Zanussi ZCV55011WA Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
ET
Kasutusjuhend
Pliit
ZCV55011WA
Sisukord
Ohutusinfo _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Ohutusjuhised _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 3
Seadme kirjeldus _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Enne esimest kasutamist _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Pliit - igapäevane kasutamine _ _ _ _ _ _ _ 7
Pliit - vihjeid ja näpunäiteid _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Pliit - puhastus ja hooldus _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Ahi - igapäevane kasutamine _ _ _ _ _ _ _ 9
Ahi - tarvikute kasutamine _ _ _ _ _ _ _ _ 10
Ahi - vihjeid ja näpunäiteid _ _ _ _ _ _ _ _ 12
Ahi - puhastus ja hooldus _ _ _ _ _ _ _ _ 17
Mida teha, kui... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 19
Paigaldamine _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 20
Jäätmekäitlus _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 22
Jäetakse õigus teha muutusi.
Ohutusinfo
Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege kaasasolev ju-
hend tähelepanelikult läbi. Tootja ei vastuta vale paigaldamise
või ebaõige kasutuse tõttu tekkinud vigastuste ja kahjude eest.
Hoidke juhend alles, et saaksite seda ka edaspidi kasutada.
Laste ja ohustatud inimeste turvalisus
Hoiatus Lämbumise, vigastuse või püsiva kahjustuse oht!
Seda seadet võivad kasutada vähemalt 8-aastased lapsed
ning samuti füüsilise, sensoorse või vaimse puudega või koge-
muste ja teadmisteta isikud juhul, kui neid valvab täiskasvanud
inimene või nende turvalisuse eest vastutav isik.
Ärge lubage lastel seadmega mängida.
Hoidke pakendid lastele kättesaamatuna.
Hoidke lapsed ja lemmikloomad seadmest eemal, kui see töö-
tab või maha jahtub. Katmata osad on kuumad.
Kui seadmel on olemas lapselukk, soovitame selle sisse lülita-
da.
Ilma järelvalveta ei tohi lapsed seadet puhastada ega hooldus-
toiminguid läbi viia.
Üldine ohutus
Seade ja selle juurde kuuluvad osad lähevad kasutamise ajal
kuumaks. Ärge kütteelemente puudutage.
Ärge kasutage seadet välise taimeriga või eraldi kaugjuhtimis-
süsteemi abil.
2
www.zanussi.com
Kui kasutate toiduvalmistamisel kuuma õli, ärge jätke toitu jä-
relvalveta – see võib kaasa tuua tulekahju.
Ärge kunagi üritage kustutada tuld veega, vaid lülitage seade
välja ja katke leek näiteks kaane või tulekustutustekiga.
Ärge hoidke keeduväljadel esemeid.
Ärge kasutage pliidi puhastamiseks aurupuhastit.
Metallesemeid – nuge, kahvleid, lusikaid ega potikaasi ei to-
hiks pliidipinnale panna, sest need võivad kuumeneda.
Kui klaaskeraamiline pind on mõranenud, lülitage seade välja,
et vältida võimalikku elektrilööki.
Ahjuriiuli tugede eemaldamiseks tõmmake esmalt riiulitoe
esiots ja seejärel tagumine ots külgseina küljest lahti. Paigal-
dage ahjuriiuli toed tagasi vastupidises järjekorras.
Ärge kasutage ukseklaasi puhastamiseks karedaid, abrasiiv-
seid puhasteid ega teravaid metallist kaabitsaid, sest need või-
vad klaasi pinda kriimustada, mille tagajärjel võib klaas puru-
neda.
Elektrilöögi ärahoidmiseks tuleb seade enne ahjuvalgusti va-
hetamist kindlasti välja lülitada.
Lahtiühendamine kohapealsest juhtmesüsteemist peab olema
kooskõlas elektrijuhtmeid käsitlevate eeskirjadega.
Kui toitejuhe on vigastatud, laske see ohutuse mõttes välja va-
hetada tootja, volitatud hooldekeskuse või lihtsalt kvalifitseeri-
tud isiku poolt.
Ohutusjuhised
Paigaldamine
Hoiatus Seadet tohib paigaldada ainult
kvalifitseeritud elektrik!
Eemaldage kõik pakkematerjalid.
Kahjustatud seadet ei tohi paigaldada ega
kasutada.
Järgige seadmega kaasas olevaid paigal-
dusjuhiseid.
Olge seadme teise kohta viimisel ettevaat-
lik, sest see on raske. Kasutage alati kait-
sekindaid.
Ärge kunagi tõmmake seadet käepide-
mest.
Tagage minimaalne kaugus muudest
seadmetest ja mööbliesemetest.
Veenduge, et seade on paigaldatud kindla-
te konstruktsioonide alla ja kõrvale.
3
www.zanussi.com
Seadme küljed peavad jääma vastu teiste
sama kõrgusega seadmete külgi.
Ärge paigaldage seadet alusele.
Ärge paigutage seadet ukse kõrvale ega
akna alla. Vastasel korral võivad nõud uk-
se või akna avamisel seadme pealt maha
kukkuda.
Elektriühendus
Hoiatus Tulekahju- ja elektrilöögioht!
Kõik elektriühendused peab teostama kva-
lifitseeritud elektrik.
Seade peab olema maandatud.
Kontrollige, kas andmesildil toodud elektri-
lised parameetrid vastavad vooluvõrgu
näitajatele. Vastasel juhul võtke ühendust
elektrikuga.
Kasutage alati nõuetekohaselt paigaldatud
ohutut pistikupesa.
Ärge kasutage mitmikpistikuid ega piken-
duskaableid.
Veenduge, et te ei vigastaks toitepistikut
ega -juhet. Vigastatud toitejuhtme vaheta-
miseks võtke ühendust teeninduskeskuse-
ga.
