AEG 47995VD-WN Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend

See käsiraamat sobib ka

USER
MANUAL
ET Kasutusjuhend 2
Pliit
HU Használati útmutató 32
Tűzhely
47095VD-W8
47995VD-MN
47995VD-WN
SISUKORD
1. OHUTUSINFO...................................................................................................... 3
2. OHUTUSJUHISED................................................................................................4
3. TOOTE KIRJELDUS.............................................................................................7
4. ENNE ESIMEST KASUTAMIST........................................................................... 8
5. PLIIT – IGAPÄEVANE KASUTAMINE.................................................................. 8
6. PLIIT - VIHJEID JA NÄPUNÄITEID...................................................................... 9
7. PLIIT – PUHASTUS JA HOOLDUS.................................................................... 10
8. AHI – IGAPÄEVANE KASUTAMINE ..................................................................11
9. AHI – KELLA FUNKTSIOONID...........................................................................12
10. AHI – TARVIKUTE KASUTAMINE....................................................................13
11. AHI - VIHJEID JA NÄPUNÄITEID.....................................................................15
12. AHI – PUHASTUS JA HOOLDUS.....................................................................23
13. VEAOTSING..................................................................................................... 26
14. PAIGALDAMINE............................................................................................... 27
15. ENERGIATÕHUSUS........................................................................................ 29
PARIMATE TULEMUSTE SAAVUTAMISEKS
Täname teid selle AEG toote valimise eest. Lõime toote, mis võimaldab teil
aastaid nautida laitmatuid tulemusi ning lisasime elu lihtsamaks ja kergemaks
muutvaid innovaatilisi tehnoloogiaid – omadusi, mida te tavaliste seadmete juures
ei pruugi leida. Leidke mõni minut aega ning lugege, kuidas seadmega parimaid
tulemusi saavutada.
Külastage meie veebisaiti:
Kasutusnõuanded, brošüürid, veaotsing, teenindusinfo:
www.aeg.com/webselfservice
Registreerige oma toode parema teeninduse saamiseks:
www.registeraeg.com
Ostke lisaseadmeid, tarvikuid ja originaalvaruosi:
www.aeg.com/shop
KLIENDITEENINDUS
Soovitame alati kasutada originaalvaruosi.
Teenindusse pöördumisel peaksid teil olema varuks järgmised andmed: Mudel,
tootenumber (PNC), seerianumber.
Andmed leiate andmesildilt.
Hoiatus / oluline ohutusinfo
Üldine informatsioon ja nõuanded
Keskkonnateave
Jäetakse õigus teha muutusi.
www.aeg.com2
1. OHUTUSINFO
Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege
kaasasolev juhend tähelepanelikult läbi. Tootja ei
vastuta vale paigaldamise või ebaõige kasutuse tõttu
tekkinud vigastuste ja kahjude eest. Hoidke juhend alles,
et saaksite seda ka edaspidi kasutada.
1.1 Laste ja ohustatud inimeste turvalisus
HOIATUS!
Lämbumise, vigastuse või püsiva kahjustuse
oht!
Seda seadet võivad kasutada vähemalt 8-aastased
lapsed ning füüsilise, sensoorse või vaimse puudega
inimesed või kogemuste ja teadmisteta isikud juhul,
kui nende tegevuse üle on järelvalve ja neid
juhendatakse seadme turvalise kasutamise osas ning
nad mõistavad seadme kasutamisega kaasnevaid
ohte.
Ärge lubage lastel seadmega mängida.
Hoidke pakendid lastele kättesaamatuna.
Hoidke lapsed ja lemmikloomad seadmest eemal, kui
see töötab või jahtub. Katmata osad on kuumad.
Ilma järelvalveta ei tohi lapsed seadet puhastada ega
hooldustoiminguid läbi viia.
1.2 Üldine ohutus
Seadet tohib paigaldada ja kaablit vahetada ainult
kvalifitseeritud elektrik!
Ärge kasutage seadet välise taimeriga või eraldi
kaugjuhtimissüsteemi abil.
Kui kasutate toiduvalmistamisel kuuma õli, ärge jätke
toitu järelvalveta – see võib kaasa tuua tulekahju.
Ärge kunagi üritage kustutada tuld veega, vaid lülitage
seade välja ja katke leek näiteks kaane või
tulekustutustekiga.
Ärge hoidke keeduväljadel esemeid.
Ärge kasutage seadme puhastamiseks aurupuhastit.
EESTI 3
Metallesemeid – nuge, kahvleid, lusikaid ega potikaasi
ei tohiks pliidipinnale panna, sest need võivad
kuumeneda.
Kui klaaskeraamiline/klaasist pind on mõranenud,
lülitage seade välja, et vältida võimalikku elektrilööki.
Seade läheb kasutamisel seest kuumaks. Ärge
puudutage kütteelemente seadmes. Tarvikute või
ahjunõude eemaldamisel või sisestamisel kasutage
alati pajakindaid.
Enne hooldustöid eemaldage seade vooluvõrgust.
Elektrilöögi ärahoidmiseks tuleb seade enne
ahjuvalgusti vahetamist kindlasti välja lülitada.
Ärge kasutage ukseklaasi puhastamiseks karedaid,
abrasiivseid puhasteid ega teravaid metallist
kaabitsaid, sest need võivad klaasi pinda kriimustada,
mille tagajärjel võib klaas puruneda
Kui toitejuhe on vigastatud, laske see ohutuse mõttes
välja vahetada tootja, selle volitatud hooldekeskuses
või lihtsalt kvalifitseeritud isiku poolt.
