Gorenje EIT5355XPG Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
DETAILSED JUHISED
VABALT SEISVA
INDUKTSIOONPLIIDI
KASUTAMISEKS
EE
gorenje
www.gorenje.com
EIT5355WPG
EIT5355XPG
EIT5356XPG
ET 1
name Teid usalduse ja seadme
soetamise eest.
See detailne kasutusjuhend on koostatud,
et muuta selle seadme kasutamine
lihtsamaks. Juhised võimaldavad teil õppida
oma seadet kasutama võimalikult kiirelt.
Kontrollige, et olete saanud mittevigastatud
seadme. Kui leiate transpordivigastusi, palun
tke koheselt ühendust seadme müüja või
piirkondliku laoga, kust seade tarniti.
Instruktsioonid on samuti saadaval meie
veebilehel:
http://www.gorenje.com
Tähtis informatsioon
Soovitus, märkus
GORENJE gospodinjski aparati, d.o.o.
Partizanska cesta 12
SI-3320 Velenje, SLOVENIA
info@gorenje.com
ET 2
OLULISED OHUTUSJUHISED
LUGEGE JUHISED HELEPANELIKULT LÄBI JA SÄILITAGE
HILISEMAKS VAATAMISEKS.
Seadet ei tohi kasutada alla 8 aastased lapsed või füüsiliste,
sensoorsete või vaimsete puuetega isikud või isikud, kellel puuduvad
vajalikud teadmised või oskused seadme kasutamiseks, välja
arvatud juhul kui nad kasutavad seadet nende turvalisuse eest
vastutava isiku järelvalve all või juhendamisel ning nad mõistavad
seadme kasutamisega seotud ohtusid. Ärge lubage lastel seadmega
märgida. Lapsed ei tohi seadet puhastada ilma järelvalveta.
HOIATUS: Seade ja selle ned osad võivad kasutamisel
muutuda ga kuumaks. Olge ettevaatlik, et te ei puutuks vastu
ahju tteelemente. Alla 8 aastaseid lapsi tuleb hoida eemal või
pideva järelvalve all.
HOIATUS: Seadme ligipääsetavad osad muutuvad kasutamisel väga
tuliseks. Väikesed lapsed tuleb hoida ahjust eemal.
HOIATUS: Tuleoht: ärge hoidke erinevaid esemeid keedualadel.
HOIATUS: Õli või rasvaga järelvalveta praadimine pliidil on ohtlik ja
võib põhjustada tuleohtu. ÄRGE kunagi kasutage leegi
kustutamiseks vett, vaid lülitage seade välja ja katke leek näiteks
kaane või tuletekiga.
Kasutage ainult selles ahjus kasutamiseks soovitatud lihaandurit.
ETTEVAATUST: Toiduvalmistamise protsessi ja lühiajalise
toiduvalmistamise protsessi tuleb pidevalt jälgida.
HOIATUS: Kui pind on mõranenud, lülitage seade otsekohe välja, et
vältida võimaliku elektrilööki.
ET 3
ETTEVAATUST: kallutamisvõimalus.
HOIATUS: Seadme ümberkukkumise
vältimiseks, peavad olema paigaldatud
stabilisaatorid. Järgige paigaldusjuhiseid.
HOIATUS: Enne lambi vahetamist kontrollige, et ahi on vooluvõrgust
eemaldatud, et hoida ära võimaliku elektrilööki.
Ärge asetage induktsioonalale mingeid metallesemeid, nagu näiteks
noad, kahvlid, lusikad, kaaned jms., kuna need võivad muutuda väga
tuliseks.
Seadet ei tohi paigaldada dekoratiivse ukse taha ülekuumenemise
vältimiseks.
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusvahendeid või teravaid esemeid
ahju ukse klaaspaneeli või klaasist hingede katete puhastamiseks,
kuna need võivad pinda kriimustada ja põhjustada klaasi purunemise.
Ärge kasutage aurpuhasteid või aerosoole seadme puhastamiseks,
kuna need võivad põhjustada elektrilööki.
Peale kasutamist lülitage pliidiplaat välja ja ärge toetuge
pannidetektorile.
Seade pole ettenähtud töötama väliste taimerite või eraldi
kaugjuhtimissüsteemide järgi.
ET 4
HOIATUS: Kasutage ainult pliidiplaadi tootja poolt väljatöötatud
kaitseid või tootjapoolsetes instruktsioonides osutatud kaitseid, mis
sobivad selle seadmega kasutamiseks. Ebasobivate kaitsete
kasutamine võib põhjustada õnnetusi.
Kui toitejuhe on vigastatud, tohib seda vahetada vaid tootja või
volitatud hooldustehnik, et vältida võimalike õnnetusi.
ETTEVAATUST: See seade on ettenähtud ainult toidu
valmistamiseks. Seda ei tohi kasutada muudel eesmärkidel, näiteks
ruumi kütmiseks.
Seade on ette nähtud paigaldamiseks otse põrandale, ilma
lisatugede või soklita.
Ärge paigutage seadet võimsate soojusallikate lähedale, nagu
näiteks tahkekütteahjud, sest kõrge temperatuur nende lähedal võib
seadet kahjustada.
Seadet tohib vooluvõrku ühendada vaid volitatud hooldustehnik või
ekspert. Klambrid (ühenduskaabli asemel) peavad olema kaitstud
klambrikattega (vt lisatarvikud). Seadme omavoliline või
mitteprofessionaalne remont või põhjustada tõsiseid vigastusi ja
seadme kahjustumist.
Kui muude seadmete toitejuhtmed asuvad nii lähedal, et võivad jääda
ahjuukse vahele, võivad need kahjustuda ja tekitada lühise. Seetõttu
hoidke toitejuhtmed seadmest ohutus kauguses.
Ärge katke ahju seinasid alumiiniumpaberiga ja ärge asetage
küpsetuspanne ega muid nõusid ahju põhja. Alumiiniumpaber
tõkestab õhu liikumist ahjus, takistab toidu küpsemist ning kahjustab
emailkatet.
Ahjuuks muutub töötamisel väga tuliseks. Lisakaitseks on
paigaldatud kolmas klaas, see vähendab välispinna temperatuuri
(ainult osadel mudelitel).
ET 5
Suure koormuse all võivad ahjuuksehinged saada kahjustada. Ärge
asetage raskeid panne/potte ahjuuksele ning ärge toetuga avatud
ahjuuksele ahju puhastamise ajal. Ärge kunagi astuge ahjuuksele ja
ärge lubage lastel sellele istuda.
Kontrollige, et te ei kataks kunagi kinni ventilatsiooniavasid ega
tõkestaks õhu liikumist mingil muul viisil.
Seadme toiduvalmistamise pind on klaasist või klaaskeraamilinest.
Mõranemise korral:
Lülitage välja kõik elektrilised kütteelemendid ja eemaldage seade
vooluvõrgust.
Ärge puudutage vastu seadme pinda.
Ärge kasutage seadet.
Seadme ühendamiseks kasutage 5x1,5 mm
2
kaablit markeeringuga
H05VV-F5G1,5 või paremat. Toitejuhet tohib vahetada hooldustehnik
või samaväärse kvalifikatsiooniga isik.
Seade peab olema ühendatud fikseetitud juhtmestikuga vastavalt
kehtivatele eeskirjadele.
Seade peab olema ühendatud fikseetitud juhtmestikuga, millele on
lisatud spetsiaalne kaitse. Fikseeritud juhtmestik peab olema
teostatud vastavalt kehtivatele eeskirjadele.
ENNE SEADME ÜHENDAMIST
Enne seadme ühendamist lugege tähelepanelikult läbi
kasutusjuhend. Valest ühendamisest või kasutamisest põhjustatud
remont või rikked ei kuulu garantii alla.