Jälgige, et toitejuhe ei jääks vastu seadme
ust, eriti siis, kui uks on kuum.
Isoleeritud ja isoleerimata osad peavad
olema kinnitatud nii, et neid ei saaks ee-
maldada ilma tööriistadeta.
Ühendage toitepistik seinakontakti alles
pärast paigalduse lõpuleviimist. Veenduge,
et pärast paigaldamist säilib juurdepääs
toitepistikule.
Kui seinakontakt logiseb, ärge sinna toite-
pistikut pange.
Seadet välja lülitades ärge tõmmake toite-
kaablist. Hoidke alati kinni toitepistikust.
Kasutage ainult õigeid isolatsiooniseadi-
seid: kaitselüliteid, kaitsmeid (keermega
kaitsmed tuleb pesast eemaldada), maa-
lekkevoolu kaitsmeid ja kontaktoreid.
Seadme ühendus vooluvõrguga tuleb va-
rustada mitmepooluselise isolatsioonisea-
disega. Isolatsiooniseadise lahutatud kon-
taktide vahemik peab olema vähemalt 3
mm.
Kasutamine
Hoiatus Vigastuse, põletuse või
elektrilöögioht!
Kasutage seda seadet ainult kodustes tin-
gimustes.
Ärge muutke seadme tehnilisi omadusi.
Veenduge, et ventilatsiooniavad ei oleks
tõkestatud.
Ärge jätke töötavat seadet järelevalveta.
Lülitage seade välja pärast igakordset ka-
sutamist.
Seade läheb kasutamisel seest kuumaks.
Ärge puudutage kütteelemente seadmes.
Tarvikute või ahjunõude eemaldamisel või
sisestamisel kasutage alati pajakindaid.
Olge töötava seadme ukse avamisel ette-
vaatlik. Välja võib paiskuda tulist õhku.
Ärge kasutage seadet märgade kätega või
juhul, kui seade on kontaktis veega.
Äge suruge avatud uksele.
Ärge kasutage seadet välise taimeri või
eraldi kaugjuhtimissüsteemi abil.
Hoidke seadme ust alati kinni, kui see ei
tööta.
Ärge pange söögiriistu või potikaasi kee-
duväljadele. Need lähevad tuliseks.
Lülitage keeduväli pärast kasutamist välja.
Ärge kasutage seadet tööpinna ega hoiu-
kohana.
Kui seadme pinda peaks tekkima mõra, tu-
leb seade kohe vooluvõrgust lahti ühenda-
da. Elektrilöögioht!
Hoiatus Plahvatuse või tulekahju oht!
Kuumutamisel võivad rasvad ja õlid eral-
dada süttivaid aure. Kui kasutate toiduval-
mistamisel õli või rasvu, hoidke need ee-
mal lahtisest leegist või kuumadest ese-
metest.
Väga kuumast õlist eralduvad aurud või-
vad iseeneslikult süttida.
4
www.zanussi.com
Kasutatud õli, milles võib leiduda toidujää-
ke, võib süttida madalamal temperatuuril
kui kasutamata õli.
Ärge pange süttivaid või süttiva ainega
määrdunud esemeid seadmesse, selle lä-
hedusse või peale.
Kui avate ukse, vältige ahju läheduses sä-
demeid või lahtist leeki.
Seadme ust avades olge ettevaatlik. Alko-
holi sisaldavate komponentide kasutamise
tagajärjel võib alkohol õhuga seguneda.
Ärge püüdke leeki kustutada veega! Lülita-
ge seade vooluvõrgust lahti ja summutage
leek potikaane või kustutustekiga.
Hoiatus Seadme vigastamise või
kahjustamise oht!
Et ära hoida emaili kahjustumist või värvi
muutumist:
Ärge asetage ahjunõusid ega teisi ese-
meid vahetult seadme põhjale.
Ärge asetage alumiiniumfooliumit vahe-
tult seadme põhjale.
Ärge pange tulist vett vahetult kuuma
seadmesse.
Ärge hoidke niiskeid nõusid ja toitu ah-
jus pärast toiduvalmistamise lõppu.
Olge tarvikute eemaldamisel ja paigal-
damisel ettevaatlik.
Emaili värvi muutumine ei mõjuta seadme
tööd. Tegemist ei ole defektiga garantii
seisukohast.
Niiskete kookide puhul kasutage sügavat
panni. Puuviljamahlad tekitavad püsivaid
plekke.
Ärge pange tuliseid nõusid juhtpaneelile.
Ärge laske keedunõudel kuivaks keeda.
Olge ettevaatlik ja ärge laske nõudel ega
muudel esemetel seadmele kukkuda. Pliidi
pind võib puruneda.
Ärge lülitage keeduvälju sisse tühjade nõu-
dega või ilma nõudeta.
Ärge asetage seadmele alumiiniumfooliu-
mit.
Malmist, alumiiniumist või katkise põhjaga
nõud võivad klaaskeraamilist pinda krii-
mustada. Kui teil on vaja nõusid pliidil liigu-
tada, tõstke need alati üles.
Hoiatus Paigaldage seadme alla
stabiilne alus, et see ei saaks ümber
minna. Vt jaotist "Paigaldamine".
Hooldus ja puhastus
Hoiatus Vigastuse, tulekahju või
seadme kahjustamise oht!
Enne hooldust lülitage seade välja ja
ühendage toitepistik pistikupesast lahti.
Veenduge, et seade on maha jahtunud.
Klaaspaneelid võivad puruneda.
Kui ukse klaaspaneeli tekib mõra, tuleb
see kohe välja vahetada. Pöörduge teenin-
duskeskusse.
Olge ukse seadmest eemaldamisel ette-
vaatlik. Uks on raske!
