Sümbol Funktsioon Kirjeldus
5
Peatamis-/tühistusnupp
Seadme väljalülitamiseks või küpsetus‐
seadete kustutamiseks.
6. IGAPÄEVANE KASUTAMINE
HOIATUS
Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
6.1 Seadme sisse- ja väljalülitamine
1.
Sobiva funktsiooni valimiseks keerake võim‐
susseadete nuppu.
2.
Sobiva aja valimiseks keerake ajaseadete
nuppu.
3.
Kinnitamiseks vajutage ja lülitage sea‐
de sisse.
4.
Seadme väljalülitamiseks võite:
– oodata, kuni seade valitud aja lõppemisel
ise automaatselt välja lülitub.
– avada ukse. Seade peatub automaatselt.
Sulgege uks ja jätkake toiduvalmistamist.
Kasutage seda valikut toidu kontrollimi‐
seks.
–
vajutada
.
ETTEVAATUST
Ärge laske seadmel tühjalt töötada.
6.2 Üldine teave seadme
kasutamisest
Üldine
• Pärast seadme väljalülitamist jätke toit mõ‐
neks minutiks seisma.
• Eemaldage enne toidu valmistamist alumii‐
niumfooliumist pakend, metallanumad, jmt.
Toiduvalmistamine
• Võimalusel valmistage toitu mikrolainetes ka‐
sutamiseks sobiva materjaliga kaetult. Küpse‐
tage ilma katteta ainult juhul, kui soovite krõ‐
bedat konsistentsi.
• Ärge toitu üle küpsetage, määrates liiga kõrge
võimsuse ja aja. Toit võib mõnest kohast kui‐
vada, kõrbeda või süttida.
• Ärge kasutage seadet koorega munade ja kar‐
pide valmistamiseks, sest need võivad lõhke‐
da. Praemuna valmistamisel torgake esmalt
munakollane läbi.
• Torgake toitu, millel on "nahk" või "koor", nagu
kartulid, tomatid, vorstikesed, enne valmista‐
mist mõned korrad kahvliga, et see ei lõhkeks.
• Jahutatud ja külmutatud toidud vajavad pike‐
mat küpsetusaega.
• Kastmega toite peab aeg-ajalt segama.
• Juurvilju, millel on tugev struktuur (nt porgand,
herned, lillkapsas) tuleks valmistada vees.
• Pöörake suuremaid tükke poole valmistamisa‐
ja järel.
• Võimalusel lõigake juurviljad sarnase suuruse‐
ga tükkideks.
• Kasutage lamedaid ja laiu nõusid.
• Ärge kasutage portselanist või keraamilisi toi‐
dunõusid või väikeste aukudega savinõusid
(nt käepidemel või glasuurimata põhjal). Auku‐
desse sattuv niiskus võib soojendamisel põh‐
justada nõu mõranemise.
• Klaasalus on tööpind toidu või vedelike kuu‐
mutamiseks. See on vajalik tarvik mikrolai‐
neahju kasutamiseks.
Liha, linnuliha, kala sulatamine
• Pange pakendist väljavõetud külmutatud toit
nõusse, mille põhjale on asetatud kummuli‐
keeratud taldrik, nii et sulamisvedelik saaks
nõusse valguda.
• Pöörake toitu umbes poole sulatusaja järel.
Võimalusel eraldage ja eemaldage sulama ha‐
kanud tükid.
Või, koogikeste, kohupiima üles sulatamine
• Ärge sulatage toitu lõpuni seadmes, vaid lõpe‐
tage sulatamine toatemperatuuril. See annab
ühtlasema tulemuse. Eemaldage enne sulata‐
mist metallist või alumiiniumist pakend.
Puuvilja, juurvilja sulatamine
• Kui soovite puuvilju edasiseks valmistamiseks
toorena hoida, ärge sulatage neid seadmes
lõpuni. Laske neil sulada toatemperatuuril.
• Ilma eelnevalt sulatamata võite puuvilja ja
juurvilja küpsetades kasutada kõrgemat mi‐
krolainevõimsust.
EESTI 35