Toiduainetele võib jääda külge teiste
toiduainete lõhnu. Enne külmkappi
asetamist pakkige toiduained sisse kaanega
karpi, tsellofaani, alumiiniumkilesse, õlipaberisse
või toidukilesse. Sellisel viisil pakitud toiduained,
nt. juurviljad, säilitavad oma loomuliku
veesisalduse ja värskuse, ega kuiva paari päeva
pärast ära.
Jääkuubikute valmistamine
Jääkuubikute valmistamiseks täitke seadme juurde
kuuluv jääkuubikute nõu veega ja asetage see
jääkambrisse. Jääkuubikud valmivad kiiremini, kui
teete jääkuubikute nõu põhja alt märjaks ja keerate
termostaadi nupu maksimumväärtusele. Pärast
jääkuubikute valmistamist ärge unustage termostaadi
nuppu tagasi soovitud asendisse keerata.
Hoidke jääkuubikute nõud jooksva vee all või
painutage või lööge seda kergelt, et jääkuubikud
nõust kätte saada.
Kasulik informatsioon ja
nõuanded
Seadmes oleval riiulil on vasakul pool
kokkupandav osa, mistõttu on seadmes võimalik
hoida ka suuri pudeleid.
Ülemised ukseriiulid saab seadmest välja võtta ja neid
võib kasutada toiduainete (puuviljade, salatite jne.)
serveerimiseks.
Kaks ülemist ukseriiulit saab kokku panna ja neid võib
kasutada toiduainete säilitamiseks nii seadme sees kui
ka väljas (nt. matkadel, reisidel).
Soovitused ja ideed
Järgmisest lõigust leiate praktilisi soovitusi ning ideid
seadme selliseks kasutamiseks, mis tagab
maksimaalse energiasäästlikkuse ja
keskkonnasõbralikkuse.
Elektrienergia säästmine
Vältige seadme paigaldamist otsese
päikesevalguse kätte ja soojusallikate lähedusse.
Tagage korralik õhuvahetus kondensaatori ja
kompressori ümber. Ärge katke ventilatsiooniavasid
kinni.
Pakkige toiduained suletud nõudesse või
toidukilesse; sellega väldite liigse jää ja härmatise
tekkimist.
Ärge hoidke ust liiga kaua lahti ja vältige selle
ilmaasjata avamist.
Kui asetate seadmesse vedelikke, peavad need
olema suletud anumas.
Laske soojadel toiduainetel ja vedelikel enne
külmikusse panekut jahtuda toatemperatuurini.
Sulatage seadet kui jääkambri jääkihi
paksus on üle 4-5 mm.
Hoidke kondensaator puhtana.
Keskkonnakaitse
Käesoleva seadme külmaagendi
tsirkulatsioonisüsteem ja
soojusisolatsioonimaterjalid ei sisalda osooni
kahjustavaid gaase. Seadet ei tohi utiliseerida koos
olmeprügiga. Vältige külmutus-süsteemi
kahjustamist, eriti seadme tagaosas, soojusvaheti
lähedal. Informatsiooni jäätmekäitluspunktide kohta
võite saada kohalikest omavalitsustest.
Käesoleva seadme tootmisel kasutatud materjalid,
millel on märgistus , on taaskasutatavad.
Hooldus
Sulatamine
Jahutuskambris tekkiv niiskuse mõjul võib külmiku
töötamise käigus koguneda seadme sisepindadele
härmatis ja jää.
Paks härmatise ja jää kiht toimib soojusisolaatorina,
seega väheneb temperatuuri tõustes seadme
külmutusvõimsus ning elektrienergia tarbimine
kasvab ja lõpuks läheb jääkiht nii paksuks, et
jääkambri uks ei tule enam lahti, võimalik on ukse
purunemine.
Soovitame Teil jääkuubikute valmistamise
kambrit sulatada üks kord nädalas või siis,
kui jääkihi paksus on üle 4-5 mm.
Seadme sulatamiseks toimige järgnevalt:
Lahutage seade vooluvõrgust ja seadke
termostaadi nupp asendisse 0.
Tehke jääkamber tühjaks. Pakkige toiduained
ajalehepaberisse ja asetage need jahedasse kohta
või mõnda teise jahutusseadmesse.
Jätke nii seadme kui ka jääkambri uks lahti.
Sulatamine kestab tavaliselt mitu tundi,
sulatusprotsessi lõpus kallake veekogumisnõu
tühjaks ning kuivatage seadme sisepinnad ära.
Ühendage seade tagasi vooluvõrku ja keerake
termostaadi nupp keskmisesse asendisse (4).
Asetage toiduained tagasi oma kohtadele.
Regulaarne puhastamine
Külmiku sisepindasid on soovitav pesta iga 3-4
nädala tagant.
Ärge kasutage puhastusvahendeid ja
majapidamisseepi.
Enne puhastamist lülitage külmkapi toide välja,
seejärel peske seadet leige veega ja kuivatage.
7