AEG BP7314001M Recipe book

Tüüp
Recipe book
ET RETSEPTIRAAMAT KASUTUSJUHEND
VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
Pliidiga ahjudele.
NÄITEID PLIIDI KASUTAMISEST
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Soo‐
jusas‐
te
Kasutuseesmärk Aeg mi‐
nutites
Näpunäited
1 - 2 Hollandi kaste, sulatamine: (või, šoko‐
laad, želatiin)
5 - 25 Segage aeg-ajalt
1 - 2 Kalgendamine: kohevad omletid, küp‐
setatud munad
10 - 40 Valmistage kaane all
2 - 3 Riisi ja piimatoitude keetmiseks vaik‐
sel tulel, valmistoidu soojendamiseks
25 - 50 Vedeliku kogus peab olema riisi
kogusest vähemalt kaks korda
suurem, piimatoite tuleb valmista‐
mise ajal segada
3 - 4 Köögivilja, kala, liha aurutamine 20 - 45 Lisage mõni supilusikatäis vede‐
likku
4 - 5 Kartulite aurutamine 20 - 60 Kasutage maks. 250 ml vett 750 g
kartulite kohta
4 - 5 Suuremate toidukoguste, hautiste ja
suppide valmistamine
60 - 150 Kuni 3 l vedelikku pluss kompo‐
nendid
6 - 7 Kergelt praadimine: eskalopid, vasika‐
liharull juustuga, karbonaad, kotletid,
vorstid, maks, keedutainas, munad,
pannkoogid, sõõrikud
vasta‐
valt va‐
jadusele
Pöörake poole aja möödudes
7 - 8 Tugevalt praadimine, praetud kartulid,
seljatükid, praelõigud
5 - 15 Pöörake poole aja möödudes
9 Suure koguse vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pajapraad), frii‐
kartulite valmistamiseks
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
riiulitasandite numbrid (valitud mudelitel)
andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu
mate toitude soovitatavad riiulitasandid ja tem‐
peratuurid (valitud mudelitel).
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
KÜPSETAMINE
Üldised juhised
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui teie
varasem seade. Kohandage oma tavapärased
seaded (temperatuur, küpsetusajad) ja ahjuta‐
sandid vastavalt tabelites toodud väärtustele.
Pikema küpsetusaja puhul võib ahju umbes
10 minutit enne küpsetusaja lõppu välja lülita‐
da, et ära kasutada jääkkuumust.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, võivad ahjus
olevad plaadid küpsetamise ajal kõverduda. Kui
plaadid jälle maha jahtuvad, taastub nende
esialgne kuju.
Küpsetustabelite kasutamine
Esimesel korral on soovitatav kasutada mada
lamat temperatuuri.
2
www.aeg.com
Kui te oma retsepti jaoks sobivat seadistust ei
leia, siis kasutage mõnda muud, mis oleks
võimalikult sarnane.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel ahjuta‐
sandil, võib küpsetusaega 10-15 minuti võrra
pikendada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja küpseti‐
sed ei pruunistu algul alati võrdselt. Sel juhul
ärge temperatuuri seadistust muutke. Erinevu‐
sed kaovad küpsetamise ajal.
NÕUANDEID KÜPSETAMISEKS
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole küllalt pruun. Vale riiulitasand. Asetage kook allapoole.
Kook vajub kokku (muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks).
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi madalam ahju tempera‐
tuur.
Kook vajub kokku (muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks).
Küpsetusaeg on liiga lühike.
Määrake pikem küpsetusaeg.
Küpsetusaega ei saa vähen‐
dada kõrgema temperatuuri
valimise abil.
Kook vajub kokku (muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks).
Taignas on liiga palju vedelik‐
ku.
Kasutage vähem vedelikku.
Pöörake tähelepanu segami‐
saegadele, eriti siis, kui kasu
tate tainasegamise masinat.
Kook on liiga kuiv.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
kõrgem ahju temperatuur.
Kook on liiga kuiv. Küpsetusaeg on liiga pikk.
Järgmisel küpsetamisel valige
lühem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt.
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge ja küpsetusaeg liiga lühike.
Valige madalam ahju tempe‐
ratuur ja pikem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt. Taigen pole ühtlaselt jaotatud.
Laotage taigen ühtlaselt küp
setusplaadile.
