HOTPOINT/ARISTON FI4 854 C IX HA Daily Reference Guide

Tüüp
Daily Reference Guide
ET
1
TOOTE KIRJELDUS
JUHTPANEEL
1. Juhtpaneel
2. Ventilaator
3. Tsirkulaarne küttekeha
(ei ole näha)
4. Riiulisiinid
(taseme number on märgitud ahju
esiküljel)
5. Uks
6. Ülemine küttekeha/grill
7. Lamp
8.
Identimisplaat
(ärge eemaldage)
9. Alumine küttekeha
(ei ole näha)
1. VASAKPOOLNE NÄIDIK
2. ON / OFF
Ahju sisse- ja väljalülitamiseks või
aktiivse funktsiooni peatamiseks
igal ajal.
3. TAGASI
Seadete muutmisel eelmisele
menüüle naasmiseks.
4. TEMPERATURE
Temperatuuri seadmiseks.
5. NUPP
Menüü üksuste valimiseks ja
funktsiooni seadete muutmiseks
või seadmiseks.
6. ALGUS
Funktsioonide käivitsmiseks ja
seadete kinnitamiseks.
7. AEG
Aja või küpsetusaja muutmiseks
või seadmiseks.
8. KINNITAMINE
Valitud üksuse või funktsiooni
seade kinnitamiseks.
9. PAREMPOOLNE NÄIDIK
IGAPÄEVASE KASUTAMISE
JUHEND
Lugege enne seadme kasutamist hoolikalt tervishoiu- ja ohutusjuhendit.
TÄNAME, ET OSTSITE HOTPOINT - ARISTON
TOOTE
Täielikuma hoolduse ja toe saamiseks
registreerige oma seade aadressil
www.hotpoint.eu/register
WWW
Ohutusjuhised ning kasutus- ja
hooldusjuhendi saate alla laadida meie
veebilehelt docs.hotpoint.eu, järgides
voldiku lõpus toodud juhiseid.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
6
1 2 5 6 93 4 7 8
2
TARVIKUD
Täpsemat teavet leiate kasutamis- ja hooldusjuhendist,
mille saate alla laadida leheküljelt docs.hotpoint.eu
WWW
REST NÕRGUMISPANN KÜPSETUSPLAAT
Tarvikute arv võib sõltuvalt ostetud mudelist olla erinev.
Muid tarvikuid saab eraldi juurde osta teenindusest.
RESTI JA MUUDE TARVIKUTE PAIGALDAMINE
Veenduge, et resti tõstetud äär on ülevalpool, ja
lükake rest rõhtsaltöda riiulisooni ahju.
Muud tarvikud, nt nõrgumispann ja küpsetusplaat,
tuleb sarnaselt restiga rõhtsalt sisse lükata.
RIIULISOONTE EEMALDAMINE JA
ÜMBERPAIGUTAMINE
. Siinide eemaldamiseks, tõstke siine ülespoole ja
tõmmake õrnale alumine osa oma pesast välja: Nüüd
saab sooned eemaldada.
. Riiulisiinide tagasi paigaldamisel paigutage
igepealt oma pessa siinide ülemine osa. Hoidke
neid üleval, libistage küpsetuskambrisse, seejärel
laske alla oma kohale alumises pesas.
ET
3
TAVAPÄRANE KÜPSETAMINE
Mis tahes tüüpi roogade küpsetamine ainult
ühel ahjutasandil.
GRILLIMINE
Liha, kebabi ja vorstide grillimine, köögiviljade
gratineerimine või leiva röstimine. Grillimisel
soovitame asetada liha alla küpsetusmahlade
kogumiseks nõrgumispanni: Paigutage nõrgumispann
resti alla ükskõik millisele tasandile ja valage sinna 500
ml joogivett.
SUNDÕHK
Samal ajal erinevate roogade küpsetamiseks
mitmel erineval tasandil (max kolmel), mis vajavad
valmimiseks sama temperatuuri. Seda funktsiooni saab
kasutada eri toitude üheaegseks küpsetamiseks, ilma et
ühe toidu lõhn või maitse kanduks üle teisele.
