisprobleemide tõttu.
Mahlajoogid on eriti soovitavad tarbimiseks lastele ja
eakatele inimestele.
Kuna köögiviljamahlad on väga tummised, on soovitatav
juua kõrvale natuke vett. Kui mahl on lahjendamata, siis
päevanorm ei tohi ületada poolt klaasi.
Puuviljamahlad on seedimisele kergemad, neid võib juua
suuremates kogustes: 3–4 klaasi päevas söögikordade
vahel.
Mahla tuleb juua kohe pärast valmistamist. Jooge mahla
väikeste lonksudega. Aeglaselt juues seguneb mahl sül-
jega, mis aitab seda seedida. Liiga kiiresti ja liiga suures
koguses joodud mahl ei ole omastatav.
Puuvilju (välja arvatud õunu) ei tohi segada köögivilja-
dega. Melonit ei tohi segada teiste puuviljadega.
Ärge säilitage mahla hiljem tarbimiseks.
Köögiviljamahlasid võib lahjendada leige keeduveega,
mineraalveega, piimaga või vadakuga, magustades või
maitsestades neid oma maitse järgi.
Mahladest võib valmistada lahjasid alkoholikokteile.
Köögiviljamahladele võib lisada järgmisi maitseaineid:
pipart, tilli, köömneid, muskaatpähklit, aed-liivateed,
majoraani ja puuviljamahladele vaniljet, kaneeli ja nelki.
Maitseainete aroomi väljatoomiseks tuleb neid eelenevalt
jahvatada. Mahla loomuliku maitse ja lõhna säilitamiseks
ärge kasutage maitseaineid suures koguses. Kuna mah-
lad on madala kalorsusega, siis on need soovitatavad
kaalujälgijatele.
Mahla serveeritakse toatemperatuuril või jäätükkidega
jahutatuna.
Köögiviljamahlade kõrvale võib süüa soolapulki, soola-
küpsiseid ja röstsaia ja puuviljamahlade kõrvale küpsi-
seid, kooke, biskviiti.
Mõnedest puu- ja köögiviljadest valmistatud mahl võib
muutuda paksemaks. See on puu- või köögivilja oma-
duse, mitte seadme pärast.
80
Tervislik värske mahl
Porgandimahl
Kiirendab ainevahetust, kuna sisaldab palju
mikroelemente ja vitamiine, mis on organismile
hädavajalikud.
Karoteenist toodetav A-vitamiin parandab näge-
mist. Selle mahla koostisosad neutraliseerivad
nikotiini kahjulikku mõju ja annavad nahale
tagasi loomuliku värvitooni. Pool klaasi porgandimahla ja
sama palju piima on tervislikuks joogiks väikestele lastele.
Porgandimahl koos õunamahlaga on tugevdavaks joogiks
vanematele inimestele.
Tomatimahl
Küpsetest ja värsketest tomatitest saab
suurepärase kvaliteediga mahla. Tomati-
mahla võib segada kõikide teiste juurvilja-
mahladega.
Sisaldab palju A- ja C-vitamiini. Kaks klaasi tomatimahla
katab päevase C-vitamiini vajaduse. Tomatimahla maitset
võib parandada soola ja pipra lisamisega.
Peedimahl
Peedimahl koos apelsinimahlaga annab suure-
päraste maitseomadustega joogi. Sellist mahla
puhtana võib juua ainult arsti soovitusel.
Kapsamahl
Kasutatakse maohaavandite raviks, aga ainult
arsti nõuandel. Porgandimahlaga segatuna
sobib joogiks isegi tundliku maoga isikutele.
Spinatimahl
Spinatimahl mõjub väga positiivselt
vereloomele. Kuna mahl on vürtsika
maitsega, on soovitatav seda segada
porgandimahlaga. Segades võrdses
koguses spinati-, porgandi- ja selleri-
mahla, tuleb väga maitsev jook.
Sellerimahl
Mahla tegemiseks ei maksa kasutada selleri
lehti, kuna nad on väga mõru maitsega. Sel-
leri juure mahl on aga väga maitsev. Seda
võib segada muudest juurviljadest valmista-
tud mahlaga. Sellerimahla tohib juua väikse-
mates kogustes kui porgandimahla. Õuna- või sidrunimahla
lisamine parandab maitset.