ET 6
SEADME SAHTEL
Ärge hoidke ahju sahtlis
kergestisüttivaid, plahvatusohtlikke,
lenduvaid või temperatuuritundlikke
esemeid (nagu näiteks paberit,
nõudepesulappe, kilekotte,
puhastusaineid või lahusteid i
aerosoole) Kuna need võivad ahju
töötamise ajal süttida ja hjustada
tulekahju.
AHJU LISATARVIKUD
(sõltuvalt mudelist)
TRAATJUHIKUD
Traatjuhikud võimaldavad toitu küpsetada neljal
tasandil.
Seadme kasutamine on ohutu juhikutega ja ilma.
TELESKOOPILISED VÄLJATÕMMATAVAD
JUHIKUD
Teleskoopilised väljatõmmatavad juhikud saab
paigaldada teisele, kolmandale ja neljandale
tasandile. Teleskoopjuhikud võivad olla osaliselt või
täielikult väljatõmmatavad.
RELJEEFSED JUHIKUD
Ahju seintes on stantsitud külgsooned neljal tasendil,
kuhu saate asetada küpsetusresti ja pannid.
AHJU UKSE LÜLITI
Lüliti deaktiveerib ahju kuumutamise ja ventilaatori,
kui avate ahjuukse küpsetusprotsessi ajal. Peale
ukse sulgemist, lülitab lüliti küttekehad taas tööle.
JAHUTUSVENTILAATOR
Seade on varustatud jahutusventilaatoriga, mis
jahutab ahju korpust ja seadme juhtpaneeli.
Jahutusventilaator töötab ahju töötamise ajal.
Seade ja mõned ligipääsetavad ahju osad
muutuvad toiduvalmistamise käigus
tuliseks. Kasutage pajakindaid.
REST
Restile on paigaldatud turvariiv. Seetõttu kui
soovite resti ahjust välja tõmmata, tõstke esmalt selle
esiotsa veidi üles.
Rest ja küpsetuspann tuleb alati asetada süvendisse
kahe traatprofiili vahel.
Teleskoopsete väljatõmmatavate juhikute puhul
tõmmake esmalt välja juhikud ühel tasandil ja
asetage küpsetuspann sellele. Seejärel lükake need
käega tagasi nii kaugele, kui need lähevad.
Sulgege ahjuuks alles peale teleskoopsete
juhikute lõpuni ahju lükkamist.
Kui küpsetamistarvikud kuumenevad, siis võib
nende kuju muutuda. See ei mõjuta nende toimivust
ning jahtumisel omandavad nad algse kuju.
JUHTSEADE
(sõltuvalt mudelist)
EIT5356XPG
EIT5355WPG, EIT5355XPG
1. Küpsetusviisi valikunupp
2. Ahju temperatuuri nupp
3. Elektrooniline taimer
PEIDETUD NUPUD
(sõltuvalt mudelist)
Vajutage õrnalt nupule ja see tõuseb juhtpaneelist
välja.
Nuppe saab tagasi juhtpaneeli kata vaid siis, kui
need on asendis 0.
SEADME KASUTAMINE
ENNE SEADME ESMAKORDSET
KASUTAMIST
Peale seadme kätte saamist, eemaldage ahjust kõik
osad, kaasaarvatud transpordilisad.
Peske kõik tarvikud sooja vee ja vähese
nõudepesuainega. Ärge kasutage abrasiivseid
pesuvahendeid.
ET 7
Kui teie pliidiplaadil on klaaskeraamiline pind, siis
puhastage see niiske lapi ja vähese
nõudepesuainega. Ärge kasutage söövitavaid
vahendeid, mis võiksid pinda kriimustada, nagu
abrasiivsed käsnad ja puhastusvahendid,
plekieemaldajad jne.
Ahju esmakordsel kuumutamisel võib eralduda
iseloomulikku lõhna. Õhutage ruum hjalikult peale
ahju esmakordset kasutamist.
INDUKTSIOONIGA PLIIDIPLAADI PIND
(sõltuvalt mudelist)
KLAASKERAAMILINE
TOIDUVALMISTAMISE PIND
Pliidiplaat on vastupidav temperatuurimuutustele.
Klaaskeraamiline pliidiplaat on väga tugev, kuid
mitte purunematu. Plaat võib mõraneda, kui mingi
ese kukub serva pidi plaadile. Selline vigastus võib
ilmuda nähtavale kohe või mõne aja pärast.
Lülitage vigastatud pliidiplaat otsekohe
vooluvõrgust välja ja ärge kasutage seda.
Kasutades klaaskeraamilist pliidiplaati
hoiupinnana, võite seda kriimustada või muul viisil
kahjustada.
Ärge kasutage kuumal keedualal alumiiniumist või
plastikust usid. Ärge pange foolium- või
plastesemeid klaaskeraamilisele pinnale.
Hoolitsege, et keedualad ja nõude põhjad oleksid
puhtad ja kuivad. Nii kandub soojus kergemini üle
ja hoiate ära kuumutuspinna kahjustumise. Ärge
asetage tühja toidunõud keedualale.
INDUKTSIOONIGA KEEDUALA
TÖÖTAMISE PÕHIMÕTE
1.Magnetväli
2. Induktsioontorud
Pliidiplaat on varustatud eriti kõrge efektiivsusega
induktsioon keedualadega. Kuumus
genereeritakse otse toidunõu põhjal, seal kus seda
kõige enam vajatakse. Sellega välditakse
energiakadu läbi klaaskeraamilise pinna.
Energiakulu on märgatavalt väiksem, kui
tavapärastel soojuskiirgusega keedualadel.
Klaaskeraamilist keeduala ei kuumutata otse, vaid
see soojeneb kaudselt toidunõu põhjast
tagasikiirguva soojuse mõjul. Peale keeduala
väljalülitamist, tähistatakse seda soojust
“jääkkuumusena”.
Induktsioon keeduala kuumutamine toimub
klaaskeraamilise pinna alla paigaldatud
induktsioonmähise kaudu. Spiraalmähis
indutseerib magnetvälja, mis tekitab pöörisvoolu
ferromagneetilise toidunõu põhjal (st. magnet peab
haakuma toidunõu põhja külge), mis omakorda
soojendab toidunõud.
Kui suhkur või suure
suhkrusisaldusega toit satub tulisele
pliidiplaadile, pühkige see
viivitamatult ära või eemaldage
suhkur kaabitsaga isegi siis, kui
pliidiplaat on veel tuline. Nii väldite
klaaskeraamilise pinna edasist
kahjustumist.
Ärge kasutage tulise klaaskeraamilise pliidiplaadi
puhastamiseks lahusteid ega muid
puhastusvahendeid, kuna need võivad pinda
kahjustada.
INDUKTSIOONPLIIDILE SOBIVAD NÕUD
INDUKTSIOON PLIIDIPLAADIGA
KASUTAMISEKS SOBIVAD NÕUD
Induktsioon töötab korrektselt, kui kasutate
sobivaid toidunõusid.
Hoolitsege, et pott või pann asetseks keeduala
keskel.
Sobivad toidunõud on valmistatud terasest,
malmist või emaileeritud rauast.
Ebasobivaks toidunõudeks on: vask- või
alumiiniumsulamist hjaga nõud ja klaasist
toidunõud.
Magneti test: Kasutage väikest magnetit, et
kontrollida toidunõu sobivust induktsioonplaadile.
ET 8
Kui magnet haakub põhja külge, on see sobiv
induktsioonplaadile.
Kasutades suruõhupotti, jälgige kuni õige rõhk on
saavutatud. Esmalt lülitage keeduala tööle
maksimaalsel võimsusel, seejärel järgige tootja
juhiseid ja vähendage vastava nupu abil õigel ajal
töötamise võimsust.
Hoolitsege, et suruõhupotis või ka mistahes muus
potis või pannil oleks piisavalt vedelikku.
Keedualale tühja poti või panni tõttu tekkinud
ülekuumenemine kahjustab nii keeduala kui ka
toidunõud.