KONVEKTSIOONKÜPSETUS
Liha ja täidisega kookide küpsetamiseks,
täidetud köögiviljade röstimiseks ainult ühel
ahjutasandil. See funktsioon kasutab õrna ja hootist
õhuringlust, et takistada toidu kuivamist.
AUTOMAATFUNKTSIOONID
VORMIROOG
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi pastatoitude
valmistamiseks.
LIHA
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi liha küpsetamiseks.
Funktsioon aktiveerib aeg-ajalt ventilaatori aeglase
töörežiimi, et vältida toidu liigset kuivamist.
SUUR KÜPSETAMINE
Funktsioon valib automaatselt parima
küpsetusrežiimi ja temperatuuri suurte lihatükkide
küpsetamiseks (üle 2,5 kg). Mõlemalt küljelt ühtlasema
pruunistumise saavutamiseks on soovitatav lihatükki
küpsetamise ajal pöörata. Hea oleks liha aeg-ajalt
leemega üle valada, et vältida selle kuivamist.
SAI
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi igat liiki
pagaritoodete küpsetamiseks.
PITSA
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi igat liiki pitsade
valmistamiseks.
KOOGID JA MAGUSTOIDUD
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi igat liiki kookide
valmistamiseks.
ERIFUNKTSIOONID
KIIRE EELKUUMUTAMINE
Ahju kiire eelkuumutamine. Kui
eelkuumutamine on lõppenud valib ahi automaatselt
funktsiooni Tavapärane küpsetamine. Oodake enne
toidu sissepanemist, kuni eelkuumutamine on
lõppenud.
TURBO GRILL
Suurte lihatükkide (koivad, loomalihapraad,
kanad) grillimiseks. Soovitame asetada liha alla
nõrgumispanni küpsetusmahlade kogumiseks:
Paigutage nõrgumispann resti alla ükskõik
millisele tasandile ja valage sinna 500 ml vett. Selle
funktsiooniga tuleb kasutada grillvarrast (kui on
olemas).
SÄÄSTLIK ÕHU SUNDRINGLUS*
Ühel tasandil täidetud prae või fileelõikude
küpsetamine. Õrn ja hootine õhuringlus takistab
toidu kuivamist. Selle ökofunktsiooni kasutamisel
ei sütti küpsetamise ajal tuli. Säästliku tsükli
kasutamiseks ja seega voolutarbe vähendamiseks ei
tohi ahjuust avada enne, kui toit on valmis.
SOOJASHOID
Äsja küpsetatud toidu sooja ja krõbedana
hoidmine.
KERGITAMINE
Magusa või soolase taigna paremaks
kergitamiseks. Kerkimise kvaliteedi tagamiseks ärge
aktiveerige seda funktsiooni, kui ahi on eelmisest
küpsetustsüklist veel kuum.
* Funktsiooni kasutatakse Euroopa Liidu energiatõhususe
deklaratsiooni soovituste kohaselt vastavalt määrusele (EL)
nr 65/2014
FUNKTSIOONID
Täpsemat teavet leiate kasutamis- ja hooldusjuhendist,
mille saate alla laadida leheküljelt docs.hotpoint.eu
WWW
4
1. MÄÄRAKE AEG
Ahju esimesel sisselülitamisel tuleb määrata kellaaeg.
Hakkab vilkuma kahekohaline tundide näit. Keerake
nuppu, et määrata õiged tunnid ja vajutage
kinnitamiseks
.
Hakkab vilkuma kahekohaline minutite näidik.
Keerake nuppu, et määrata õiged minutid ja vajutage
kinnitamiseks
.
Pange tähele! Aja hilisemaks muutmiseks hoidke ajal, mil ahi
on väljalülitatud vähemalt sekundi jooksul all ja korrake
eelkirjeldatud toiminguid.
Võimalik, et pärast pikemat voolukatkestust tuleb kellaaeg
uuesti seada.
2. SEADED
Vajadusel saate muute vaikimisi määratud
mõõtühikuid, temperatuuri (°C) ja nimivoolu (16 A).
