Gorenje EC5111WG Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend

See juhend sobib ka

DETAILSED JUHISED
VABALTSEISVA
ELEKTRIPLIIDI
KASUTAMISEKS
EE
EC5111WG
gorenje
www.gorenje.com
ET 1
Täname Teid usalduse ja seadme
soetamise eest.
See detailne kasutusjuhend on koostatud,
et muuta selle seadme kasutamine
lihtsamaks. Juhised võimaldavad teil õppida
oma seadet kasutama võimalikult kiirelt.
Kontrollige, et olete saanud mittevigastatud
seadme. Kui leiate transpordivigastusi, palun
tke koheselt ühendust seadme müüja i
piirkondliku laoga, kust seade tarniti.
Instruktsioonid on samuti saadaval meie
veebilehel:
http://www.gorenje.com
Tähtis informatsioon
Soovitus, märkus
GORENJE gospodinjski aparati, d.o.o.
Partizanska cesta 12
SI-3320 Velenje, SLOVENIA
info@gorenje.com
ET 2
OLULISED OHUTUSJUHISED
LUGEGE JUHISED TÄHELEPANELIKULT LÄBI JA SÄILITAGE
HILISEMAKS VAATAMISEKS.
Seadet ei tohi kasutada alla 8 aastased lapsed või füüsiliste,
sensoorsete või vaimsete puuetega isikud või isikud, kellel
puuduvad vajalikud teadmised või oskused seadme kasutamiseks,
välja arvatud juhul kui nad kasutavad seadet nende turvalisuse
eest vastutava isiku järelvalve all või juhendamisel ning nad
mõistavad seadme kasutamisega seotud ohtusid. Ärge lubage
lastel seadmega märgida. Lapsed ei tohi seadet puhastada ilma
järelvalveta.
HOIATUS: Seade ja selle mõned osad võivad kasutamisel
muutuda väga kuumaks. Olge ettevaatlik, et te ei puutuks vastu
ahju kütteelemente. Alla 8 aastaseid lapsi tuleb hoida eemal või
pideva järelvalve all.
HOIATUS: Seadme ligipääsetavad osad muutuvad kasutamisel
väga tuliseks. Väikesed lapsed tuleb hoida ahjust eemal.
HOIATUS: Tuleoht: ärge hoidke erinevaid esemeid keedualadel.
HOIATUS: Õli või rasvaga järelvalveta praadimine pliidil on ohtlik ja
võib põhjustada tuleohtu. ÄRGE kunagi kasutage leegi
kustutamiseks vett, vaid lülitage seade välja ja katke leek näiteks
kaane või tuletekiga.
Kasutage ainult selles ahjus kasutamiseks soovitatud lihaandurit.
ETTEVAATUST: Toiduvalmistamise protsessi ja lühiajalise
toiduvalmistamise protsessi tuleb pidevalt jälgida.
HOIATUS: Kui pind on mõranenud, lülitage seade otsekohe välja,
et vältida võimaliku elektrilööki.
ET 3
ETTEVAATUST: kallutamisvõimalus.
HOIATUS: Seadme ümberkukkumise
vältimiseks, peavad olema paigaldatud
stabilisaatorid. Järgige paigaldusjuhiseid.
HOIATUS: Enne lambi vahetamist kontrollige, et ahi on
vooluvõrgust eemaldatud, et hoida ära võimaliku elektrilööki.
Seadet ei tohi paigaldada dekoratiivse ukse taha ülekuumenemise
vältimiseks.
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusvahendeid või teravaid
esemeid ahju ukse klaaspaneeli või klaasist hingede katete
puhastamiseks, kuna need võivad pinda kriimustada ja põhjustada
klaasi purunemise.
Ärge kasutage aurpuhasteid või aerosoole seadme
puhastamiseks, kuna need võivad põhjustada elektrilööki.
Seade pole ettenähtud töötama väliste taimerite või eraldi
kaugjuhtimissüsteemide järgi.
HOIATUS: Kasutage ainult pliidiplaadi tootja poolt väljatöötatud
kaitseid või tootjapoolsetes instruktsioonides osutatud kaitseid, mis
sobivad selle seadmega kasutamiseks. Ebasobivate kaitsete
kasutamine võib põhjustada õnnetusi.
ET 4
Hoolitsege, et kaan on puhas ja sellel pole enne ülestõstmist
vedelikupritsmeid. Kaas võib olla klaasist või lakitud. Seda tohib
sulgeda vaid siis, kui keedualad on täielikult maha jahtunud.
Kui toitejuhe on vigastatud, tohib seda vahetada vaid tootja või
volitatud hooldustehnik, et vältida võimalike õnnetusi.
ETTEVAATUST: See seade on ettenähtud ainult toidu
valmistamiseks. Seda ei tohi kasutada muudel eesmärkidel,
näiteks ruumi kütmiseks.
Seade on ette nähtud paigaldamiseks otse põrandale, ilma
lisatugede või soklita.
Ärge paigutage seadet võimsate soojusallikate lähedale, nagu
näiteks tahkekütteahjud, sest kõrge temperatuur nende lähedal
võib seadet kahjustada.
Seadet tohib vooluvõrku ühendada vaid volitatud hooldustehnik või
ekspert. Klambrid (ühenduskaabli asemel) peavad olema kaitstud
klambrikattega (vt lisatarvikud). Seadme omavoliline või
mitteprofessionaalne remont või põhjustada tõsiseid vigastusi ja
seadme kahjustumist.
Kui muude seadmete toitejuhtmed asuvad nii lähedal, et võivad
jääda ahjuukse vahele, võivad need kahjustuda ja tekitada lühise.
Seetõttu hoidke toitejuhtmed seadmest ohutus kauguses.
Ärge katke ahju seinasid alumiiniumpaberiga ja ärge asetage
küpsetuspanne ega muid nõusid ahju põhja. Alumiiniumpaber
tõkestab õhu liikumist ahjus, takistab toidu küpsemist ning
kahjustab emailkatet.
Ahjuuks muutub töötamisel väga tuliseks. Lisakaitseks on
paigaldatud kolmas klaas, see vähendab välispinna temperatuuri
(ainult osadel mudelitel).
ET 5
Suure koormuse all võivad ahjuuksehinged saada kahjustada.
Ärge asetage raskeid panne/potte ahjuuksele ning ärge toetuga
avatud ahjuuksele ahju puhastamise ajal. Ärge kunagi astuge
ahjuuksele ja ärge lubage lastel sellele istuda.
Kontrollige, et te ei kataks kunagi kinni ventilatsiooniavasid ega
tõkestaks õhu liikumist mingil muul viisil.
PANGE TÄHELE! Juhul kui pliidiplaat mõraneb:
Lülitage välja kõik elektrilised tteelemendid ja eemaldage
seade vooluvõrgust.
