7
Elektriühendus
Enne külmiku ühendamist elektrivõrku veenduge, et
võrgupinge vastab pingele, mis on märgitud seadme
tagaseinal asuvale andmesildile.
Seadme toitepistikus on sisseehitatud 13 A sulavkait-
se. Kui kaitset on vaja vahetada, kasutage 13-amprist
ASTA sulavkaitset (vastab standardile BS 1362). Kui
tekib vajadus vahetada pistikut, kasutage ainult origi-
naalvaruosa. Toitejuhtme soonte isolatsioon on järg-
mine:
roheline ja kollane maandus
sinine null
pruun faas
Kollase-rohelise isolatsiooniga soon tuleb ühendada
maandusklemmi külge (tähistatud tähega ”E” või „maa“
tähisega
).
Sinise isolatsiooniga soon tuleb ühendada klemmi kül-
ge, mis on tähistatud tähega „N“ või värvitud mustaks.
Pruuni isolatsiooniga soon tuleb ühendada klemmi kül-
ge, mis on tähistatud tähega „L“ või värvitud puna-
seks.
Pärast pistiku kokkumonteerimist ei tohi olla lahtisi juht-
meotsi ning toitekaabel peab olema kindlalt klambriga
kinnitatud.
Kasutamine
Temperatuuri häiresignaal
Kui külmiku sisetemperatuur tõuseb üle ettenähtud mak-
simumi, hakkab tööle helisignaal ning vilgub signaal-
tuli.
Kostab helisignaal ja punane signaaltuli hakkab vilku-
ma. Helisignaali vaigistamiseks vajutage surunuppu
juhtpaneelil. Signaallamp jätkab vilkumist, kuni külmi-
ku sisetemperatuur langeb ettenähtud maksimumist
allapoole. Temperatuuri häiresignaal võib rakenduda:
• seadme käivitamisel, kuni seadme sisetempera-
tuur langeb ettenähtud piiridesse.
• kui külmikusse on asetatud liiga suures koguses
värskeid tooteid (vt ”Külmutamine”)
• kui kaas on pikemat aega avatud; kui seadmes
on tõrge ja külmiku temperatuur tõuseb.
Helisignaal ja punane signaaltuli ei toimi järgmistel
juhtudel:
• elektrikatkestuse puhul
• kui temperatuuri hoidmise elektronplokk läheb rikki.
Enne kasutuselevõtmist
Enne seadme kasutuselevõtmist puhastage korralikult
külmik ja selle sisemus (vt osa “Hooldus”).
Temperatuuri seadistamine
Temperatuuri seadenupu keeramiseks võib kasutada
metallmünti. Sel juhul ei ole võimalik seadistust koge-
mata paigast nihutada ja lapsed ei saa nuppu keerata.
• Kui nupp on asendis "Off”, on seade välja lüli-
tatud.
• Asend “1” tähistab kõrgeimat sisetemperatuu-
ri külmikus.
• Asend “4” tähistab madalaimat
sisetemperatuuri külmikus.
• Tavaline seadistus: “2” või “3”
Keerake mündi abil temperatuuriregulaatori nupp asen-
disse “2” või “3”. Külmiku sisetemperatuur sõltub järg-
mistest teguritest:
• keskkonna temperatuur
• säilitatava toidu kogus
• kaane avamise kestus ja sagedus
Külmiku väljalülitamine
• Külmiku väljalülitamiseks keerake temperatuurire-
gulaatori nupp vastupäeva asendisse ”0”. Rohe-
line märgutuli kustub.
Kui külmikut ei kasutata pikema aja jooksul.
• Külmiku väljalülitamiseks keerake temperatuurire-
gulaatori nupp vastupäeva asendisse ”0”. Rohe-
line märgutuli kustub. Seejärel tõmmake toite-
pistik pistikupesast välja.
• Võite ka välja võtta kaitsme.
• Puhastage seade põhjalikult (vt osad “Hooldus” ja
“Puhastamine”).
• Jätke kaas avatuks, et külmikus ei tekiks kopi-
tuselõhna.
Külmutamine
Soovitused
Kasutage toidu külmutamiseks külmutuskorvi. See või-
maldab hoida värsket toitu külmutatud toidust eraldi.
Jälgige alati, et värsked toiduained ei puutuks kokku
külmutatud toodetega, sest viimased võivad sulama
hakata. Kui külmutusriiuli mahust ei jätku, võib osa kül-
mutatavat toitu asetada suurde sahtlisse korvist vasa-
kule.
Tähelepanu!
• Enne toiduainete külmutamist peab temperatuur
külmikus olema -18 °C või madalam.
• Jälgige, et Te ei ületaks seadme külmutusjõudlust
(märgitud andmesildile). Külmutusjõudlus on mak-
simaalne värskete toiduainete kogus, mida võib
külmutada 24 tunni jooksul.
• Ülessulanud toitu ei tohi uuesti külmutada, kui se-
da vahepeal ei töödelda (nt keetmise teel).
• Et kasutada ära külmiku maksimaalset külmutus-
jõudlust, vajutage 24 tundi enne toiduainete sis-
selaadimist nupule. Kui toiduainete kogus on
väike, piisab eelkülmutusest 4-6 tunni vältel. Põ-
leb kollane märgutuli.
Kiirkülmutust pole vaja kasutada, kui toiduainekogus
on alla 1,5 kg. Enne toiduainete asetamist külmikusse
pakkige need õhukindlalt, et tooted ei kuivaks, ei kao-
taks maitset ega ei võtaks külge võõrast maitset.