Kui ahi on väljalülitatud, hoidke vähemalt 5 sekundit
all
.
Keerake valikunuppu, et valida mõõtühik, ja seejärel
vajutage kinnitamiseks
.
Keerake valikunuppu, et valida nimivool, ja seejärel
vajutage kinnitamiseks
.
Pange tähele! Ahi on programmeeritud tarbima
elektrit koguses, mis vastab kodusele elektrivõrgule,
mille nimivõimsus on suurem kui 3 kW (16 A). Kui teie
majapidamises on võimalik tarbitav võimsus väiksem, tuleb
seda väärtust vähendada (13 A).
3. AHJU KUUMUTAMINE
Uus ahi võib eraldada tootmisest jäänud lõhnu. see on
täiesti tavapärane.
Soovitame enne esimest küpsetamist ahju tühjalt
kuumutada, et eemalduksid võimalikud lõhnad.
Eemaldage ahju pealt kõik kile- ja pappkatted ja seest
kõik tarvikud.
Kuumutage ahju umbes tund aega 200 °C juures ja
soovitavalt mõne õhuringlust sisaldava funktsiooniga
(nt Sundõhk või Konvektsioonküpsetus).
Funktsiooni õigesti kasutamiseks järgige juhiseid.
Pange tähele! Pärast seadme esmakordset kasutamist on
soovitatav ruumi tuulutada.
SEADME ESMAKORDNE KASUTAMINE
ET
5
1. FUNKTSIOONI VALIMINE
Kui ahi on väljalülitatud, kuvatakse ekraanile ainult
kellaaeg. Ahju sisselülitamiseks hoidke all nuppu
.
Pöörake nuppu, et vaadata vasakpoolsel näidikul
saadaval olevaid peamisi funktsioone. Valige üks ja
vajutage
.
Alamfunktsiooni (juhul, kui see on saadaval)
valimiseks, valige peamine funktsioon ja seejärel
vajutage kinnitamiseks
ja liikuge funktsiooni
menüüsse.
Pöörake nuppu, et vaadata parempoolsel näidikul
saadaval olevaid alamfunktsioone. Valige üks ja
vajutage kinnitamiseks
.
2. FUNKTSIOONI SEADETE MUUTMINE
rast soovitud funktsiooni valimist saab muuta selle
seadeid.
Ekraanile kuvatakse järjekorras seaded, mida saab
muuta.
TEMPERATUUR / GRILLIMISE TASE
Kui ekraanil vilgub ikoon °C/°F, keerake väärtuse
muutmiseks nuppu, ja seejärel vajutage kinnitamiseks
. Pärast seda muutke järgnevaid seadeid (kui on
imalik).
Samuti saate samal ajal seada grillimise taseme
(3 = kõrge, 2 = keskmine, 1 = madal).
Pange tähele! Kui funktsioon on juba käimas, saate
temperatuuri ja grilli tase muuta, kui vajutate , või
keerate kohe nuppu.
KESTUS
Kui ekraanil vilgub ikoon , saate soovitud
küpsetusaja määrata seadete nupuga, kinnitamiseks
vajutage
.
Kui soovite küpsetamist käsitsi juhtida, ei pea te
küpsetusaega määrama: Vajutage
, et kinnitada ja
käivitada funktsioon.
Sellisel juhul ei saa küpsetusaja lõppu viitkäivitusega
määrata.
Pange tähele! Küpsetamise ajal saab määratud küpsetusaega
muuta nupuga : Keerake nuppu, et muuta tunde ja
vajutage kinnitamiseks .
KÜPSETUSE LÕPUAJA SEADMINE /
VIITKÄIVITUS
Arvukates funktsioonides saab pärast küpsetusaja
määramist kasutada funktsiooni viitkäivitust,
programmeerides küpsetamise lõpetamise aja.
Kui lõpuaega on võimalik muuta, kuvatakse ekraanile
eeldatav lõpuaeg ja ikoon
vilgub.