Puhastage seadet regulaarselt, et vältida
pliidipinna materjali kahjustumist.
Seadmesse jäänud rasv või toit võib põh-
justada tulekahju.
Puhastage seadet pehme niiske lapiga.
Kasutage ainult neutraalseid puhastusai-
neid. Ärge kasutage abrasiivseid tooteid,
küürimisšvamme, lahusteid ega metallist
esemeid.
Ahjupihusti kasutamisel järgige pakendil
olevaid ohutusjuhiseid.
Katalüütilise emaili (kui see on olemas) pu-
hastamisel ärge kasutage mingeid pesuai-
neid.
Sisevalgusti
Selles seadmes kasutatav valgustipirn või
halogeenlamp on mõeldud kasutamiseks
ainult kodumasinates. Ärge kasutage seda
ruumide valgustamiseks.
Hoiatus Elektrilöögi oht!
Enne lambi asendamist ühendage seade
vooluvõrgust lahti.
Kasutage ainult ühesuguste tehniliste näi-
tajatega lampe.
5
www.zanussi.com
Jäätmekäitlus
Hoiatus Lämbumis- või vigastusoht!
Eemaldage seade vooluvõrgust.
Lõigake toitekaabel seadme küljest lahti ja
visake ära.
Eemaldage seadme uks, et vältida laste ja
loomade seadmesse lõksujäämist.
Hooldus
Seadme remontimiseks võtke ühendust
hooldusega. Soovitame alati kasutada ai-
nult originaalvaruosi.
Seadme kirjeldus
Ülevaade
1
2
3
4
10
9
6
7
8
1 3 4 52
1
Pliidi nupud
2
Temperatuuri indikaator
3
Temperatuuri nupp
4
Ahju funktsioonide nupp
5
Pliidi juhtindikaator
6
Kütteelement
7
Ahjuvalgusti
8
Ventilaator
9
Andmesilt
10
Ahjuriiuli tugi
Pliidipinna skeem
180 mm
180 mm
140 mm
140 mm
6 5
1 32
4
1
Keeduväli 1200 W
2
Keeduväli 1800 W
3
Keeduväli 1200 W
4
Jääkkuumuse indikaator
5
Keeduväli 1800 W
Ahju tarvikud
Ahjurest
Nõude, koogivormide ja grilltükkide jaoks
Lame küpsetusplaat
Kookidele ja küpsistele.
Lame alumiiniumiga kaetud küppsetus-
plaat
Kookide ja küpsiste jaoks.
Hoiusahtel
Ahju allosas asub hoiusahtel.
6
www.zanussi.com
Selle kasutamiseks tõstke alumist ust ja lü-
kake siis alla.
Hoiatus Seadme töötamise ajal võib
hoiusahtel kuumaks minna.
Eemaldatavad teleskoopsiinid
Ahjuriiulite või -plaatide asetamiseks.
Enne esimest kasutamist
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Ettevaatust Ahju ukse avamiseks võtke
alati kinni käepideme keskelt.
Esimene puhastamine
Eemaldage seadmelt kõik osad.
Puhastage seadet enne esmakordset ka-
sutamist.
Ettevaatust Ärge kasutage abrasiivseid
puhastusaineid! See võib pinda rikkuda.
Vt ptk "Puhastus ja hooldus".
Eelkuumutus
Eelkuumutage tühja seadet, et põletada ära
allesjäänud rasv.
1.
Valige funktsioon
ja maksimaalne
temperatuur.
2. Laske seadmel 45 minutit töötada.
3.
Valige funktsioon
. Maksimaalne tem-
peratuur selle funktsiooni puhul on 210
°C.
4. Laske seadmel 15 minutit töötada.
Tarvikud võivad tavalisest kuumemaks min-
na. Seade võib väljastada lõhna ja tossu.
See on normaalne. Veenduge, et õhk saab
piisavalt liikuda.
Pliit - igapäevane kasutamine
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Soojusaste
Nupp Funktsioon
0 Välja lülitatud
1-9 Soojusastmed
(1 - madalaim soojusaste; 9 - kõr-
geim soojusaste)
1. Keerake juhtnupp vajalikule soojusast-
mele.
2. Küpsetamise lõpetamiseks keerake
nupp asendile 0.
Kasutage jääkkuumust, et vähendada
elektritarvet. Lülitage keeduväli umbes
5-10 minutit enne küpsetamistoimingu lõppe-
mist välja.
Jääksoojuse näit
Jääksoojuse indikaator süttib, kui keedut-
soon on tuline.
Hoiatus Põletusoht jääksoojuse tõttu!
Pliit - vihjeid ja näpunäiteid
Küpsetusnõud
Nõu põhi peab olema võimalikult paks
ja tasane.
Terasemail- või alumiiniumnõud või
vaskpõhjaga nõud võivad jätta klaas-
keraamilisele pinnale plekke.
Energia kokkuhoid
Võimaluse korral pange nõudele alati
kaas peale.
Pange keedunõud keedutsoonile en-
ne selle sisselülitamist.
7
www.zanussi.com
Lülitage keedutsoonid enne toiduval-
mistamisaja lõppu välja, et kasutada
ära jääksoojus.
Keedunõu põhi ja keedutsoon peaksid
olema ühesuurused.
Näiteid pliidi kasutamisest
Soo-
jusaste
Kasutuseesmärk Aeg
(min.)
Näpunäited
1 Valmistatud toidu soojashoidmiseks. vastavalt
vajadu-
sele
Pange nõule kaas peale.
1-2 Hollandi kaste, sulatamine: või, šokolaad,
želatiin.
5 - 25 Aeg-ajalt segage.
1-2 Kalgendamine: kohevad omletid, küpse-
tatud munad.
10 - 40 Pange nõule kaas peale.
