32
Ta/name Teid valimast Moulinex&i toote, mis on
ette na/htud eranditult jogurtite valmistamiseks.
A Kaas
B Korpus
C Kausid
C1 Kausikaaned
So“ltuvalt mudelist
D Lu/liti
E Indikaatortuli
vo“i
F Elektrooniline taimer
G Helendav stardinupp
- Enne seadme kasutamist tutvuge hooli-
kalt kasutusjuhistega ning sa/iltage need
edasiseks kasutamiseks. Suvaline kasu-
tusjuhiste eiramine vabastab firma
Moulinex igasugusest vastutusest.
- A?rge kunagi ja/tke seadet ja/relvalveta
laste ka/eulatusse. Va/ikesed lapsed ja
puuetega isikud vajavad seadme kasuta-
misel pidevat ja/relvalvet.
- Ja/lgige, et vooluvo“rgu pinge Teie kodus
vastaks seadme nominaaltoitepingele.
No“uetele mittevastav vooluvo“rku
u/hendamine lo“petab garantii kehtivuse.
- Teie seade on ette na/htud eranditult kodu-
seks ruumisiseseks kasutamiseks.
- Seadme kasutamise lo“petamisel vo“i selle
puhastamisel lahutage see vooluvo“rgust.
- Hoiduge mittekorras vo“i vigastatud seadme
kasutamisest. Po/o/rduge sellistel juhtudel
Moulinex&i volitatud teeninduskeskuse poo-
le (vt. nimekirja teenindusvoldikus).
- Ko“ik parandused peale kasutajapoolse
puhastuse ja tavalise hoolduse tuleb teos-
tada ainult volitatud Moulinex&i teenindus-
keskustes.
- Hoiduge seadme, selle toitejuhtme vo“i pisti-
ku sattumisest vette vo“i mo“nda teise vede-
likku.
- A?rge kunagi laske voolujuhtmel vabalt alla
rippuda laste ka/eulatuses.
- A?rge kunagi lubage voolujuhtmel paikneda
seadme kuumade osade vo“i muude sooju-
sallikate la/hedal ega kulgeda u/le teravate
servadega esemete.
- Vigastatud voolujuhtme vo“i pistiku korral
lo“petage seadme kasutamine. Vo“imaliku
ohu va/ltimiseks tuleb need asendada volita-
tud Moulinex&i teeninduskeskuses (vt. nime-
kirja teenindusvoldikus).
- Teie enda ohutuse tagamiseks kasutage
ainult Teie seadme jaoks ettena/htud
Moulinex&i varuosi ja tarvikuid.
- Ko“ik seadmed on la/binud range kvaliteedi-
kontrolli. Juhuslikult valikud seadmetega on
teostatud praktilised kasutustestid, mis
selgitab vo“imalikke eelneva kasutuse ja/lgi.
- Enne esimest kasutamist puhastage kausid
(C) ja nende kaaned (C1) kuuma vee ja
seebiga. Loputage ja kuivatage.
Jogurtivalmistaja kausside ettevalmistami-
seks vajate u/htle liitrit piima ja jogurtijuuretist.
1) P
IIMA VALIK
- Parim on kasutada ta/is- vo“i poolkooritud
u/lekeetmist mitteno“udvat piima (UHT kaua-
sa/ilivat vo“i pulbripiima).
To/o/tlemata vo“i pasto/riseeritud piim tuleb u/le
keeta, seeja/rel maha jahutada ning naha
eemaldamiseks filtreerida.
Ma/rkused>
- Ta/ispiimast saadud jogurt on u/htlasem ja
aromaatsem.
- Paksemate jogurtite saamiseks vo“ite u/he
liitri piima kohta lisada 2-3 supilusikata/it
piimapulbrit, seda hoolikalt la/bi segades.
- Hea jogurti saamine no“uab so“ltuvalt kasu-
tatud piimast 8-15 tundi.
2) J
UURETISE VALIK
Juuretiseks kasutage kas>
- Naturaalset ostetud jogurtit (soovitatavalt
ta/ispiimast) vo“imalikult pika kasutusajaga<
- Teie omavalmistatud jogurtit<
- Va/rskeltkuivatatud juuretist (ostetud aptee-
gist vo“i spetsiaalsest tervislike toidulisandite
kauplusest). Esimesel valmistamisel piken-
dage valmistusaega kahe tunni vo“rra.
Ta/htis> a/rge kasutage omavalmistatud jogur-
tist juuretist u/le ku/mne korra, kuna see viib
jogurti kvaliteedi langemiseni.
3) J
OGURTITE VALMISTAMINE
- Segage liiter piima juuretisega hoolikalt la/bi.
- Hea segu saamiseks kloppige jogurtit kuni
u/htlase pasta moodustumiseni ning lisage
seeja/rel kloppimist ja/tkates piim.
- Jagage segu kausside (C) vahel.
- Asetage kausid (C) koos nende kaantega
(C1) jogurtivalmistajasse.
- Katke jogurtivalmistaja kaanega (A) ja
lu/litage see sisse.
- Taimerita mudeli korral>
Kaanel paiknevat ma/rgendit (A) (skaalaga
1-12) saab kasutada jogurti valmistusaja
ma/a/ramiseks>
Seadme kasutamine
Ohutusjuhised
Kirjeldus