ET
81
Ettevaatusabinőud ja soovitused
! Selle seadme välja töötamisel ja tootmisel on järgitud
rahvusvahelisi ohutusstandardeid.
Ohutuse tagamiseks lugege järgnevad ohutusjuhised
hoolikalt läbi.
Üldohutus
• See seade on mőeldud toidu valmistamiseks kodus
ning ei sobi kasutamiseks äri- ja tööstusettevőtetes.
• Seadet ei tohi paigaldada välistingimustesse, ka mitte
kaetud aladele. Äärmiselt ohtlik on jätta seade vihma
ja tormi kätte.
• Ärge puudutage pliidiplaati paljaste jalataldade ega
märgate käte vői jalataldadega.
• Pliiti vőivad kasutada ainult täiskasvanud
toidu valmistamiseks vastavalt käesolevale
kasutusjuhendile.
• Antud juhend on mőeldud Klassi 1 (eraldiseisev) ja
Klassi 2 (kahe kapi vahele paigaldatav) seadmele.
• Hoidke lapsed seadmest eemal.
• Kontrollige, et seadme toitekaablid ei puutu kokku
teiste elektriseadmetega ega ahju kuumade
osadega.
• Ventilatsiooni- ja hajutusavasid ei tohi kinni katta.
• Toidunőude asetamisel ahju vői ahjust välja vőtmisel
kasutage alati pajakindaid.
• Ärge kasutage sisselülitatud pliidi lähedal
kergestisüttivaid vedelikke (alkohol, bensiin jne).
• Ärge pange ahju alumises osas asuvasse panipaika
ega ahju kergestisüttivaid materjale. Seadme
juhuslikul sisse lülitamisel vőib tekkida tulekahju.
• Kui te seadet ei kasuta, siis peavad nupud olema
asendis
•.
• Seadme lahtiühendamisel elektrivőrgust tőmmake
pistikust, mitte kaablist.
• Enne seadme puhastamist vői hooldust ühendage
seade alati elektrivőrgust lahti.
• Kui seadmel peaks tekkima rike, siis ärge püüdke
seda mitte mingil juhul ise parandada. Vastavate
teadmisteta inimeste poolt tehtud remont vőib
pőhjustada vigastusi vői seadme talitlushäireid.
Pöörduge klienditoe poole.
• Ärge toetage ahju uksele raskeid esemeid.
• See seade ei ole mőeldud kasutamiseks isikutele
(sealhulgas lapsed), kellel on vähenenud füüsilised,
meelelised vői vaimsed vőimed vői vähesed
kogemused ja oskused vői kes ei ole seadme
kasutamisega tuttavad Kui kőnealused isikud
seadet kasutavad, tuleb tagada nende ohutuse
eest vastutava isiku järelevalve vői juhendamine vői
anda sellistele isikutele eelnevalt juhiseid seadme
kasutamiseks.
Kasutusest kőrvaldamine
• Pakkematerjali kasutusest kőrvaldamisel: järgige
kohalikke eeskirju, mis vőimaldavad pakendi
taaskasutust.
• Vastavalt Euroopa Liidu Direktiivile 2002/96/EÜ elektri-
ja elektroonikaseadmete jäätmete kohta on keelatud
majapidamisseadmete kahjutustamine koos tavaliste
tahkete olmejäätmetega. Kasutuskőlbmatuks muutunud
seadmed tuleb koguda kokku eraldi, et optimeerida neis
sisalduvate materjalide taaskasutamist ja ringlussevőttu
ning vähendada mőju inimtervisele ja keskkonnale.
Ristiga mahakriipsutatud prügikonteineri tähis kőikidel
toodetel tuletab kasutajale meelde kohustust viia seade
kasutusest kőrvaldamisel spetsiaalsesse kogumispunkti.
Täpsemat teavet majapidamisseadmete nőuetekohase
kahjutustamise kohta saab kasutaja kohalikust
omavalitsusest vői seadme edasimüüjalt.
Keskkonnakaitse
• GRILLI JA VENTILAATORI TEKITATUD
SUNDRINGLUSE JA GRILLI režiimis peab ahju uks
olema kindlasti suletud. See aitab saavutada parema
tulemuse ja säästa elektrienergiat (umbes 10%).
Kui pliit on asetatud pjedestaal, vőtma vajalikke ette-
vaatusabinőusid, et vältida pliit libisemist pjedestaal
•
• Kui vähegi võimalik, vältige ahju eelsoojendamist
ja püüdke see alati eelnevalt täita. Avage ust nii
vähe kui võimalik, sest iga avamisega kaasneb
soojuskadu. Energia märkimisväärseks säästmiseks
lülitage ahi umbes 5 kuni 10 minutit enne planeeritud
küpsetamise aja lõppu ja kasutage toidu valmimiseks
ahju jääksoojust.
• Hoidke tihendid puhtad ja korras, et vältida soojuse
kadu ukse kaudu
• Kui teil on kahetariifne elektrileping, aitab viitega
keetmine säästa elektrit, käivitades pliidi töö
majanduslikult soodsamal ajaperioodil.
• Poti või panni põhi peab täielikult katma pliidiplaadi.
Kui see on väiksem, raisatakse väärtuslikku energiat
ning pottidest ülekeevad toiduained jätavad pliidile
jäljed, mille eemaldamine võib osutuda raskeks.
• Valmistage toitu kaanega suletud pottides ja
pannides ja kasutage nii vähe vett, kui võimalik. Toidu
valmistamine katmatta pottides, kulutab oluliselt enam
energiat
• Kasutage täiesti lameda põhjaga potte ja panne
• Kui keedate pika valmimisajaga roogasid, on mõistlik
kasutada survekeetlit, mis on kaks korda kiirem ja
säästab kolmandiku energiat.