4
6th SENSE FUNKTSIOONID
See võimaldab küpsetada igat tüüpi toite täisautomaatselt.
Selle funktsiooni parimaks kasutamiseks järgige vastavas
küpsetustabelis toodud juhiseid.
• 6
th
SENSE DEFROST 6
th
SENSE SULATAMNINE
Eri tüüpi toiduainete kiireks ülessulatamiseks, sisestades
lihtsalt nende kaalu. Parima tulemuse saamiseks asetage
alati toit otse klaasist pöördalusele.
CRISP BREAD DEFROST (CRISP LEIVA SULATAMINE)
See Whirlpooli eksklusiivne funktsioon võimaldab sulatada
külmutatud leiba. Ühendades sulatamise ja pruunistamise
tehnoloogia, saate parema maitsega leiva, mis tundub olevat värskelt
küpsetatud. Kasutage seda funktsiooni külmutatud saiakeste,
baguette'ide ja sarvesaiade kiireks sulatamiseks ja soojendamiseks.
Selle funktsiooniga tuleb kasutada pruunistusplaati.
Toit Kaal
CRISP BREAD DEFROST (CRISP LEIVA
SULATAMINE)
50–800 g
MEAT (LIHA) 100–2000 g
POULTRY (LINNULIHA) 100–3000 g
FISH (KALA) 100–2000 g
KÖÖGIVILJAD (VEGETABLE) 100–2000 g
BREAD (LEIB) 100–2000 g
• 6
th
SENSE REHEAT 6
th
SENSE SOOJENDAMINE
Külmutatud või toatemperatuuril valmistoidu
ülessoojendamiseks. Ahi arvutab automaatselt lühima
ajaga parima võimaliku tulemuse saavutamiseks
vajalikud seaded. Pange toit taldrikule või kaussi,
mis on kuumakindel ja sobiv mikrolaineahjus
kasutamiseks. Võtke pakendist välja ja eemaldage
hoolikalt alumiiniumfoolium. Kui jätate toidu pärast
ülessoojendamist 1–2 minutiks seisma, siis on tulemus
alati parem, eelkõige külmutatud toidu puhul.
Ärge avage selle funktsiooni ajal ust.
• 6
th
SENSE STEAM 6
th
SENSE AURUTAMINE
Toidu (nt kala ja köögiviljad) aurutamiseks kaasaoleva
auruti abil. Ettevalmistava etapi käigus tekitatakse
automaatselt aur, mis paneb aurusti põhja valatud vee
keema. Selle etapi kestus võib varieeruda. Pärast etapi
lõppu jätkab ahi toidu aurutamisega vastavalt seatud ajale.
Valige pehmete köögiviljade (brokoli, porrulauk) jaoks
1–4 minutit või kõvemate köögiviljade (porgandid,
kartulid) jaoks 4–8 minutit.
Ärge avage selle funktsiooni ajal ust.
Nõutud vahendid: Auruti
• 6
th
SENSE CRISP FRY 6
th
SENSE
KRÕBEPRUUNISTAMINE
See tervislik ja eksklusiivne funktsioon ühendab
pruunistamise funktsiooni kvaliteedi sooja õhu
ringluse omadustega. See võimaldab saavutada
krõmpsuva ja maistva praadimistulemuse, kusjuures
võrreldes tavapärase küpsetamisega kulub õli
oluliselt vähem või mõnede retseptide puhul ei
lähe üldse vaja. Sellega on võimalik erinevate
eelnevalt määratletud värskete ja külmutatud toitude
praadimine.
Vaadake järgmisest tabelist, mis tarvikuid kasutada ja
kuidas saavutada parim tulemus igat liiki toidu jaoks
(värske või külmutatud
).
Toit
Kaal/
portsjonid
BREADED FILLET FRY (PANEERITUD FILEE)
Enne küpsetamist määrida kergelt õliga. Jaotage ühtlaselt
pruunistusplaadile Crisp plate. Asetage plaat restile
100–500 g
MEATBALLS (LIHAPALLID)
Enne küpsetamist määrida kergelt õliga. Jaotage ühtlaselt
pruunistusplaadile Crisp plate. Asetage plaat restile
200–800 g
FISH AND CHIPS (KALA JA SIPSID)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile
1–3 tk
BREADED SHRIMPS (PANEERITUD KREVETID)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile
100–500 g
BREADED CALAMARI RINGS (PANEERITUD
KALMAARIRÕNGAD)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile
100–500 g
BREADED FISH STICK (PANEERITUD KALAPULGAD)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile Crisp plate. Kui ahi
annab märku, pöörake toit ümber
100–500 g
POTATOES FRIED (PRAEKARTULID)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile
200–500 g
POTATOES FRIED (PRAEKARTULID)
Koorige ja lõigake pulkadeks. Leotage umbes 30 min
külmas soolvees. Kuivatage rätikuga ja kaaluge. Määrige
oliiviõliga (5%). Jaotage pruunistusplaadile. Asetage plaat
restile. Kui ahi annab märku, pöörake toit ümber
200–500 g
POTATOES CROQUETTES (KARTULIKROKETID)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile
100–600 g
EGGPLANT (BAKLAŽAAN)
Hakkige, soolake ja laske 30 min seista. Peske, kuivatage ja
kaaluge. Määrige oliiviõliga (5%). Jaotage ühtlaselt
pruunistusplaadile Crisp plate. Asetage plaat restile. Kui ahi
annab märku, pöörake toit ümber
200–600 g
PEPPER (PAPRIKA)
Viilutage, kaaluge ja määrige oliiviõliga (5%). Jaotage ühtlaselt
pruunistusplaadile Crisp plate. Asetage plaat restile
200–500 g
ZUCCHINI (SUVIKÕRVITS)
Viilutage, kaaluge ja määrige oliiviõliga (5%). Jaotage ühtlaselt
pruunistusplaadile Crisp plate. Asetage plaat restile
200–500 g
HASH BROWNS
Peel and grind (koori ja riivi). Leotage umbes 30 min külmas
soolvees. Kuivatage rätikuga ja kaaluge. Määrige oliiviõliga
(5%). Jaotage pruunistusplaadile. Asetage plaat restile. Kui
ahi annab märku, lisage toitu ja pöörake toit ümber
100–600 g
CHICKEN NUGGETS (KANANAGITSAD)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile Crisp plate. Asetage
plaat restile
200–600 g
BREADED CHEESE (PANEERITUD JUUST)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile Crisp plate. Asetage
plaat restile
100–400 g
FALAFEL
Määrige pruunistusplaati kergelt õliga. Kui ahi annab märku,
lisage toitu ja pöörake toit ümber
100–400 g
MIXED FRIED FISH (ERINEV PRAETUD KALA)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile
100–500 g
ONION RINGS (SIBULARÕNGAD)
Jaotage ühtlaselt pruunistusplaadile Crisp plate. Asetage
plaat restile
100–500 g