Kurgimahl
Mahl on loomult maitsetu ja seda tuleb
segada kas õuna-, porgandi- või sellerimah-
laga. Kurgimahla kasutatakse naha hoolda-
miseks. Puhastab neerusid ning on soovita-
tav kaalujälgijatele.
Õunamahl
Värsketest küpsetest õuntest mahlal on meel-
div lõhn ja maitse, see sisaldab rikkalikult A- ja
B-vitamiine ja hinnalisi mineraalsoolasid. Mahla
kõrge pektiinisisalduse tõttu on sellel seedimist
soodustav toime. Värsket mahla kasutatakse
podagra ja reumatismi raviks. Õunamahl on suurepärase
toiteväärtusega.
Põldmarjamahl
Põldmarjamahl koos vähese hulga suhkru ja
mineraalveega annab väga ergutava joogi. Tänu
suurele vitamiinide ja mikroelementide sisaldu-
sele omab tugevdavat toimet, eriti vanemate
inimeste puhul.
Leedrimarjamahl
Mahlas on rikkalikult toitvaid koostisaineid,
sellel on higistamist esile kutsuv toime, seega
võib teda kasutada külmetuse korral. Hoidiste
valmistamiseks sobib koos teiste puuviljamah-
ladega.
Mustsõstramahl
Mustsõstramahlal on spetsiiline lõhn, sel-
lel on väga hapu ja üsna terav maitse. Oma
keemiliste koostise ja vitamiinisisalduse tõttu
on see üks tervislikumaid mahlu. Mustsõstra-
mahla tuleks segada vähem hapumate mah-
lade või mee- või suhkruveega.
Spetsiaalsed tervislikud retseptid
Tugevdav jook
6 porgandit
2 õuna
½ peeti
Organismi puhastav
mahl
4 porgandit
½ kurki
1 peet
Jook „tugev hingus”
1 peotäis spinatit
1 peotäis peterselli
2 sellerit
4 porgandit
Mahl „hea reguleerija”
2 õuna
1 kõva pirn
¼ sidrunit või peotäis
spinatit
6 porgandit
„Päikeseline” jook
2 õuna
6 aedmaasikat
„Armu” jook
3 suurt tomatit
½ kurki
1 sellerit
¼ sidrunit
81
Pange ühendusjuhtme pistik vooluvõrgu pistikupessa.
4
Lülitage seade tööle power nupuga.
Pärast kohviveskiga töö lõpetamist (joonis J)
1
Pärast jahvatamist eemaldage veski ajamilt vastupidises
järjekorras paigaldamisele.
2
Hoides samaaegselt veskist ja nõust, keerake see põhi
ülespidi ja raputage, et toode pudeneks nõusse.
3
Eemaldage nõu koos jahvatatud kohviga ettevaatlikult
veski küljest.
4
Toodet võite säilitada nõus. Toote ärahingamise vältimi-
seks katke see kaanega.
Kerige ühendusjuhe ajami all asuvale spetsiaalsele poolile.
Puhastamine ja hooldamine
Valage mikseri kaussi puhas vesi ja lülitage seade tööle,
siis valage vesi ära ja kuivatage kauss (väga määrdunud
kausi korral korrake tegevust).
Kohviveski pühkige kõigepealt niiske lapiga, seejärel
kuiva lapiga. Puhastamisel pöörake tähelepanu noa alla
kogunenud tootejääkidele.
Ajamit pükige nõudepesuvedelikuga niisutatud lapiga.
Pestud osad kuivatage hoolikalt.
Ettevaatust nugade teravate servadega.
Mida teha, kui...
Seade ei tööta:
Ühendage mõni teine seade elektrivõrku ja vaadake, kas
hakkab tööle.
Viige seade teeninduspunkti.
Mahlapress ei pressi mahla korralikult ning vibreerib:
Kasutage turbofunktsiooni. Kui see ei aita, lülitage seade
välja, puhastage sõel sinna kogunenud jääkidest. Juhul,
kui viljalihakoguja on täis, tühjendage see.