Kook ei saa antud küpsetusa‐
jaga valmis.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi kõrgem ahju tempera‐
tuur.
KÜPSETAMINE ÜHEL AHJUTASANDIL:
Küpsetamine vormides
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur °C Aeg min.
Gugelhupf või
nupsusai
Pöördõhk 1 150 - 160 50 - 70
Madeira kook /
puuviljakoogid
Pöördõhk 1 140 - 160 70 - 90
Fatless sponge
cake / rasvavaba
keeks
Pöördõhk 2 140 - 150 35 - 50
EESTI 3
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur °C Aeg min.
Fatless sponge
cake / rasvavaba
keeks
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
2 160 35 - 50
Koogipõhi – mu‐
retainast
Pöördõhk 2
170-180
1)
10 - 25
Koogipõhi –
keeksitaignast
Pöördõhk 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie / õuna‐
kook (2 vormi, Ø
20 cm, paiguta‐
tud diagonaal‐
selt)
Pöördõhk 2 160 60 - 90
Apple pie / õuna‐
kook (2 vormi, Ø
20 cm, paiguta‐
tud diagonaal‐
selt)
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 70 - 90
Juustukook Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 170 - 190 60 - 90
1)
Eelsoojendage ahi
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur °C Aeg min.
Pärmitainast
kringel/pärg
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3 170 - 190 30 - 40
Jõulukook Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
2
160 - 180
1)
50 - 70
Leib (rukkileib):
1.
Küpsetami‐
se esimene
pool.
2.
Küpsetami‐
se teine
pool.
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Tuuletaskud/
ekleerid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
190 - 210
1)
20 - 35
Rullbiskviit Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kuiv purukook ördõhk 3 150 - 160 20 - 40
Mandlikook/suh‐
krukoogid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
190 - 210
1)
20 - 30
Puuviljakoogid
(pärmitainast/
keeksitainast)
2)
Pöördõhk 3 150 35 - 55
4
www.aeg.com
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur °C Aeg min.
Puuviljakoogid
(pärmitainast/
keeksitainast)
2)
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3 170 35 - 55
Muretaignast
puuviljakoogid
Pöördõhk 3 160 - 170 40 - 80
Õrna kattega (nt
kohupiim, koor,
keedukreem)
pärmitaignaküp
setised
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Eelsoojendage ahi
2)
Kasutage sügavat panni
Küpsised
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur °C Aeg min.
Muretainast küp‐
sised
Pöördõhk 3 150 - 160 10 - 20
Short bread / lii‐
vaküpsised /
soolapulgad
Pöördõhk 3 140 20 - 35
Short bread / lii‐
vaküpsised /
soolapulgad
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
160
1)
20 - 30
Keeksitaignast
küpsised
Pöördõhk 3 150 - 160 15 - 20
Munavalgest
küpsetised, be‐
see
Pöördõhk 3 80 - 100 120 - 150
Makroonid Pöördõhk 3 100 - 120 30 - 50
Pärmitaignast
küpsised
Pöördõhk 3 150 - 160 20 - 40
Lehttaignaküpse‐
tised
Pöördõhk 3
170 - 180
1)
20 - 30
Saiakesed Pöördõhk 3
160
1)
10 - 25
Saiakesed
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
väikesed koogid
(20 tk küpsetus‐
plaadil)
Pöördõhk 3
150
1)
20 - 35
EESTI 5
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur °C Aeg min.
Small cakes /
väikesed koogid
(20 tk küpsetus‐
plaadil)
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
170
1)
20 - 30
1)
Eelsoojendage ahi
Vormiroad ja gratäänid
Toit Ahju funktsioon Riiuli tasand Temperatuur °C Aeg min.