Kasutage ainult spetsiaalseid toidunõusid, järgige
tootjapoolseid juhiseid.
Kasutage ainult tasase põhjaga nõusid! Kumer või
nõgus põhi võib tõkestada ülekuumenemiskaitse
rakendumist ja keeduala võib üle kuumeneda. See
omakorda võib põhjustada pliidiplaadi mõranemist
ja toidunõu põhja sulamist. Ebasobiva toidunõu
kasutamisest, tühja nõu keedualale asetamisest
või nõude kuivakskeemisest põhjustatud
kahjustused ei kuulu garantii alla.
Kasutage ainult toidunõusid, mis sobivad
kasutamisele elektripliitidele ja induktsioonpliitidel,
millel on:
paks põhi (vähemalt 2.25 mm)
sile põhi
Keeduala
Ø 145 mm
Ø 180 mm
Ø 210 mm
TÄHELEPANU!
Kui kasutate sisseehitatud induktsioonplaate,
siis ärge asetage mingeid lisatarvikuid (näiteks
nn vaherõngaid, mis muudavad mittemagnetilise
põhjaga toidunõud kasutamiseks sobivateks)
toidunõu põhja ja klaaskeraamilise pinna vahel.
Sellised lisatarvikud võivad põhjustada seadme
kahjustumist ja tekitada sellel tulekahju.
PANNI TUVASTAMINE
Kui keedualale pole potti või panni asetatud või on
selle läbimõõt väiksem keeduala läbimõõdust,
puudub energiakadu. Kui keedualale pole potti või
panni asetatud või on selle läbimõõt väiksem
keeduala läbimõõdust, puudub energiakadu. Kui
keedualal on aktiveeritud, kuvatakse võimsuse
näidikule u”. Kui toidunõu asetatakse keedualale
järgmise kümne minuti jooksul, siis pliidiplaat
tunneb selle ära ja lülitub tööle valitud võimsusel.
Kohe kui toidunõu tõstetakse keedualalt ära,
lülitatakse elektritoide välja.
Kui keedualale asetatakse väiksem pann või pott
ja keeduala tunneb selle ära, siis kasutatakse
ainult nii palju energiat, kui vajatakse nõu
suurusele pinnale.
SOOVITUSED ENERGIA
SÄÄSTMISEKS
Kui ostate toidunõusid, siis pange tähele, et nõu
läbimõõt märgitakse ülemise serva või kaane
läbimõõdu järgi, mis tavaliselt suurem nõu põhja
läbimõõdust.
Kui toit vajab pikaajalist valmistamist, kasutage
suruõhupotti. Kontrollige, et suruõhupotis oleks
alati piisavalt vedelikku. Kui asetate tühja poti
pliidiplaadile, võib see üle kuumeneda, mis
omakorda võib kahjustada nii potti kui ka keeduala.
Kui vähegi võimalik, siis kasutage
toiduvalmistamisel nõuga sobiva suurusega kaant.
Kasutage nõud, mille suurus on vastavuses
valmistatava toidu hulgaga. Toidu valmistamine
suures, osaliselt täis potis, kulutab palju enam
energiat.
ET 9
VÕIMSUSE REGULEERIMINE
Toiduvalmistamise võimsust saate valida kümne
erineva taseme vahel.
Tabelis on toodud mõned näited iga taseme kohta.
Võimsuse
seadistused
Eesmärk
0
Välja lülitatud, kasutatakse
jääkkuumust.
1-2
Hoiab toitu soojana,
väiksemate koguste aeglane
keemine (madalaim
seadistus).
3
Aeglane keemine
(toiduvalmistamise jätkamine
peale suurel võimsusel
alustamist).
4-5
Suurte koguste aeglane
keetmine (jätkamine), suurte
lihatükkide praadimine.
6
Praadimine, pruunistamine.
7-8
Praadimine.
9
Suurte koguste keetmine,
praadimine/hautamine.
P
“Kiirkuumutamine” on
seadistus toiduvalmistamise
protsessi alustamiseks, samuti
sobib väga suurte toidukoguste
valmistamiseks.
KEEDUPLAADI KASUTAMINE
JUHTSEADE
(sõltuvalt mudelist)
Anduri nuppude seadistused:
A keeduplaadi sisse-/väljalülitusnupp
B lukustus-/lapseluku nupp
C toite ja taimeri vähendamise nupp (-)
D toite ja taimeri suurendamise nupp (+)
E keeduala nupul
F kümnendkoht, mis näitab, et taimeri funktsioon on
aktiveeritud
G võimsustaseme kuva
PLAADI SISSELÜLITAMINE
Keeduplaadi sisselülitamiseks puudutage sisse-
/väljalülitusnuppu (A) ja hoidke seda ühe sekundi
jooksul all. Kõlab helisignaal ja kõigil näidikuplokkidel
süttib kümnendkoht.
Kui 10 sekundi jooksul ei lülitata sisse ühtegi
keeduala, lülitub keeduplaat välja. Kostub lühike
piiks.
Kui seade esmakordselt vooluvõrku
ühendatatkse või pärast elektrikatkestust
uuesti ühendatakse, on seade lukus (vt
lõiku: LAPSELUKK).
KEEDUALADE SISSELÜLITAMINE
Pärast keeduplaadi sisselülitamist (järgmise 10
sekundi jooksul) lülitage sisse soovitud keeduala (E).
Valige nuppude (C) ja (D) abil soovitud seadistus
aktiveeritud keeduala jaoks. Kui puudutate esimest
korda nuppu (C), seatakse võimsuse tase väärtusele
“9“. Kui puudutate esimest korda nuppu (D), seatakse
võimsuse tase väärtusele “1“.
Kui valitud keedualas pole köögitarbeid, ilmuvad
näidikule vaheldumisi seadistatud võimsustase ja
sümbol .
Keeduala seadistuste muutmine
Võimsustaset saab igal ajal muuta, valides soovitud
keeduala (E) ja kohandades seadistusi vastavat
nuppu (C) või (D) puudutades.
Võimsustaseme kiiremaks suurendamiseks või
vähendamiseks puudutage nuppu (C) või (D) ja
hoidke seda all.
ET 10
VÕIMSUSALA LISAVÕIMSUSE
VÕIMALUSEGA
Valige suvaline keeduala. Puudutage nuppu (C).
Kostub lühike helisignaal ja näidikule kuvatakse “9“.
Puudutage nuppu (D) ja näidikule ilmub P. Keeduala
töötab maksimaalse võimsusega 10 minutit; siis
kostub helisignaal ja võimsustase lülitub väärtusele
“9“.
Lisavõimsuse väljalülitamine
Võimsust saab nupu (C) vajutamisega soovitud
tasemeni vähendada.
Keeduala, milles lisavõimsuse funktsioon on
aktiveeritud, on väga võimas.
LAPSELUKK
Lapseluku võib keeduplaadil aktiveerida, et vältida
seadme hõlpsat ja kiiret sisselülitamist ning ennetada
töö ajal tehtavaid muudatusi.
Keeduplaadi juhtseadmete lukustamine
Puudutage lukustus-/lapseluku nuppu (B) ja hoidke
seda ühe sekundi jooksul all. Signaaltuli (B1) süttib.
Keeduplaat on nüüd lukustatud.
Keeduplaadi juhtseadmete lukust vabastamine
Keeduplaadi lukust vabastamiseks toimige
samamoodi nagu selle lukustamiseks. Keeduplaat
peab olema välja lülitatud. Puudutage nuppu (B) ja
hoidke seda ühe sekundi jooksul all.