Ärge puudutage vastu seadme pinda.
Ärge kasutage seadet.
Seadme ühendamiseks kasutage 5x1,5 mm
2
kaablit
markeeringuga H05VV-F5G1,5 või paremat. Toitejuhet tohib
vahetada hooldustehnik või samaväärse kvalifikatsiooniga isik.
Seade peab olema ühendatud fikseetitud juhtmestikuga vastavalt
kehtivatele eeskirjadele.
Seade peab olema ühendatud fikseetitud juhtmestikuga, millele on
lisatud spetsiaalne kaitse. Fikseeritud juhtmestik peab olema
teostatud vastavalt kehtivatele eeskirjadele.
ENNE SEADME ÜHENDAMIST
Enne seadme ühendamist lugege tähelepanelikult läbi
kasutusjuhend. Valest ühendamisest või kasutamisest
põhjustatud remont või rikked ei kuulu garantii alla.
ET 6
SEADME KAAS
Hoolitsege, et kaan on puhas ja sellel pole enne
ülestõstmist vedelikupritsmeid. Kaas võib olla
klaasist või lakitud. Seda tohib sulgeda vaid siis, kui
keedualad on täielikult maha jahtunud.
Sümbol tootel või selle pakendil tähendab, et
klaasist kaas võib kuumutamisel puruneda. Sulgege
kõik põletid enne kaane sulgemist.
Ärge sulgege kaant põleti töötamise ajal!
Sümbol tootel või selle pakendil
tähendab, et klaasist kaas võib
kuumutamisel puruneda.
Sulgege kõik põletid enne kaane sulgemist.
SEADME SAHTEL
Ärge hoidke ahju sahtlis
kergestisüttivaid, plahvatusohtlikke,
lenduvaid või temperatuuritundlikke
esemeid (nagu näiteks paberit,
nõudepesulappe, kilekotte,
puhastusaineid või lahusteid või
aerosoole) Kuna need võivad ahju
töötamise ajal süttida ja põhjustada
tulekahju.
AHJU LISATARVIKUD
(sõltuvalt mudelist)
TRAATJUHIKUD
Traatjuhikud võimaldavad toitu küpsetada neljal
tasandil.
Seadme kasutamine on ohutu juhikutega ja ilma.
TELESKOOPILISED VÄLJATÕMMATAVAD
JUHIKUD
Teleskoopilised väljatõmmatavad juhikud saab
paigaldada teisele, kolmandale ja neljandale
tasandile. Teleskoopjuhikud võivad olla osaliselt või
täielikult väljatõmmatavad.
RELJEEFSED JUHIKUD
Ahju seintes on stantsitud külgsooned neljal
tasendil, kuhu saate asetada küpsetusresti ja
pannid.
AHJU UKSE LÜLITI
Lüliti deaktiveerib ahju kuumutamise ja ventilaatori,
kui avate ahjuukse küpsetusprotsessi ajal. Peale
ukse sulgemist, lülitab lüliti küttekehad taas tööle.
JAHUTUSVENTILAATOR
Seade on varustatud jahutusventilaatoriga, mis
jahutab ahju korpust ja seadme juhtpaneeli.
Jahutusventilaator töötab ahju töötamise ajal.
Seade ja mõned ligipääsetavad ahju
osad muutuvad toiduvalmistamise
käigus tuliseks. Kasutage pajakindaid.
REST
Restile on paigaldatud turvariiv. Seetõttu kui
soovite resti ahjust välja tõmmata, tõstke esmalt
selle esiotsa veidi üles.
Rest ja küpsetuspann tuleb alati asetada süvendisse
kahe traatprofiili vahel.
Teleskoopsete väljatõmmatavate juhikute puhul
tõmmake esmalt välja juhikud ühel tasandil ja
asetage küpsetuspann sellele. Seejärel lükake need
käega tagasi nii kaugele, kui need lähevad.
Sulgege ahjuuks alles peale teleskoopsete
juhikute lõpuni ahju lükkamist.
Kui küpsetamistarvikud kuumenevad, siis võib
nende kuju muutuda. See ei mõjuta nende toimivust
ning jahtumisel omandavad nad algse kuju.
JUHTSEADE
(sõltuvalt mudelist)
1. Keedualanupp ees vasakul
2. Keedualanupp taga vasakul
3. Keedualanupp taga parema
4. Keedualanupp ees paremal
5. Küpsetusviisi valikunupp
6. Ahju temperatuuri nupp
7. Töötamise märgutuli (kollane valgus). Näitab, et
töötab ahi või vähemalt üks keedualadest.
8. Ahju märgutuli (punane valgus). Lamp süttib ahju
kuumenemisel; kui valitud temperatuur on
saavutatud, kustub.
PEIDETUD NUPUD
(sõltuvalt mudelist)
Vajutage õrnalt nupule ja see tõuseb juhtpaneelist
välja.
Nuppe saab tagasi juhtpaneeli lükata vaid siis,
kui need on asendis 0.
ET 7
SEADME KASUTAMINE
ENNE SEADME ESMAKORDSET
KASUTAMIST
Peale seadme kätte saamist, eemaldage ahjust kõik
osad, kaasaarvatud transpordilisad.
Peske kõik tarvikud sooja vee ja vähese
nõudepesuainega. Ärge kasutage abrasiivseid
pesuvahendeid.
Kui teie pliidiplaadil on klaaskeraamiline pind, siis
puhastage see niiske lapi ja vähese
nõudepesuainega. Ärge kasutage söövitavaid
vahendeid, mis võiksid pinda kriimustada, nagu
abrasiivsed käsnad ja puhastusvahendid,
plekieemaldajad jne.
Kui teie pliidiplaadil on tavapärased keedualad,
lülitage need tööle maksimaalsel võimsusel 3 kuni 5
minutiks ilma nõusid peale asetamata. Keedualade
kuumenedes võib pliidiplaadi kohale tekkida natuke
suitsu. Nii saavutatakse keedualade viimistluse
maksimaalne vastupidavus.
Ahju esmakordsel kuumutamisel võib eralduda
iseloomulikku lõhna. Õhutage ruum põhjalikult peale
ahju esmakordset kasutamist.
PLIIDIPLAAT
TAVALISED PLIIDIPLAADID
Kontrollige, et pliidiplaat ja toidunõude põhjad on
puhtad ja kuivad. Sellega parandate
soojusjuhtivust ja väldite kuumutatava ala
kahjustumist.
Ülekuumenenud õli ja rasv võivad süttida.
Seetõttu olge rasva või õliga toiduvalmistamisel
ettevaatlikud ja jälgige pidevalt toiduvalmistamise
protsessi.
Ärge asetage märgasid toidunõusid ja auravaid
kaasi keedualadele. Niiskus võib kahjustada
keedualasid.