Kui sõel on saanud vigastada, vahetage see viivitamatult
uue vastu.
Keskkonnakaitse
Iga inimene võib kaasa aidata keskkonnakait-
sele. See ei ole raske, ega kulukas. Selleks:
Andke papist pakendid makulatuuri. Polüe-
tüleenist (PE) kotid visake plastikmaterjalide
konteinerisse.
Andke kasutatud seade üle vastavasse
ladustamiskohta, kuna seadmes olevad oht-
likud elemendid võivad kahjustada keskkonda.
Ärge visake seadet tavalise olmeprügi hulka!!!
Töötamine kausiga mikseriga (joonis G)
1
Paigaldage mikseri kauss ajamile nii, et kausil olev märk
oleks vastakuti ajamil oleva märgiga ja keerake
seda vastupäeva, kuni takistuseni (kausi kinnitamine), nii et
ajamil olev märk on kohakuti kausil oleva märgiga .
2
Täitke mikseri kauss tootega, mitte ületades märgitud
ülempiiri (1,25 l).
3
Asetage kausile kaan koos mõõdunõuga.
4
Pange ühendusjuhtme pistik vooluvõrgu pessa.
5
Lülitage seade tööle power nupuga ja reguleerige kiirus
vastavalt töödeldavale ainele.
Segamine 2. kiirusel on tulemuslikum.
6
Segamise ajal võib lisada tooteid (maitseaineid, koostisai-
neid) läbi kaanel oleva ava pärast mõõdunõu eemaldamist.
TÄHELEPANU: Ärge lubage lastel kasutada mikseri
kaussi ilma järelevalveta.
Lülitage seade alati välja enne varustuse vahetamist
või enne liikuvatele osadele lähenemist seadme töö-
tamise ajal.
Pärast mikseri kausiga
töö lõpetamist (joonis H)
1
Lülitage seade välja ja eemaldage ühendusjuhtme pistik
vooluvõrgu pistikupesast.
2
Eemaldage mikseri kauss. Selleks pöörake seda päri-
päeva kuni märk ajamil osutab kausil olevale lukust
lahti märgile , siis eemaldage see.
3
Valage segatud toode nõusse, kauss aga peske vasta-
valt hiljem kasutusjuhendis toodud näpunäidetele.
4
Kerige ühendusjuhe ajami all asuvale spetsiaalsele poolile.
Ettevaatust nugade teravate servadega.
Töötamine kohviveskiga (joonis I)
1
Asetage kohviveski ajamile nii, et veskil olev märk
oleks kohakuti ajamil oleva märgiga ja keerake seda
vastupäeva kuni takistuseni (kausi kinnitamine), nii et ajamil
olev märk on kohakuti veskil oleva märgiga .
2
Täitke veski tootega. Optimaalne kogus on 40 g kohvi.
TÄHELEPANU: Ärge mitte kunagi kasutage veskit
suhkru jahvatamiseks, sest see võib seadet kahjustada.
Kasutage veskit ühte liiki toote jahvatamiseks, nt
kohvi. Erinevate toodete jahvatamisel võivad lõhnad ja
maitsed omavahel seguneda.
3
Sulgege veski töökamber põhi ülespoole pööratudu
abil. Selleks asetage see nii, et nõu haagid satuksid vastakuti
ajamil olevate süvenditega, hoides samal ajal teise käega
veski korpusest, keerake seda päripäeva kuni takistuseni.
Tootja ei vastuta toote selle ebaotstarbekohasest kasutamisest või
ebaõigest hooldusest põhjustatud kahjude eest. Tootja jätab endale
õiguse muuta toodet mistahes ajal sellest eelnevalt teavitamata, ees-
märgiga kohandada toodet vastavalt õiguseeskirjadele, standarditele
ja direktiividele või konstruktsioonilistel, kaubanduslikel, esteetilistel
ja muudel põhjustel.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86

Zelmer 478.2 A Kasutusjuhend

Kategooria
Mahlatootjad
Tüüp
Kasutusjuhend