339879
• Külmiku ukse sisemisel poolel on erinevaid riiuleid ja
paigutuskohti, mida saate kasutada juustu, või, munade,
jogurti ning mitmete teiste väikeste pakendite, tuubide,
plekkpurkide jne paigutamiseks. Alumine riiul on ettenähtud
pudelite paigutamiseks.
Soovituslikud toiduainete säilitusajad külmikus
Toiduaine Aeg
kanamunad, marinaadid, suitsuliha kuni 10 päeva
juust kuni 10 päeva
toored juurviljad kuni 8 päeva
või kuni 7 päeva
koogid, puuvili, valmistoit, toores liha kuni 2 päeva
kala, toores hakkliha, mereannid kuni 1 päev
Toidu säilitusajad
0-tsooni (FreshZone) sahtel on ette nähtud väga erinevate
toiduainete säilitamiseks pikema aja vältel, kui seda võimaldavad
traditsioonilised külmkapid. Toiduained säilivad värsked pika aja
jooksul, kaotamata oma maitset ja toiteväärtust. Seal väheneb
toiduainete riknemise kiirus ning kaalukadu ja puuviljad ning
köögiviljad säilivad kauem värsked ja muutumatu maitsega. Sahtel
peab olema tihedalt suletud, et tagada optimaalne tulemus.
• Niiskuse tase sahtlis sõltub sahtlisse asetatud toiduainete
niiskusesisaldusest ning sahtli avamise sagedusest.
• Toiduaineid ostes kontrollige nende värskust. Sellest sõltub
toiduainete kvaliteet ja säilimine.
• Säilitage pakendamata loomsed toiduained ja köögiviljad eraldi
või pakkige need sobivatesse pakenditesse. Vältige erinevat
tüüpi liha katsumist. Need peavad olema eraldi pakitud ja
hoiustatud, et vältida bakteriaalset saastumist juhul, kui liha
roiskub.
• Umbes 30-60 minutit enne toiduainete kasutamist võtke need
sahtlist välja, et need saaksid ümbritsevas temperatuuris kätte
oma tavapärase lõhna ja maitse.
• Neid toiduaineid, mis on madalate temperatuuride suhtes
tundlikud, pole soovitav 0-tsooni (FreshZone) sahtlisse
paigutada: ananass, avokaado, banaanid, oliivid, kartulid,
baklažaanid, kurgid, herned, pipar, melon, arbuus, kõrvits, ...
13
Toiduainete säilitamine 0-tsoonis (FreshZone)