Ärge asetage tuliseid toidunõusid jahtuma
keedualadele, mida te ei kasuta, kuna toidunõu
põhjale kondenseeruv niiskus võib põhjustada
roostetamist.
Keeduala töölelülitamiseks keerake nuppu.
Toiduvalmistamise võimsuseks saate valida 1 kuni
6.
Lülitage keeduala välja 3 – 5 minutit enne
toiduvalmistamise lõppu, et kasutada ära
jääkkuumust ja säästa energiat.
Kiirkeedualad (ainult osadel mudelitel) võivad
töötada suurema võimsusega kui tavalised
keedualad ja seetõttu kuumenevad ka kiiremini.
Need keedualad on tähistatud keskel punase
punktiga. Pikaaegsel kasutamisel võib punane punkt
kaduda.
Pikemaaegsel malmplaatide
kasutamisel võivad plaadid ja selle
servad muuta rvi. Värvimuutused ei
kuulu garantii alla.
KLAASKERAAMILINE PLIIDIPLAAT
Pliidiplaadile saab võimsuseks määrata tasemed 1
kuni 6. Keedualad ühendatakse erinevateks
ajavahemikeks, sõltuvalt seatud tasemest.
Klaaskeraamilise paneeli ülekuumenemine on
takistatud temperatuuri piirajaga.
KAHE RINGIGA KEEDUALA JUHTIMINE
Kahe ringiga keeduala kohandub
toiduvalmistamisnõu suuruse ja kujuga.
Suurema keeduala aktiveerimiseks keerake
keeduala nuppu nii kaugele, kui see läheb (kuulete
klõpsatust), ja siis seadistage soovitud võimsus.
KIIRKEEDUALAD
Need keedualad kuumenevad väga kiiresti tavaliste
keedualadega võrreldes ja toidu valmimine saab
alata kiiremini.
JÄÄKKUUMUSE INDIKAATOR
Iga keeduala on varustatud märgutulega, mis jääb
põlema ka peale keeduala välja lülitamist, kuni
keeduala on veel tuline. Keeduala jahtudes
märgutuli kustub. Jääkkuumuse indikaator süttib
samuti siis, kui külmale keedualale asetatakse kuum
pott või pann.
KLAASKERAAMILINE
TOIDUVALMISTAMISE PIND
Pliidiplaat on vastupidav temperatuurimuutustele.
Klaaskeraamiline pliidiplaat on väga tugev, kuid
mitte purunematu. Plaat võib mõraneda, kui mingi
ese kukub serva pidi plaadile. Selline vigastus
võib ilmuda nähtavale kohe või ne aja pärast.
Lülitage vigastatud pliidiplaat otsekohe
vooluvõrgust välja ja ärge kasutage seda.
Kasutades klaaskeraamilist pliidiplaati
hoiupinnana, võite seda kriimustada või muul viisil
kahjustada.
Ärge kasutage kuumal keedualal alumiiniumist või
plastikust nõusid. Ärge pange foolium- või
plastesemeid klaaskeraamilisele pinnale.
ET 8
Hoolitsege, et keedualad ja nõude põhjad oleksid
puhtad ja kuivad. Nii kandub soojus kergemini üle
ja hoiate ära kuumutuspinna kahjustumise. Ärge
asetage tühja toidunõud keedualale.
SOOVITUSI TOIDUNÕUDE VALIMISEKS
Kasutage kvaliteetseid toidunõusid, mis on
tugeva ja sileda põhjaga.
Poti põhja ja keeduala läbimõõdud peavad olema
ühesugused.
Spetsiaalse põhjatöötlusega karastatud klaasist
toidunõusid võib kasutada, kui selle põhja
läbimõõt on sama suur keeduala läbimõõduga.
Suurema põhja läbimõõduga nõud võivad
kuumenedes praguneda.
Asetage potid/pannid alti keeduala keskele.
Kui kasutate suruõhupotti, siis jälgige seda, kuni
õige rõhk on saavutatud. Esmalt seadke keeduala
töötama maksimaalsel võimsusel, seejärel järgige
tootjapoolseid juhiseid ja hendage õigel ajal
vastava anduriga toiduvalmistamise võimsust.
Hoolitsege, et suruõhupotis või mistahes muus
potis või pannil oleks piisavalt vedelikku. Tühja
poti ülekuumenemisel võivad kahjustuda onn
toidunõu kui ka keeduala.
Kasutades erilisi toidunõusid, rgige
tootjapoolseid juhiseid.
SOOVITUSED ENERGIA
SÄÄSTMISEKS
Poti või panni põhja läbimõõt peavad vastama
keeduala läbimõõdule. Kui pott või pann on liiga
väikesed, läheb osa soojusest kaotsi ning
keeduala võib kahjustuda.
Kui toiduvalmistamise protsess lubab, kasutage
kaant.
Toidunõu suurus peab vastama valmistatava
toidu kogusele. Kui kasutate väikese toidukoguse
valmistamiseks suurt potti või panni, läheb osa
energiast kaotsi.
Kui toit vajab pikaaegset valmistamist, kasutage
suruõhupotti.
Juurvilju, kartuleid jms võib hautada vähese
veega. Toit valmib suurepäraselt, kui pott on
kaanega tihedalt kaetud. Peale vee keema
hakkamist vähendage kuumuse taset nii, et
sellest piisaks tasaseks keemiseks.
Kui suhkur või suure
suhkrusisaldusega toit satub tulisele
pliidiplaadile, pühkige see
viivitamatult ära või eemaldage
suhkur kaabitsaga isegi siis, kui
pliidiplaat on veel tuline. Nii väldite
klaaskeraamilise pinna edasist
kahjustumist.
Ärge kasutage tulise klaaskeraamilise pliidiplaadi
puhastamiseks lahusteid ega muid
puhastusvahendeid, kuna need võivad pinda
kahjustada.
AHI
KÜPSETUSSÜSTEEMI VALIMINE
Ahju käivitamiseks tuleb keerata nuppu "ahju
küpsetusviisi valik", et valida funktsioon ja
temperatuuri määramiseks nuppu "temperatuuri
seadistamine".
Keerake nuppu (vasakule ja paremale), et valida
küpsetusviis (vt programmitabelit - sõltuvalt
mudelist).
Samuti saate töötamise ajal seadistusi muuta.
AHJU KASUTAMINE
Töötamistemperatuuri saab määrata
temperatuurkettaga vahemikus 50 - 275°C.
Kellaosutisuunas keerates valite kõrgema
temperatuuri ja vastassuunas keerates madalama
temperatuuri.
Jõuga termostaadi nulli keeramine
põhjustab termostaadi kahjustumist!
AHJU VÄLJA LÜLITAMINE
Keerake KÜPSETUSVIISI VALIKU NUPP
asendisse "0".