2-3 Riisi ja piimatoitude keetmine vaiksel tu-
lel, valmistoidu soojendamine.
25 - 50 Vedeliku kogus peab olema riisi ko-
gusest vähemalt kaks korda suurem,
piimatoite tuleb valmistamise ajal
aeg-ajalt segada.
3-4 Köögivilja, kala, liha aurutamine. 20 - 45 Lisage paar supilusikatäit vedelikku.
4-5 Kartulite aurutamine. 20 - 60 Kasutage maks. ¼ l vett 750 g kartu-
lite kohta.
4-5 Suuremate toidukoguste, hautiste ja sup-
pide valmistamine.
60 - 150 Kuni 3 l vedelikku ning komponendid.
6-7 Kergelt praadimine: eskalopid, vasikali-
hast cordon bleu, karbonaad, kotletid,
vorstid, maks, keedutainas, munad,
pannkoogid, sõõrikud.
vastavalt
vajadu-
sele
Pöörake poole aja möödudes.
7-8 Tugev praadimine, praetud kartulid, ribili-
ha, praetükid.
5 - 15 Pöörake poole aja möödudes.
9 Suurte koguste vee ja pasta keetmine, liha pruunistamine (guljašš, pajapraad), friikartulite
valmistamine.
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Pliit - puhastus ja hooldus
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Tähtis Põletusoht jääksoojuse tõttu!
Laske seadmel jahtuda.
Puhastage seadet pärast igakordset kasuta-
mist.
Kasutage alati puhta põhjaga keedunõusid.
Kriimustused või tumedad plekid klaas-
keraamikal ei mõjuta seadme tööd.
Mustuse eemaldamiseks:
1. Eemaldage kohe:sulav plast, plastkile
ja suhkrut sisaldava toidu jäägid. Vas-
tasel korral võib mustus seadet kah-
justada. Kasutage spetsiaalset klaasi-
kaabitsat. Pange kaabits õige nurga all
klaaspinnale ja liigutage tera pliidi pin-
nal.
Eemaldage pärast seadme piisavat
mahajahtumist:katlekivirõngad, vee-
rõngad, rasvajäägid, metalse läikega
8
www.zanussi.com
värvimuutusega plekid. Kasutage
spetsiaalset klaaskeraamika või roos-
tevaba terase puhastusvahendit.
2. Puhastage seadet niiske lapi ja vähese
koguse pesuainega.
3. Lõpuks hõõruge seade puhta lapiga
kuivaks.
Ahi - igapäevane kasutamine
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Seadme sisse- ja väljalülitamine
1. Ahju funktsiooni valimiseks keerake ah-
jufunktsioonide nuppu.
2. Temperatuuri valimiseks keerake tempe-
ratuuri reguleerimisnuppu.
Temperatuuri indikaator süttib, kui tem-
peratuur seadmes tõuseb.
3. Seadme väljalülitamiseks keerake ahju-
funktsioonide nupp ja temperatuuri regu-
leerimisnupp välja.
Ohutustermostaat
Ohutustermostaat on töötava termostaa-
di termokaitse.
Et ära hoida ahju termostaadi kahjustamist
ülekuumenemise tõttu, on ahi varustatud tur-
vatermostaadiga, mis katkestab toitevarustu-
se. Ahi lülitub uuesti automaatselt sisse, kui
temperatuur on langenud.
Hoiatus Turvatermostaat hakkab tööle
vaid siis, kui ahju termostaat õigesti ei
tööta. Sellisel juhul on ahju temperatuur väga
kõrge ja ahjus olevad toidud võivad kõrbema
pinna. Ahju termostaadi asendamiseks võtke
kohe ühendust teeninduskeskusega.
Ahju funktsioon
Ahju funktsioonid Rakendus
Välja lülitatud
Seade on välja lülitatud.
Ülemine + alumine kuumutus
Ahju ühel tasandil küpsetamiseks ja röstimiseks. Ülemi-
sed ja alumised kütteelemendid töötavad samaaegselt.
Täisgrill
Lamedate toiduainete suures mahus grillimiseks. Rösti-
miseks. Kogu grillelement töötab.
Hoiatus Maksimaalne temperatuur selle funktsioo-
ni puhul on 210 °C.
Alumine kütteelement
Krõbeda põhjaga kookide küpsetamiseks. Töötab ainult
alumine kütteelement.
Ventilaatoriga küpsetamine
Ühesuguse küpsetustemperatuuriga toitude küpsetami-
seks või röstimiseks ja küpsetamiseks rohkem kui ühel
ahjuriiulil, ilma maitsete segunemiseta.
Ökonoomne pitsarežiim
Pitsa, piruka või quiche'i küpsetamiseks. Grill- ja alumine
kütteelement annavad otsest kuumust ja ventilaator kee-
rutab kuuma õhku, et küpsetada pitsakate või pirukatäi-
dis.
Hoiatus Maksimaalne temperatuur selle funktsioo-
ni puhul on 210 °C.
9
www.zanussi.com
Ahi - tarvikute kasutamine
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Näiteid pliidi kasutamisest
Soo-
jusaste
Kasutuseesmärk Aeg
(min.)
Näpunäited
1 Valmistatud toidu soojashoidmiseks. vastavalt
vajadu-
sele
Pange nõule kaas peale.
1-2 Hollandi kaste, sulatamine: või, šokolaad,
želatiin.
5 - 25 Aeg-ajalt segage.
1-2 Kalgendamine: kohevad omletid, küpse-
tatud munad.
10 - 40 Pange nõule kaas peale.
2-3 Riisi ja piimatoitude keetmine vaiksel tu-
lel, valmistoidu soojendamine.
