Akumulaatorite parima toimimise
tagamiseks paigutage need seadme
eesmisse ülemisse ossa.
6. VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
6.1 Näpunäiteid energia
säästmiseks
• Seadme sisemine konfiguratsioon on
see, mis tagab kõige efektiivsema
energiatarbimise.
• Ärge eemaldage külma
akumulaatoreid sügavkülmuti korvist.
• Ärge avage ust sageli ja ärge jätke ust
lahti kauemaks kui vaja.
• Mida külmem on temperatuuriseade,
seda suurem on energiatarbimine.
• Tagage hea ventilatsioon. Ärge katke
ventilatsiooniavasid või -võret.
• Jälgige, et seadmes olevad
toiduained oleks paigutatud nii, et õhk
saaks seadme tagaosas olevate
vastavate õhuavade kaudu liikuda.
6.2 Näpunäiteid
sügavkülmutamiseks
• Lülitage Frostmatic-funktsioon sisse
vähemalt 24 tundi enne toiduainete
sügavkülmutisse asetamist.
• Enne külmutamist mässige toit
kindlalt: fooliumisse, toidukilesse või
kilekotti, õhukindlasse kaanega
aumasse.
• Külmutamise ja sulatamise
hõlbustamiseks jaotage toiduained
väiksemateks portsjoniteks.
• Kõigile külmutatud toidupakkidele on
soovitatav kleepida sildid. See aitab
teil toitu ära tunda ja otsustada,
millises järjekorras seda tarvitada.
• Kvaliteedi tagamiseks peaks
külmutatav toit olema täiesti värske.
See kehtib eeskätt puu- ja juurviljade
puhul, mis tuleks külmutada kohe
pärast korjamist.
• Ärge külmutage vedelikke sisaldavaid
purke, eriti aga süsihappegaasiga
jooke, sest need võivad külmutamise
ajal plahvatada.
• Ärge pange sügavkülmikusse sooja
toitu. Enne hoiule panekut laske toidul
jahtuda toatemperatuurini.
• Et vältida juba külmutatud toidu
temperatuuri tõusu, ärge paigutage
värsket külmutamata toitu otse selle
vastu. Pange toatemperatuuril olev
toit sügavkülmuti sellesse ossa, kus
pole juba külmunud toiduaineid.
• Ärge sööge jääkuubikuid, mahlajääd
või jääkomme kohe pärast
sügavkülmikust väljavõtmist.
Külmakahjustuse oht.
• Sulanud toitu ei tohi uuesti külmutada.
Kui toit on sulanud, tuleb see keeta
või küpsetada, jahutada ja alles siis
külmutada.
6.3 Nõuandeid külmutatud
toidu säilitamiseks
• Sobivaim temperatuur, mis tagab
külmutatud toiduainete säilimise, on
-18°C või sellest madalam.
Kõrgem temperatuur külmikus võib
toidu säilivusaega lühendada.
• Külmutatud toiduainete säilitamiseks
sobib kogu sügavkülmikusektsioon.
• Jätke toiduainete ümber veidi vaba
ruumi, et õhk saaks seal vabalt
liikuda.
• Õigete säilitusnõuete teadasaamiseks
vaadake kindlasti pakendil olevat
teavet.
• Tähtis on pakkida toiduained selliselt,
et vesi, niiskus või kondensvesi
pakendisse sisse ei pääseks.
6.4 Ostunõuanded
Pärast sisseoste:
• Kontrollige, ega pakend pole katki -
selline toit võib olla riknenud. Kui
pakend on paisunud või märg, võib
see viidata valedele
säilitustingimustele ja sellele, et
sulamine võib olla juba alanud.
• Et piirata külmutatud toiduainete
sulamahakkamist, ostke need alati
kõige viimasena ja kasutage
transportimisel termoisolatsiooniga
külmakotti.
• Poest koju jõudes asetage külmutatud
toiduained kohe sügavkülmikusse.
www.aeg.com12