ET 9
Süsteem
Eeldatav
temperatuur
°C
Kirjeldus
Küpsetusviis
50-275
KIIRE EELKUUMUTAMINE
Kasutage seda funktsiooni, kui
soovite ahju kuumutada
soovitud temperatuurini
võimalikult kiiresti. See režiim ei
sobi toidu valmistamiseks. Kui
ahi on saavutanud soovitud
temperatuuri, on
kuumutamisprotsess valmis.
200
ÜLEMINE JA ALUMINE
KÜTTEKEHA
Ahju laes ja põhjal asuvad
küttekehad kiirgavad ühtlaselt
soojust ahju sisemusse.
Pagaritooteid ja liha saab
küpsetada/praadida ainult ühel
tasandil.
Süsteem
Eeldatav
temperatuur
°C
Kirjeldus
180
ÜLEMINE KÜTTEKEHA
Ahju kuumutatakse ainult laes
asuva küttekeha abil. Kasutage
seda toidu ülaosa
pruunistamiseks (lõpp-
pruunistus).
180
ALUMINE KÜTTEKEHA
Soojust kiirgab ainult ahju
põhjas asub küttekeha.
Kasutage seda toidu alumise
osa pruunistamiseks.
230
GRILL
Töötab ainult grilli küttekeha,
mis on osa suurest
grillimiskomplektist. Seda
kombinatsiooni kasutatakse
väiksemate lahtiste võileibade,
lihatükkide või õllevorstide
grillimiseks ja leiva röstimiseks.
230
SUUR GRILL
Töötavad ülemine küttekeha ja
grill. Toitu kuumutatakse otse
ahju laes oleva grillimise
küttekeha abil. Kuumutamise
kiirendamiseks on aktiveeritud
ka ülemine küttekeha. Seda
kombinatsiooni kasutatakse
väiksemate lahtiste võileibade,
lihatükkide või õllevorstide
grillimiseks ja leiva röstimiseks.
170
ÜLEMINE KÜTTEKEHA JA
VENTILAATOR
Töötavad ülemine küttekeha ja
ventilaator. Kasutage seda viisi
suurte praetükkide ja linnuliha
valmistamiseks. See sobib
samuti toitude gratineerimiseks.
200
KUUM ÕHK JA ALUMINE
KÜTTEKEHA
Töötavad alumine küttekeha,
ümar küttekeha ja kuuma õhu
ventilaator. Seda kasutatakse
pitsa, niiskete küpsetiste,
puuviljakookide, haputaignast ja
muretaignast küpsetiste
küpsetamiseks mitmel tasandil
korraga.
180
KUUM ÕHK
Töötavad ümar küttekeha ja
ventilaator. Ahju tagaseinale
paigaldatud ventilaator
hoolitseb, et kuum õhk ringleb
ühtlaselt ümber prae või
küpsetise. Seda režiimi
kasutatakse liha praadimiseks ja
kondiitritoodete küpsetamiseks.
ET 10
Süsteem
Eeldatav
temperatuur
°C
Kirjeldus
Küpsetusviis
180
ALUMINE KÜTTEKEHA JA
VENTILAATOR
Seda sobib kasutada
vähekerkiva pärmitaigna
küpsetamiseks ning juur- ja
puuviljade konserveerimiseks.
180
ÜLEMINE JA ALUMINE
KÜTTEKEHA KOOS
VENTILAATORIGA
Töötavad ülemine ja alumine
küttekeha koos ventilaatoriga.
Ventilaator tagab kuuma õhu
ühtlase liikumise ahjus. Seda
kasutatakse kõikide erinevate
küpsetiste küpsetamiseks,
sulatamiseks ja puu- ning
juurvilja kuivatamiseks.
60
TALDRIKUTE SOOJENDAMINE
Selle funktsiooniga saate
soojendada oma nõusid
(taldrikuid, tasse) enne toidu
serveerimist, et toit püsiks
kauem soojana.
180
GENTLEBAKE *
See funktsioon võimaldab
küpsetada aeglaselt ja ühtlaselt,
nii et toit jääb pehme ja
mahlane. Sobib liha röstimiseks,
kala ja pagaritoodete
küpsetamiseks ühel restil.
-
SULATAMINE
Õhk ringleb ja ükski küttekeha ei
tööta. Ainult ventilaator on
aktiivne. Seda funktsiooni saab
kasutada toidu aeglaseks
sulatamiseks.
70
AQUA CLEAN
Kuumust kiirgab ainult alumine
küttekeha. Kasutage seda
funktsiooni, et eemaldada ahjust
plekid ja toidujäägid. Programm
kestab 30 minutit
* Selle kasutamisel vastab energiatõhususe
klass EN 60350-1 standardile.
KÜPSETUSVIISIDE KIRJELDUS
Tühja ahju kuumutamine kulutab palju energiat.
Seega on kasulik küpsetada järjestiku erinevaid
küpsetisi ja pitsasid, sellega säästate palju energiat,
kuna ahi on juba kuum.
Kasutage tumedaid silikoon- või emailkattega
küpsetuspanne ja vorme, kuna need juhivad hästi
soojust.
Enne pärgamentpaberi kasutamist veenduge, et see
peab vastu kõrgetele temperatuuridele.
Toidu valmistamisel tekib ahjus palju auru, mis
väljub seadmest selle taga oleva korstna kaudu. Aur
võib kondenseeruda ahju uksel või kaanel (olenevalt
mudelist). Tegemist on tavalise nähtusega, mis ei
mõjuta kuidagi seadme toimimist. Kui olete
toiduvalmistamise lõpetanud, pühkige üleliigne
kondenseerunud vesi lapiga ära.
Lülitage ahi välja umbes 10 minutit enne
küpsetusprotsessi lõppu, et ästa energiat,
kasutades ära akumuleerunud soojust.
Ärge jahutage toitu suletud uksega ahjus, et väldite
kondensatsiooni (niiskuse) teket.
Küpsetustasandid
KÜPSETUSVIIS
AHJU VALGUSTUS
Kõikide ötamisviiside valimisel lülitatakse
automaatselt sisse ka ahju valgustus.
KIIRE EELKUUMUTAMINE
Kasutage seda funktsiooni, et kuumutada ahi
võimalikult kiirelt soovitud temperatuurini. See režiim
pole sobiv küpsetamiseks.
Keerake ʺKüpsetusviiside nuppʺ asendisse ʺkiire
eelkuumutamine".
Määrake ahjule soovitud temperatuur
ʺtemperatuuri valikukettaʺ abil.
ÜLEMINE JA ALUMINE KÜTTEKEHA
Ahju laes ja põhjal asuvad küttekehad kiirgavad
ühtlaselt soojust ahju sisemusse. Küpsetisi ja liha on
võimalik küpsetada ainult ühel tasandil.