Lukustusfunktsiooni saab aktiveerida, kui
pliidiplaat on sisse lülitatud või kui pliidiplaat on välja
lülitatud. Kui pliidiplaat on sisse lülitatud, lukustab
nupulukustus kõik nupud, välja arvatud pliidiplaadi
sisse-/väljalülitusnupp (A) ja lukustusnupp. Kui
pliidiplaat on välja lülitatud, lukustab nupulukustus
kõik nupud, välja arvatud lukustusnupp. Pliidiplaadi
lukustus aktiveeritakse alati, kui seade on vooluvõrku
ühendatud või pärast toiteallika väljalülitamist enne
seadme sisselülitamist.
TAIMERI FUNKTSIOONID
See funktsioon võimaldab valida küpsetusaja valitud
keedualas, mille võimsustase on eelnevalt
seadistatud. Kindlaksmääratud aja möödumisel
lülitatakse keeduala automaatselt välja.
Küpsetusaja saab seada vahemikku 1 kuni 99 minutit.
Programmitaimerit saab seada kõigile keedualadele
kõigil võimsustasemetel.
TAIMERI AKTIVEERIMINE
Kõigepealt valige keeduala (E). Seejärel seadke
võimsustase nuppudega (C) ja (D). Programmitaimer
ei tööta, kui võimsuse tase on seatud väärtusele "0".
Puudutage uuesti keeduala valiku nuppu (E). Kostub
helisignaal ja keeduala näidikul (G) kuvatakse
koos kümnendkohaga. Järelejäänud aeg kuvatakse
keeduala vastasküljel.
Aja määramiseks vahemikus 1 kuni 99 minutit
puudutage nuppe (C) ja (D).
Kui soovitud väärtus on seatud, algab
pöördloendus. Kui puudutate korraga nuppe (C) ja
(D), lähtestatakse aeg väärtusele “0“ või lülitatakse
välja. Kui puudutate ja hoiate all nuppu (C) või (D),
suureneb seadistuste muutumise kiirus.
Mõne sekundi pärast lülitub taimeri näidik välja ja
toitenäidiku kõrval süttib kümnendkoht.
Pärast määratud aja möödumist aktiveeritakse
helisignaal ja keeduala lülitatakse välja. Alarmi
saab välja lülitada ükskõik millist nuppu
puudutades; teise võimalusena lülitub see
automaatselt välja 2 minuti pärast.
Küpsetusaja muutmine
Järelejäänud küpsetusaega saab
toiduvalmistamise ajal alati muuta.
Vajutage kaks korda soovitud keeduala nuppu.
Uue soovitud küpsetusaja seadmiseks puudutage
nuppu (C) või (D).
Järelejäänud küpsetusaja kuvamine
Kui aktiveeritud on mitu taimeri seadet, saab
järelejäänud küpsetusaega kuvada, puudutades kaks
korda nuppu (E).
ET 11
KEEDUALA VÄLJALÜLITAMINE
Keeduala (E) väljalülitamiseks kasutage vastavat
nuppu (C), et seadistada võimsuse tase väärtusele
“0“. Keeduala kiireks väljalülitamiseks
puudutage samaaegselt vastavaid nuppe (C) ja (D).
Kuulete lühikest piiksu ja näidikul kuvatakse “0“.
Kui keedualade võimsus on seatud väärtusele “0“,
lülitub pliidiplaat mõne sekundi pärast automaatselt
välja.
JÄÄKSOOJUSE INDIKAATOR
Klaaskeraamiline keeduplaat on varustatud ka
jääksoojusnäidikuga “H“. Klaaskeraamilist keeduala
ei kuumutata otse, vaid ainult kaudselt panni tagasi
kiirgatava kuumuse poolt. Kuni sümbol “H“ põleb
pärast keeduplaadi väljalülitamist, on keedualas
jääksoojust, mida saab kasutada toidu soojas
hoidmiseks või sulatamiseks. Kui sümbol „H“ kaob,
võib keeduala ikkagi kuum olla. Olge ettevaatlik, kuna
on olemas põletusoht!
MAKSIMAALNE KÜPSETUSAEG
Ohutuse tagamiseks on iga keeduala küpsetusaeg
piiratud maksimaalse kestusega. Töö kestus sõltub
valitud võimsustasemest. Kui seadet määratud aja
jooksul ei muudeta, lülitub keeduala automaatselt
välja.
Võimsustase
Maksimaalne tööaeg
(tundides)
1
10
2
10
3
10
4
10
5
10
6
10
7
10
8
10
9
3
KOGU KEEDUPLAADI VÄLJALÜLITAMINE
Keeduplaadi väljalülitamiseks puudutage sisse-
/väljalülitusnuppu (A) ja hoidke seda ühe sekundi
jooksul all. Kostub helisignaal ja kõik keedualad
lülitatakse välja.
AUTOMAATNE VÄLJALÜLITAMINE
Kui nupud jäävad toiduvalmistamise ajal liiga kaua
aktiivseks (nt ülevoolanud vedeliku või
andurinuppude kohale asetatud eseme tõttu),
lülitatub keeduplaat 10 sekundi pärast välja. Kõigil
näidikutel vilgub "-" ja kostub helisignaal. Helisignaal
peatub, kui eemaldate eseme või pühite
mahavoolanud vedeliku.
SEADME MAKSIMAALSE VÕIMSUSE
SEADISTAMINE
Keeduplaadi maksimaalne võimsus on piiratud 7200
W-ga. Seda seadistust saab vähendada 2800 W,
3500 W või 6000 W-ni. Seadistuse saab määrata 30
sekundi jooksul pärast keeduplaadi ühendamist
vooluvõrku. Kõigepealt avage seade lukust. Vajutage
samal ajal keeduala valimisnuppe 2 ja 4 Kostub
helisignaal ja keedualade (G1) ja (G2) näidikutel
kuvatakse tegelik maksimaalne koguvõimsus.
Seadistage nuppude (C) ja (D) abil uus maksimaalne
võimsustase.
Salvestage uus seadistus, vajutades uuesti nuppe 2
ja 4.
Kui madalaim maksimaalne koguvõimsus on seatud,
ei saa kõigil keedualadel üheaegselt suurt võimsust
seadistada. Helisignaal ja valitud keeduala näidikul
kuvatav "r" näitavad, et koguvõimsus on piiratud.
ET 12
HENDATUD KEEDUALA
(sõltuvalt mudelist)
Mõned mudelid võimaldavad ühendada kaks
keeduala üheks suureks ühendatud keedualaks.
Nii saab ühendatud keeduväljale paigutada suure
ovaalse panni või küpsetusplaadi. Paan peab
olema piisavalt suur, et katta ülemise ja alumise
keeduala keskpunktid.
Panni maksimaalne suurus: 40 x 25 cm. Soojuse
ühtlaseks jaotumiseks soovitame kasutada paksu
põhjaga küpsetusnõusid või panni.
Toiduvalmistamise ajal roog või pann kuumeneb.
Olge põletuste vältimiseks ettevaatlik.
Kui asetate küpsetusnõu keeduplaadile,
veenduge, et see ei kataks juhtmoodulit.
Ühendatud keeduala aktiveerimine
Lülitage keeduplaat sisse, vajutades sisse-
/väljalülitusandurit (A).
Puudutage samal ajal kahte andurit ja hoidke neid
3 sekundit all (E). Tagumise välja näidikul
kuvatakse sümbol , mis näitab, et kaks keeduala
on ühendatud.
Seadke ühendatud keeduala jaoks soovitud
küpsetusvõimsus.
Ühendatud keeduala küpsetusvõimsuse
hilisemaks muutmiseks kasutage alumise
keeduala nuppu (C) või (D).
Märkus: ühendatud keeduala ei võimalda määrata
võimsuse suurendamise seadistust P.
Maksimaalne saadaolev võimsustase on “9“.
Ühendatud keeduala väljalülitamine
Vähendage ühendatud keeduala võimsust
väärtuseni “0“. Ühendatud keeduala sümbol
kaob ja küte lülitatakse välja.
Mõlemad keedualad töötavad sõltumatult.
MÜRA JA HELID INDUKTSIOONIGA
TOIDUVALMISTAMISE AJAL
Müra ja helid
Põhjus
Induktsiooni
tekitatud
töötamise heli.
Induktsioon tehnoloogia
põhineb osade metallide
elektromagneetilisel
omadustel. selle tulemusena
tekivad pöörisvoolud, mis
sunnivad molekule
võnkuma. See võnkumine
(vibratsioon) muudetakse
soojuseks. Sõltuvalt
metallist, võib see tekitada
müra.
Lahendus: See on normaalne ja ei põhjusta
talitlushäireid.
Transformaatori
summer.
Müra tekib, kui valmistate
toitu suurel võimsusel. Selle
põhjuseks on suure hulga
energia ülekandmine
pliidiplaadilt potile või
pannile.
Lahendus: See müra väheneb või kaob, kui
vähendate võimsuse taset.
Toidunõude
vibreerimine ja
praksumine.
Selline müra tekib
erinevatest materjalidest
valmistatud toidunõudel (poti
või pannid).
Lahendus: See tekib külgnevate pindade
erinevatest materjalikihtidest. See müra sõltub
toidunõudest. See võib olla erinev sõltuvalt
toidukogusest ja valmistatavast toidust.
Ventilaatori
müra.
Induktsiooni elektroonika
komponendid vajavad
korrektseks toimimiseks
temperatuuri kontrolli.
Seetõttu on pliidiplaat
varustatud ventilaatoriga,
mis töötab vastavalt
temperatuurile erinevatel
kiirustel.
Lahendus: Ventilaator võib töötada veel mõnda
aega peale pliidiplaadi välja lülitamist, kui
temperatuur on veel endiselt kõrge.
Kui on tekkinud tõrge või kuvatud veateade
ei kustu ekraanilt, lülitage pliidiplaat
vooluvõrgust mõneks minutiks välja (eemaldage
kaitse või lülitage peakaitsmest välja), seejärel
taasühendage vooluvõrku ja lülitage pealülitist
tööle.
Kui probleem jääb püsima, kutsuge hooldustehnik.
ET 13
ELEKTROONILINE TAIMER
Kasutajaliides
1. Taimeri funktsiooni näidik
2. Töötamise märgutuli
3. Temperatuuri märgutuli
4. ʺVähemʺ nupp
5. Aja nupp
6. ʺRohkemʺ nupp
Kellaaja seadistamine
Seadme esmakordsel vooluvõrku lülitamisel, ekraan
valgustub. Kolme sekundi möödumisel hakkavad
kella sümbol ja ʺ12:00ʺ ekraanil vilkkuma.
Kellaaja määramiseks kasutage edasi ʺ ʺ ja tagasi
ʺ ʺ ikoone. 10 sekundi pärast salvestatakse väärtus
automaatselt ja seade on nüüd kasutamiseks valmis.
Kellaaega saab seadistada:
kui seade ühendatakse esimest korda
vooluvõrku.
ooterežiimis, kui vajutate kella nupule kaks korda.
peale voolukatkestust.
Ettevalmistusaja seadistamine
Valige küpsetusviis ʺahjufunktsiooni nupustʺja
määrake temperatuur.
Vajutage ʺtaimeri nupuleʺ, et valida ʺettevalmistusajaʺ
funktsioon . ʺEttevalmistusajaʺ ikoon süttib
ekraanil . Vajutage ettevalmistusaja määramiseks
“vähem ʺ ʺ või rohkem ʺ ʺ nupule”.
Seadistused salvestatakse automaatselt 10 sekundi
pärast. Seadistused saab kinnitata ka, kui vajutate
nupule "programmi seadistamine" .
Näidikule kuvatakse ettevalmistusaeg.
Peale ahju sisse lülitamist nupust
"ahjufunktsioonide lüliti", elektrooniline taimer pakub
automaatselt (3 sekundi pärast) küpsetamise kestuse
valiku seadistusi. Ekraan vilgub ja "küpsetusaja"
.sümbol süttib. Kui kestust ei määrata 5 sekundi
jooksul, lülitub taimer ooterežiimi ja küpsetusaega ei
kontrollita taimeriga. Ekraanile kuvatakse kellaaeg.
Küi küpsetusaeg on täis, kostub helisignaal ja ahi
lülitub välja. Ahju saab välja lülitada ka
"ahjufunktsioonide lülitist". Helisignaali lõpetamiseks
vajutage mistahes taimeri nupule.
Kui ahju välja ei lülitata ja helisignaal
lõpetatakse mistahes nupule vajutamisega, ahi
taaskäivitub ja küpsetamine jätkub.
Ettevalmistusaja ja lõpu aja seadistamine
Valige küpsetusviis ʺahjufunktsiooni nupustʺja
määrake temperatuur.
Vajutage ʺtaimeri nupuleʺ, et valida ʺettevalmistusajaʺ
funktsioon . ʺEttevalmistusajaʺ ikoon süttib
ekraanil . Vajutage ettevalmistusaja määramiseks
“vähem ʺ ʺ või rohkem ʺ ʺ nupule”.
Vajutage ʺtaimeri nupuleʺ, et salvestada äratud
aeg .
Vajutage nupule "programmi seadistamine" kaks
korda . ʺLõppajaʺ ikoon süttib ekraanil .
Vajutage ppaja määramiseks “vähem ʺ ʺ või
rohkem ʺ ʺ nupule”.
Seadistused salvestatakse automaatselt 10 sekundi
pärast. Seadistused saab kinnitata ka, kui vajutate
nupule "programmi seadistamine" .
Ahi alustab töötamist enne planeeritud "lõppaega"
mis sõltub soovitud "küpsetusajast" , Kui ahi jõuab
määratud "lõppajani" , lülitub ahi välja.
Näiteks: "küpsetusajaks" on määratud 30 minutit.
Lõppaeg on 12:00. Ahi alustab töötamist 11:30 ja
küpsetamise lõpuni jääv aeg kuvatakse ekraanile.
Kell 12:00 lülitub ahi automaatselt välja.
Kui määratud küpsetusaeg on läbi, kostub helisignaal
ja ahi lülitub välja. Ahju saab välja lülitada ka
"ahjufunktsioonide lülitist". Helisignaali lõpetamiseks
vajutage mistahes taimeri nupule.
ʺTaimeri alarmiʺ funktsioon
ʺTaimeri alarmiʺ funktsiooni saate kasutada
sõltumatult ahju töötamisest.
ET 14
Maksimaalne võimalik seadistus on 23 tundi ja 59
minutit. Viimase minuti ajal kuvatakse aega
sekundites.
Kui määratud küpsetusaeg on täis, kostub
helisignaal. Helisignaali lõpetamiseks vajutage
mistahes taimeri nupule.
Taimeri kell lülitub ooterežiimi ja ekraanile kuvatakse
kellaaeg.
Saate histada kõik taimeri funktsioonid, määrates
ajaks ʺ0ʺ.
Kui seade on olnud ned minutid passiivne, lülitub
see ooterežiimi. Ekraanile kuvatakse kellaaeg ja
valitud taimeri funktsioon süttib.
LISAFUNKTSIOONID
Lapselukk
Lapselukuga saate lukustada ahju selle töötamise
ajal. Samuti saate lukustada programmkella, kui
kasutate küpsetamiseks määratud programmi, et
takistada ahju soovimatut kasutamist.
Lapseluku aktiveerimiseks vajutage "programmi
seadistamise" nuppu 5 sekundit.
5 sekundi jooksul kuvatakse ekraanile ‘‘Locʺ (Lukus).
See tähendab, et kõik funktsioonid on lukustatud.
Lapseluku deaktiveerimiseks vajutage veel kord
mõne sekundi jooksul samale nupule.
Kui lapselukk on aktiivne ja ühtegi taimeri
funktsiooni pole seadistatud (kuvatud on ainult kell),
ahi tööle ei hakka. Kui lapselukk aktiveeritakse peale
taimeri funktsiooni seadistamist, siis ahi töötab, kuid
seadistusi muuta ei saa.