Olge hoiusahtli käsitsemisel ettevaatlik. See võib
minna kuumaks.
Ahjuriiuli tugede eemaldamiseks tõmmake esmalt
riiulitoe esiots ja seejärel tagumine ots külgseina
küljest lahti. Paigaldage ahjuriiuli toed tagasi
vastupidises järjekorras.
Lahtiühendamine kohapealsest juhtmesüsteemist
peab olema kooskõlas elektrijuhtmeid käsitlevate
eeskirjadega.
2. OHUTUSJUHISED
2.1 Paigaldamine
HOIATUS!
Seadet tohib paigaldada
ainult kvalifitseeritud elektrik!
Eemaldage kõik pakkematerjalid.
Kahjustatud seadet ei tohi paigaldada
ega kasutada.
Järgige seadmega kaasas olevaid
paigaldusjuhiseid.
Olge seadme teise kohta viimisel
ettevaatlik, sest see on raske.
Kasutage alati kaitsekindaid.
Ärge kunagi tõmmake seadet
käepidemest.
Köögimööbli ja niši mõõtmed peavad
olema sobivad.
Tagage minimaalne kaugus muudest
seadmetest ja mööbliesemetest.
www.aeg.com4
Veenduge, et seade on paigaldatud
kindlate konstruktsioonide alla ja
kõrvale.
Mõned seadme osad on voolu all.
Katke seade mööbliga, et vältida
ohtlike osade vastu minemist.
Seadme küljed peavad jääma vastu
teiste sama kõrgusega seadmete
külgi.
Ärge paigaldage seadet alusele.
Ärge paigutage seadet ukse kõrvale
ega akna alla. Vastasel korral võivad
nõud ukse või akna avamisel seadme
pealt maha kukkuda.
Paigaldage seadme alla stabiilne
alus, et see ei saaks ümber minna. Vt
jaotist "Paigaldamine".
2.2 Elektriühendus
HOIATUS!
Tulekahju- ja elektrilöögioht!
Kõik elektriühendused peab teostama
kvalifitseeritud elektrik.
Seade peab olema maandatud.
Kontrollige, kas andmesildil toodud
elektrilised parameetrid vastavad
vooluvõrgu näitajatele. Vastasel juhul
võtke ühendust elektrikuga.
Kasutage alati nõuetekohaselt
paigaldatud ohutut pistikupesa.
Ärge kasutage mitmikpistikuid ega
pikenduskaableid.
Jälgige, et toitejuhe ei jääks vastu
seadme ust, eriti siis, kui uks on
kuum.
Isoleeritud ja isoleerimata osad
peavad olema kinnitatud nii, et neid ei
saaks eemaldada ilma tööriistadeta.
Ühendage toitepistik seinakontakti
alles pärast paigalduse lõpuleviimist.
Veenduge, et pärast paigaldamist
säilib juurdepääs toitepistikule.
Kui seinakontakt logiseb, ärge sinna
toitepistikut pange.
Seadet välja lülitades ärge tõmmake
toitekaablist. Hoidke alati kinni
toitepistikust.
Kasutage ainult õigeid
isolatsiooniseadiseid: kaitselüliteid,
kaitsmeid (keermega kaitsmed tuleb
pesast eemaldada), maalekkevoolu
kaitsmeid ja kontaktoreid.
Seadme ühendus vooluvõrguga tuleb
varustada mitmepooluselise
isolatsiooniseadisega.
Isolatsiooniseadise lahutatud
kontaktide vahemik peab olema
vähemalt 3 mm.
Enne toitejuhtme pistikusse
sisestamist sulgege korralikult
seadme uks.
2.3 Kasutamine
HOIATUS!
Vigastus- või põletusoht!
Elektrilöögi oht!
Kasutage seda seadet ainult kodustes
tingimustes.
Ärge muutke seadme tehnilisi
omadusi.
Veenduge, et ventilatsiooniavad ei
oleks tõkestatud.
Ärge jätke töötavat seadet
järelevalveta.
Lülitage seade välja pärast igakordset
kasutamist.
Olge töötava seadme ukse avamisel
ettevaatlik. Välja võib paiskuda tulist
õhku.
Ärge kasutage seadet märgade
kätega või juhul, kui seade on
kontaktis veega.
Ärge kasutage seadet tööpinna ega
hoiukohana.
HOIATUS!
Plahvatuse või tulekahju oht!
Kuumutamisel võivad rasvad ja õlid
eraldada süttivaid aure. Kui kasutate
toiduvalmistamisel õli või rasvu,
hoidke need eemal lahtisest leegist
või kuumadest esemetest.
Väga kuumast õlist eralduvad aurud
võivad iseeneslikult süttida.
Kasutatud õli, milles võib leiduda
toidujääke, võib süttida madalamal
temperatuuril kui kasutamata õli.
Ärge pange süttivaid või süttiva
ainega määrdunud esemeid
seadmesse, selle lähedusse või
peale.
Kui avate ukse, vältige seadme
läheduses sädemeid või lahtist leeki.
Seadme ust avades olge ettevaatlik.
Alkoholi sisaldavate komponentide
kasutamise tagajärjel võib alkohol
õhuga seguneda.