Liha praadimine
Kasutage emaileeritud, karastatud klaasist, savist
või malmist panni või vormi. Roostevabast terasest
pannid ei sobi, kuna need peegeldavad tugevasti
soojust tagasi.
Kondiitritoodete küpsetamine
Küpsetage ainult ühel tasandil ja kasutage tumedaid
küpsetuspanne ja vorme. Heledakatteliste
küpsetuspannide ja vormidega pruunistuvad
küpsetised nõrgemini, kuna sellised nõud
peegeldavad soojust tagasi. Asetage
küpsetusvormid alati restile. Kui kasutate tarnitud
psetuspanni, eemaldage rest ahjust. Küpsetusaeg
on lühem, kui ahi on eelkuumutatud.
ET 11
Ärge asetage sügavat küpsetuspanni
esimesele tasandile.
SUUR GRILL, GRILL
Toidu grillimisel töötavad ahju lakke kinnitatud
ülemine küttekeha ja grill.
Toidu grillimisel töötavad suur grill, ülemine
küttekeha ja ahju lakke kinnitatud grillimisküttekeha.
Eelkuumutage infrapuna (grilli) küttekeha viis
minutit.
Grilli ja suure grilli kasutamisel on maksimaalseks
temperatuuriks 230°C.
Jälgige pidevalt küpsetusprotsessi. Kõrgel
temperatuuril võib toit kiiresti kõrbeda.
Grillimine sobib krõbedate ja madalarasvasusega
vorstikeste, liha- ja kalalõikude (steigid, eskalopid,
lõhesteigid või fileed jne) küpsetamiseks või leiva
röstimiseks.
Kui grillite otse restil, siis määrige rest õliga liha kinni
jäämise vältimiseks ja asetage rest kolmandale
tasandile. Asetage rasvakogumispann esimesele või
teisele tasandile. Kui grillite küpsetuspannil, siis
hoolitsege, et sellel oleks piisavalt vedelikku
kinnikõrbemise vältimiseks. Keerake liha
küpsetamise ajal ringi.
Peale grillimist puhastage ahi, tarvikud ja riistad.
Kui küpsetate forelli, patsutage kala paberrätikuga
kuivaks. Maitsestage kala seest, pintseldage väljast
üle õliga ja asetage restile. Ärge keerake kala
grillimisel ümber.
Grillimine toimub ainult suletud ahju
uksega.
Grilli küttekeha, rest ja muud ahjutarvikud
muutuvad grillimise käigus ga tuliseks.
Seetõttu kasutage pajakindaid ja lihatange.
Lihavardaga küpsetamine
(sõltuvalt mudelist)
Maksimaalne temperatuur lihavardaga küpsetamisel
on 230°C.
Pange vardatugi alt kolmandasse vahesse ja tühi
küpsetusplaat rasva kogumiseks alumisse vahesse.
Torgake liha vardasse ja pingutage kruvid.
Asetage varda käepide esimesele toele ja lükake
varda ots paremal ahju tagaseinas olevasse avasse
(ava on kaitstud pööratava kattega).
Eemaldage varda käepide ja sulgege ahju uks.
Lülitage ahi tööle ja valige SUURE GRILLI süsteem.
Grillimine toimub ainult suletud ahju
uksega.
Ärge kasutage grilli asendis 4.
GRILLIMINE KOOS VENTILAATORIGA
Selles režiimis töötavad korraga grilli küttekeha ja
ventilaator. Sobib liha, kala ja juurviljade grillimiseks.
(Vt kirjeldust ja soovitusi lõigust GRILLIMINE.)
KUUM ÕHK JA ALUMINE KÜTTEKEHA
Töötavad alumine küttekeha, ümar küttekeha ja
kuuma õhu ventilaator. Sobib pitsade, õunakookide
ja puuviljakookide küpsetamiseks.
KUUM ÕHK
Töötavad ümar küttekeha ja ventilaator. Ahju
tagaseinale paigaldatud ventilaator hoolitseb, et
kuum õhk ringleb ühtlaselt ümber prae või küpsetise.
Liha praadimine
Kasutage emaileeritud, karastatud klaasist, savist
või malmist panni või vormi. Roostevabast terasest
pannid ei sobi, kuna need peegeldavad tugevasti
soojust tagasi.
Liha kõrbemise vältimiseks hoolitsege, et pannil
oleks piisavalt vedeliku. Keerake praadi
küpsetamise ajal. Praad jääb mahlasem, kui te selle
kinni katate.
Kondiitritoodete küpsetamine
Eelsoojendamine on soovitatav.
Küpsiseid ja koogikesi võib küpsetada samaaegselt
(teisel ja kolmandal tasandil).
Pange tähele, et küpsetusaeg võib olla erinev, kui
küpsetate mitmel tasandil korraga. Ülemisel tasandil
küpsevad küpsised võivad olla valmis varem, kui
alumisel tasandil küpsevad küpsised.
ET 12
Asetage küpsetusvormid alati restile. Kui kasutate
tarnitud küpsetuspanni, eemaldage rest ahjust.
Ühtlase küpsemise tagamiseks, küpsetage korraga
küpsiseid, mis on ühe paksusega.
Ärge asetage sügavat küpsetuspanni
esimesele tasandile.
ALUMINE KÜTTEKEHA JA VENTILAATOR
Seda sobib kasutada vähekerkiva pärmitaigna
küpsetamiseks ning juur- ja puuviljade
konserveerimiseks. Kasutage teist tasandit põhjast
ja eelistatavalt õhukest küpsetuspanni, et kuum õhk
saaks vabalt liikuda ümber toidu ülemise osa.
Konserveerimine
Valmistage toiduained ja purgid ette nagu tavaliselt.
Kasutage kummitihendiga klaaskaasi. Ärge
kasutage keermestatud või metallkaantega purke või
metalltoose. Hoolitsege, et purgi oleksid
ühesuurused, sama sisuga ja tihedalt suletud.
Valage 1 liiter kuuma vett sügavale küpsetuspannile
(umbes 70°C) ja asetage 6 1-liitrist purki
küpsetuspannile. Asetage pann ahju teisele
tasandile.
Konserveerimise käigus jälgige purke, kuni vedelik
hakkab keema (purki tekivad mullikesed).
ÜLEMINE JA ALUMINE KÜTTEKEHA
KOOS VENTILAATORIGA
Seda kasutatakse kõikide erinevate küpsetiste
küpsetamiseks, sulatamiseks ja puu- ning juurvilja
kuivatamiseks. Enne toidu eelkuumutatud ahju
asetamist oodake, kuni valgus esimest korda
kustub. Parima tulemuse saamiseks küpsetage
korraga vaid ühel tasandil.
Ahi peab olema eelkuumutatud. Kasutage teist või
neljandat tasandit, alustades lugemist põhjast
ülespoole.