Vajadusel keerake nuppu, et määrata küpsetamise
lõpuaeg, ning seejärel vajutage kinnitamiseks ja
funktsiooni käivitamiseks
.
Pange toit ahju ja sulgege uks: Funktsioon hakkab
tööle automaatselt pärast arvutatud aja möödumist,
et küpsetamine lõpeks teie seatud ajal.
Pange tähele! Käivitamise viitaja programmeerimisel
keelatakse ahju eelsoojendus. Ahi jõuab soovitud
temperatuurini aegamisi, mis tähendab, et küpsetusaeg võib
olla natuke pikem, kui küpsetustabelis märgitud.
Ooteajal saate seadete nupuga muuta programmeeritud
lõpuaega.
Temperatuuri ja küpsetusaja seadete muutmiseks vajutage
või . Lõpetamisel vajutage kinnitamiseks .
IGAPÄEVANE KASUTAMINE
6
3. FUNKTSIOONI AKTIVEERIMINE
Kui olete määranud kõik soovitud seaded, vajutage
funktsiooni aktiveerimiseks
.
Hetkel aktiivse funktsiooni võib igal ajal peatada,
selleks hoidke all
.
4. EELKUUMUTAMINE
Mõnel funktsioonil on ahju eelsoojenduse etapp.
rast funktsiooni käivitamist näitab ekraan, et
eelsoojendus on aktiveeritud.
Kui eelsoojendus on lõppenud, kõlab helisignaal
ja ekraan annab teada, et ahi on jõudnud seatud
temperatuurini.
Nüüd saate ukse avada, panna toidu ahju, sulgeda
ukse ja alustada küpsetamist, selleks vajutage
.
Pange tähele! Kui panete toidu ahju enne eelkuumutamise
lõppemist, võib see küpsetustulemusele halvasti mõjuda.
Kui eelsoojendamise ajal avatakse ahju uks, peatatakse
eelsoojendus.
Küpsetusaeg ei sisalda eelsoojenduse aega.
Soovitud sihttemperatuuri saab alati nupuga muuta.
5. KÜPSETAMISE LÕPP
Kõlab helisignaal ja ekraan annab teada, et
küpsetamine on lõppenud.
psetusaja pikendamiseks ilma seadeid muutmata
keerake uue küpsetusaja seadmiseks nuppu ja
vajugate
.
. AUTOMAATFUNKTSIOONID
TEMPERATUURI TAASTAMINE
Kui temperatuur ahjus peaks küpsetamise ajal
avatud ukse tõttu langema, on olemas spetsiaalne
funktsioon, mis aktiveerub automaatselt, et taastada
algne temperatuur.
Temperatuuri taastamise ajal on näidikul „ussimängu”
animatsioon, kuni sihttemperatuur on saavutatud.
Kui programmeeritud küpsetustsükkel on käimas,
suurendatakse parima tulemuse tagamiseks
küpsetusaega vastavalt sellele, kui pikalt uks lahti
seisis.
. KLAHVILUKK
Klahvide lukustamiseks hoidke vähemalt 5 sekundit
all
.
Nuppude avamiseks korrake toimingut.
Pange tähele! Kahviluku saab aktiveerida ka siis, kui
küpsetamine parasjagu käib.
Ohutuse tagamiseks on võimalik ahi igal ajal välja lülitada,
selleks vajutage .
ET
7
KUIDAS KÜPSETUSTABELIT LUGEDA
Tabelis on eri toitude küpsetamiseks sobivaimad
funktsioonid, tarvikud ja tasemed. Küpsetusaeg
algab hetkest, kui toit pannakse ahju, kuid
ei sisalda eelsoojendamiseks kuluvat aega.
Küpsetustemperatuurid ja ajad on ligikaudsed ning
sõltuvad toidu kogusest ja kasutatavast tarvikust.
Kasutage alguses kõige madalamat soovituslikku
seadet ja kui toit ei ole piisavalt küps, siis kasutage
kõrgemaid seadeid. Kasutage kaasasolevaid tarvikuid
ja eelistatavalt tumedat värvi metallist koogivorme
ja küpsetusplaate. Kasutada võib ka püreksklaasist ja
keraamilisi nõusid, kuid tuleb meeles pidada, et nende
kasutamisel on küpsetusajad veidi pikemad.