EESTI 5
HOIATUS!
Seadme vigastamise või
kahjustamise oht!
Et ära hoida emaili kahjustumist või
värvi muutumist:
ärge asetage ahjunõusid ega teisi
esemeid vahetult seadme põhjale.
ärge pange tulist vett vahetult
kuuma seadmesse.
ärge hoidke niiskeid nõusid ja
toitu seadmes pärast
toiduvalmistamise lõppu.
olge tarvikute eemaldamisel ja
paigaldamisel ettevaatlik.
Emaili värvi muutumine ei mõjuta
seadme tööd. Tegemist ei ole
defektiga garantii seisukohast.
Vedelikke sisaldavate kookide puhul
kasutage sügavat panni.
Puuviljamahlad tekitavad püsivaid
plekke.
Ärge pange tuliseid nõusid
juhtpaneelile.
Ärge laske keedunõudel kuivaks
keeda.
Olge ettevaatlik ja ärge laske nõudel
ega muudel esemetel seadmele
kukkuda. Pliidi pind võib puruneda.
Ärge lülitage keeduvälju sisse tühjade
nõudega või ilma nõudeta.
Ärge asetage alumiiniumfooliumit
seadmele või vahetult seadme
põhjale.
Malmist, alumiiniumist või katkise
põhjaga nõud võivad tekitada
kriimustusi. Kui teil on vaja nõusid
pliidil liigutada, tõstke need alati üles.
See seade on ette nähtud ainult
toiduvalmistamiseks. Muul otstarbel,
näiteks ruumide soojendamiseks,
seda kasutada ei tohi.
2.4 Hooldus ja puhastus
HOIATUS!
Vigastuse, tulekahju või
seadme kahjustamise oht!
Enne hooldust lülitage seade välja.
Ühendage toitepistik pistikupesast
lahti.
Veenduge, et seade on maha
jahtunud. Klaaspaneelid võivad
puruneda.
Kui ukse klaaspaneeli tekib mõra,
tuleb see kohe välja vahetada.
Pöörduge volitatud
teeninduskeskusse.
Seadmesse jäänud rasv või toit võib
põhjustada tulekahju.
Puhastage seadet regulaarselt, et
vältida pinnamaterjali kahjustumist.
Puhastage seadet pehme niiske
lapiga. Kasutage ainult neutraalseid
pesuaineid. Ärge kasutage
abrasiivseid tooteid, küürimisšvamme,
lahusteid ega metallist esemeid.
Ahjupihusti kasutamisel järgige
pakendil olevaid ohutusjuhiseid.
Katalüütilise emaili (kui see on
olemas) puhastamisel ärge kasutage
mingeid pesuaineid.
2.5 Sisevalgusti
Selles seadmes kasutatav valgustipirn
või halogeenlamp on mõeldud
kasutamiseks ainult kodumasinates.
Ärge kasutage seda ruumide
valgustamiseks.
HOIATUS!
Elektrilöögi oht!
Enne lambi asendamist ühendage
seade vooluvõrgust lahti.
Kasutage ainult ühesuguste tehniliste
näitajatega lampe.
2.6 Jäätmekäitlus
HOIATUS!
Lämbumis- või vigastusoht!
Eemaldage seade vooluvõrgust.
Lõigake toitekaabel seadme küljest
lahti ja visake ära.
Eemaldage seadme ukse fiksaator, et
vältida laste ja loomade seadmesse
lõksujäämist.
2.7 Hooldus
Seadme parandamiseks võtke
ühendust volitatud
teeninduskeskusega.
Kasutage ainult originaalvaruosi.
www.aeg.com6
3. TOOTE KIRJELDUS
3.1 Ülevaade
1 2 3 1654
7
8
9
10
11
1
2
3
4
1
Pliidi nupud
2
Temperatuuri tuli / sümbol /
indikaator
3
Temperatuuri nupp
4
Elektronprogrammeerija
5
Ahju funktsioonide nupp
6
Pliidi tuli / sümbol / indikaator
7
Kütteelement
8
Valgusti
9
Ventilaator
10
Ahjuriiuli tugi, eemaldatav
11
Ahjuriiuli tasandid
3.2 Pliidipinna skeem
140 mm
140 mm
120/180 mm
140 mm
250 mm
6 5
1 2 3
4
1
Keeduväli 1200 W
2
Auru väljalaskeava – hulk ja asend
sõltub mudelist
3
Keeduväli 900 / 2000 W
4
Keeduväli 1200 W
5
Jääkkuumuse indikaator
6
Keeduväli 700 / 1700 W
3.3 Tarvikud
Traatrest
Keedunõudele, koogivormidele,
praadidele.
Küpsetusplaat
Kookidele ja küpsistele.
Grill/küpsetuspann
Küpsetamiseks ja röstimiseks või
rasva kogumiseks.
Teleskoopsiinid
Restidele ja plaatidele.
Hoiusahtel
Hoiusahtel asub ahjuõõnsuse all.
EESTI 7
4. ENNE ESIMEST KASUTAMIST
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
4.1 Esmane puhastamine
Eemaldage kõik tarvikud ja
eemaldatavad ahjuriiuli toed.
Vt jaotist "Puhastus ja
hooldus".
Enne esmakordset kasutamist tuleb
seade puhastada.
Pange kõik tarvikud ja eemaldatavad
ahjuresti toed oma kohale tagasi.