25 - 50 Vedeliku kogus peab olema riisi ko-
gusest vähemalt kaks korda suurem,
piimatoite tuleb valmistamise ajal
aeg-ajalt segada.
3-4 Köögivilja, kala, liha aurutamine. 20 - 45 Lisage paar supilusikatäit vedelikku.
4-5 Kartulite aurutamine. 20 - 60 Kasutage maks. ¼ l vett 750 g kartu-
lite kohta.
4-5 Suuremate toidukoguste, hautiste ja sup-
pide valmistamine.
60 - 150 Kuni 3 l vedelikku ning komponendid.
6-7 Kergelt praadimine: eskalopid, vasikali-
hast cordon bleu, karbonaad, kotletid,
vorstid, maks, keedutainas, munad,
pannkoogid, sõõrikud.
vastavalt
vajadu-
sele
Pöörake poole aja möödudes.
7-8 Tugev praadimine, praetud kartulid, ribili-
ha, praetükid.
5 - 15 Pöörake poole aja möödudes.
9 Suurte koguste vee ja pasta keetmine, liha pruunistamine (guljašš, pajapraad), friikartulite
valmistamine.
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Küpsetusplaadi sissepanek
Lükake plaat ahjuõõne keskossa, eesmise ja
tagumise seina vahele. Nii saab kuumus
küpsetusplaadi ees ja taga vabalt liikuda.
Paigutage küpsetusplaat nii nagu pildil näha,
jälgides, et kaldus serv jääks tahapoole.
10
www.zanussi.com
Hoiatus Ärge lükake küpsetusplaati
päris vastu ahju tagaseina. Vastasel
korral ei saa kuum õhk plaadi ümber vabalt
liikuda. Toit võib kõrbema minna, eriti plaadi
tagaosas.
Ahjuresti sisestamine
Lükake ahjurest ahjuõõne keskossa, eesmi-
se ja tagumise seina vahele. Ahjuresti taga-
osal on spetsiaalne kuju, mis aitab seda õi-
gesse asendisse lükata.
Kontrollige, et ahjurest oleks sellises asen-
dis, nagu joonisel näha.
Ahjutarvikute sissepanek
Asetage sisselibistatavad tarvikud ahju nii,
topelt-külgservad on ahju tagumises osas ja
suunatud ahju põhja poole. Suruge sisseli-
bistatavad tarvikud ühe ahjutasandi juhiktrel-
lide vahele.
Ahjuriiuli ja sügava röstimispanni
üheaegne sisestamine
Pange ahjuriiul sügava röstimispanni peale.
Suruge sügav röstimispann ühe ahjutasandi
juhiktrellide vahele.
Teleskoopsiinid
Tähtis Teleskoopsiinide abil saab ahjureste
mugavamalt sisse lükata ja välja võtta.
Teleskoopsiinide paigaldusjuhised hoidke
tuleviku tarbeks alles.
11
www.zanussi.com
Teleskoopsiinide kasutamine
°C
1
Tõmmake mõle-
mad teleskoopsiinid
välja.
°C
2
Asetage traatrest
teleskoopsiinidele ja
lükake siinid ette-
vaatlikult sisse. En-
ne ahju ukse sulge-
mist peavad tele-
skoopsiinid olema
täielikult seadmesse
sisse lükatud.
Ettevaatust Teleskoopsiine on võimalik
paigutada eri tasanditele, välja arvatud
4. tasand.
Ettevaatust Ärge peske teleskoopsiine
nõudepesumasinas. Ärge teleskoopsiine
õlitage.
Ahi - vihjeid ja näpunäiteid
Ettevaatust Väga mahlaste kookide
küpsetamisel kasutage sügavat
küpsetusplaati. Puuviljamahl võib jätta
emailpinnale püsivad plekid.
Seadmes on neli riiuli tasandit. Alustage
tasandite arvestamist alati ahju põhjast.
Ahju eri tasanditel saab samaaegselt küp-
setada mitmeid roogi. Paigutage riiulid 1.
ja 3. tasandile.
Niiskus võib kondenseeruda seadmesse
või ukseklaasile. See on normaalne. Kui
avate toitu valmistades ahju ukse, hoiduge
alati tahapoole. Kondenseerumise vähen-
damiseks laske ahjul enne küpsetamise
alustamist 10 minutit töötada.
Kuivatage ahjust niiskus iga kord pärast
seadme kasutamist.
Küpsetades ärge pange esemeid otse ahju
põhja ega katke ahju komponente fooliu-
miga kinni. See võib muuta küpsetamise
tulemusi ja rikkuda ahju emailkatet.
Kookide küpsetamine
Enne küpsetamist eelkuumutage ahju um-
bes 10 minutit.
Ärge avage ahju ust enne kui ¾ küpsetu-
sajast on möödunud.
Kui kasutate samaaegselt kahte küpsetus-
plaati, hoidke nende vahele jääv ahjuta-
sand tühi.
Liha ja kala küpsetamine
Ärge küpsetage alla 1 kg kaaluga lihatükki.
Liiga väikeste tükkide küpsetamisel jääb li-
ha kuivaks.
Väga rasvaste toitude küpsetamisel kasu-
tage rasvapanni, et vältida ahju püsivate
plekkide tekkimist.
Et mahl lihast välja ei valguks, laske prael
enne lahtilõikamist umbes 15 minutit seis-
ta.
Et ahjust küpsetamise ajal liiga palju suitsu
ei tuleks, kallake rasvapannile veidi vett.
Suitsu kondenseerumise vältimiseks lisage
vett kohe, kui see on ära auranud.
Toiduvalmistamise ajad
Toiduvalmistamise ajad sõltuvad toidu tüü-
bist, konsistentsist ja mahust.