SULATAMINE
Selles režiimis ötab ainult õhuringlus ilma
küttekehade kuumutamiseta.
Sulatamiseks sobivad vahu- või võikreemiga koogid,
koogid ja kondiitritooted, lein, väikesed saiad ja
sügavkülmutatud marjad.
Enamus juhtudel on soovitatav eemaldada toit
pakendist (ärge unustage eemaldamast ka kõiki
metallkinnitusi ja -klambreid).
Kui pool sulatusajast on möödas, tuleb tükid umber
keerata, segada ja eraldada, kui need on kokku
külmunud.
TALDRIKUTE SOOJENDAMINE
Selle funktsiooniga saate soojendada oma nõusid
(taldrikuid, tasse) enne toidu serveerimist, et toit
püsiks kauem soojana.
GENTLEBAKE
See funktsioon võimaldab küpsetada aeglaselt ja
ühtlaselt, nii et toit jääb pehme ja mahlane. Sobib
liha röstimiseks, kala ja pagaritoodete
küpsetamiseks ühel restil.
AQUA CLEAN
Kuumust kiirgab ainult alumine küttekeha. Kasutage
seda funktsiooni, et eemaldada ahjust plekid ja
toidujäägid. Programm kestab 30 minutit.
HOOLDAMINE & PUHASTAMINE
Enne puhastamist eemaldage seade
kindlasti vooluvõrgust ja oodake, kuni
see on maha jahtunud.
Lapsed ei tohi ilma järelvalveta seadet
puhastada.
Roostevaba terasleht korpuse esiküljel
(sõltuvalt mudelist)
Puhastage seda panda ainult leebe ainega
(seebiveega) ja pehme käsnaga, mis ei kriimusta
viimistlust. Ärge kasutage abrasiivseid
puhastusaineid või lahusteid sisaldavaid
puhastusaineid, kuna need võivad kahjustada
viimistlust.
Lakitud pinnad ja plastikosad (sõltuvalt mudelist)
Ärge puhastage nuppusid, ukse käepidemeid,
kleebiseid ja nimiandmeplaati abrasiivsete
puhastusainetega või materjalidega, alkoholi
sisaldavate ainetega või alkoholiga. Pühkige
plekkide tekkimisel need otsekohe ära niiske pehme
lapiga, et vältida pinna kahjustamist.
Samuti võite kasutada puhastamiseks aineid ja
vahendeid, mis on toodetud spetsiaalselt nimetatud
pindade puhastamiseks.
Emailpinnad (ahi, pliidiplaat)
Kasutage puhastamiseks niisket käsna koos
puhastusainega. Rasvased plekid saate eemaldada
sooje vee ja spetsiaalse emailpindade
puhastusvahendiga. Ärge kunagi kasutage
emailpindade puhastamiseks abrasiivseid
vahendeid, kuna need tekitavad kõrvaldamatuid
vigastusi pinnale.
Klaaspinnad
Ärge kasutage tugevatoimelisi abrasiivseid
puhastusvahendeid või teravaid metallkaabitsaid
ahju ukse puhastamiseks, kuna need kriimustavad
pinda ja põhjustavad klaasi purunemist. Kasutage
klaaspindade puhastamiseks klaasi, peeglite ja
akende puhastusaineid.
ET 13
KEEDUALADE PUHASTAMINE
Puhastage keedualade ümbrus kuuma vee ja
vähese pesuainelahusega.
Suurema mustuse eemaldamiseks kasutage
puhastusainega niisutatud terasvilla käsna, seejärel
loputage ja pühkige kuivaks.
Soola sisaldavad vedelikud, ülekeev vedelik ja
niiskus mõjuvad kahjulikult keedualadele. Seetõttu
puhastage need alati koheselt.
Puhastage keedualasid regulaarselt kaubandusest
soetavate vahenditega. Kui keeduala on veel veidi
soe, tungib puhastusaine pooridesse palju
tõhusamalt.
Keedualade rõngad on valmistatud roostevabast
terasest. Kuumuse mõjul ivad need mõningase
aja ödudes muutuda kollakaks. See on
normaalne. Kollaseid plekke võib puhastada
tavapärase puhastusainega. Ärge kasutage selleks
karedaid nõudepesukäsnasid, kuna need võivad
pinda kriimustada.
KLAASKERAAMILISE PINNA
PUHASTAMINE
Peale igat kasutuskorda oodake, kuni
klaaskeraamiline pind on jahtunud ja puhastage see
siis. Vastasel korral võivad plekid pinnale järgmisel
korral, kui pliidiplaati kasutate, kinni kõrbeda.
Regulaarseks klaaskeraamilise pliidiplaadi
hooldamiseks kasutage spetsiaalseid tooteid, mis
tekitavad pinnale kaitsekihi ja sellega väldivad
mustuse pinnale kinni kleepumist.
Enne klaaskeraamilise pliidiplaadi igakordset
kasutamist pühkige tolm ja muud mustuse
osakesed, mis võiksid panda kahjustada, plaadi
pinnalt ja toidunõude põhjalt .
Terasnuustikud, käredad nõudepesukäsnad
ja küürimispulbrid võivad kriimustada pinda. Pinda
võib samuti kahjustada söövitavad aerosoolpuhastid
ja ebasobivad vedelikud.
Söövitavate abrasiivsete puhastusvahendite/ainete,
karedate või kahjustunud põhjadega toidunõude
kasutamine võib jätta pindadele jäljed. Kasutage
niisket lappi, et pühkida ära väiksemad
mustuseosakesed. Seejärel kuivatage pind.
Veeplekkide eemaldamiseks kasutage nõrka
äädikalahust. Siiski ärge kasutage seda lahust raami
pühkimiseks (ainult osadel mudelitel), kuna see võib
kaotada oma läike. Ärge kasutage agressiivseid
aerosoole või katlakivieemaldajaid. Kasutage
plekkide eemaldamiseks spetsiaalseid
klaaskeraamilise pinna puhastusaineid. Järgige alati
tootjapoolseid juhiseid. Pühkige alati hoolikalt peale
puhastamist ära puhastusainete jäägid, kuna need
võivad järgmine kord, kui kuumutate pliidiplaati,
kahjustada selle pinda.
Kinnikõrbenud plekkide eemaldamiseks kasutage
kaabitsat. Olge kaabitsa kasutamisel ettevaatlik, et
te ei vigastaks ennast.
Kasutage kaabitsat ainult juhul, kui mustust
ei õnnestu eemaldada niiske lapi või spetsiaalse
klaaskeraamilise pinna puhastusainega.
Hoidke kaabitsat õige nurga all (45° kuni 60°).
Suruge kaabitsat õrnalt vastu klaasi ja lükake
mustuse eemaldamiseks seda üle pleki. Hoolitsege,
et kaabitsa plastikust käepide (osadel mudelitel) ei
puutuks vastu tulist keeduala.
Ärge suruge kaabitsat jõuga vastu klaasi ja
ärge kriimustage pliidiplaadi panda selle otsa või
teraga.
Kui pliidiplaadile satub suhkrut või
suhkrusisaldusega toitu, eemaldage see
klaaskeraamiliselt pinnalt koheselt kaabitsaga, isegi
kui pliidiplaat on veel tuline, kuna suhkur võib
kahjustada püsivalt klaaskeraamilist pinda.
ET 14
Klaaskeraamilise pinna rvimuutused ei
mõjuta pliidiplaadi toimimist või pinna stabiilsust.
Värvimuutused on tavaliselt tekkinud pinnale
kinnikõrbenud toiduosakeste tulemusena või osade
toidunõude põhjamaterjali (nagu näiteks alumiinium
või vask) poolt tekitatud. Selliseid värvimuutusi on
väga raske jäädavalt kõrvaldada.
Märkus: Värvimuutused mõjutavad ainult pliidi
välimust ja ei mõjuta otseselt pliidiplaadi toimimist.
Selliste plekkide eemaldamine ei kuulu garantii alla.
AHI
Puhastage ahju seinad niiske käsna ja
puhastusainega. Ahju seintele põlenud plekkide
eemaldamiseks kasutage spetsiaalset emailpindade
puhastusainet. Peale puhastamist pühkige ahi
kuivaks. Puhastage ahju ainult siis, kui see on
täielikult jahtunud. Ärge kunagi kasutage
abrasiivseid lahusteid, kuna need kriimustavad
emailpinda. Puhastage ahju tarvikud niiske käsna ja
puhastusainega. Samuti võite kasutada
spetsiaalseid lahusteid tugevate plekkide
eemaldamiseks.
AQUA CLEAN FUNKTSIOONI
KASUTAMINE AHJU PUHASTAMISEKS
Keerake KÜPSETUSVIISI VALIKU NUPP asendisse
Aqua Clean . Keerake TEMPERATUURI NUPP
asendisse 70°C.
Valage 0,6 l vett küpsetuspannile ja asetage see
kõige alumisele tasandile.
30 minuti pärast on toidujäägid pehmenenud ahju
emailkattega seintel ja neid on lihtne niiske lapiga
ära pühkida.
Kasutage Aqua Clean funktsiooni alles
peale ahju täielikku jahtumist.
VÄLJATÕMMATAVATE
TELESKOOPJUHIKUTE EEMALDAMINE JA
PUHASTAMINE
Kasutage juhikute puhastamiseks ainult
tavapäraseid puhastusaineid.
Hoidke juhikuid alt poolt ja tõmmake neid ahju
keskosa poole.
Eemaldage need ülaosas olevatest avadest.
Ärge peske väljatõmmatavaid juhikuid
nõudepesumasinas.
KATALÜÜTILISTE LISATÜKKIDE
PAIGALDAMINE
Juhikute puhastamiseks kasutage ainult
tavapäraseid puhastusaineid.
Eemaldage traatjuhikud või väljatõmmatavad
juhikud. (Sõltuvalt mudelist).
Paigaldage katalüütilised lisatükid traatjuhikutele.
Traatjuhikute ülemine osa tuleb panna katalüütiliste
lisatükkide ülemistesse avadesse “A".
Asetage traatjuhikud koos katalüütiliste lisatükkidega
ahju seinas olevatesse ülemistesse avadesse "A".
Vajutage nendele, et need lukustuksid alumistesse
avadesse “B“.
Ärge peske katalüütilisi lisatükke
nõudepesumasinas.
LAMBI VAHETAMINE
Lambipirn on kulumaterjal ja seetõttu ei kuulu
garantii alla. Enne lambipirni vahetamist võtke ahjust
välja pannid, rest ja juhikud.
Eemaldage seade vooluvõrgust!
Eemaldage pirnikate ja tõmmake või keerake pirn
välja.
Halogeenlamp: G9, 230 V, 25 W. (tavaline pirn E14,
230 V, 25 W - sõltuvalt mudelist).
Kasutage kaitset põletuste eest hoidumiseks.
MUGAV UKSE SULGEMINE
(sõltuvalt mudelist)
Pliidid on varustatud uute turvaliste uksehingedega
MUGAVUS. Need spetsiaalsed hinged
garanteerivad väga vaikse ja õrna ukse sulgumise.
Kui ukse sulgemiseks kasutatakse liigselt
udu, siis steemi efektiivsus väheneb
i kahjustatakse sellega turvasüsteemi.
ET 15
UKSE LUKK
(sõltuvalt mudelist)
Ukse lukust avamiseks lükake lukustit kergelt
paremale ja tõmmake ust enda poole.
Ukse sulgumisel läheb lukusti
automaatselt algasendisse.
AHJUUKSE EEMALDAMINE JA
TAASPAIGALDAMINE
(sõltuvalt mudelist)
1. Avage ahjuuks (lõpuni välja).
2. Pöörake uksehingede klappe (tavapärasel
sulgemisel).
MUGAVA pehme sulgumissüsteemiga keerake
klappe 90°.
3. Sulgege aeglaselt ahjuuks, kuni klapid sobituvad
uksel olevate hingede küljetugedega. 15° nurga
all (vaadates suletud asendis uksest), sulgege
ettevaatlikult uks jatõmmake see välja seadme
mõlemast hingest.
Enne ukse tagasi asetamist, kontrollige
alati, et hingede klambrid haakuksid ukse
küljetugedega. Ukse järsku sulgemist
takistab hingega ühendatud tugav verdu.
Klapi vabastamine kahjustab ust ja võib
tekitada vigastusi.
Ahjuukse eemaldamine ja
taaspaigaldamine
(sõltuvalt mudelist)
1. Avage uks (kuni lõpuni välja).
2. Tõstke üles ja keerake klappe.
3. Sulgege ettevaatlikult uks, tõstke ust veidi ja
tõmmake see seadme mõlemast hingest välja.
Ukse tagasi asetamiseks teostage etapid
vastupidises järjekorras. Kui uks ei sulgu korrektselt,
siis kontrollige, kas hinged asetsevad korrektselt
nende kinnitustel.
AHJU UKSE KLAASPANEELI
EEMALDAMINE JA PAIGALDAMINE
(sõltuvalt mudelist)
Ahju ukse klaaspaneeli on lihtne seestpoolt
puhastada, kuid see tuleb esmalt eemaldada.
Eemaldage ahju uks (vt lõiku "AHJUUKSE
EEMALDAMINE JA TAASPAIGALDAMINE").
Tõstke kergelt ukse vasakul ja paremal küljel olevaid
tugesid (toel markeering 1) ja lükake neid
klaaspaneelist eemale (toel markeering 2).
