ETTEVAATUST!
Aurusti vigastamise vältimiseks
ärge kasutage sellelt härmatise
eemaldamisel teravaid metallist
tööriistu. Ärge kasutage sulatamise
kiirendamiseks mehhaanilisi
seadmeid või muid kunstlikke
vahendeid peale tootja poolt
soovitatute. Külmutatud toiduainete
temperatuuri tõus sulatamise ajal
võib lühendada nende
säilimisaega.
1. Lülitage seade välja ja eemaldage
toitepistik pistikupesast.
2. Eemaldage säilitatavad toiduained,
pakkige need mitme ajalehekihi sisse ja
asetage jahedasse kohta.
3. Võtke välja sügavkülmiku sahtlid.
4. Mähkige sahtlite ümber isoleeriv materjal,
nt tekid või ajalehed.
5. Jätke uks lahti ja sisestage plastmassist
kaabits sobivale tugipinnale seadme
alaosa keskel; paigutage seadme alla
anum sulamisvee kogumiseks.
6. Eemaldage ettevaatlikult jää, kui see
hakkab sulama (kasutage puust või
plastmassist kaabitsat).
7. Kui kogu jää on sulanud, kuivatage
põhjalikult seadme sisemus ja pange
kaabits tulevaseks kasutamiseks kõrvale.
8. Lülitage seade sisse ning pange
külmutatud toiduained tagasi.
Seadme mittekasutamise perioodid
Kui seadet pikema aja jooksul ei kasutata, siis
rakendage järgmisi ohutusmeetmeid:
1. Ühendage seade vooluvõrgust lahti.
2. Eemaldage kõik toiduained.
3. Sulatage (kui see on ette nähtud) ja
puhastage seade ning kõik tarvikud.
4. Jätke uks/uksed lahti, et vältida
ebameeldivate lõhnade tekkimist.
HOIATUS!
Kui seade jääb sisse, siis paluge
kellelgi seda aeg-ajalt kontrollida,
et vältida säilitatava toidu riknemist
elektrikatkestuse korral.
Vihjeid ja näpunäiteid
Normaalsed töötamise ajal kostuvad
helid
Järgmised helid on töötamise ajal
normaalsed:
• Nõrk vulisemise ja mulisemise heli
süsteemist, kui külmutusagensi
pumbatakse.
• Vihisev ja tuksuv heli kompressorist, kui
külmutusagensi pumbatakse.
• Järsk praksuv heli seadme seest, mida
põhjustab soojuspaisumine (loomulik ja
ohutu füüsikaline nähtus).
• Nõrk klõpsuv heli temperatuuri
regulaatorist, kui kompressor lülitub sisse
või välja.
Näpunäiteid energia säästmiseks
• Ärge avage sügavkülmiku ust sageli ja
ärge jätke ust lahti kauemaks, kui
hädavajalik.
Näpunäiteid sügavkülmutamiseks
Sügavkülmutamise kõige tõhusamaks
kasutamiseks järgige paari olulist soovitust:
• toidu maksimaalne kogus, mida võib 24
tunni jooksul külmutada, on toodud
seadme andmesildil;
• külmutusprotsess kestab 24 tundi ja selle
aja jooksul ei tohiks uusi toiduaineid
külmikusse lisada;
• külmutage ainult kvaliteetset, värsket ja
korralikult puhastatud toitu;
• jagage toiduained väiksemateks
portsjoniteks, et see kiiresti läbi külmuks ja
et hiljem saaksite ainult vajaliku koguse
üles sulatada;
• mässige toit fooliumisse või
polüetüleenkilesse ja veenduge, et pakend
on õhukindel;
• ärge pange värsket külmutamata toitu
külmutatud toidu vastu, kuna vastasel
20 www.zanussi.com