9
ET
KASULIKUD NÄPUNÄITED
NÄPUNÄITEID MIKROLAINEAHJUS KÜPSETAMISEKS
Mikrolained läbivad toitu vaid teatud sügavuseni,
seega asetage mitme üksuse samaaegsel
valmistamisel need teineteisest võimalikult kaugele,
et jätta need mikrolainetele võimalikult hästi
ligipääsetavateks.
Väikesed tükid valmivad suurtest kiiremini: et tagada
ühtlane küpsemine, lõigake toit ühesuurusteks
tükkideks.
Enamik toite jätkab küpsemist ka pärast seda,
kui mikrolaineahi lõpetab töö. Seega laske toidul
valmimiseks alati veel veidi seista.
Enne kui panete mikrolainetega küpsetamiseks ahju
paber- või kilekoti, eemaldage selle küljest kinnitid.
Kilesse tuleb teha sälgud või torgata kahvliga augud,
et rõhk kotist välja pääseks ja kott küpsetamise ajal
auru kogunemise tõttu ei lõhkeks.
VEDELIKUD
Vedelikud võivad kuumeneda üle keemispunkti ilma
nähtavate keemismullideta. Seetõttu võib kuum
vedelik ootamatult üle keeda. Selle ärahoidmiseks
vältige kitsa kaelaga anumate kasutamist, segage
vedelikku enne, kui asetate anuma mikrolaineahju, ja
jätke anumasse teelusikas.
Pärast kuumutamist segage uuesti, enne kui
eemaldate anuma ettevaatlikult mikrolaineahjust.
KÜLMUTATUD TOIT
Parima tulemuse saavutamiseks soovitame toitu
sulatada otse klaasist tilgaalusel. Kui vaja, võib
kasutada mikrolaineahjus kasutamiseks sobivat
kergplastist anumat.
Keedetud toit, hautised ja lihakastmed sulavad
paremini, kui neid sulatamise ajal segada. Eraldage
toidutükid, kui need hakkavad sulama: eraldi tükid
sulavad palju kiiremini.
VÄIKELASTE TOIT
Toidu või vedelike soojendamisel imikutoidu anumas
või lutipudelis segage alati toitu ja kontrollige enne
serveerimist selle temperatuuri. Nii võite olla kindel,
et soojus on ühtlaselt jaotunud ja väldite põletusi.
Veenduge enne soojendamist, et kaas või lutt oleks
ära võetud.
KOOGID JA SAI
Kookide ja leivatoodete jaoks soovitame kasutada
funktsiooni Sundõhk, vedelikku sisaldavate kookide
jaoks aga funktsiooni Konvektsioon. Alternatiivina
võib küpsetusaja lühendamiseks valida funktsiooni
Sundõhk + mikrolained ja seada mikrolained
maksimaalselt võimsusele 160 W, et toit püsiks
pehme ja hõrk.
Kasutage funktsioonidega Sundõhk ja Konvektsioon
tumedaid metallist koogivorme ning pange need
komplekti kuuluvale restile.
LIHA JA KALA
Pealispinna kiireks ja laitmatuks pruunistamiseks nii,
et liha või kala jääks seest pehmeks ja mahlaseks,
soovitame kasutada funktsioone, milles on
ühendatud konvektsioonküpsetus ja mikrolained.
Parima tulemuse saavutamiseks seadke mikrolainete
võimsuseks 350 W.
Toidu kategooria/retseptid
Tase ja
tarvikud
Soovituslik
kogus
Valmistusteave
PITSA JA KOOGID
Õhuke pitsa 1 ahjutäis
Segage kokku pitsatainas: 225 ml vett, 15 g pärmi, 400 g jahu, õli ja sool. Jätke see
kerkima, kasutades ahju kergitusfunktsiooni. Rullige tainas laiali kergelt õliga määritud
küpsetusplaadile. Lisage katteks näiteks tomateid, mozzarella juustu ja sinki
Paks pitsa 1 ahjutäis
Segage kokku pitsatainas: 250 ml vett, 20 g pärmi, 450 g jahu, õli ja sool. Jätke see
kerkima, kasutades ahju kergitusfunktsiooni. Rullige tainas laiali kergelt õliga määritud
küpsetusplaadile. Lisage katteks näiteks tomateid, mozzarella juustu ja sinki
Jahutatud pitsa 250–800 g
Võtke pakendist välja ja eemaldage hoolikalt alumiiniumfoolium
Külmut. pitsa
250–800 g
Soolased koogid 1 ahjutäis
Vooderdage küpsetusplaat tainaga ja torgake sellesse kahvliga augud. Valmistage
quiche lorraine'i segu 8 portsjoni jagu
PAISUMAIS 100 g Asetage kott alati otse klaasalusele. Kuumutage ainult üks kott korraga
TARVIKUD
Rest
Kuuma- ja mikrolainekindel
anum restil
Klaasalus
Kuuma- ja mikrolainekindel
anum klaasalusel
Küpsetusplaat
2
2
2
2
1
1