Kui lapselukk on aktiivne, pole võimalik muuta
küpsetusviise või lisafunktsioone. Teil on võimalik
ainult petada küpsetusprotsess, keerates
ʺKüpsetusviisi nuppʺ asendisse ʺ0ʺ. Lapselukk jääb
aktiivseks ka peale ahju välja lülitumist. Lapselukk
tuleb välja lülitada enne, kui saate valida uue
programmi.
Helisignaal
Helisignaali tugevust saate seadistage, kui ükski
taimeri funktsioon pole aktiivne. Seade on
ooterežiimis ja kuvatud on ainult kellaaeg.
Vajutage ja hoidke vähem nuppu ʺ ʺ 5 sekundit.
Ekraanile kuvatakse ʺVolʺ, peale mida mitu
valgustatud riba.
Vajutage vähem ʺ ” või rohkem “ ” nupule, et valida
üks helitugevuse tasemest (üks, kaks või kolm riba)
või lülitage heli välja (Väljas OFF").
Seadistused kinnitatakse automaatselt 5 sekundi
pärast ja kuvatakse õige kellaaeg. Seadistused saab
kinnitata ka, kui vajutate nupule "programmi
seadistamine" .
Displei kontrastsuse vähendamine
Vajutage ja hoidke “rohkem nuppu” 5 sekundit.
Ekraanile kuvatakse ʺBriʺ, peale mida mitu
valgustatud riba.
Vajutage vähem ʺ või rohkem nupule, et
häälestada heleduse tase (üks, kaks või kolm riba).
Seadistused kinnitatakse automaatselt 5 sekundi
pärast ja kuvatakse õige kellaaeg. Seadistused saab
kinnitata ka, kui vajutate nupule "programmi
seadistamine" .
Töötamise märgutuli
Ahju valgustus süttib, kui ahjufunktsioon on valitud
"ahjufunktsioonide lülitist".
Temperatuuri märgutuli
Ahju valgustus süttib momendil, kui ahi on
kuumenenud määratud temperatuurini ja jääb
põlema kuni ahi lülitatakse välja või küpsetusperiood
lõppeb.
Veateade
Vea tekkimisel kuvatakse ekraanile tekst ʺErrʺ ja
veakood. Palun teavitage hoolduskeskust.
ET 15
AHI
KÜPSETUSSÜSTEEMI VALIMINE
Ahju käivitamiseks tuleb keerata nuppu "ahju
küpsetusviisi valik", et valida funktsioon ja
temperatuuri määramiseks nuppu "temperatuuri
seadistamine".
Keerake nuppu (vasakule ja paremale), et valida
küpsetusviis (vt programmitabelit - sõltuvalt mudelist).
Samuti saate töötamise ajal seadistusi muuta.
AHJU KASUTAMINE
Töötamistemperatuuri saab määrata
temperatuurkettaga vahemikus 50 - 275°C.
Kellaosutisuunas keerates valite kõrgema
temperatuuri ja vastassuunas keerates madalama
temperatuuri.
Jõuga termostaadi nulli keeramine
põhjustab termostaadi kahjustumist!
AHJU VÄLJA LÜLITAMINE
Keerake KÜPSETUSVIISI VALIKU NUPP asendisse
"0".
Süsteem
Eeldatav
temperatuur
°C
Kirjeldus
Küpsetusviis
50-275
KIIRE EELKUUMUTAMINE
Kasutage seda funktsiooni, kui
soovite ahju kuumutada soovitud
temperatuurini võimalikult kiiresti.
See režiim ei sobi toidu
valmistamiseks. Kui ahi on
saavutanud soovitud
temperatuuri, on
kuumutamisprotsess valmis.
200
ÜLEMINE JA ALUMINE
KÜTTEKEHA
Ahju laes ja põhjal asuvad
küttekehad kiirgavad ühtlaselt
soojust ahju sisemusse.
Pagaritooteid ja liha saab
küpsetada/praadida ainult ühel
tasandil.
180
ÜLEMINE KÜTTEKEHA
Ahju kuumutatakse ainult laes
asuva küttekeha abil. Kasutage
seda toidu ülaosa pruunistamiseks
(lõpp-pruunistus).
180
ALUMINE KÜTTEKEHA
Soojust kiirgab ainult ahju põhjas
asub küttekeha. Kasutage seda
toidu alumise osa
pruunistamiseks.
230
GRILL
Töötab ainult grilli küttekeha, mis
on osa suurest
grillimiskomplektist. Seda
kombinatsiooni kasutatakse
väiksemate lahtiste võileibade,
lihatükkide või õllevorstide
grillimiseks ja leiva röstimiseks.
230
SUUR GRILL
Töötavad ülemine küttekeha ja
grill. Toitu kuumutatakse otse ahju
laes oleva grillimise küttekeha abil.
Kuumutamise kiirendamiseks on
aktiveeritud ka ülemine küttekeha.
Seda kombinatsiooni kasutatakse
väiksemate lahtiste võileibade,
lihatükkide või õllevorstide
grillimiseks ja leiva röstimiseks.
170
ÜLEMINE KÜTTEKEHA JA
VENTILAATOR
Töötavad ülemine küttekeha ja
ventilaator. Kasutage seda viisi
suurte praetükkide ja linnuliha
valmistamiseks. See sobib samuti
toitude gratineerimiseks.
ET 16
Süsteem
Eeldatav
temperatuur
°C
Kirjeldus
Küpsetusviis
200
KUUM ÕHK JA ALUMINE
KÜTTEKEHA
Töötavad alumine küttekeha, ümar
küttekeha ja kuuma õhu ventilaator.
Seda kasutatakse pitsa, niiskete
küpsetiste, puuviljakookide,
haputaignast ja muretaignast
küpsetiste küpsetamiseks mitmel
tasandil korraga.
180
KUUM ÕHK
Töötavad ümar küttekeha ja
ventilaator. Ahju tagaseinale
paigaldatud ventilaator hoolitseb, et
kuum õhk ringleb ühtlaselt ümber
prae või küpsetise. Seda režiimi
kasutatakse liha praadimiseks ja
kondiitritoodete küpsetamiseks.
180
ALUMINE KÜTTEKEHA JA
VENTILAATOR
Seda sobib kasutada vähekerkiva
pärmitaigna psetamiseks ning
juur- ja puuviljade
konserveerimiseks.
180
ÜLEMINE JA ALUMINE
KÜTTEKEHA KOOS
VENTILAATORIGA
Töötavad ülemine ja alumine
küttekeha koos ventilaatoriga.
Ventilaator tagab kuuma õhu
ühtlase liikumise ahjus. Seda
kasutatakse kõikide erinevate
küpsetiste küpsetamiseks,
sulatamiseks ja puu- ning juurvilja
kuivatamiseks.
60
TALDRIKUTE SOOJENDAMINE
Selle funktsiooniga saate
soojendada oma nõusid (taldrikuid,
tasse) enne toidu serveerimist, et
toit püsiks kauem soojana.
180
GENTLEBAKE *
See funktsioon võimaldab
küpsetada aeglaselt ja ühtlaselt, nii
et toit jääb pehme ja mahlane. Sobib
liha röstimiseks, kala ja
pagaritoodete psetamiseks ühel
restil.
-
SULATAMINE
Õhk ringleb ja ükski küttekeha ei
tööta. Ainult ventilaator on aktiivne.
Seda funktsiooni saab kasutada
toidu aeglaseks sulatamiseks.
70
AQUA CLEAN
Kuumust kiirgab ainult alumine
küttekeha. Kasutage seda
funktsiooni, et eemaldada ahjust
plekid ja toidujäägid. Programm
kestab 30 minutit
* Selle kasutamisel vastab energiatõhususe klass
EN 60350-1 standardile.
Olulised hoiatused
Kasutage tumedaid, tumeda silikoon- või
emailkattega psetuspanne, kuna need edastavad
soojust eriti hästi. Tühja ahju ülessoojendamine
kulutab palju energiat, seetõttu saate palju energiat
säästa, kui küpsetate järjestikku erinevaid küpsetisi,
sest ahi on juba üles soojendatud.
Toidu valmistamisel tekib ahjus palju auru, mis väljub
seadmest selle taga oleva korstna kaudu. Aur võib
kondenseeruda ahju uksel või kaanel (olenevalt
mudelist). Tegemist on tavalise nähtusega, mis ei
mõjuta kuidagi seadme toimimist. Kui olete
toiduvalmistamise lõpetanud, pühkige üleliigne
kondenseerunud vesi lapiga ära.
Umbes kümme minutit enne ennustatavat
küpsetusaja lõppemist, võite ahju välja lülitada.
Sellisel viisil säästate veidi energiat ja saate ära
kasutada jääkkuumust.
Kui küpsetusprotsess on lõppenud, lõpetab
jahutusventilaator ötamise. Kui te jätate toidu ahju,
siis koguneb kuumast toidust tekkiv niiskus ahju
esipaneelile ja ahju uksele.
psetustasandid
KÜPSETUSVIIS
AHJU VALGUSTUS
Kõikide ötamisviiside valimisel lülitatakse
automaatselt sisse ka ahju valgustus.
KIIRE EELKUUMUTAMINE
Kasutage seda funktsiooni, et kuumutada ahi
võimalikult kiirelt soovitud temperatuurini. See režiim
pole sobiv küpsetamiseks.
Keerake ʺKüpsetusviiside nuppʺ asendisse ʺkiire
eelkuumutamine".
Määrake ahjule soovitud temperatuur
ʺtemperatuuri valikukettaʺ abil.
ÜLEMINE JA ALUMINE KÜTTEKEHA
Ahju laes ja põhjal asuvad küttekehad kiirgavad
ühtlaselt soojust ahju sisemusse. Küpsetisi ja liha on
võimalik küpsetada ainult ühel tasandil.
Liha praadimine
Kasutage emaileeritud, karastatud klaasist, savist või
malmist panni või vormi. Roostevabast terasest
pannid ei sobi, kuna need peegeldavad tugevasti
soojust tagasi.
ET 17
Kondiitritoodete küpsetamine
Küpsetage ainult ühel tasandil ja kasutage tumedaid
küpsetuspanne ja vorme. Heledakatteliste
küpsetuspannide ja vormidega pruunistuvad
küpsetised nõrgemini, kuna sellised nõud
peegeldavad soojust tagasi. Asetage küpsetusvormid
alati restile. Kui kasutate tarnitud küpsetuspanni,
eemaldage rest ahjust. Küpsetusaeg on lühem, kui
ahi on eelkuumutatud.
Ärge asetage sügavat küpsetuspanni
esimesele tasandile.
SUUR GRILL, GRILL
Toidu grillimisel töötavad ahju lakke kinnitatud
ülemine küttekeha ja grill.
Toidu grillimisel ötavad suur grill, ülemine küttekeha
ja ahju lakke kinnitatud grillimisküttekeha.
Eelkuumutage infrapuna (grilli) küttekeha viis minutit.
Grilli ja suure grilli kasutamisel on maksimaalseks
temperatuuriks 230°C.
Jälgige pidevalt küpsetusprotsessi. Kõrgel
temperatuuril võib toit kiiresti kõrbeda.
Grillimine sobib krõbedate ja madalarasvasusega
vorstikeste, liha- ja kalalõikude (steigid, eskalopid,
lõhesteigid või fileed jne) küpsetamiseks või leiva
röstimiseks.
Kui grillite otse restil, siis määrige rest õliga liha kinni
jäämise vältimiseks ja asetage rest kolmandale
tasandile. Asetage rasvakogumispann esimesele või
teisele tasandile. Kui grillite küpsetuspannil, siis
hoolitsege, et sellel oleks piisavalt vedelikku
kinnikõrbemise vältimiseks. Keerake liha
küpsetamise ajal ringi.
Peale grillimist puhastage ahi, tarvikud ja riistad.
Kui küpsetate forelli, patsutage kala paberrätikuga
kuivaks. Maitsestage kala seest, pintseldage väljast
üle õliga ja asetage restile. Ärge keerake kala
grillimisel ümber.
Grillimine toimub ainult suletud ahju
uksega.
Grilli küttekeha, rest ja muud ahjutarvikud
muutuvad grillimise käigus väga tuliseks. Seetõttu
kasutage pajakindaid ja lihatange.
Lihavardaga küpsetamine
(sõltuvalt mudelist)
Maksimaalne temperatuur lihavardaga küpsetamisel
on 230°C.
Pange vardatugi alt kolmandasse vahesse ja tühi
küpsetusplaat rasva kogumiseks alumisse vahesse.
Torgake liha vardasse ja pingutage kruvid.
Asetage varda käepide esimesele toele ja lükake
varda ots paremal ahju tagaseinas olevasse avasse
(ava on kaitstud pööratava kattega).
Eemaldage varda käepide ja sulgege ahju uks.
Lülitage ahi tööle ja valige SUURE GRILLI süsteem.
Grillimine toimub ainult suletud ahju
uksega.
Ärge kasutage grilli asendis 4.
GRILLIMINE KOOS VENTILAATORIGA
Selles režiimis töötavad korraga grilli küttekeha ja
ventilaator. Sobib liha, kala ja juurviljade grillimiseks.
(Vt kirjeldust ja soovitusi lõigust GRILLIMINE.)
KUUM ÕHK JA ALUMINE KÜTTEKEHA
Töötavad alumine küttekeha, ümar küttekeha ja
kuuma õhu ventilaator. Sobib pitsade, õunakookide ja
puuviljakookide küpsetamiseks.
KUUM ÕHK
Töötavad ümar küttekeha ja ventilaator. Ahju
tagaseinale paigaldatud ventilaator hoolitseb, et
kuum õhk ringleb ühtlaselt ümber prae või küpsetise.
Liha praadimine
Kasutage emaileeritud, karastatud klaasist, savist või
malmist panni või vormi. Roostevabast terasest
ET 18
pannid ei sobi, kuna need peegeldavad tugevasti
soojust tagasi.
Liha kõrbemise vältimiseks hoolitsege, et pannil oleks
piisavalt vedeliku. Keerake praadi küpsetamise ajal.
Praad jääb mahlasem, kui te selle kinni katate.
Kondiitritoodete küpsetamine
Eelsoojendamine on soovitatav.
Küpsiseid ja koogikesi võib küpsetada samaaegselt
(teisel ja kolmandal tasandil).
Pange tähele, et küpsetusaeg võib olla erinev, kui
küpsetate mitmel tasandil korraga. Ülemisel tasandil
küpsevad küpsised võivad olla valmis varem, kui
alumisel tasandil küpsevad küpsised.
Asetage küpsetusvormid alati restile. Kui kasutate
tarnitud küpsetuspanni, eemaldage rest ahjust.
Ühtlase küpsemise tagamiseks, küpsetage korraga
küpsiseid, mis on ühe paksusega.
Ärge asetage sügavat küpsetuspanni
esimesele tasandile.
ALUMINE KÜTTEKEHA JA
VENTILAATOR
Seda sobib kasutada vähekerkiva pärmitaigna
küpsetamiseks ning juur- ja puuviljade
konserveerimiseks. Kasutage teist tasandit põhjast ja
eelistatavalt õhukest küpsetuspanni, et kuum õhk
saaks vabalt liikuda ümber toidu ülemise osa.
Konserveerimine
Valmistage toiduained ja purgid ette nagu tavaliselt.
Kasutage kummitihendiga klaaskaasi. Ärge kasutage
keermestatud või metallkaantega purke või
metalltoose. Hoolitsege, et purgi oleksid
ühesuurused, sama sisuga ja tihedalt suletud.
Valage 1 liiter kuuma vett sügavale küpsetuspannile
(umbes 70°C) ja asetage 6 1-liitrist purki
küpsetuspannile. Asetage pann ahju teisele
tasandile.
Konserveerimise käigus jälgige purke, kuni vedelik
hakkab keema (purki tekivad mullikesed).
ÜLEMINE JA ALUMINE KÜTTEKEHA
KOOS VENTILAATORIGA
Seda kasutatakse kõikide erinevate küpsetiste
küpsetamiseks, sulatamiseks ja puu- ning juurvilja
kuivatamiseks. Enne toidu eelkuumutatud ahju
asetamist oodake, kuni valgus esimest korda kustub.
Parima tulemuse saamiseks küpsetage korraga vaid
ühel tasandil.
Ahi peab olema eelkuumutatud. Kasutage teist või
neljandat tasandit, alustades lugemist põhjast
ülespoole.
SULATAMINE
Selles režiimis töötab ainult õhuringlus ilma
küttekehade kuumutamiseta.
Sulatamiseks sobivad vahu- või võikreemiga koogid,
koogid ja kondiitritooted, lein, väikesed saiad ja
sügavkülmutatud marjad.
Enamus juhtudel on soovitatav eemaldada toit
pakendist (ärge unustage eemaldamast ka kõiki
metallkinnitusi ja -klambreid).
Kui pool sulatusajast on möödas, tuleb tükid umber
keerata, segada ja eraldada, kui need on kokku
külmunud.
TALDRIKUTE SOOJENDAMINE
Selle funktsiooniga saate soojendada oma nõusid
(taldrikuid, tasse) enne toidu serveerimist, et toit
püsiks kauem soojana.
GENTLEBAKE
See funktsioon võimaldab küpsetada aeglaselt ja
ühtlaselt, nii et toit jääb pehme ja mahlane. Sobib liha
röstimiseks, kala ja pagaritoodete küpsetamiseks
ühel restil.
AQUA CLEAN
Kuumust kiirgab ainult alumine küttekeha. Kasutage
seda funktsiooni, et eemaldada ahjust plekid ja
toidujäägid. Programm kestab 30 minutit.
HOOLDAMINE & PUHASTAMINE
Enne puhastamist eemaldage seade
kindlasti vooluvõrgust ja oodake, kuni
see on maha jahtunud.
Lapsed ei tohi ilma relvalveta seadet puhastada.
Roostevaba terasleht korpuse esiküljel
(sõltuvalt mudelist)
Puhastage seda panda ainult leebe ainega
(seebiveega) ja pehme käsnaga, mis ei kriimusta
viimistlust. Ärge kasutage abrasiivseid
puhastusaineid i lahusteid sisaldavaid
puhastusaineid, kuna need võivad kahjustada
viimistlust.
Lakitud pinnad ja plastikosad (sõltuvalt mudelist)
Ärge puhastage nuppusid, ukse käepidemeid,
kleebiseid ja nimiandmeplaati abrasiivsete
puhastusainetega või materjalidega, alkoholi
sisaldavate ainetega või alkoholiga. Pühkige plekkide
tekkimisel need otsekohe ära niiske pehme lapiga, et
vältida pinna kahjustamist.
Samuti võite kasutada puhastamiseks aineid ja
vahendeid, mis on toodetud spetsiaalselt nimetatud
pindade puhastamiseks.
ET 19
Emailpinnad (ahi)
Kasutage puhastamiseks niisket käsna koos
puhastusainega. Rasvased plekid saate eemaldada
sooje vee ja spetsiaalse emailpindade
puhastusvahendiga. Ärge kunagi kasutage
emailpindade puhastamiseks abrasiivseid
vahendeid, kuna need tekitavad kõrvaldamatuid
vigastusi pinnale.
Klaaspinnad
Ärge kasutage tugevatoimelisi abrasiivseid
puhastusvahendeid või teravaid metallkaabitsaid
ahju ukse puhastamiseks, kuna need kriimustavad
pinda ja põhjustavad klaasi purunemist. Kasutage
klaaspindade puhastamiseks klaasi, peeglite ja
akende puhastusaineid.
KEEDUALADE PUHASTAMINE
Puhastage keedualade ümbrus kuuma vee ja vähese
pesuainelahusega.
Suurema mustuse eemaldamiseks kasutage
puhastusainega niisutatud terasvilla käsna, seejärel
loputage ja pühkige kuivaks.
Soola sisaldavad vedelikud, ülekeev vedelik ja
niiskus mõjuvad kahjulikult keedualadele. Seetõttu
puhastage need alati koheselt.
Puhastage keedualasid regulaarselt kaubandusest
soetavate vahenditega. Kui keeduala on veel veidi
soe, tungib puhastusaine pooridesse palju
tõhusamalt.
Keedualade rõngad on valmistatud roostevabast
terasest. Kuumuse mõjul võivad need mõningase aja
möödudes muutuda kollakaks. See on normaalne.
Kollaseid plekke võib puhastada tavapärase
puhastusainega. Ärge kasutage selleks karedaid
nõudepesukäsnasid, kuna need võivad pinda
kriimustada.
KLAASKERAAMILISE PINNA
PUHASTAMINE
Peale igat kasutuskorda oodake, kuni
klaaskeraamiline pind on jahtunud ja puhastage see
siis. Vastasel korral võivad plekid pinnale järgmisel
korral, kui pliidiplaati kasutate, kinni kõrbeda.
Regulaarseks klaaskeraamilise pliidiplaadi
hooldamiseks kasutage spetsiaalseid tooteid, mis
tekitavad pinnale kaitsekihi ja sellega väldivad
mustuse pinnale kinni kleepumist.
Enne klaaskeraamilise pliidiplaadi igakordset
kasutamist pühkige tolm ja muud mustuse osakesed,
mis võiksid panda kahjustada, plaadi pinnalt ja
toidunõude põhjalt .
Terasnuustikud, käredad nõudepesukäsnad ja
küürimispulbrid võivad kriimustada pinda. Pinda võib
samuti kahjustada söövitavad aerosoolpuhastid ja
ebasobivad vedelikud.
Söövitavate abrasiivsete puhastusvahendite/ainete,
karedate või kahjustunud põhjadega toidunõude
kasutamine võib jätta pindadele jäljed. Kasutage
niisket lappi, et pühkida ära väiksemad
mustuseosakesed. Seejärel kuivatage pind.
Veeplekkide eemaldamiseks kasutage nõrka
äädikalahust. Siiski ärge kasutage seda lahust raami
pühkimiseks (ainult osadel mudelitel), kuna see võib
kaotada oma läike. Ärge kasutage agressiivseid
aerosoole või katlakivieemaldajaid. Kasutage
plekkide eemaldamiseks spetsiaalseid
klaaskeraamilise pinna puhastusaineid. Järgige alati
tootjapoolseid juhiseid. Pühkige alati hoolikalt peale
puhastamist ära puhastusainete jäägid, kuna need
võivad järgmine kord, kui kuumutate pliidiplaati,
kahjustada selle pinda.
Kinnikõrbenud plekkide eemaldamiseks kasutage
kaabitsat. Olge kaabitsa kasutamisel ettevaatlik, et te
ei vigastaks ennast.
Kasutage kaabitsat ainult juhul, kui mustust ei
õnnestu eemaldada niiske lapi või spetsiaalse
klaaskeraamilise pinna puhastusainega.
Hoidke kaabitsat õige nurga all (45° kuni 60°). Suruge
kaabitsat õrnalt vastu klaasi ja lükake mustuse
eemaldamiseks seda üle pleki. Hoolitsege, et
kaabitsa plastikust käepide (osadel mudelitel) ei
puutuks vastu tulist keeduala.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Gorenje EIT5355XPG Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend