59
(väljas) ja oodake 5 minutit, et lasta
gaasil välja voolata.
• Korrake punkte 1 kuni 3. Kui pőleti
endiselt ei sütti, lugege peatükki
“Tőrkeotsing” vői kasutage süütami-
seks tikke nagu allpool kirjeldatud.
Märkus:
•
külgpõleti maksimaalne koormus
on 9 kg!
•
küpsetusanuma maksimaalne
läbimőőt on 220 mm
H
KÜLGPŐLETI SÜÜTAMINE TIKKUDEGA
• Asetage tikk vastavasse tikuhoidi
-
kusse.
• Hoidke pőlevat tikku pőletist ligikau-
du 13 mm kaugusel (joon. H).
• Vajutage külgpõleti juhtnupp alla ja
keerake asendisse “HIGH”. Põleti
peaks süttima 5 sekundi vältel. Kui
mitte, keerake juhtnupp asendisse
“OFF” (väljas) ja oodake 5 minutit, et
lasta gaasil välja voolata.
• Korrake punkte 1 kuni 3. Kui pőleti
endiselt ei sütti, lugege peatükki
“Tőrkeotsing” ning leidke selle
pőhjus ja vőimalik lahendus.
LEEKIDE VISUAALNE KONTROLLIMINE
HIGH
LOW
I
Kui põletite leegid kerkivad grilli kasutamise
ajal kõrgemaks kui põletikarp, tuleb juht-
nupud viivitamatult välja lülitada. Oodake
enne grilli taassüütamist 5 minutit, et lasta
gaasil välja voolata. Kui probleem püsib,
uurige peatükki “Tõrkeotsing”.
Leeke tuleb kontrollida iga kord kui grilli
süütate. (Joonis I) Korrektne leek on pea-
aegu täiesti sinine, veidi kollase tipuga. Kui
leek on ebatavaliselt väike ning suuremal
määral kollane, lülitage grill välja ja kontrol-
lige, kas ventuuri torud on ummistunud või
uurige peatükki “Tõrkeotsing”.
GRILLI VÄLJALÜLITAMINE
• Sulgege
gaasiballooni ventiil.
• Lülitage kőikide pőletite
juhtnupud
asendisse “OFF” (väljas).
Kui järgite eelpool kirjeldatud järjestust, ei
jää süsteemi survestatud gaasi.
KASULIKKE NÄPUNÄITEID GRILLI
KASUTAMISEKS
BARBECOOK GRILLI ESMAKORDNE
KASUTAMINE
Gaasigrilli esmakordsel kasutamisel peate
laskma seadmel kõigepealt sisse töötada,
lastes sellel veidi aega ilma toiduta töötada.
Grilli sissetöötamiseks tuleb see kõigepealt
süüdata. Sulgege grilli gaas ja hoidke
temperatuuri asendis “HIGH” (kõrge)
15 minuti vältel. Ärge grilli kaant selle
protseduuri käigus tõstke. Seejärel avage
kaas ja laske grillil töötada veel 5 minutit
temperatuuril “HIGH” (kõrge). Nüüd on
grill kasutamiseks valmis.
GRILLI SOOJENDAMINE
Laske grillil soojeneda, enne kui asetate
sellele toitu. Sulgege kaas ja kuumutage
küpsetuspinda vähemalt 10 minutit tempe
-
ratuuriseadel “HIGH” (k›rge). Madalamal
temperatuuril kui “HIGH” (kõrge) küpseta-
miseks keerake juhtnuppe vajalikku asen-
disse enne grillile toidu asetamist.
KÜPSETUSAEG
Tegelik küpsetusaeg sõltub mitmesugustest
teguritest nagu maitse-eelistused, välistem-
peratuur ja tuul. Selle aja määramist õpite
läbi kogemuste.
LEEKIDE ÜLESPAISKUMISE KONTROL-
LIMINE
Grillimise käigus tekkiv leekide ülespaisku-
mine on tavaline. Kuid liiga suurel määral
tõstab see grillis valitsevat temperatuuri,
põhjustades kogunenud rasva süttimise ja
tekitades tulekahju.