4.2 Kellaaja valimine
Enne ahju kasutamist peate määrama
kellaaja.
Kellaaja funktsiooni indikaator vilgub, kui
ühendate seadme elektrivõrku, kui on
olnud elektrikatkestus või kui taimer pole
seadistatud.
Õige aja valimiseks vajutage nuppe
või .
Umbes viie sekundi pärast vilkumine
lakkab ja ekraanil kuvatakse valitud
kellaaeg.
4.3 Kellaaja muutmine
Kellaaega ei saa muuta, kui
töötavad funktsioonid Kestus
või Lõpp .
Vajutage järjest , kuni ekraanil hakkab
vilkuma kellaaja indikaator.
Uue kellaaja seadistamist vt jaotisest
"Kellaaja seadmine".
4.4 Sisselükatavad nupud
Seadme kasutamiseks vajutage nuppu.
Nupp tõuseb esile.
4.5 Eelkuumutus
Eelsoojendage tühja seadet, et põletada
ära allesjäänud rasv.
1. Valige funktsioon ja maksimaalne
temperatuur.
2. Laske seadmel tund aega töötada.
3. Valige funktsioon ja maksimaalne
temperatuur. Maksimaalne
temperatuur selle funktsiooni puhul
on 210 °C.
4. Laske seadmel 15 minutit töötada.
5. Valige funktsioon ja maksimaalne
temperatuur.
6. Laske seadmel 15 minutit töötada.
Tarvikud võivad tavalisest kuumemaks
minna. Seade võib väljastada lõhna ja
tossu. Tegu pole veaga. Veenduge, et
õhk saab piisavalt liikuda.
5. PLIIT – IGAPÄEVANE KASUTAMINE
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
5.1 Kuumusaste
Sümbo‐
lid
Funktsioon
Välja lülitatud
Sümbo‐
lid
Funktsioon
Topeltala
1 - 9 Soojusastmed
www.aeg.com8
Kasutage jääkkuumust, et
vähendada elektritarvet.
Lülitage keeduväli umbes
5-10 minutit enne
toiduvalmistamise lõppemist
välja.
Keerake juhtnupp vajalikule
soojusastmele.
Süttib pliidi juhtindikaator.
Toiduvalmistamise lõpetamiseks keerake
nupp väljas-asendisse.
Kui kõik keeduväljad on välja lülitatud,
kustub ka pliidi juhtindikaator.
5.2 Välimiste ringide sisse- ja
väljalülitamine
Soojeneva pinna suurust saab
kohandada vastavalt keedunõu
mõõtmetele.
Välimise ringi sisselülitamiseks:
keerake nuppu päripäeva üle kerge
takistuse asendisse . Õige
soojusastme valimiseks keerake nuppu
vastupäeva.
Välimise ringi väljalülitamiseks:
keerake nupp väljas-asendisse.
Indikaator kustub.
5.3 Jääkkuumuse indikaator
HOIATUS!
Jääkkuumusega kaasneb
põletusoht!
Jääkkuumuse indikaator süttib, kui
keeduväli on tuline.
6. PLIIT - VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
6.1 Nõud
Keedunõu põhi peaks olema
võimalikult paks ja tasane.
Terasemail- või
alumiiniumnõud või
vaskpõhjaga nõud võivad
jätta klaaskeraamilisele
pinnale plekke.
6.2 Näiteid pliidi
kasutamisest
Tabelis toodud andmed on
ainult orientiirid.
Soojusaste Kasutamine: Aeg
(min.)
Näpunäited
1 Valmistatud toidu soojashoid‐
miseks.
vasta‐
valt va‐
jadusele
Pange nõule kaas peale.
1 - 2 Hollandi kaste, sulatamine: või,
šokolaad, želatiin.
5 - 25 Aeg-ajalt segage.
1 - 2 Kalgendamine: kohevad omle‐
tid, küpsetatud munad.
10 - 40 Valmistage kaane all.
EESTI 9
Soojusaste Kasutamine: Aeg
(min.)
Näpunäited
2 - 3 Riisi ja piimatoitude keetmine
vaiksel tulel, valmistoidu soo‐
jendamine.
25 - 50 Vedeliku kogus peab olema
riisi kogusest vähemalt kaks
korda suurem, piimatoite tuleb
valmistamise ajal segada.
3 - 4 Köögivilja, kala, liha aurutami‐
ne.
20 - 45 Lisage paar supilusikatäit ve‐
delikku.
4 - 5 Kartulite aurutamine. 20 - 60 Kasutage maks. ¼ l vett 750 g
kartulite kohta.
4 - 5 Suuremate toidukoguste, hau‐
tiste ja suppide valmistamine.
60 - 150 Kuni 3 l vedelikku pluss kom‐
ponendid.
6 - 7 Kergelt praadimine: eskalopid,
vasikalihast cordon bleu, kar‐
bonaad, kotletid, vorstid, maks,
keedutainas, munad, pannkoo‐
gid, sõõrikud.
vasta‐
valt va‐
jadusele
Pöörake poole aja möödudes.
7 - 8 Tugev praadimine, praetud
kartulid, ribiliha, praetükid.
5 - 15 Pöörake poole aja möödudes.
9 Vee ja pasta keetmine, liha pruunistamine (guljašš, pajapraad), friikartuli‐
te valmistamine.
7. PLIIT – PUHASTUS JA HOOLDUS
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
7.1 Üldine teave
Puhastage pliit pärast igakordset
kasutamist.