ET 16
Hoidke ukse klaaspaneeli alumisest servast, tõstke
seda kergelt nii, et see poleks enam kinni toe küljes
ja eemaldage see.
Kolmanda klaaspaneeli eemaldamiseks (ainult
osadel mudelitel), tõstke seda ja eemaldage. Samuti
eemaldage klaaspaneeli kummitihend.
Klaaspaneeli tagasi panemiseks toimige
vastupidises rjekorras. rgistused (poolring) uksel
ja klaaspaneelil peavad kattuma.
AHJU UKSE KLAASPANEELI
EEMALDAMINE JA PAIGALDAMINE
(sõltuvalt mudelist)
Keerake välja kruvid ukse paremal ja vasakul küljel
ja tõmmake välja ülemine klamber. üd saate välja
tõmmata ukse klaaspaneeli.
Klaaspaneeli tagasi panemiseks teostage
etapid vastupidises järjekorras.
TÕRKEOTSINGU TABEL
Probleem/viga
Lahendus
Peakaitse lülitub
kodus tihti välja.
Palun kutsuge
hooldustehnik
Kontrollige, et kõik
seadmed korraga sisse
lülitatult ei ületaks teie
kodust vooluvõrgu
võimsust.
Ahju valgustus ei
tööta.
Lambipirni vahetamise
protsessi on kirjeldatud
peatükis “Hooldus ja
Puhastamine”.
Toit on
alaküpsenud . . . . .
Kas valisite õige
temperatuuri ja
küpsetusviisi?
Kas ahju uks oli suletud?
Mistahes vigastused ja rikked, mis on
põhjustatud seadme valest ühendamisest või
kasutamisest, ei kuulu garantii alla. Sellistel
juhtudel tasub kasutaja remondikulud.
PAIGALDAMISE JA ÜHENDAMISE
JUHISED
SEADME PAIGALDAMINE (mm)
Seinad või seadmega külgnev mööbel (põrand,
köögi tagasein, külgseinad) peavad taluma kuumust
vähemalt 90°C.
ET 17
SEADME TASAKAALUSTAMINE JA
IENDAV TOESTUS (sõltuvalt mudelist)
PLIIDI KÕRGUSE REGULEERIMINE
(sõltuvalt mudelist)
Pliidi kõrgus on 900 mm. Seadme kõrgust on
võimalik reguleerida vahemikus 850 mm kuni 940
mm.
1. Pange pliit põrandale tagumisele küljele.
2. Keerake kruvid lahti, vaadake nooli.
Torx T20
3. Seadke sobiv kõrgus.
4. Keerake kruvid kinni.
Pliit tuleb paigaldada horisontaalasendisse!
Järgige järgmiseid samme:
1. Keerake kõrguse reguleerimise kruvisid (vt joonis
1), et seada pliidi kõrgus õigesse asendisse.
2. Reguleerige rattaid (vt joonis 2) kinnitades need
kahe kruviga ääreliistu eesmisse ossa. Kontrollige
pliidi horisontaalasendit vesiloodiga.
3. Pange pimekorgid ääreliistu ees olevatesse
avadesse (vt joonis 3).
ÕHUPUHASTI PAIGALDAMINE
(sõltuvalt mudelist)
ÜMBER MINEKU VÄLTIMISEKS (mm)
(sõltuvalt mudelist)
ET 18
Võimalik on kinnitada hoidja seinale,
kasutades selleks kaasasolevaid kruvisid ja ankruid.
Kui kaasasolevaid kruvisid ja ankruid pole võimalik
kasutada, kasutage muid, mis tagab turvalise
seinakinnituse.
VOOLUVÕRKU ÜHENDAMINE
Elektripliit on kütteseade, mille paigaldamine ja
asukoht peavad vastama kohalikele kehtivatele
standarditele.
Kui soovite teha püsiva ühenduse, kontrollige, et
toitejuhtmele paigaldatud multi-polaarse lüliti
kontaktide eraldus on vähemalt 3 mm.
Pliiti tohib paigaldada vaid volitatud, vastaval
kvalifikatsiooniga personal. Volitatud isik on
kohustatud kontrollima pliidiplaadi horisontaalset
asetust, ühendama selle vooluvõrku ja kontrollima
selle töötamist. Pliidi paigaldamine peab olema
kinnitatud märkega garantiisertifikaadil.
Soovituslik kolmefaasiline ühendus pliidiga peab
olema teostatud H05VV-F5G-1,5 tüüpi
ühenduskaabliga (varem CGLG 5Cx1,5), (kaitsmega
3x16 A).
Ühefaasilise ühenduse puhul kasutage H05VV-F3G-
4 ((varem GGLG 3Cx4), (kaitsmega 32 - 40 A
vastavalt tüübile).
On oluline, et juhtmeotsad oleksid surutud
terminalide vahele.
Peale juhtmete terminaliklemmidesse kinnitamist,
paigaldage klamber, mis kaitseb juhtmeid välja
tõmbamise eest. Lõpuks sulgege klemmliistukate.
KAITSEKLAMBRID
Klambrid peavad olema kaitstud klambrikattega, vt
lisatarvikud. Elektrilöögioht.
TÄHTIS MÄRKUS
Iga kord kui teostate paigaldust või ühendate seadet
lahti, välja arvatud tavapärane kasutamine,
eemaldage seade vooluvõrgust.
Seadme paigaldamisel on tuleb teostada:
Kontrollide võrguühenduse korrektsust.
Kontrollida kütteelementide, juhtmooduli ja
nuppude töökorda.
Esitleda kliendile kõiki seadme funktsioone ning
tutvustada talle seadme hooldamist ja
puhastamist.
MÄRKUS
Elektripliit on 1 klassi seade ning seetõttu tuleb see
õnnetuste ja vigastuste vältimiseks maandada.
ET 19
UTILISEERIMINE
Pakendid on valmistatud keskkonnasõbralikest
materjalidest, mida on võimalik taaskasutada või
hävitada keskkonda ohustamata. Pakkematerjalid
kannavad vastavat tähistust.
See sümbol tootel või selle pakendil histab, et
seda toodet ei tohi käsitleda tavalise olmeprügina.
Toode tuleb viia vastavasse volitatud kogumispunkti,
selle ümbertöötlemiseks.
Toote õige kasutusest kõrvaldamine aitab vältida
negatiivset mõju keskkonnale ja inimtervisele, mis
võiks tekkida ebaõigel viisil toimimisega. Selle toote
kasutusest kõrvaldamise ja ümbertöötlemise kohta
täpsema informatsiooni saamiseks palun pöörduge
kohaliku omavalitsuse, jäätmekäitluse ettevõtte
poole või poodi, kust te toote ostsite.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Gorenje EC5111WG Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
See juhend sobib ka