Leekide ülespaiskumise vähendamiseks:
• eemaldage enne küpsetamist lihalt
liigne rasv;
• küpsetage rasvast liha (kana ja sea-
liha) madalal kuumusel;
• kontrollige, et rasva äravooluava po-
leks umbes ning rasva kogumisnőu
poleks täis;
• küpsetage suletud kaane all, et
kőrvaldada őhu juurdepääs ja lange-
tada kuumust.
MÄRKUS: kui kaas on suletud, hoiab grill
konstantsemat temperatuuri ning toitu on
võimalik küpsetada kiiremini ning väiksema
energiakuluga.
Kui pőleti(d) peaks küpsetamise ajal kus-
tuma, avage kaas, lülitage pőleti(d) välja
ja oodake 5 minutit, et lasta gaasil välja
voolata.
KUIDAS VÄLTIDA TOIDU
KÜPSETUSVŐRELE HAAKUMIST
• Hőőruge toitu enne küpsetusvőrele
asetamist kergelt őliga
• vői pintseldage vőret küpsetusőliga,
et vältida toidu haakumist vőre kül-
ge;
• ärge keerake toidul liiga kiiresti teist
külge pärast vőrele asetamist.
PUHASTAMINE JA HOOLDAMINE
Grilli kasuliku eluea pikendamiseks peaksi
-
te vähemalt kord aastas tegema järgmised
toimingud, eelistatavalt grillimishooaja
alguses. Ostke oma grilli kaitsmiseks bar-
becook
®
grillikate.
KÜPSETUSVŐRED JA -PLAADID
Laske grillil pärast iga kasutamist jahtu-
da ning puhastage võred mitteabrasiivse
harjaga. Võite küpsetusvõresid ka pesta
barbecook
®
emailipuhastiga, õrna pesuva-
hendi või naatriumbikarbonaadiga. Ärge
kunagi kasutage ahjupuhastusvahendeid.
PŐLETID JA VENTUURI TORUD
Põletid ja ventuuri torud tuleb vähemalt
kaks korda aastas grillilt eemaldada ja
puhastada. Puhastage ventuuri torusid
põhjalikult. Avage kõik blokeerunud augud
peenikese traadi abil (nt kirjaklambri traat).
Kontrollige, et põletikarbi põhi oleks puhas
ja ükski ava poleks blokeerunud. Asetage
põleti tagasi vastavalt juhistele ning kontrol-
lige, et ventuuri torud paikneksid gaasi-
ventiilide kohal. Kui põletil on pragusid,
ebatavalisi auke või muid kahjustusi, tuleks
see välja vahetada.
PUHTAKS PŐLETAMINE
Pärast kasutamist võite jätta seadme ligi 10
minutiks ilma toiduta tööle, hoides kaane
suletuna ning kõik põletid asendis “HIGH”
(k›rge). Selliselt põleb suurem osa mustust
ära ning see lihtsustab hilisemat puhas-
tamist. Laske seadmel jahtuda. Põlemis-
jäägid võite ära pühkida mitteabrasiivse
harjaga ning grilli puhastamiseks kasutage
seebivett.
HOIUSTAMINE
Kui seadet ei kasutata, ühendage gaasi
-
balloon lahti. Hoidke grilli ja gaasiballooni
välitingimustes, hästiventileeritud kohas.
Mitte kunagi ei tohi neid hoida garaažis,
kuuri all või muus suletud kohas ega lahtis-
te leekide, kuumaallikate läheduses.
Vőite grilli hoida ka siseruumides, kui gaa-
siballoon on seadeldisest eemaldatud ning
hoitakse välitingimustes, hästiventileeritud
kohas.
Talvel tuleb grilli hoida siseruumides. Mõ
-
ned nõuanded:
• Puhastage põletid ja hõõruge neid
toiduõliga. Mähkige need paberisse.
• Puhastage küpsetusvõred ja hõõ-
ruge neid toiduõliga. Mähkige need
paberisse ning hoidke siseruumides.
• Kui hoiate grilli väljas, katke grill
barbecook
®
grillikattega.
MAN_MANUA_2.0_2.2_130807_A.indd 59 9/08/13 09:19