Kasutage alati puhta põhjaga nõusid.
Kriimustused või tumedad plekid
pinnal ei mõjuta pliidi tööd.
Kasutage pliidi pinna jaoks sobivat
puhastusvahendit.
Kasutage spetsiaalset klaasikaabitsat.
7.2 Pliidi puhastamine
Eemaldage kohe: sulav plast,
plastkile ja suhkrut sisaldava toidu
jäägid. Vastasel korral võib mustus
pliiti kahjustada. Pange spetsiaalne
kaabits õige nurga all klaaspinnale ja
liigutage tera pliidi pinnal.
Eemaldage, kui pliit on piisavalt
jahtunud: katlakiviplekid, veeplekid,
rasvaplekid, läikivad metalsed plekid.
Puhastage pliiti niiske lapi ja
mitteabrasiivse pesuainega. Pärast
puhastamist kuivatage pliit pehme
lapiga.
www.aeg.com10
8. AHI – IGAPÄEVANE KASUTAMINE
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
8.1 Seadme sisse- ja
väljalülitamine
Oleneb mudelist, kas
seadmel on nuppude
sümbolid, indikaatorid või
tuled:
Indikaator süttib, kui ahi
kuumeneb.
Tuli süttib, kui seade
töötab.
Sümbol näitab, kas
nupuga on mõni
keeduväljadest sisse
lülitatud, ahju funktsioone
või temperatuuri.
1. Ahju funktsiooni valimiseks keerake
ahjufunktsioonide nuppu.
2. Temperatuuri valimiseks keerake
temperatuuri nuppu.
3. Seadme väljalülitamiseks keerake
ahjufunktsioonide ja temperatuuri
nupud väljas-asendisse.
8.2 Ohutustermostaat
Seadme vale kasutamine või katkised
osad võivad põhjustada ohtlikku
ülekuumenemist. Selle ärahoidmiseks on
ahjul olemas ohutustermostaat, mis
katkestab toitevarustuse. Ahi lülitub
uuesti automaatselt sisse, kui
temperatuur on langenud.
8.3 Ahju funktsioonid
Süm‐
bol
Ahju funktsioonid Rakendus
Välja lülitatud Seade on välja lülitatud.
Ahjuvalgusti Ahjuvalgusti aktiveerimiseks ilma küpsetusfunktsioo‐
nita.
Ülemine + alumine kuu‐
mutus
Ahju ühel tasandil küpsetamiseks ja röstimiseks.
Alumine kuumutus Krõbeda põhjaga kookide küpsetamiseks ja toidu
hoidistamiseks.
Ventilaatoriga küpsetami‐
ne
Ühesuguse küpsetustemperatuuriga toitude küpseta‐
miseks või röstimiseks ja küpsetamiseks rohkem kui
ühel ahjuriiulil, ilma maitsete segunemiseta.
Pöördõhk Küpsetamiseks korraga kuni kahel tasandil ja toidu
kuivatamiseks.Seadke ahju temperatuur 20-40 °C
madalamaks kui funktsiooniga Ülemine + alumine
kuumutus.
Kerge küpsetamine Küpsetamiseks vormides ja kuivatamiseks ühel ahju‐
tasandil madalal temperatuuril.
EESTI 11
Süm‐
bol
Ahju funktsioonid Rakendus
Turbogrill Suuremate kondiga liha- või linnulihatükkide röstimi‐
seks ühel riiulitasandil. Ka gratineerimiseks ja pruu‐
nistamiseks.
Pitsarežiim Ühel ahjutasandil toitude küpsetamiseks, mis vaja‐
vad intensiivsemat pruunistamist ja krõbedat põhja.
Seadke temperatuur 20-40 °C madalamaks kui Üle‐
mise + alumise kuumutuse puhul.
Sulatamine Külmutatud toidu sulatamiseks.
9. AHI – KELLA FUNKTSIOONID
9.1 Ekraan
A B C
A. Funktsiooni indikaatorid
B. Kellaaja ekraan
C. Funktsiooni indikaator
9.2 Nupud
Nupp Funktsioon Kirjeldus
MIINUS Kellaaja valimiseks.
KELL Kella funktsiooni määramiseks.
PLUSS Kellaaja valimiseks.
9.3 Kellafunktsioonide tabel
Kellafunktsioon Rakendus
Kellaaeg Kellaaja määramiseks, muutmiseks või kontrollimiseks.
Minutilugeja Pöördloendusaja valimiseks. See funktsioon ei mõjuta sead‐
me tööd.
Kestus Ahju küpsetusaja valimiseks.
Lõpp Küpsetuse lõpuaja valimiseks.
www.aeg.com12
Võite valida korraga
funktsioonid Kestus ja
Lõpp , et määrata, kui
kaua ahi peaks töötama ning
millal see peaks välja
lülituma. See võimaldab
seadme teatud aja
möödumisel sisse lülitada.
Esmalt valige Kestus ja
seejärel Lõpp
.
9.4 Kellafunktsioonide
valimine
Kestuse ja Lõpu valimiseks valige
ahju funktsioon ja küpsetustemperatuur.
Minutilugeja puhul pole see vajalik.
1. Vajutage järjest , kuni vajaliku
kellafunktsiooni indikaator hakkab
vilkuma.
2. Vajutage või vajaliku
kellafunktsiooni valimiseks.
Kellafunktsioon töötab. Näidikul
kuvatakse valitud kellafunktsiooni
indikaator.
Minutilugeja funktsiooni
puhul kuvatakse ekraanil
järelejäänud aeg.
3. Kui aeg on täis, siis hakkab
kellafunktsiooni indikaator vilkuma ja
kõlab helisignaal. Vajutage nuppu, et
signaal välja lülitada.
4. Keerake ahjufunktsioonide ja
temperatuuri nupud väljas-asendisse.
Funktsioonide Kestus ja
Lõpp puhul lülitub ahi
automaatselt välja.
9.5 Kellafunktsioonide
tühistamine
1. Vajutage järjest , kuni soovitud
funktsiooni indikaator hakkab
vilkuma.
2. Vajutage ja hoidke .
Kellafunktsioon lülitub mõne sekundi
pärast välja.
10. AHI – TARVIKUTE KASUTAMINE
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
10.1 Tarvikute sisestamine
Traatrest:
Lükake ahjurest riiulitoe juhtsoonte
vahele. Külgmised topeltservad peaksid
jääma ahju tagaossa ja olema suunatud
üles.
Küpsetusplaat:
Ärge lükake küpsetusplaati
päris vastu ahju tagaseina.
Vastasel korral ei saa kuum
õhk plaadi ümber vabalt
liikuda. Toit võib kõrbema
minna, eriti plaadi tagaosas.
Lükake küpsetusplaat või sügav pann
riiuliraami juhtsoonte vahele. Veenduge,
et see ei puutuks vastu ahju tagaseina.
Traatrest koos sügava panniga:
EESTI 13
Lükake sügav pann restitugede
juhikutesse ja traatrest selle kohal
olevatesse juhikutesse.
10.2 Teleskoopsiinid
Teleskoopsiinide abil saab ahjuriiuleid
mugavamalt sisse lükata ja välja võtta.
Teleskoopsiine on võimalik
paigutada eri tasanditele,
välja arvatud 4. tasand.
ETTEVAATUST!
Ärge peske teleskoopsiine
nõudepesumasinas. Ärge
teleskoopsiine õlitage.
Teleskoopsiinide
paigaldamine
1. Keerake teleskoopsiini umbes 90°.
2. Libistage teleskoopsiini tagaosas
olev fiksaator ahjuriiuli toe külge.
Veenduge, et paigaldate
teleskoopsiini ahju õigele poolele.
1 cm
3. Keerake teleskoopsiin õigesse
asendisse. Teleskoopsiini ühes otsas
asuv kinnitusdetail peab olema
suunatud ülespoole.
4. Lükake teleskoopsiin lõpuni ahju
tagaseinani.
5. Lükake teleskoopsiini eesmine osa
ahjuriiuli toe vastu. Kui eesmise osa
fiksaator õigesti kohale kinnitub,
kostab klõpsatus.
6. Teise teleskoopsiini paigaldamiseks
korrake samu toiminguid. Jälgige, et
mõlemad teleskoopsiinid oleksid
samal kõrgusel.
Teleskoopsiinide
eemaldamine
1. Vajutage ja hoidke teleskoopsiini
eesmises osas asuvat fiksaatorit.
1
2
2. Tõmmake siini eesmine osa ahjuriiuli
toe küljest eemale.
3. Keerake teleskoopsiini umbes 90°.
4. Tõmmake siini tagumine osa
ahjuriiuli toe küljest eemale.
5. Teise teleskoopsiini eemaldamiseks
korrake samu toiminguid.
10.3 Teleskoopsiinid –
tarvikute sisestamine
ETTEVAATUST!
Enne ahju ukse sulgemist
peavad teleskoopsiinid
olema täielikult seadmesse
sisse lükatud.
Traatrest:
www.aeg.com14
Küpsetusplaat või sügav pann:
Paigutage küpsetusplaat või sügav pann
teleskoopsiinidele.
Traatrest koos sügava panniga:
Pange traatrest sügava panni peale.
Pange traatrest ja sügav pann
teleskoopsiinidele.
11. AHI - VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Tabelites esitatud
temperatuurid ja
küpsetusajad on ainult
soovituslikud. Täpsemalt
sõltuvad need retseptist ning
kasutatava tooraine
kvaliteedist ja kogustest.
11.1 Üldine teave
Seadmes on neli riiulitasandit.
Alustage tasandite arvestamist alati
seadme põhjast.
Seadmes on õhuringlust ja pidevat
aururinglust tekitav erisüsteem. See
võimaldab toitu valmistada
aurukeskkonnas, mis hoiab toidu
seest pehme ja pealt krõbedana.
Ahjus ringlev õhk kiirendab toidu
küpsemist ja vähendab energiatarvet
miinimumini.
Niiskus võib kondenseeruda
seadmesse või selle
klaaspaneelidele. See on normaalne.
Kui avate ahju ukse toidu
valmistamise ajal, hoiduge alati
tahapoole. Kondenseerumise
vähendamiseks laske ahjul enne
küpsetamise alustamist 10 minutit
töötada.
Kuivatage ahjust niiskus iga kord
pärast seadme kasutamist.
Küpsetades ärge pange nõusid otse
ahju põhjale ega katke ahju osi
fooliumiga kinni. See võib muuta
küpsetamise tulemusi ja kahjustada
ahjuemaili.
