16
KASUTAMINE
ET
Märkused kasutamise kohta
• Ärge kasutage jäävee mahutit muude
karastusjookide kui joogivee jaoks.
• Kasutajad peaksid meeles pidama, et ukse
mittetäielik sulgemine, kõrge niiskustase
suvisel ajal ja sügavkülmiku ukse sage
avamine võib põhjustada jää teket.
• Jätke riiulil või uksesahtlis säilitatavate
toiduainete vahele piisavalt ruumi, see
võimaldab ukse korralikku sulgemist.
• Ukse avamine pikaks ajaks võib põhjustada
seadme sahtlites temperatuuri märkimisväärset
suurenemist.
• Ärge avage seadme ust ilmaasjata.
• LED-lamp on mõeldud kasutamiseks vaid
kodumasinatel ja see ei sobi tubade
valgustamiseks.
Soovitused energia säästmiseks
• Jätke säilitatavate toiduainete vahele piisavalt
ruumi. See võimaldab külmal õhul ühtlaselt
ringelda ja säästab energiat.
• Asetage soe toit külmikusse alles pärast maha
jahutamist, see hoiab ära kaste ja külmumise
tekke.
• Kui hoiate toitu sügavkülmikus, seadistage
sügavkülmiku temperatuur madalamaks, kui
seadmel on näidatud.
• Ärge seadistage temperatuuri madalamaks kui
vaja. Normaalse kliima juures peaks
temperatuur jää valmistamiseks olema
seadistatud alla -19 või külmemaks.
• Ärge pange toiduaineid külmiku
temperatuurianduri lähedale. Hoidke andurist
vähemalt 3 cm vahemaad.
• Pange tähele, et vastavalt seadme
spetsifikatsioonile võib temperatuur teatud
piirini tõusta. Kui te soovite antud temperatuuri
tõusu mõju toiduainetele vähendada, pakkige
toiduained mitmekihilisse pakendisse.
Toiduainete efektiivne säilitamine
• Hoidke külmutatud või jahutatud toitu kaanega
anumates.
• Vaadake aegumistähtaegasid ja toiduainete
silte (hoiustamistingimusi) enne kui toidu
seadmesse asetate.
• Ärge säilitage toitu pika aja vältel (rohkem kui
4 nädalat), kui
see madalatel temperatuuridel
kiiresti rikneb.
• Pange jahutatav või külmutatav toit
sügavkülmikusse või külmikusse võimalikult
kiiresti pärast toidu ostmist.
• Vältige toidu uuesti külmutamist, kui see on
kord juba üles sulatatud. Täiesti ülesse
sulanud toidu taaskülmutamine kaotab ära
toidu maitse ja toiteväärtuse.
• Ärge mähkige ja hoiustage köögivilju
ajalehepaberis. Ajalehtede trükivärv ja teised
võõrad ained võivad toitu määrida ja
saastada.
• Ärge koormake seadet üle. Täitke see vähem
kui 70 % ulatuses. Külm õhk ei saa korralikult
ringelda, kui seade on ülekoormatud.
• Jahutage soe toit maha enne säilitamisele
panemist. Kui seadmes on liiga palju sooja
toitu, võib seadme sisetemperatuur tõusta ja
see mõjub muule seadmes säilitatavale toidule
halvasti.
• Kui te seadistate toidu säilitamiseks väga
madala temperatuuri, võib see läbi külmuda .
Ärge seadistage temperatuuri madalamaks kui
toidu õigeks säilitamiseks nõutav temperatuur.
• Hoidke seade alati puhtana.
Maksimaalne sügavkülmutamise
võimsus
• Ekspresskülmutuse funktsioon seadistab
sügavkülmiku maksimaalsele
külmetusvõimsusele.
• See võtab üldiselt 24 tundi ja lülitub
automaatselt välja.
• Kui kasutatakse maksimaalset
külmutusvõimsust, tuleb ekspresskülmutus
vähemalt seitsmeks tunniks enne uute toodete
sügavkülmikusse panemist sisse lülitada.
Kui külmutusseade jäetakse pikemaks ajaks
tühjaks, lülitage see välja, sulatage, puhastage,
kuivatage ja jätke selle uks lahti, et vältida
hallituse tekkimist seadmes.
•
Seadme automaatne sulatamissüsteem tagab,
et tavalistes töötingimustes jää seadmesse ei
kogune.
•
Kui seadmes on jahutuskambreid, ärge hoidke neis
suurema niiskusesisaldusega köögi- ja puuvilju, sest
need võivad madala temperatuuri tõttu külmuda.
•
Elektrikatkestuse korral võtke ühendust elektriettevõtjaga
ja küsige, kui kaua see kestab.
•
- Kui vool on välja lülitatud, peaksite ukse avamist
vältima.
- Kui vool tuleb tagasi, kontrollige toidu seisundit.
Säilitage toorest liha ja kala külmikus sobivates
mahutites, et need ei puutuks kokku teiste toitudega
ega tilguks nendele.
•