• vesi
Valmistamine:
Tehke 8 pikisuunalist sisselõiget ümber
kogu vasikakoodi. Viilutage: keedusink /
õhu käes kuivatatud veisesink ja suruge
sisselõigetesse. Segage omavahel kokku
õli, sool, paprikapulber ja basiilik ning
katke vasikakoot seguga. Pange
vasikakoot küpsetusvormi ja laotage
peale seened. Lisage vasikakoodile
supiköögiviljad ja vesi. Lisage
vasikakoodile supiköögiviljad ja vesi.
Põhi peab olema kaetud 10–15 mm
ulatuses. Pöörake liha ringi ligikaudu 30
minuti pärast.
• Ahjusoleku aeg: 160 min
• Riiuli tasand: 1
4.8 Ossobuco
Koostis:
• 4 spl võid pruunistamiseks
• 4 vasikalihaviilu, ligikaudu 3-4 cm
paksused (lõigake läbi kondi)
• 4 keskmist porgandit, väikesteks
kuubikuteks lõigatud
• 4 sellerijuppi, väikesteks kuubikuteks
lõigatud
• 1 kg küpseid tomateid, kooritud,
poolitatud, südamik eemaldatud,
tükeldatud kuubikuteks
• 1 kimp peterselli, pestud ja jämedalt
hakitud
• 4 spl võid
• 2 spl jahu katmiseks
• 6 spl oliiviõli
• 250 ml valget veini / 175 ml
viinamarjamahla, 75 ml vett ja 1 spl
sidrunimahla
• 250 ml lihaleent
• 3 keskmist sibulat, kooritud ja
peeneks hakitud
• 3 küüslauguküünt, kooritud ja
peeneks viilutatud
• 1/2 tl tüümiani ja 1/2 tl punet
• 2 loorberilehte
• 2 nelki
• sool, värskelt jahvatatud must pipar
Valmistamine:
Sulatage küpsetusvormis 4 spl võid ja
kuumutage selles köögiviljad. Võtke
köögiviljad küpsetusvormist välja.
Peske vasikaliha viilud, kuivatage,
maitsestage ja katke jahusse. Raputage
liigne jahu maha. Kuumutage oliiviõli,
pruunistage lihaviilud keskmisel
kuumusel kuldpruuniks. Eemaldage liha
ja kallake liigne oliiviõli küpsetusvormist
välja.
Segage küpsetusplaadil olev vedelik
järgmise seguga: 250 ml veini / punast
viinamarjamahla, vett ja sidrunimahla,
kallake potti ja kuumutage veidi. Lisage
250 ml lihaleent, petersell, tüümian, pune
ja kuubikuteks lõigatud tomatid.
Maitsestage soola ja pipraga.
Kuumutage jälle keemiseni.
Pange köögiviljad küpsetusvormi,
asetage liha nende peale ja kallake kõik
kastmega üle. Katke praevorm kaanega
ja asetage ahju.
• Ahjusoleku aeg: 120 min
• Riiuli tasand: 1
4.9 Täidetud vasikarind
Koostis:
• 1 saiaviil
• 1 muna
• 200 g hakkliha
• sool, pipar
• 1 sibul, tükeldatud
• petersell, hakitud
• 1 kg vasikarinda (millesse on lõigatud
tasku)
• supiköögiviljad (porgand, porrulauk,
seller, petersell)
• 50 g peekonit / 50 g õhu käes
kuivatatud veisesinki
• 250 ml vett
Valmistamine:
Leotage saia vees ja pigistage sellest
seejärel vesi välja. Segage omavahel
kokku muna, hakkliha, sool, pipar,
tükeldatud sibul ja petersell.
Maitsestage vasikarind (sisselõigatud
taskuga) ja täitke tasku lihatäidisega.
Seejärel õmmelge avaus kokku.
Asetage vasikaliha küpsetusnõusse ja
lisage: supimaitseviljad, peekon / õhu
käes kuivatatud veisesink ja vesi.
Pöörake liha ringi ligikaudu 30 minuti
pärast.
• Ahjusoleku aeg: 100 min
• Riiuli tasand: 1
EESTI 7