11.2 Küpsetamine
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt
kui teie varasem seade. Kohandage
oma tavapärased seaded
(temperatuur, küpsetusajad) ja
ahjutasandid vastavalt tabelites
toodud väärtustele.
Esimesel kasutamisel soovitatakse
kasutada madalamat temperatuuri.
EESTI 15
Kui te oma retsepti jaoks sobivat
seadistust ei leia, siis kasutage
mõnda muud, mis oleks võimalikult
sarnane.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel
ahjutasandil, võib küpsetusaega
10-15 minuti võrra pikendada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja
küpsetised ei pruunistu algul alati
võrdselt. Sel juhul ärge temperatuuri
seadistust muutke. Erinevused
kaovad küpsetamise ajal.
Pikema küpsetusaja puhul võite ahju
umbes 10 minutit enne
küpsetusprogrammi lõppu välja
lülitada ja kasutada jääkkuumust.
Kui kasutate külmutatud toitu, võivad
ahjus olevad plaadid küpsetamise ajal
kõverduda. Kui plaadid jälle maha
jahtuvad, taastub esialgne kuju.
11.3 Kookide küpsetamine
Ärge avage ahjuust enne kui ¾
küpsetusajast on möödunud.
Kui kasutate samaaegselt kahte
küpsetusplaati, hoidke nende vahele
jääv ahjutasand tühi.
11.4 Liha ja kala küpsetamine
Väga rasvaste toitude küpsetamisel
kasutage sügavat panni, et vältida
ahju püsivate plekkide tekkimist.
Et mahl lihast välja ei valguks, laske
prael enne lahtilõikamist umbes 15
minutit seista.
Et ahjust küpsetamise ajal liiga palju
suitsu ei tuleks, kallake sügavasse
panni veidi vett. Suitsu
kondenseerumise vältimiseks lisage
vett kohe, kui see on ära auranud.
11.5 Toiduvalmistamise ajad
Toiduvalmistamise ajad sõltuvad toidu
tüübist, konsistentsist ja mahust.
Esialgu jälgige toiduvalmistamisel
seadme tööd. Leidke selle seadme
kasutamisel parimad seaded
(soojusaste, toiduvalmistamise aeg jne)
oma keedunõudele, retseptidele ja
kogustele.
11.6 Ülemine + alumine kuumutus
Toit Kogus (g) Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Tarvikud
Taignaribad 250 150 25 - 30 3 küpsetusplaat
Õhuke kook
1)
1000 160 - 170 30 - 35 2 küpsetusplaat
Pärmitaignast
õunakook
2000 170 - 190 40 - 50 3 küpsetusplaat
Õunapirukas
2)
1200 +
1200
180 - 200 50 - 60 1 2 ümmargust
alumiiniumplaati
(läbimõõt: 20 cm)
Väikesed koo‐
gid
1)
500 160 - 170 25 - 30 2 küpsetusplaat
Rasvaineta
kook
1)
350 160 - 170 25 - 30 1 1 ümmargune
alumiiniumplaat
(läbimõõt: 26 cm)
Plaadikook 1500 160 - 170
45 - 55
3)
2 küpsetusplaat
www.aeg.com16
Toit Kogus (g) Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Tarvikud
Kana, terve 1350 200 - 220 60 - 70 2 ahjurest
1 küpsetusplaat
Pool kana 1300 190 - 210 35 + 30 3 ahjurest
1 küpsetusplaat
Seakarbonaad 600 190 - 210 30 - 35 3 Traatrest
1 küpsetusplaat
Lahtine piru‐
kas
4)
800 230 - 250 10 - 15 2 küpsetusplaat
Pärmitaignast
pirukas
5)
1200 170 - 180 25 - 35 2 küpsetusplaat
Pitsa 1000 200 - 220 25 - 35 2 küpsetusplaat
Juustukook 2600 170 - 190 60 - 70 2 küpsetusplaat
Šveitsi õuna‐
kook
5)
1900 200 - 220 30 - 40 1 küpsetusplaat
Jõulukook
5)
2400 170 - 180
55 - 65
6)
2 küpsetusplaat
Quiche Lorrai‐
ne
5)
1000 220 - 230 40 - 50 1 1 ümar vorm (lä‐
bimõõt: 26 cm)
Talupojaleib
7)
750 + 750 180 - 200 60 - 70 1 2 alumiinium‐
plaati (pikkus: 20
cm)
Rumeenia
keeks
1)
600 + 600 160 - 170 40 - 50 2 2 alumiinium‐
plaati (pikkus: 25
cm) samal ahju‐
tasandil
Rumeenia
keeks – tradit‐
siooniline
600 + 600 160 - 170 30 - 40 2 2 alumiinium‐
plaati (pikkus: 25
cm) samal ahju‐
tasandil
Pärmitaignast
kuklid
5)
800 200 - 210 10 - 15 2 küpsetusplaat
Rullbiskviit
1)
500 150 - 170 15 - 20 1 küpsetusplaat
Besee 400 100 - 120 40 - 50 2 küpsetusplaat
Purukook
5)
1500 180 - 190 25 - 35 3 küpsetusplaat
EESTI 17
Toit Kogus (g) Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Tarvikud
Keeks
1)
600 160 - 170 25 - 35 3 küpsetusplaat
Võikook
1)
600 180 - 200 20 - 25 2 küpsetusplaat
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
2)
Eelsoojendage ahju 15 minutit.