ERINEVATE TOITUDE SAMAAEGNE KÜPSETAMINE
Kasutades sundõhu funktsiooni, saate küpsetada
korraga erinevaid samal temperatuuril valmistatavaid
roogasid (näiteks kala ja köögiviljad), paigutades
toidud erinevatele ahjutasanditele. Võtke lühema
küpsetusajaga road ahjust välja varem ja jätke
pikemat küpsemist vajavad toidud kauemaks ahju.
LIHA
Kasutage liha küpsetamiseks sobiva suurusega mis
tahes tüüpi ahjuplaate või pyrex-nõusid. Praetükkide
küpsetamisel on soovitav nõu põhja veidi puljongit
või lihaleent valada ja küpsetamise ajal sellega liha
maitse tugevdamiseks kasta. Pange tähele, et selle
toimingu käigus eraldub aur. Kui praad on valmis,
laske sellel ahjus seista 1015 minutit või mähkige
fooliumisse.
Kui soovite liha grillida, valige ühtlase
küpsetustulemuse saavutamiseks võimalikult
võrdse paksusega lõigud. Väga paksud tükid
vajavad küpsemiseks pikemat aega. Liha välispinna
kõrbemise vältimiseks tõstke rest madalamale, et
liha asuks grillelemendist kaugemal. Pöörake lihal
2/3 küpsetusaja möödumisel teine külg. Olge ukse
avamisel ettevaatlik, kuna aru väljub ahjust.
Lihaleeme kogumiseks on soovitatav panna otse
resti alla, millele toit on asetatud, rasvavann, kuhu on
valatud umbes pool liitrit vett. Vajaduse korral lisage
vett ka küpsetamise ajal.
MAGUSTOIDUD
Kasutage õrnade magustoitude küpsetamiseks
tavapärast küpsetamist ühel ahjutasandil.
Kasutage tumedaid metallist koogivorme ja pange
need alati ahjuga kaasasolevale restile. Et küpsetada
korraga mitmel ahjutasandil, tuleb valida õhu
sundringluse funktsioon ja paigutada küpsetusvormid
eri ahjutasanditele vaheldumisi, et kuum õhk pääseks
ahjus vabalt ringlema.
Kui soovite kontrollida, kas kerkinud kook on valmis,
torgake koogi keskele hambatikk. Kui tikk on koogist
välja tõmmates puhas, on kook valmis.
Mittenakkuvate vormide kasutamisel ärge määrige
rasvainega vormi servi, sest siis võib kook kerkida
äärtest ebaühtlaselt.
Kui toit küpsetamisel paisub, kasutage järgmisel
korral madalamat temperatuuri ja kaaluge võimalust
vähendada lisatud vedeliku kogust või segada segu
õrnemalt.
Niiske sisu või kattega kookide puhul (nt juustukook
või puuviljapirukad) kasutage Konvektsioonküpsetuse
funktsiooni. Juhul kui koogi põhi jääb nätskeks, tõstke
vorm madalamale ahjutasandile ja puistake koogi
põhjale enne täidise lisamist leiva- või biskviidipuru.
PITSA
Määrige küpsetusplaati, nii saate krõbedahjaga
pitsa. Kui kaks kolmandikku küpsetusajast on
möödunud, puistake pitsa üle mozzarellaga.
KERGITAMINE
Katke tainas enne ahju kerkima panemist niiske
rätikuga. Seda funktsiooni kasutades väheneb taina
kerkimisaeg toatemperatuuriga (20–25 °C) võrreldes
umbes ühe kolmandiku võrra. Pitsataigna kerkimisaeg
on umbes tund 1 kg taigna kohta.