Pastavorm
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 - 200 45 - 60
Lasanje
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 - 200 25 - 40
Aedviljagratään
1)
Turbogrill või
pöördõhk
1 160 - 170 15 - 30
Juustukattega
baguette'id
Turbogrill või
pöördõhk
1 160 - 170 15 - 30
Magusad vormi‐
road
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 - 200 40 - 60
Kalavormid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 - 200 30 - 60
Täidetud köögi‐
viljad
Turbogrill või
pöördõhk
1 160 - 170 30 - 60
1)
Soojendage ahi ette
KÜPSETAMINE MITMEL TASANDIL
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp
Pöördõhk
Temperatuur, °C Aeg min.Ahju tasand
2 tasandit 3 tasandit
Tuuletaskud/
ekleerid
1/4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Kuiv purukook 1/4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Eelsoojendage ahi
Küpsised/small cakes/väikesed koogid/küpsetised/saiakesed
Küpsetise tüüp
Pöördõhk
Temperatuur, °C Aeg min.Ahju tasand
2 tasandit 3 tasandit
Muretainast küp‐
sised
1/4 1/3/5 150 - 160 20 - 40
6
www.aeg.com
Küpsetise tüüp
Pöördõhk
Temperatuur, °C Aeg min.Ahju tasand
2 tasandit 3 tasandit
Short bread / lii‐
vaküpsised /
soolapulgad
1/4 1/3/5 140 25 - 50
Keeksitaignast
küpsised
1/4 - 160 - 170 25 - 40
Munavalgest
küpsetised, be‐
seed
1/4 - 80 - 100 130 - 170
Makroonid 1/4 - 100 - 120 40 - 80
Pärmitaignast
küpsised
1/4 - 160 - 170 30 - 60
Lehttaignaküpse‐
tised
1/4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Saiakesed 1/4 - 180 30 - 55
Small cakes /
väikesed koogid
(20 tk küpsetus‐
plaadil)
1/4 -
150
1)
25 - 40
1)
Eelsoojendage ahi
KÜPSETAMINE MADALAL T°
Kasutage seda funktsiooni, et valmistada taiseid
lihatükke ja kala, mitte kõrgema sisetemperatuu‐
riga kui 65 °C. Funktsiooni Küpsetamine madalal
t° ei saa kasutada selliste retseptide puhul, nagu
ahjupraad või rasvane seapraad. Liha õige sise‐
temperatuuri tagamiseks saate kasutada toidu‐
termomeetrit (vt toidutermomeetri tabelit).
Esimeseks kümneks minutiks saate ahju tempe‐
ratuuriks valida 80–150 °C. Vaikesäte on 90 °C.
Pärast temperatuuri valimist jätkab ahi küpseta‐
mist temperatuuril 80 °C. Ärge valige funktsiooni
Küpsetamine madalal t° linnuliha jaoks.
Seda funktsiooni kasutades valmistage
roogi alati ilma kaaneta.
1.
Pruunistage liha pliidil panni peal väga kõr‐
gel seadel, mõlemalt poolt 1 - 2 minutit.
2.
Pange liha koos küpsetuspanniga ahju traa‐
trestile.
3.
Pange toidutermomeeter lihasse.
4.
Valige funktsioon Küpsetamine madalal t° ja
valige õige sisetemperatuur lõpetamiseks.
Valmistatav toit Kaal (g) Ahju tasand Temperatuur °C Aeg min.
Rostbiif 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Veisefilee 1000 - 1500 3 120 90 - 150
Röstitud vasikali‐
ha
1000 - 1500 1 120 120 - 150
Praelõigud 200 - 300 3 120 20 - 40
EESTI 7
PITSAREŽIIM
Küpsetise tüüp Riiuli tasand Temperatuur °C Aeg min.
Pitsa (õhuke koorik)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pitsa (rohke kattega) 2 180 - 200 20 - 30
Tordid 1 180 - 200 40 - 55
Spinatipirukas 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Šveitsi juustupirukas 1 170 - 190 45 - 55
Õunakook, kattega 1 150 - 170 50 - 60
Köögiviljapirukas 1 160 - 180 50 - 60
Kergitamata leib
2
230 - 250
1)
10 - 20
Lehttainakook
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen (pit
sataoline Elsassi
roog)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Pirukad
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Soojendage ahi ette
2)
Kasutage sügavat panni
PRAED
Üldised juhised:
Kasutage praadide valmistamiseks kuuma‐
kindlaid nõusid (vt tootja juhiseid).
Suuri praetükke võib valmistada sügaval rösti‐
mispannil või röstimispanni kohale asetatud
ahjurestil. (Kui see on olemas)
Taisest lihast praadide valmistamisel kasuta‐
ge kaanega praenõusid. Nii jääb liha mahla‐
sem.
Kõiki praade, mille puhul soovitakse pruunis‐
tamist või krõbedat koorikut, võiks küpsetada
kaaneta röstimispannil.