Esialgu jälgige toiduvalmistamisel seadme
tööd. Leidke selle seadme kasutamisel pari-
12
www.zanussi.com
mad seaded (soojusaste, toiduvalmistamise
aeg jne) oma keedunõudele, retseptidele ja
kogustele.
Ülemine + alumine kuumutus
Toit
Küpsetusplaadi tüüp ja
ahjutasand
Eelkuumutus-
aeg (min.)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(min)
Taignaribad (250
g)
emailitud küpsetusplaat
3. ahjutasandil
- 150 25 - 30
Õhuke kook (1000
g)
emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
10 160 - 170 30 - 35
Pärmitaignast õu-
nakook (2000 g)
emailitud küpsetusplaat
3. ahjutasandil
- 170 - 190 40 - 50
Õunapirukas
(1200 + 1200 g)
2 ümmargust alumii-
niumplaati (läbimõõt 20
cm) 1. tasandil
15 180 - 200 50 - 60
Väikesed koogid
(500 g)
emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
10 160 - 180 25 - 30
Rasvavaba keeks
(350 g)
1 ümar alumiiniumplaat
(läbimõõt 26 cm) 1. ta-
sandil
10 160 - 170 25 - 30
Plaadikook (1500
g)
emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
- 160 - 170
45 - 55
1)
Kana, terve (1350
g)
2. tasandil, küpsetus-
plaat tasandil 1
- 200 - 220 60 - 70
Pool kana (1300
g)
3. tasandil, küpsetus-
plaat tasandil 1
- 190 - 210 30 - 35
Seakarbonaad
(600 g)
3. tasandil, küpsetus-
plaat tasandil 1
- 190 - 210 30 - 35
Lahtine pirukas
(800 g)
emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
20 230 - 250 10 - 15
Pärmitaignast piru-
kas (1200 g)
emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
10 - 15 170 - 180 25 - 35
Pitsa (1000 g) emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Juustukook (2600
g)
emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
- 170 - 190 60 - 70
Šveitsi õunakook
(1900 g)
emailitud küpsetusplaat
1. ahjutasandil
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Jõulukook (2400
g)
emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
10 - 15 170 - 180
55 - 65
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 ümar plaat (läbimõõt
26 cm) 1. tasandil
10 - 15 220 - 230 40 - 50
13
www.zanussi.com
Toit
Küpsetusplaadi tüüp ja
ahjutasand
Eelkuumutus-
aeg (min.)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(min)
Talupojaleib (750
g + 750 g)
2 ümmargust alumii-
niumplaati (läbimõõt 20
cm) 1. tasandil
18
3)
180 - 200 60 - 70
Rumeenia keeks
(600 + 600 g)
2 ümmargust alumii-
niumplaati (pikkus 25
cm) 2. tasandil
10 160 - 170 40 - 50
Rumeenia keeks –
traditsiooniline(600
+ 600 g)
2 ümmargust alumii-
niumplaati (pikkus 20
cm) 2. tasandil
- 160 - 170 30 - 40
Pärmitaignast ku-
klid (800 g)
emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
10 - 15 200 - 210 10 - 15
Rullbiskviit (500 g) emailitud küpsetusplaat
1. ahjutasandil
10 150 - 170 15 - 20
Besee (400 g) emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
- 100 - 120 40 - 50
Purukook (1500 g) emailitud küpsetusplaat
3. ahjutasandil
10 - 15 180 - 190 25 - 35
Keeks (600 g) emailitud küpsetusplaat
3. ahjutasandil
10 160 - 170 25 - 35
Võikook (600 g) emailitud küpsetusplaat
2. ahjutasandil
10 180 - 200 20 - 25
1) Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 7 minutiks ahju.
2) Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 10 minutiks ahju.
3) Eelsoojendage ahi temperatuurini 250 °C.
Pöördõhuga küpsetamine
Toit
Küpsetusplaadi
tüüp ja ahjuta-
sand
Eelküpsetusaeg
(minutites)
Temperatuur (°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Taignaribad (250
g)
emailitud küpse-
tusplaat 3. ahjuta-
sandil
10 140 - 150 20 - 30
Taignaribad (250
+ 250 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
10 140 - 150 25 - 30
Taignaribad (250
+ 250 + 250 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1., 2. ja 3.
ahjutasandil
10 150 - 160 30 - 40
Õhuke kook (500
g)
emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
10 150 - 160 30 - 35
Õhuke kook (500
+ 500 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
10 150 - 160 35 - 45
14
www.zanussi.com
Toit
Küpsetusplaadi
tüüp ja ahjuta-
sand
Eelküpsetusaeg
(minutites)
Temperatuur (°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Õhuke kook (500
+ 500 + 500 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1., 2. ja 4.
ahjutasandil
1)
10 155 - 165 40 - 50
Pärmitaignast õu-
nakook (2000 g)
emailitud küpse-
tusplaat 3. ahjuta-
sandil
- 170 - 180 40 - 50
Õunapirukas
(1200 + 1200 g)
2 ümmargust alu-
miiniumplaati (lä-
bimõõt 20 cm) 2.
ahjutasandil
- 165 - 175 50 - 60
Väiksed koogid
(500 g)
emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
10 150 - 160 20 - 30
Väiksed koogid
(500 + 500 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
10 150 - 160 30 - 40
Väiksed koogid
(500 + 500 + 500
g)
emailitud küpse-
tusplaat 1., 2. ja 4.
ahjutasandil
1)
10 150 - 160 35 - 45
Rasvavaba keeks
(350 g)
1 ümar alumii-
niumplaat (läbi-
mõõt 26 cm) 1.