3)
Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 7 minutiks ahju.
4)
Eelsoojendage ahju 20 minutit.
5)
Eelsoojendage ahju 10 - 15 minutit.
6)
Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 10 minutiks ahju.
7)
Seadke temperatuuriks 250 °C ja eelsoojendage ahju 18 minutit.
11.7 Küpsetamine pöördõhuga
Toit Kogus (g) Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Tarvikud
Taignaribad
1)
250 145 25 3 küpsetusplaat
Taignaribad
1)
250 + 250 145 25 1 + 3 küpsetusplaat
Õhuke kook
1)
1000 150 30 2 küpsetusplaat
Õhuke kook
1)
1000 + 1000 155 40 1 + 3 küpsetusplaat
Pärmitaignast
õunakook
2000 170 - 180 40 - 50 3 küpsetusplaat
Õunakook 1200 + 1200 175 55 2 2 ümmargust
alumiinium‐
plaati (läbi‐
mõõt: 20 cm)
samal ahjuta‐
sandil
Väikesed koo‐
gid
1)
500 155 30 2 küpsetusplaat
Väikesed koo‐
gid
1)
500 + 500 155 40 1 + 3 küpsetusplaat
Rasvaineta
kook
1)
350 160 30 1 1 ümmargune
alumiinium‐
plaat (läbi‐
mõõt: 26 cm)
Plaadikook 1200 150 - 160
30 - 35
2)
2 küpsetusplaat
www.aeg.com18
Toit Kogus (g) Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Tarvikud
Kana, terve 1400 180 55 2 ahjurest
1 küpsetusplaat
Seapraad 800 170 - 180 45 - 50 2 ahjurest
1 küpsetusplaat
Pärmitaignast
pirukas
1200 150 - 160 20 - 30 2 küpsetusplaat
Pitsa 1000 + 1000 200 - 210 30 - 40 1 + 3 küpsetusplaat
Pitsa 1000 190 - 200 25 - 35 2 küpsetusplaat
Juustukook 2600 160 - 170 40 - 50 1 küpsetusplaat
Šveitsi õuna‐
kook
3)
1900 180 - 200 30 - 40 2 küpsetusplaat
Jõulukook
1)
2400 150 - 160
35 - 40
2)
2 küpsetusplaat
Quiche Lorrai‐
ne
3)
1000 190 - 210 30 - 40 1 1 ümar vorm
(läbimõõt: 26
cm)
Talupojaleib
4)
750 + 750 160 - 170 40 - 50 1 küpsetusplaat
Rumeenia
keeks
3)
600 + 600 155 - 165 40 - 50 2 2 alumiinium‐
plaati (pikkus:
25 cm) samal
ahjutasandil
Rumeenia keeks
– traditsiooniline
600 + 600 150 - 160 30 - 40 2 2 alumiinium‐
plaati (pikkus:
25 cm) samal
ahjutasandil
Pärmitaignast
kuklid
1)
800 190 15 3 küpsetusplaat
Pärmitaignast
kuklid
5)
800 + 800 190 15 1 + 3 küpsetusplaat
Rullbiskviit
1)
500 150 - 160 15 - 20 3 küpsetusplaat
Besee 400 110 - 120 30 - 40 2 küpsetusplaat
Besee 400 + 400 110 - 120 45 - 55 1 + 3 küpsetusplaat
Purukook 1500 160 - 170 25 - 35 3 küpsetusplaat
Keeks
1)
600 150 - 160 25 - 35 2 küpsetusplaat
EESTI 19
Toit Kogus (g) Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Tarvikud
Võikook
1)
600 + 600 160 - 170 25 - 35 1 + 3 küpsetusplaat
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
2)
Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 7 minutiks ahju.
3)
Eelsoojendage ahju 10 - 15 minutit.
4)
Seadke temperatuuriks 250 °C ja eelsoojendage ahju 10 - 20 minutit.
5)
Eelsoojendage ahju 15 minutit.
11.8 Pöördõhk
Toit Kogus (g) Tempera‐
tuur (°C)
Aeg (min.) Ahju ta‐
sand
Tarvikud
Taignaribad
1)
250 155 20 3 küpsetusplaat
Taignaribad
1)
250 + 250 150 20 1 + 3 küpsetusplaat
Õhuke kook
1)
1000 155 35 2 küpsetusplaat
Õhuke kook
1)
1000 + 1000 145 50 1 + 3 küpsetusplaat
Pärmitaignast
õunakook
1)
2000 170 - 180 40 - 50 3 küpsetusplaat
Õunapirukas
1)
1200 + 1200 175 55 1 2 ümmargust
alumiinium‐
plaati (läbi‐
mõõt: 20 cm)
Väikesed koo‐
gid
1)
500 150 35 3 küpsetusplaat
Väikesed koo‐
gid
1)
500 + 500 145 30 1 + 3 küpsetusplaat
Rasvaineta
kook
1)
350 160 30 3 1 ümmargune
alumiinium‐
plaat (läbi‐
mõõt: 26 cm)
Plaadikook 1200 150 - 160
40 - 50
2)
3 küpsetusplaat
Kana, terve 1400 200 50 2 ahjurest
1 küpsetusplaat
Seakarbonaad 600 180 - 200 30 - 40 2 ahjurest
1 küpsetusplaat
www.aeg.com20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

AEG 47995VD-WN Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
See käsiraamat sobib ka