7
Kahe tärniga sügavkülmkamber
Kahe tärniga sügavkülmkambri sisetemperatuur on ca
-2 °C, sõltuvalt termoregulaatori seadistusest (ühele
tärnile vastab tavaliselt -6 °C). Sügavkülmkamber on
sobiv väikeste toidukoguste säilitamiseks ning
jääkuubikute valmistamiseks.
Külmiku kasutamine
Asetage toiduained nii, et külm õhk pääseks
vabalt nende ümber ringlema. Samal põhjusel
ärge katke riiuli reste paberiga, kandikuga vms.
esemega.
Ärge asetage külmikusse kuumi toite. Kui
jahutate toiduained toatemperatuurile,
väldite tarbetu härmatise moodustumist
seadme sisepindadele.
Toiduainete lõhnad võivad omavahel
seguneda. Pakkige toidud enne nende
külmikusse asetamist tihedalt sulguvatesse
nõudesse või mähkige kilesse,
alumiiniumfooliumisse jne. Nii säilitavad
toiduained, näiteks köögiviljad, paremini
oma mahlakuse.
Jääkuubikute valmistamine
Jäätükkide valmistamiseks täitke jääkuubikute karp
veega ja asetage see sügavkülmkambrisse. Võite
kiirendada jäätükkide moodustumist jääkuubikute
karbi põhja märjaks tehes või termoregulaatorit
suuremale võimsusele seades (kui jääkuubikud on
soovitud konditsioonis, seadke termoregulaator tagasi
normaalasendisse).
Jääkuubikud tulevad pesadest lahti, kui karpi jooksva
vee all hoida, seda veidi painutada või ettevaatlikult
koputada.
Kasulikku informatsiooni ja vajalikke
juhiseid
Seadme riiuliresti vasakut poolt on võimalik
lisaruumi saamiseks väiksemaks murda,
näiteks suurte pudelite külmikusse
paigutamiseks.
Ülemised uksesahtlid võib eemaldada, kasutades
neid näiteks puuviljade, salatite jne. serveerimis-
nõudena.
Kaks uksesahtlit võib teineteisega ka ühendada, mille
tulemusel moodustub suurem ühine säilitusruum.
Soovitusi ja ideid
Järgnevas peatükis on toodud erinevaid soovitusi ja
ideid energia säästmiseks, samuti leiavad käsitlemist
mõningad keskkonnakaitse alased küsimused.
Nii säästate energiat
•
Ärge asetage külmikut otsese päikesevalguse kätte
ega soojusallika (näiteks elektripliit) lähedusse.
•
Hoolitsege selle eest, et õhuringlus oleks piisav.
Ärge katke õhuvahetusresti kinni.
•
Pakkige toidud tihedalt sulguvatesse nõudesse või
fooliumisse, et vältida tarbetu härmatise teket.
•
Vältige külmiku ukse asjatut avamist.
•
Säilitage vedelaid toiduaineid kaanega nõudes.
•
Laske soojadel toitudel jahtuda, enne kui need
külmikusse asetate.
•
Sulatage sügavkülmkamber siis, kui
härmatisekihi paksus on 4 - 5 mm.
•
Puhastage seadme taga asetsevat kondensaatorit
regulaarselt tolmuimejaga.
Külmutusseade ja keskkond
See külmutusseade ei sisalda osoonikihti ohustavaid
aineid. Külmikut utiliseerides tuleb see viia
vastavasse jäätmekäitluse punkti. Asjatundlikku abi
külmiku utiliseerimisega seotud küsimustes saab
omavalitsuse jäätmekäitlusega tegelevalt ametiisikult.
Hoiduge seadme taga asuva külmutusagregaadi
vigastamisest.
Kõik need külmutusseadme detailid, mis on tähistatud
sümboliga , on korduvkasutatavad.
Hooldus ja puhastamine
Sulatamine
Seadme töötamisel moodustub seadme
sisepindadele härmatis, mis on igati normaalne
protsess.
Kui kogunev härmatise- ja jääkiht on liiga paks,
raskendab see mitmeti seadme tööd, suurendades
muuhulgas energiatarbimist ning takistades
sügavkülmkambri luugi avamist ja sulgemist.
Sulatage sügavkülmkambrit kord nädalas ja
siis, kui härmatisekihi paksus on 4 - 5 mm.
Toimige järgnevalt:
Ühendage voolujuhe seinakontaktist lahti ja seadke
termoregulaator asendisse “0”.
Tõstke toiduained jääkapist välja ja pakkige need
tihedalt näiteks ajalehepaberi sisse ning paigutage
jahedasse kohta.
Jätke külmiku uks ja sügavkülmkambri luuk lahti.
Kui jää on täielikult sulanud, valage sulavee
anumasse kogunenud vesi ära ja kuivatage seadme
pinnad.
Ühendage külmiku voolujuhe seinakontakti või
seadke termoregulaator tagasi keskmisesse
positsiooni (“4”).
Paigutage toiduained tagasi külmutusseadmesse.