• 100 g keedusinki
• 150 g seeni (konserveeritud)
• 150 g Feta juustu
• punet
Muu
• Küpsetusvorm, määritud.
Valmistamine
• Purustage pärm kausis ja segage leige veega.
Segage sool jahuga ja lisage see koos õliga
kaussi. Sõtkuge niikaua, kuni tainas on ühtla‐
ne ega jää kausi külge kinni. Seejärel laske
tainal soojas kohas kerkida, kuni see on kahe‐
kordse suurusega. Rullige tainas lahti ja pan‐
ge määritud küpsetusvormi; põhja torgake
kahvliga augud. Pange katteained tainale sel‐
lises järjekorras, nagu retseptis kirjas.
– Riiuli tasand: 1
– Ahjusoleku aeg: 25 minutit
8 - MUFFINID
Koostisained
•150 g võid
• 150 g suhkrut
• 1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
• 1 näpuotsatäis soola
• ühe vahatamata sidruni koor
•2 muna
• 50 ml piima
• 25 g tärklist
• 225 g jahu
• 10 g küpsetuspulbrit
• 1 purk hapusid kirsse (375 g)
• 225 g šokolaadilaaste
Muu
• Pabervormid, umbes 7 cm läbimõõduga
Valmistamine
• Vahustage või, suhkur, vanillisuhkur, sool ja
sidrunikoor. Lisage munad ja vahustage jälle.
Segage kokku tärklis, jahu ja küpsetuspulber
ning lisage segu koos seguga tainamassile.
Nõrutage hapud kirsid ja segage koos šoko‐
laadilaastudega taignasse. Pange tainas pa‐
bervormidesse, vormid küpsetusplaadile ja
ahju. Võimalusel kasutage muffinipanni.
– Riiuli tasand: 3
– Ahjusoleku aeg: 40 minutit
9 - QUICHE LORRAINE
Taigna koostis
• 200 g jahu
•2 muna
•100 g võid
• 1/2 tl soola
• natuke pipart
• 1 näpuotsatäis muskaatpähklit
Kate
• 150 g riivitud juustu
• 200 g keedusinki või lahjat peekonit
•2 muna
• 250 g hapukoort
• sool, pipar ja muskaatpähkel
Muu
• Metallist küpsetusvorm, määritud, 28 cm läbi‐
mõõduga.
Valmistamine
• Pange jahu, või, munad ja maitseained kaussi
ning segage ühtlaseks tainaks. Laske tainal
paar tundi külmikus seista. Seejärel rullige tai‐
nas lahti ja asetage määritud metallist küpse‐
tusvormi. Torgake põhja kahvliga augud. Pan‐
ge peekon tainale. Katte jaoks segage omava‐
hel munad, hapukoor ja maitseained. Seejärel
lisage juust.
– Riiuli tasand: 1
– Ahjusoleku aeg: 40 minutit
4
www.electrolux.com