ahjutasandil
10 150 - 160 20 - 30
Plaadikook (1200
g)
emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
- 150 - 160
30 - 35
2)
Kana, terve (1300
g)
2. ahjutasandil,
küpsetusplaat ta-
semel 1
- 170 - 180 40 - 50
Seapraad (800 g) 2. ahjutasandil,
küpsetusplaat ta-
semel 1
- 170 - 180 45 - 50
Pärmitaignast pi-
rukas (1200 g)
emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
20 - 30 150 - 160 20 - 30
Pitsa (1000 +
1000 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
- 180 - 200 30 - 40
Pitsa (1000 g) emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
- 190 - 200 25 - 35
Juustukook (2600
g)
emailitud küpse-
tusplaat 1. ahjuta-
sandil
- 160 - 170 40 - 50
15
www.zanussi.com
Toit
Küpsetusplaadi
tüüp ja ahjuta-
sand
Eelküpsetusaeg
(minutites)
Temperatuur (°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Šveitsi õunakook
(1900 g)
emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
10 - 15 180 - 200 30 - 40
Jõulukook (2400
g)
emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
10 150 - 160
35 - 40
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 ümar plaat (läbi-
mõõt 26 cm) 2.
ahjutasandil
10 - 15 190 - 210 30 - 40
Talupojaleib (750
g + 750 g)
2 ümmargust alu-
miiniumplaati (lä-
bimõõt 20 cm) 1.
ahjutasandil
15 - 20
3)
160 - 170 40 - 50
Rumeenia keeks
(600 + 600 g)
2 ümmargust alu-
miiniumplaati (lä-
bimõõt 25 cm) 2.
ahjutasandil
10 - 15 155 - 165 40 - 50
Rumeenia keeks –
traditsioonili-
ne(600 + 600 g)
2 ümmargust alu-
miiniumplaati (lä-
bimõõt 20 cm) 2.
ahjutasandil
- 150 - 160 30 - 40
Pärmitaignast ku-
klid (800 g)
emailitud küpse-
tusplaat 3. ahjuta-
sandil
15 180 - 200 10 - 15
Pärmitaignast ku-
klid (800 + 800 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
15 180 - 200 15 - 20
Rullbiskviit (500 g) emailitud küpse-
tusplaat 3. ahjuta-
sandil
10 150 - 160 15 - 25
Besee (400 g) emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
- 110 - 120 30 - 40
Besee (400 + 400
g)
emailitud küpse-
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
- 110 - 120 45 - 55
Besee (400 + 400
+ 400 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1., 2. ja 4.
ahjutasandil
1)
- 115 - 125 55 - 65
Purukook (1500 g) emailitud küpse-
tusplaat 3. ahjuta-
sandil
- 160 - 170 25 - 35
16
www.zanussi.com
Toit
Küpsetusplaadi
tüüp ja ahjuta-
sand
Eelküpsetusaeg
(minutites)
Temperatuur (°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Keeks (600 g) emailitud küpse-
tusplaat 2. ahjuta-
sandil
10 150 - 160 25 - 35
Võikook (600 +
600 g)
emailitud küpse-
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
10 160 - 170 25 - 35
1) Kui 4. tasandil küpsev kook saab valmis, võtke see välja ja pange asemele 1. tasandilt võetud kook.
Küpsetage kümme või rohkem minutit.
2) Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 7 minutiks ahju.
3) Eelsoojendage ahi temperatuurini 250 °C.
Ökonoomne pitsarežiim
Toit
Küpsetusplaadi tüüp ja ah-
jutasand
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg (min)
Pitsa (1000 g) emailitud küpsetusplaat 1.
ahjutasandil
200 - 210 20 - 30
Pitsa (1000 +
1000 g)
emailitud küpsetusplaat 2.
ahjutasandil, alumiiniumist
küpsetusplaat 1. või 2. tasan-
dil
1)
180 - 200 30
1) Vahetage plaatide asukohad 20 minuti möödudes.
Parima tulemuse saamiseks pitsa küp-
setamisel keerake ahju funktsioonide
juhtnupud ja ahju temperatuurinupp pitsa
asendisse.
Ahi - puhastus ja hooldus
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Puhastage seadme esiosa ehme lapi abil
sooja vee ja puhastusvahendiga.
Metallpindade puhastamiseks kasutage ta-
valist puhastusvahendit
Puhastage ahju sisemust pärast iga kasu-
tamist. Nii on kergem mustust eemaldada
ja see ei põle sisse.
Puhastage rasket mustust spetsiaalse ah-
jupuhastusvahendiga.
Puhastage kõiki ahju tarvikuid (pehme lapi,
sooja vee ja puhastusvahendiga) pärast
iga kasutamist ja laske neil kuivada.
Kui teil on kõrbemiskindla kattega tarvi-
kuid, ärge puhastage neid agressiivsete
puhastusvahendite või teravate objektide-
ga ega nõudepesumasinas. See võib kõr-
bemiskindla katte hävitada!
Ahjuriiuli latid
Külgseinade puhastamiseks saate eemalda-
da ahjuriiuli latid.
17
www.zanussi.com
Ahjuriiuli lattide eemaldamine
1
Tõmmake ahju-
riiuli lati esiosa külg-
seina küljest lahti.
1
2
2
Tõmmake ahju-
riiuli lati tagaosa
külgseina küljest
lahti ja eemaldage
see.
Ahjuriiuli lattide paigaldamine
Paigaldage ahjuriiuli latid vastupidises järje-
korras.
Ahjuriiuli lattide ümarad otsad peavad
olema suunatud ettepoole.
Ahju ukse puhastamine
Ahju uksel on kaks üksteise vastas olevat
klaaspaneeli. Puhastamise hõlbustamiseks
eemaldage ahju uks ja seesmine klaaspa-
neel.
Hoiatus Kui te üritate seesmist
klaaspaneeli eemaldada ajal, mil uks on
ees, võib ahju uks sulguda.
Hoiatus Enne klaasukse puhastamist
veenduge, et klaaspaneel on maha
jahtunud. Vastasel korral võib klaas
puruneda.