Soovitame ahjus küpsetada liha ja kala, mis
kaalub vähemalt 1 kg.
Et lihamahl kaduma ei läheks või väljavalguv
rasv panni külge ei kõrbeks, soovitame rösti‐
mispannile kallata pisut vett.
Soovi korral pöörake liha ümber (pärast 1/2 -
2/3 küpsetusaja möödumist).
Kastke suuri praade ja linnuliha praeleemega
mitu korda küpsetamise jooksul. Nii saate
mahlakama prae.
Jääkkuumuse ärakasutamiseks võite ahju 10
minutit enne küpsetusaja lõppu välja lülitada.
KÜPSETAMINE TURBOGRILLIGA
Loomaliha
Liha tüüp Kogus
Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand
Temperatuur
°C
Aeg min.
Pajapraad 1-1,5 kg
Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 230 120 - 150
8
www.aeg.com
Liha tüüp Kogus
Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand
Temperatuur
°C
Aeg min.
Rostbiif või filee:
väheküps
paksuse cm
kohta
Turbogrill 1
190 - 200
1)
5 - 6
Rostbiif või filee:
poolküps
paksuse cm
kohta
Turbogrill 1
180 - 190
1)
6 - 8
Rostbiif või filee:
täisküps
paksuse cm
kohta
Turbogrill 1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Soojendage ahi ette
Sealiha
Liha tüüp Kogus
Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand
Temperatuur
°C
Aeg min.
Abatükk, kael,
kints
1-1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 90 - 120
Karbonaad, ribi‐
praad
1-1,5 kg Turbogrill 1 170 - 180 60 - 90
Pikkpoiss 750 g – 1 kg Turbogrill 1 160 - 170 50 - 60
Seakoot (eel‐
küpsetatud)
750 g – 1 kg Turbogrill 1 150 - 170 90 - 120
Vasikaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand Temperatuur
°C
Aeg min.
Röstitud vasi‐
kaliha
1 kg Turbogrill 1 160 - 180 90 - 120
Vasikakoot 1,5-2 kg Turbogrill 1 160 - 180 120 - 150
Lambaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand Temperatuur
°C
Aeg min.
Lambakoot,
röstitud lam‐
baliha
1-1,5 kg Turbogrill 1 150 - 170 100 - 120
Lamba selja‐
tükk
1-1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 40 - 60
Ulukiliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand Temperatuur
°C
Aeg min.
Jänese selja‐
tükk, jänese
koot
kuni 1 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1
230
1)
30 - 40
EESTI 9
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand Temperatuur
°C
Aeg min.
Uluki selja‐
tükk
1,5-2 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 210 - 220 35 - 40
Uluki kintsu
tükk
1,5-2 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 180 - 200 60 - 90
1)
Soojendage ahi ette
Linnuliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand Temperatuur
°C
Aeg min.
Linnuliha
portsjonitükid
200-250 g/tk Turbogrill 1 200 - 220 30 - 50
Pool kana 400-500 g/tk Turbogrill 1 190 - 210 35 - 50
Kana, broiler 1-1,5 kg Turbogrill 1 190 - 210 50 - 70
Part 1,5-2 kg Turbogrill 1 180 - 200 80 - 100
Hani 3,5-5 kg Turbogrill 1 160 - 180 120 - 180
Kalkun 2,5-3,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 120 - 150
Kalkun 4-6 kg Turbogrill 1 140 - 160 150 - 240
Kala (aurutatud)
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Riiuli tasand Temperatuur
°C
Aeg min.
Kala, terve
(kuni 1 kg)
1-1,5 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 210 - 220 40 - 60
GRILL
Kasutage grillimisel alati kõrgeimat temperatuuri‐
seadet.
Paigutage rest grillimistabelis soovitatud tasandi‐
le.
Kõige alumisele tasandile asetage alati pann ras‐
va kogumiseks.
Grillige üksnes lamedamaid liha- või kalatükke.
Enne grillimist soojendage tühja ahju alati eelne‐
valt 5 minutit.
ETTEVAATUST
Grillimisel peab ahju uks olema alati su‐
letud.
Grill
Grillitav toit Ahju tasand Temperatuur
Aeg min.
1. külg 2. külg
Rostbiif 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Veisefilee 3 230 20 - 30 20 - 30
Sea seljatükk 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Vasika seljatükk 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
10
www.aeg.com
Grillitav toit Ahju tasand Temperatuur
Aeg min.
1. külg 2. külg
Lamba seljatükk 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Terve kala, 500–
1000 g
3/4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Kiirgrill
Grillitav toit Ahju tasand
Aeg min.
1. külg 2. külg
Burgers/burgerid 4 8 - 10 6 - 8
Seafilee 4 10 - 12 6 - 10
Vorstid 4 10 - 12 6 - 8
Fileetükid, vasika‐
praelõigud
4 7 - 10 6 - 8
Toast / Röstleib
1)
5 1 - 3 1 - 3
Kattega röstleib/-sai 4 6 - 8 -
1)
Eelsoojendage ahi
Grillimine vardas - lükake sügav pann ahju 1. tasandile
Küpsetatav toit Temperatuur °C Aeg min.
Kana 220 - 240 70 - 90
Liharullid küpsetamiseks 190 - 210 120 - 180
Part 220 - 240 90 - 150
Seakoot 190 - 210 150 - 210
SULATAMINE
Eemaldage toidu pakend. Asetage toit taldrikule.
Ärge toitu taldriku või kausiga katke. See võib
sulatusaega pikendada.
Kasutage esimest riiulitasandit. Kõige alumist.
Toit
Sulatamise aeg
min.
Edasine sulatamise
aeg min.
Märkus
Kana, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Pange kana ümberpööratud
taldrikule, mis on asetatud
suurele plaadile. Keerake
poole küpsetamisaja möö‐
dudes.
Liha, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Pöörake poole aja möödu‐
des
Liha, 500 g 90 - 120 20 - 30
Pöörake poole aja möödu‐
des
Forell, 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Maasikad, 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Või, 250 g 30 - 40 10 - 15 -
EESTI 11
Toit
Sulatamise aeg
min.
Edasine sulatamise
aeg min.
Märkus
Koor, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Rõõska koort saab vahusta‐
da ka siis, kui selles on kül‐
munud tükke
Kreemikook, 1400 g 60 60 -
POOLFABRIKAADID
Külmutatud toiduained
Poolfabrikaadid Ahju tasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Pitsa, külmutatud 2 200 - 220 15-25
Pannipitsa, külmuta‐
tud
2 190 - 210 20-25
Pitsa, jahutatud 2 210-230 13-25
Pitsasuupisted, kül‐
mutatud
2 180-200 15-30
Friikartulid, õhukesed 3 200-220 20-30
Friikartulid, paksud 3 200-220 25-35
Viilud/Kroketid 3 220-230 20-35
Kartulipannkoogid 3 210-230 20-30
Lasanje/Cannelloni,
värske
2 170-190 35-45
Lasanje/Cannelloni,
külmut.
2 160-180 40-60
Ahjus küpsetatud
juust
3 170-190 20-30
Kanatiivad 2 190-210 20-30
Külmutatud valmistoidud
Valmistatav toit Ahju funktsioonid Ahju tasand Temperatuur °C Aeg
Külmutatud pitsa
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
vastavalt tootja
juhistele
vastavalt tootja
juhistele
Friikartulid
1)
(300–600 g)
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus või
Turbogrill
3 200-220
vastavalt tootja
juhistele
Baguette'id
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
vastavalt tootja
juhistele
vastavalt tootja
juhistele
Puuviljakoogid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
vastavalt tootja
juhistele
vastavalt tootja
juhistele
1)
Keerake friikartuleid 2 või 3 korda valmistamise ajal
12
www.aeg.com
KUIVATAMINE - KÜPSETAMINE
PÖÖRDÕHUGA
Katke ahju riiulid küpsetuspaberiga.
Parimate tulemuste saavutamiseks: lülitage sea‐
de poole aja möödudes välja. Avage seadme uks
ja laske seadmel maha jahtuda. Seejärel lõpeta‐
ge kuivatamine.
Köögivili
Kuivatatav toit
Riiuli tasand
Temperatuur, °C
Aeg tundides
(üldjuhis)
1 tasand 2 tasandit
Oad 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Piprad 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Köögivili hapen‐
damiseks
3 1/4 60 - 70 5 - 6
Seened 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Ürdid 3 1/4 40 - 50 2 - 3
Puuviljad
Kuivatatav toit
Riiuli tasand
Temperatuur, °C
Aeg tundides
(üldjuhis)
1 tasand 2 tasandit
Ploomid 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Aprikoosid 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Õunaviilud 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Pirnid 3 1/4 60 - 70 6 - 9
HOIDISTAMINE
Tähelepanuks:
Kasutage ainult ühesuguse suurusega hoidi‐
sepurke.
Ärge kasutage keeratava (keere või bajonett)
kaanega purke ega metallpurke.
Selle funktsiooni puhul kasutage altpoolt esi‐
mest ahjuriiulit.
Ärge pange küpsetusplaadile rohkem kui kuus
üheliitrist purki.
Täitke purgid sama kõrguseni ja sulgege
klambriga.
Purgid ei tohi üksteise vastu puutuda.
Kallake küpsetusplaadile umbes 1/2 liitrit vett,
et hoida ahjus piisavalt niiskustaset.
Kui purkide sisu hakkab mullitama (1-liitriste
purkide puhul umbes 35-60 minuti pärast), lüli‐
tage ahi välja või alandage temperatuuri kuni
100°C-ni ( vt tabelit).
Pehmed puuviljad
Hoidis Temperatuur, °C
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min).
Jätkake keetmist 100
°C juures (min).
Maasikad, mustikad,
vaarikad, küpsed ti‐
krid
160 - 170 35 - 45 -
EESTI 13
Luuviljalised
Hoidis Temperatuur, °C
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min).
Jätkake keetmist 100
°C juures (min).
Pirnid, küdooniad,
ploomid
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Köögivili
Hoidis Temperatuur, °C
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min).
Jätkake keetmist 100
°C juures (min).
Porgandid
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Kurgid 160 - 170 50 - 60 -
Segaköögivili 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Nuikapsas, herned,
spargel
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Jätke pärast väljalülitamist ahju
LIHATERMOMEETRI TABEL
Loomaliha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Ribitükk või filee: väheküps 45 - 50
Ribitükk või filee: poolküps 60 - 65
Ribitükk või filee: täisküps 70 - 75
Sealiha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Sea abatükk, kintsutükk, kaelakarbonaad 80 - 82
Karbonaad (seljatükk), suitsusearibi 75 - 80
Pikkpoiss 75 - 80
Vasikaliha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Röstitud vasikaliha 75 - 80
Vasikakoot 85 - 90
Lambaliha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Lambakoot 80 - 85
Lamba seljatükk 80 - 85
Lambapraad, lambakoot 70 - 75
14
www.aeg.com
Ulukiliha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Jänese seljatükk 70 - 75
Jänese koot 70 - 75
Terve jänes 70 - 75
Uluki seljatükk 70 - 75
Uluki koot 70 - 75
Kala
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Lõhe 65 - 70
Forell 65 - 70
RETSEPTID
Ekraanil kuvatakse kõigi retseptiraama‐
tu retseptide riiulitasandid ja eelseatud
küpsetusajad.
AUTOMAATPROGRAMMID
Programmi number Programmi nimi
1 ROSTBIIF
2 RÖSTITUD SEALIHA
3 RÖSTITUD VASIKALIHA
4 RÖSTITUD LAMBALIHA
5 RÖSTITUD ULUKILIHA
6 KANA, TERVE
7 TERVE KALA <1 KG
8 PITSA
9 QUICHE LORRAINE
10 SIDRUNIKEEKS
11 JUUSTUKOOK 1
12 SAIAKESED
13 TERALEIB
14 TAIGNA KERGITAMINE
15 KARTULIGRATÄÄN
16 LASANJE
17 CANNELLONI
18 VALMIS KOOK
EESTI 15
Programmi number Programmi nimi
19 VALMIS PITSA
20 VALMIS KARTULITOIDUD
Teave akrüülamiidide koht
Tähtis Uusimate teaduslike andmete kohaselt on
toidu pruunistamisel (eriti tärklist sisaldavate
toiduainete puhul) tekkivad akrüülamiidid
tervisele ohtlikud. Seetõttu soovitame valmistada
toitu võimalikult madalal temperatuuril ning toitu
mitte liialt pruunistada.
16
www.aeg.com
EESTI 17
18
www.aeg.com
EESTI 19
www.aeg.com/shop 892938130-A-022012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

AEG BP7314001M Recipe book

Tüüp
Recipe book