KASULIKUD NÄPUNÄITED
Täpsemat teavet leiate kasutamis- ja hooldusjuhendist,
mille saate alla laadida leheküljelt docs.hotpoint.eu
WWW
8
KÜPSETUSTABEL
RETSEPT FUNKTSIOON EELKUUMUTUS
TEMPERATUUR
(°C)
KÜPSETUSAEG
(min)
TASE
JA TARVIKUD
Pärmitainast koogid
- 160180 3090
2/3
Jah 160180 3090
4
1
Täidisega kook
(kohupiimakook, struudel, puuviljakook)
- 160200 30 - 85
3
Jah 160200 35-90
4
1
Küpsised/korvikesed
- 170 – 180 15 - 45
3
Jah 160 -170 20-45
4
1
Jah 160 -170 20-45 ***
5
3 1
Tuuletaskud
- 180–200 30–40
3
Jah 180–190 35-45
4
1
Jah 180–190 35-45 ***
5
3 1
Besee
Jah 90 110 -150
3
Jah 90 130 - 150
4
1
Jah 90 140-160 ***
5
3 1
Pitsa (õhuke põhi, paks põhi,
plaadipirukas)
- 220 - 250 20–40
2
Jah 220 - 240 20-40
4
1
Jah 220 - 240 25-50 ***
5
3
1
Saiapäts 0,5 kg - 180 - 220 50–70
2
Kuklid - 180 - 220 30 - 50
2
Sai Jah 180–200 30 - 60
4
1
Sügavkülmutatud pitsa
- 220 - 250 20–40
2
Jah 220 - 240 20-40
4
1
Jah 220 - 240 25-50 ***
5
3 1
Soolased pirukad
(juurviljapirukas, lahtine plaadipirukas)
Jah 180–190 45 - 60
2
Jah 180–190 45 - 60
4
1
Jah 180–190 45-70 ***
5
3 1
Volovanid / lehttainast küpsised
Jah 190-200 20-30
3
Jah 180–190 20-40
4
1
Jah 180–190 20-40 ***
5
3 1
Lasanje/suflee - 190-200 40 - 65
3
Küpsetatud pastaroad / cannelloni - 190-200 25 - 45
3
ET
9
RETSEPT FUNKTSIOON EELKUUMUTUS
TEMPERATUUR
(°C)
KÜPSETUSAEG
(min)
TASE
JA TARVIKUD
Lambaliha/vasikaliha/
veiseliha/sealiha
1 kg
- 190200 60–90
3
Krõbeda kamaraga seapraad 2 kg - 170 110 150
2
Kanapraad/jänesepraad/
pardipraad
1 kg
- 200–230 50 -80
3
Kalkunipraad/hanepraad 3 kg - 190200 90 - 150
2
Küpsetatud terve kala (filee, terve) Jah 180–200 4060
3
Täidetud köögivili
(tomatid, suvikõrvitsad,baklažaanid)
Jah 180–200 5060
2
Röstitud sai - 3 (kõrge) 3-6
5
Kalafilee/lõigud - 2 (keskmine) 20-30 *
4
3
Vorstid/kebab/
ribi/kotletid
-
2–3 (keskmine
kõrge)
1530 *
5
4
Praekana 11,3 kg - 2 (keskmine) 55–70 **
2
1
Poolküps rostbiif 1 kg - 2 (keskmine) 35 - 50 **
3
Lambakoot - 2 (keskmine) 60-90 **
3
Ahjukartulid - 2 (keskmine) 35-55 **
3
Köögiviljagratään - 3 (kõrge) 10-25
3
Lasanje ja liha Jah 200 50-100 ***
4
1
Liha ja kartulid Jah 200 45-100 ***
4
1
Kala ja köögiviljad Jah 180 30 - 50 ***
4
1
Terve söögikord: Puuviljakook (tase
5)/lasanje (tase 3)/liha (tase 1)
Jah 190 40-120 ***
5
3 1
Täidetud praad - 200 80-120 ***
3
Lihalõigud
(küülik, kana, lammas)
- 200 50 - 100 ***
3
* Keerake toitu poole küpsetusaja möödudes.
** Vajadusel pöörake toit ümber pärast kahe kolmandiku
küpsetusaja möödumist.
*** Arvestuslik ajakulu. Toidu võib vastavalt isiklikule maitse-
eelistusele ahjust välja võtta erineval ajal.
WWW
Laadige kasutus- ja hooldusjuhend alla leheküljelt
docs . hotpoint . eu. Selles olev kontrollitud retseptide tabel
on koostatud sertifitseerimisasutuste jaoks vastavuses
standarditega IEC 60350-1.
KÄSIFUNKTSIOONID
Tavapärane
küpsetamine
Grill Turbogrill Sundõhk Konvektsioonküpsetus Säästlik sundõhk
AUTOMAATFUNKT-
SIOONID
Vormiroog Liha Suur küpsetamine Sai Pitsa
Koogid ja
magustoidud
TARVIKUD
Riiul
Küpsetusplaat või
koogivorm restil
Nõrgumispann
/ koogivorm /
küpsetamine restil
Nõrgumispann
Nõrgumispann
500 ml veega
küpsetusplaat
10
VÄLISPIND
Puhastage välispindu ainult niiske mikrokiudlapiga.
Kui see on väga must, lisage paar tilka neutraalse pH-
ga puhastusvahendit. Lõpetage puhastamine kuiva
lapiga.
Ärge kasutage abrasiivseid ega söövitavaid
puhastusvahendeid! Juhul kui mõni selline aine peaks
kogemata mõne seadme pinnaga kokku puutuma,
pühkige seade kohe niiske mikrokiudlapiga puhtaks.
SISEPIND
Pärast iga kasutust laske ahjul jahtuda ja seejärel
puhastage (soovitatavalt siis, kui ahi on veel soe) ning
eemaldage võimalikud toidujäägid ja -plekid. Suure
niiskusesisaldusega toitude küpsetamisel tekkinud
kondensaadi kuivatamiseks laske ahjul täielikult maha
jahtuda ja seejärel kuivatage lapi või käsnaga.
Puhastage ukseklaas sobiva vedela
puhastusvahendiga.
Ust on võimalik puhastamise lihtsustamiseks
eemaldada
WWW
.
Ahju lae puhastamiseks saab grilli kütteelemendi alla
lasta
WWW
.
TARVIKUD
Leotage tarvikuid pärast kasutamist pesuvees,
hoides neid kinni pajalappidega, juhul kui need on
veel kuumad. Toidujääke saab kergesti eemaldada
pesuharja või svammiga.
Enne hooldamist või puhastamist
veenduge, et ahi on maha
jahtunud.
Ärge kasutage
aurpuhastusseadmeid.
Ärge kasutage traatnuustikut,
abrasiivseid küürimispastasid
ega abrasiivseid/söövitavaid
puhastusvahendeid, kuna need
võivad kahjustada seadme pinda.
Kandke kaitsekindaid.
Enne mis tahes hooldustööd
tuleb ahi vooluvõrgust lahti
ühendada.
KATALÜÜTILISTE PINDADE PUHASTAMINE
Ahi on varustatud spetsiaalsete katalüütiliste
paneelidega, mis hõlbustavad ahju sisemuse
puhastamist. Neil on eriline, väga poorne isepuhastuv
kattekiht, mis suudab imada rasva ja tahma.
Paneelid on kinnitatud riiulisiinidele. Riiulisiinide
ümbertõstmisel ja nende uuesti paigaldamisel
veenduge, et ülaosas olevad konksud oleksid
korralikult paneelide vastavates aukudes.
Katalüütiliste paneelide isepuhastustoime
tõhusaks kasutamiseks soovitame ahju kuumutada
umbes tund aega 200 °C juures funktsiooniga
Konvektsioonküpsetus. Ahi peab sel ajal olema tühi.
Enne järelejäänud toidujääkide eemaldamist pehme
svammiga laske ahjul maha jahtuda.
Pange tähele! Ärge kasutage söövitavaid või abrasiivseid
pesuvahendeid, karedat harja, terasharja või ahjupihuseid,
mis võivad katalüütilist pinda kahjustada ja selle
enesepuhastusvõime rikkuda!
Kui vajate asenduspaneele, pöörduge teenindusse.
SEADME HOOLDAMINE JA
PUHASTAMINE
Täpsemat teavet leiate kasutamis- ja hooldusjuhendist,
mille saate alla laadida leheküljelt docs.hotpoint.eu
WWW
LAMBIPIRNI VAHETAMINE
1. Eemaldage ahi vooluvõrgust.
2. Keerake kate lambilt lahti, vahetage pirn ja keerake
kate tagasi.
3. Ühendage ahi uuesti elektrivõrku.
Pange tähele! Kasutage ainult hõõglampe 25-40 W / 230
V, tüüp E-14, T300°C, või halogeenlampe 20-40 W / 230 V,
tüüp G9, T300°C. Seadmes kasutatav lambipirn on loodud
spetsiaalselt kodumasinatele ja ei sobi kodus tubade üldiseks
valgustamiseks (EÜ määrus nr 244/2009). Pirnid on saadaval
teeninduses.
- Kui paigaldate halogeenpirni, ärge võtke pirnist paljaste
kätega kinni, kuna sõrmejäljed võivad seda kahjustada. Ärge
kasutage ahju enne, kui olete lambikatte tagasi pannud.
ET
11
UKSE EEMALDAMINE JA TAGASI PAIGUTAMINE
1. Ukse eemaldamiseks tehke see lõpuni lahti, laske
fiksaatorid alla, kuni need on lukust lahti.
b
a
2. Sulgege uks nii põhjalikult kui võimalik.
Võtke uksest mõlema käega kõvasti kinni – ärge
hoidke seda käepidemest.
Ukse eemaldamiseks lükake seda edasi kinni,
tõmmates samal ajal ülespoole, kuni see oma pesast
lahti tuleb. Pange uks pehme pinna peale ühele
küljele maha.
a
b
~15°
3. Ukse tagasipaigaldamiseks asetage see vastu ahju,
joondage hingede haagid pesadega ja kinnitage
ülemine osa oma pessa.
4. Laske uks alla ja seejärel avage täielikult.
Langetage lukustid algasendisse tagasi. Veenduge, et
need liiguvad lõpuni alla.
b
a
Nihutage õrnalt, et veenduda, et fiksaatorid on õiges
asendis.
“CLICK”
5. Proovige ust sulgeda ja vaadake, et see oleks
juhtpaneeliga ühel joonel. Kui pole, korrake
ülalkirjeldatud toiminguid. Kui uks korralikult ei käi,
ib see viga saada.
12
Probleem Võimalik põhjus Lahendus
Ahi ei tööta. Voolukatkestus.
Vooluvõrgust lahti
ühendatud.
Kontrollige, kas vool on olemas ja kas ahi on
vooluvõrku ühendatud.
litage ahi välja ja uuesti sisse, et näha, kas
viga püsib.
Ekraanil on kuvatud täht F ja
selle järel number.
Tarkvara viga. Võtke ühendust lähima teenindusega ja öelge
neile F tähele järgnev number.
TOOTE KIRJELDUS
WWW
Toote kirjelduse koos seadme
energiamärgistusega saate alla laadida meie
veebilehelt docs . hotpoint . eu
KUST SAADA KASUTAMIS JA HOOLDUSJUHEND
>
WWW
Laadige kasutus- ja hooldusjuhend
alla meie veebilehelt docs.hotpoint.eu
(selleks võite kasutada seda QR-koodi),
täpsustamiseks on vaja lisada toote
kaubanduslik kood.
> Teine võimalus on võtta ühendust meie
teenindusega.
TEENINDUSE KONTAKT
Kontaktandmed leiate garantiijuhendist. Kui võtate
ühendust teenindusega,
palun öelge oma toote
andmeplaadil olevad
koodid.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400010873805
Trükitud Itaalias
001
RIKKEOTSING
Täpsemat teavet leiate kasutamis- ja hooldusjuhendist,
mille saate alla laadida leheküljelt docs.hotpoint.eu
WWW
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI4 854 C IX HA Daily Reference Guide

Tüüp
Daily Reference Guide