Hoiatus Kui ukse klaaspaneel on
kahjustatud või kriimustatud, muutub
see hapraks ja võib puruneda. Seetõttu tuleb
kahjustatud paneel asendada uuega.
Lisateabe saamiseks võtke ühendust
teeninduskeskusega.
Ahju ukse ja klaaspaneeli eemaldamine
1
Tehke uks täieli-
kult lahti ja võtke uk-
se hingedest kinni.
2
Tõstke hingede
hoovad üles ja kee-
rake neid.
3
Sulgege ahju uks
esimesse avamise
asendisse (poole
peale). Seejärel
tõmmake ust ette-
poole ja tõstke välja.
1
1
4
Asetage uks peh-
me riidega kaetud
kindlale pinnale.
Kasutage ukse alu-
misel serval oleva 2
kruvi eemaldami-
seks kruvikeerajat
Tähtis Ärge kruvisid
ära kaotage
3
2
2
5
Siseukse eemal-
damiseks kasutage
puidust või plastikust
kaabitsat
Hoides välimist ust,
tõmmake siseust uk-
se ülaserva poole
6
Tõstke siseuks
välja
7
Puhastage ukse
sisemine pool
Puhastage klaaspa-
neeli seebiveega.
Kuivatage hoolikalt.
18
www.zanussi.com
Hoiatus Puhastage klaaspaneeli ainult
seebiveega. Abrasiivsed
puhastusvahendid, plekieemaldajad ja
teravad esemed (noad või kaabitsad) võivad
klaasi rikkuda.
Ahju ukse ja klaaspaneeli
tagasiasetamine
Kui olete puhastamise lõpetanud, asetage
uks kohale tagasi. Selleks korrake kirjeldatud
toiminguid vastupidises järjekorras.
4
4
5
5
6
Ahjuvalgusti
Hoiatus Olge ahjuvalgusti vahetamisel
ettevaatlik. Enne ahjuvalgusti
vahetamist lülitage seade välja!
Elektrilöögioht!
Hoiatus Selles seadmes kasutatavad
lambid on mõeldud kasutamiseks
üksnes kodumasinates. Ärge kasutage neid
ruumide ega ruumiosade valgustamiseks.
Kui lamp on vaja välja vahetada, siis jälgige,
et asenduslamp oleks sama võimsusega
ning mõeldud kasutamiseks ainult
kodumasinates.
Enne ahjuvalgusti pirni vahetamist tehke
järgmised toimingud
Lülitage seade välja.
Eemaldage kaitsmed kaitsekilbist või lülita-
ge kaitselüliti välja.
Pange ahju põhjale riie. See hoiab ära ah-
juvalgusti ja klaaskatte purunemise.
Ahjuvalgusti pirni vahetamine:
1. Ahjuvalgusti klaaskatte leiate ahjuõõne
tagaosast.
Valgusti klaaskatte eemaldamiseks kee-
rake seda vastupäeva.
2. Puhastage klaaskate.
3. Keerake sisse sobiv kuumakindel lambi-
pirn, mis talub 300 °C.
Asenduspirnina kasutage ainult sama
tüüpi ahjuvalgusti pirni. See peab olema
sama võimsusega ja mõeldud kasutami-
seks ainult kodumasinates.
4. Paigaldage klaaskate.
Mida teha, kui...
Probleem Võimalik põhjus Lahendus
Jääkkuumuse märgutuli ei sütti Keeduväli ei ole tuline, sest see
töötas vaid lühikest aega
Kui keeduväli peab olema tuline,
pöörduge müügijärgsesse tee-
nindusse
Seade ei tööta Elektrikilbis on kaitse vallandu-
nud
Kontrollige kaitset. Kui kaitse
vallandub rohkem kui üks kord,
kutsuge välja elektrik.
Ahi ei kuumene Ahi ei ole sisse lülitatud Lülitage ahi sisse
Ahi ei kuumene Vajalikud seadistused on tege-
mata
Kontrollige seadistusi
Ahjuvalgusti ei tööta Ahjuvalgusti on rikkis Asendage ahjuvalgusti pirn uue-
ga
Toidule ja ahjuõõnde ladestub
auru ja kondensvett
Toit on jäänud ahju liiga kauaks Kui küpsetamine on lõppenud,
tuleb toit ahjust vähemalt 15 - 20
minuti pärast välja võtta
19
www.zanussi.com
Kui te ei suuda probleemi ise lahendada,
pöörduge edasimüüja või teeninduskeskuse
poole.
Teeninduskeskuse andmed leiate andmesil-
dilt. Andmesilt asub ahjuõõne raami esiküljel.
Soovitame märkida siia järgmised andmed
Mudel (MOD.) .........................................
Tootenumber (PNC) .........................................
Seerianumber (S.N.) .........................................
Paigaldamine
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Seadme asukoht
Eraldiseisva seadme võib paigaldada kas
kappide vahele või kõrvale, või ka nurka.
B
A
Minimaalsed vahed
Mõõtmed mm
A 690
B 150
Tehnilised andmed
Mõõtmed
Kõrgus 858 mm
Laius 500 mm
Sügavus 600 mm
Mõõtmed
Elektri koguvõimsus 8685 W
Elektripinge 230 V
Sagedus 50 Hz
Loodimine
Kasutage seadme põhjas olevaid väikseid
jalgu pliidiplaadi seadmiseks teiste pindade-
ga samale tasemele
Kaldumiskaitse
Hoiatus Te peate paigaldama
kaldumiskaitse. Paigaldage seadmele
kaldumiskaitse, et see ebaühtlase raskuse
tõttu ümber ei kukuks.
20
www.zanussi.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Zanussi ZCV55011WA Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend