Electrolux EKK54500OX Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
EKK54500O
................................................ .............................................
ET PLIIT KASUTUSJUHEND 2
RO ARAGAZ MANUAL DE UTILIZARE 32
SISUKORD
1. OHUTUSINFO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. OHUTUSJUHISED . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. SEADME KIRJELDUS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
4. ENNE ESIMEST KASUTAMIST . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
5. PLIIT - IGAPÄEVANE KASUTAMINE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
6. PLIIT - VIHJEID JA NÄPUNÄITEID . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
7. PLIIT - PUHASTUS JA HOOLDUS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
8. AHI - IGAPÄEVANE KASUTAMINE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
9. AHI - KELLA FUNKTSIOONID . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
10. AHI - TARVIKUTE KASUTAMINE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
11. AHI - VIHJEID JA NÄPUNÄITEID . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
12. AHI - PUHASTUS JA HOOLDUS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
13. MIDA TEHA, KUI... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
14. PAIGALDAMINE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
SULLE MÕELDES
Täname Teid selle Electroluxi seadme ostmise eest. Olete valinud toote, mille loomisel on rakendatud pikaaegset
professionaalset kogemust ja innovatsiooni. Nutika ja stiilse disaini kõrval ei ole unustatud ka Teid. Ükskõik, millal
Te seda ka ei kasuta – suurepärastes tulemustes võite alati alati kindel olla.
Teretulemast Electroluxi!
Külastage meie veebisaiti:
Leiate nõuandeid, brošüüre, veaotsingu, teavet teeninduse kohta:
www.electrolux.com
Võite registreerida oma toote parema teeninduse saamiseks:
www.electrolux.com/productregistration
Saate osta lisaseadmeid, tarvikuid ja originaalvaruosi:
www.electrolux.com/shop
KLIENDITEENINDUS
Soovitame alati kasutada originaalvaruosi.
Teenindusse pöördumisel peaksid teil olema varuks järgmised andmed.
Andmed leiate andmesildilt. Mudel, tootenumber (PNC), seerianumber.
Hoiatus / oluline ohutusinfo.
Üldine info ja nõuanded
Keskkonnainfo
Jäetakse õigus teha muutusi.
2
www.electrolux.com
1. OHUTUSINFO
Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege kaasasolev ju‐
hend tähelepanelikult läbi. Tootja ei vastuta vale paigaldamise või
ebaõige kasutuse tõttu tekkinud vigastuste ja kahjude eest. Hoidke
juhend alles, et saaksite seda ka edaspidi kasutada.
1.1 Laste ja ohustatud inimeste turvalisus
HOIATUS
Lämbumise, vigastuse või püsiva kahjustuse oht!
Seda seadet võivad kasutada vähemalt 8-aastased lapsed ning
samuti füüsilise, sensoorse või vaimse puudega või kogemuste
ja teadmisteta isikud juhul, kui neid valvab täiskasvanud inimene
või nende turvalisuse eest vastutav isik.
Ärge lubage lastel seadmega mängida.
Hoidke pakendid lastele kättesaamatuna.
Hoidke lapsed ja lemmikloomad seadmest eemal, kui see töötab
või maha jahtub. Katmata osad on kuumad.
Kui seadmel on olemas lapselukk, soovitame selle sisse lülitada.
Ilma järelvalveta ei tohi lapsed seadet puhastada ega hooldus‐
toiminguid läbi viia.
1.2 Üldine ohutus
Seade ja selle juurde kuuluvad osad lähevad kasutamise ajal
kuumaks. Ärge kütteelemente puudutage.
Ärge kasutage seadet välise taimeriga või eraldi kaugjuhtimis‐
süsteemi abil.
Kui kasutate toiduvalmistamisel kuuma õli, ärge jätke toitu järel‐
valveta – see võib kaasa tuua tulekahju.
Ärge kunagi üritage kustutada tuld veega, vaid lülitage seade
välja ja katke leek näiteks kaane või tulekustutustekiga.
Ärge hoidke keeduväljadel esemeid.
Ärge kasutage pliidi puhastamiseks aurupuhastit.
Metallesemeid – nuge, kahvleid, lusikaid ega potikaasi ei tohiks
pliidipinnale panna, sest need võivad kuumeneda.
EESTI 3
Olge hoiusahtli käsitsemisel ettevaatlik. See võib minna kuu‐
maks.
Ahjuriiuli tugede eemaldamiseks tõmmake esmalt riiulitoe esiots
ja seejärel tagumine ots külgseina küljest lahti. Paigaldage ahju‐
riiuli toed tagasi vastupidises järjekorras.
Kui kaanel on vedelikku, tuleb see enne kaane avamist ära püh‐
kida. Enne kaane sulgemist tuleb pliidipinnal lasta jahtuda.
Ärge kasutage ukseklaasi puhastamiseks karedaid, abrasiivseid
puhasteid ega teravaid metallist kaabitsaid, sest need võivad
klaasi pinda kriimustada, mille tagajärjel võib klaas puruneda.
2.
OHUTUSJUHISED
See seade sobib järgmiste turgude puhul: EE
RO
2.1 Paigaldamine
HOIATUS
Seadet tohib paigaldada ainult kvalifit‐
seeritud elektrik!
Eemaldage kõik pakkematerjalid.
Kahjustatud seadet ei tohi paigaldada ega ka‐
sutada.
Järgige seadmega kaasas olevaid paigaldus‐
juhiseid.
Olge seadme teise kohta viimisel ettevaatlik,
sest see on raske. Kasutage alati kaitsekin‐
daid.
Ärge kunagi tõmmake seadet käepidemest.
Tagage minimaalne kaugus muudest seadme‐
test ja mööbliesemetest.
Veenduge, et seade on paigaldatud kindlate
konstruktsioonide alla ja kõrvale.
Seadme küljed peavad jääma vastu teiste sa‐
ma kõrgusega seadmete külgi.
Ärge paigaldage seadet alusele.
Ärge paigutage seadet ukse kõrvale ega akna
alla. Vastasel korral võivad nõud ukse või ak‐
na avamisel seadme pealt maha kukkuda.
Elektriühendus
HOIATUS
Tulekahju- ja elektrilöögioht!
Kõik elektriühendused peab teostama kvalifit‐
seeritud elektrik.
Seade peab olema maandatud.
Kontrollige, kas andmesildil toodud elektrilised
parameetrid vastavad vooluvõrgu näitajatele.
Vastasel juhul võtke ühendust elektrikuga.
Kasutage alati nõuetekohaselt paigaldatud
ohutut pistikupesa.
Ärge kasutage mitmikpistikuid ega pikendus‐
kaableid.
Veenduge, et te ei vigastaks toitepistikut ega -
juhet. Vigastatud toitejuhtme vahetamiseks
võtke ühendust teeninduskeskusega.
Jälgige, et toitejuhe ei jääks vastu seadme
ust, eriti siis, kui uks on kuum.
Isoleeritud ja isoleerimata osad peavad olema
kinnitatud nii, et neid ei saaks eemaldada ilma
tööriistadeta.
Ühendage toitepistik seinakontakti alles pärast
paigalduse lõpuleviimist. Veenduge, et pärast
paigaldamist säilib juurdepääs toitepistikule.
Kui seinakontakt logiseb, ärge sinna toitepisti‐
kut pange.
Seadet välja lülitades ärge tõmmake toitekaa‐
blist. Hoidke alati kinni toitepistikust.
Kasutage ainult õigeid isolatsiooniseadiseid:
kaitselüliteid, kaitsmeid (keermega kaitsmed
tuleb pesast eemaldada), maalekkevoolu
kaitsmeid ja kontaktoreid.
Seadme ühendus vooluvõrguga tuleb varusta‐
da mitmepooluselise isolatsiooniseadisega.
Isolatsiooniseadise lahutatud kontaktide vahe‐
mik peab olema vähemalt 3 mm.
4
www.electrolux.com
Gaasiühendus
Kõik gaasiühendused peab ühendama kvalifit‐
seeritud tehnik.
Veenduge, et seadme ümber oleks tagatud
õhuringlus.
Teave gaasivarustuse kohta on kirjas andme‐
sildil.
See seade ei ole ühendatud seadmega, mis
põlemissaadusi väljutaks. Veenduge, et ühen‐
date seadme vastavalt kehtivatele paigaldu‐
seeskirjadele. Pöörake tähelepanu piisava
ventilatsiooni tagamisele.
2.2 Kasutamine
HOIATUS
Vigastuse, põletuse või elektrilöögioht!
Kasutage seda seadet ainult kodustes tingi‐
mustes.
Ärge muutke seadme tehnilisi omadusi.
Veenduge, et ventilatsiooniavad ei oleks tõ‐
kestatud.
Ärge jätke töötavat seadet järelevalveta.
Lülitage seade välja pärast igakordset kasuta‐
mist.
Seade läheb kasutamisel seest kuumaks. Är‐
ge puudutage kütteelemente seadmes. Tarvi‐
kute või ahjunõude eemaldamisel või sissepa‐
nekul kasutage alati pajakindaid.
Olge töötava seadme ukse avamisel ettevaat
lik. Välja võib paiskuda tulist õhku.
Ärge kasutage seadet märgade kätega või ju‐
hul, kui seade on kontaktis veega.
Äge suruge avatud uksele.
Hoidke seadme ust alati kinni, kui see ei tööta.
Ärge pange söögiriistu või potikaasi keeduväl‐
jadele. Need lähevad tuliseks.
Lülitage keeduväli pärast kasutamist välja.
Ärge kasutage seadet tööpinna ega hoiukoha‐
na.
Ruumi, kuhu seade paigaldatakse, peab ole‐
ma tagatud hea ventilatsioon.
Kasutage ainult korralikke terveid keedunõu‐
sid, mille põhi on põletite diameetrist suurem.
Veenduge, et leek ei kustu, kui keerate nuppu
kiiresti maksimaalasendist minimaalasendis‐
se.
Jälgige, et nõud oleks paigutatud rõngaste
keskele ega ulatuks üle keedupinna äärte.
Kasutage ainult seadmega kaasasolevaid tar‐
vikuid.
Ärge paigutage põletitele leegihajutajat.
HOIATUS
Plahvatuse või tulekahju oht!
Kuumutamisel võivad rasvad ja õlid eraldada
süttivaid aure. Kui kasutate toiduvalmistamisel
õli või rasvu, hoidke need eemal lahtisest lee‐
gist või kuumadest esemetest.
Väga kuumast õlist eralduvad aurud võivad
iseeneslikult süttida.
Kasutatud õli, milles võib leiduda toidujääke,
võib süttida madalamal temperatuuril kui ka‐
sutamata õli.
Ärge pange süttivaid või süttiva ainega määr‐
dunud esemeid seadmesse, selle lähedusse
või peale.
Kui avate ukse, vältige ahju läheduses säde‐
meid või lahtist leeki.
Seadme ust avades olge ettevaatlik. Alkoholi
sisaldavate komponentide kasutamise tagajär‐
jel võib alkohol õhuga seguneda.
HOIATUS
Seadme vigastamise või kahjustamise
oht!
Et ära hoida emaili kahjustumist või värvi
muutumist:
Ärge asetage ahjunõusid ega teisi esemeid
vahetult seadme põhjale.
Ärge asetage alumiiniumfooliumit vahetult
seadme põhjale.
Ärge pange tulist vett vahetult kuuma sead‐
messe.
Ärge hoidke niiskeid nõusid ja toitu ahjus
pärast toiduvalmistamise lõppu.
Olge tarvikute eemaldamisel ja paigaldami‐
sel ettevaatlik.
Emaili värvi muutumine ei mõjuta seadme
tööd. Tegemist ei ole defektiga garantii seisu‐
kohast.
Mahlaste kookide küpsetamisel kasutage sü‐
gavat küpsetusplaati. Puuviljamahlad tekita‐
vad püsivaid plekke.
Ärge pange tuliseid nõusid juhtpaneelile.
Ärge laske keedunõudel kuivaks keeda.
Olge ettevaatlik ja ärge laske nõudel ega
muudel esemetel seadmele kukkuda. Pliidi
pind võib puruneda.
Ärge lülitage keeduvälju sisse tühjade nõude‐
ga või ilma nõudeta.
Ärge asetage seadmele alumiiniumfooliumit.
EESTI 5
Malmist, alumiiniumist või katkise põhjaga
nõud võivad klaaskeraamilist pinda kriimusta‐
da. Kui teil on vaja nõusid pliidil liigutada, tõst‐
ke need alati üles.
Kaas
Ärge muutke kaane tehnilisi omadusi.
Puhastage kaant regulaarselt.
Ärge avage kaant, kui selle pinnal on vedelik‐
ku.
Enne kaane sulgemist lülitage kõik põletid väl‐
ja.
Ärge sulgege kaant enne, kui pliit ja ahi on
täielikult maha jahtunud.
Kuumutamisel võib klaasist kaas (kui see on
olemas) puruneda.
HOIATUS
Paigaldage seadme alla stabiilne alus,
et see ei saaks ümber minna. Vt jaotist
"Paigaldamine".
2.3 Hooldus ja puhastus
HOIATUS
Vigastuse, tulekahju või seadme kah‐
justamise oht!
Enne hooldust lülitage seade välja ja ühenda‐
ge toitepistik pistikupesast lahti.
Veenduge, et seade on maha jahtunud.
Klaaspaneelid võivad puruneda.
Kui ukse klaaspaneeli tekib mõra, tuleb see
kohe välja vahetada. Pöörduge teeninduskes‐
kusse.
Olge ukse seadmest eemaldamisel ettevaat‐
lik. Uks on raske!
Puhastage seadet regulaarselt, et vältida plii‐
dipinna materjali kahjustumist.
Seadmesse jäänud rasv või toit võib põhjusta‐
da tulekahju.
Puhastage seadet pehme niiske lapiga. Kasu‐
tage ainult neutraalseid puhastusaineid. Ärge
kasutage abrasiivseid tooteid, küürimisšvam‐
me, lahusteid ega metallist esemeid.
Ahjupihusti kasutamisel järgige pakendil ole‐
vaid ohutusjuhiseid.
Katalüütilise emaili (kui see on olemas) pu‐
hastamisel ärge kasutage mingeid pesuaineid.
Ärge peske põleteid nõudepesumasinas.
2.4 Sisevalgusti
Selles seadmes kasutatav valgustipirn või ha‐
logeenlamp on mõeldud kasutamiseks ainult
kodumasinates. Ärge kasutage seda ruumide
valgustamiseks.
HOIATUS
Elektrilöögi oht!
Enne lambi asendamist ühendage seade voo‐
luvõrgust lahti.
Kasutage ainult ühesuguste tehniliste näitaja‐
tega lampe.
2.5 Hooldus
Seadme remontimiseks võtke ühendust hool‐
dusega. Soovitame alati kasutada ainult origi‐
naalvaruosi.
2.6 Jäätmekäitlus
HOIATUS
Lämbumis- või vigastusoht!
Eemaldage seade vooluvõrgust.
Lõigake toitekaabel seadme küljest lahti ja vi‐
sake ära.
Eemaldage seadme uks, et vältida laste ja
loomade seadmesse lõksujäämist.
6
www.electrolux.com
3. SEADME KIRJELDUS
3.1 Ülevaade
10
1 3 4
5
1
2
3
4
2
6
7
8
9
1
Pliidi nupud
2
Elektronprogrammeerija
3
Temperatuuri nupp
4
Temperatuuri indikaator
5
Ahju funktsioonide nupp
6
Kütteelement
7
Ahjuvalgusti
8
Ventilaator ja kütteelement
9
Andmesilt
10
Ahjuriiuli tasandid
3.2 Pliidipinna laotus
1
4
2
3
1
Lisapõleti
2
Poolkiire põleti
3
Poolkiire põleti
4
Kiirpõleti
3.3 Tarvikud
Ahjurest
Nõude, koogivormide ja grilltükkide jaoks
Lame küpsetusplaat
Kookidele ja küpsistele.
Sügav röstimispann
Küpsetamiseks ja praadimiseks või rasvapan‐
nina.
Valikulised teleskoopsiinid
Ahjurestide või -plaatide paigutamiseks. Neid
võite osta eraldi.
Hoiusahtel
Ahjuõõne all on hoiusahtel.
4. ENNE ESIMEST KASUTAMIST
HOIATUS
Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
EESTI 7
ETTEVAATUST
Ahju ukse avamiseks võtke alati kinni
käepideme keskelt.
4.1 Esimene puhastamine
Eemaldage seadmelt kõik osad.
Puhastage seadet enne esmakordset kasuta‐
mist.
ETTEVAATUST
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusai‐
neid! See võib pinda rikkuda. Vt ptk
"Puhastus ja hooldus".
4.2 Kellaaja seadmine
Ahi hakkab tööle alles pärast kellaaja
määramist.
Seadme vooluvõrku ühendamisel või elektrikat‐
kestuse korral hakkab ekraan automaatselt vilku‐
ma.
Vajutage valikunuppu. Süttib aktiivse taimeri
sümbol. Olemasoleva kellaaja valimiseks kasuta‐
ge nuppu "+" või "-".
Umbes 5 sekundi pärast vilkumine lakkab ja
ekraanile kuvatakse määratud kellaaeg.
Kellaaja muutmiseks ärge valige samal
ajal automaatset funktsiooni (Kestus või
Lõpp ).
4.3 Eelkuumutus
1.
Valige funktsioon ja maksimaalne tem‐
peratuur.
2.
Laske ahjul umbes tund aega tühjalt (ilma
toiduta) töötada.
3.
Valige funktsioon ja maksimaalne tem‐
peratuur.
4.
Laske ahjul umbes 10 minutit tühjalt (ilma
toiduta) töötada.
5.
Valige funktsioon ja maksimaalne tem‐
peratuur.
6.
Laske ahjul umbes 10 minutit tühjalt (ilma
toiduta) töötada.
See on vajalik ahjus olevate jääkide ärapõlemi‐
seks. Tarvikud võivad minna tavalisest tulise‐
maks. Ahju esmakordselt eelsoojendades võib
eralduda ebameeldivat lõhna ja suitsu. See on
normaalne. Veenduge, et õhk saaks piisavalt liik‐
uda.
5. PLIIT - IGAPÄEVANE KASUTAMINE
HOIATUS
Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
5.1 Põletite süütamine
HOIATUS
Tulega tuleb köögis väga ettevaatlikult
ümber käia. Tootja ei vastuta selle nõu‐
de eiramisest tulenevate tagajärgede
eest.
Süüdake põleti alati enne nõu tulele
asetamist.
Põleti süütamiseks:
1.
Keerake juhtnuppu vastupäeva maksimaal‐
sesse asendisse (
) ja vajutage alla.
2.
Hoidke nuppu all umbes 5 sekundit; selle
aja jooksul jõuab termoelement soojeneda.
Vastasel korral katkeb gaasi pealevool.
3.
Kui leek on korrapärane, võite seda regu‐
leerida.
Kui põletit ei õnnestu süüdata ka mitme
katsega, kontrollige, kas põletikroon ja
selle kaas on õiges asendis.
8
www.electrolux.com
A
B
C
D
A)
Põleti kaas
B)
Põleti kroon
C)
Süüteküünal
D)
Termoelement
HOIATUS
Ärge hoidke juhtnuppu all kauem kui 15
sekundit.
Kui põleti 15 sekundi jooksul ei sütti, va
bastage juhtnupp, keerake see väljalüli‐
tatud asendisse ja püüdke põleti uuesti
süüdata, kuid mitte varem kui 1 minuti
pärast.
Põletit on võimalik süüdata ka ilma inte‐
greeritud süütajata (näiteks kui majas
puudub elektrivool). Selle tegemiseks
viige leek põleti juurde, vajutage vastav
juhtnupp alla ja keerake seda vastupäe‐
va maksimumasendisse.
Kui põleti peaks kustuma, siis keerake
juhtnupp välja ja proovige põletit uuesti
süüdata ühe minuti möödudes.
Süütaja võib käivituda automaatselt toi‐
te sisselülitamisel, kas siis pärast pai‐
galdamist või voolukatkestust. See on
normaalne.
5.2 Põleti väljalülitamine
Leegi kustutamiseks keerake nupp asendisse
.
HOIATUS
Enne toidunõude põletilt ära võtmist
keerake tuli väiksemaks või lülitage
hoopis välja.
6. PLIIT - VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
6.1 Energia kokkuhoid
Võimaluse korral pange nõudele alati kaas
peale.
Kui vedelik hakkab keema, siis keerake leeki
väiksemaks, et vedelik vaid õrnalt keema
jääks.
HOIATUS
Kasutage potte ja panne, mille põhi vas‐
tab põleti mõõtudele.
Ärge kasutage nõusid, mis ulatuvad üle
keeduplaatide äärte.
Põleti Nõude läbimõõt
Kiire 160 - 220 mm
Poolkiire 140 - 220 mm
Lisapõleti 120 - 180 mm
Nõu põhi peab olema võimalikult paks ja sile.
EESTI 9
7. PLIIT - PUHASTUS JA HOOLDUS
HOIATUS
Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
HOIATUS
Lülitage seade välja ja laske sel maha
jahtuda enne selle puhastamist
HOIATUS
Turvakaalutlustel ei tohi seadet puhas‐
tada aurupuhastite või kõrgsurvepuhas‐
titega.
HOIATUS
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusva‐
hendeid, terasvilla või happeid kuna
need võivad seadet kahjustada.
Emailist osade, katte ja krooni puhastamiseks
kasutage sooja seebivett.
Peske roostevabast terasest osi veega ja kui‐
vatage pehme lapiga.
Pliidi reste ei tohi pesta nõudepesumasinas;
neid tuleb pesta käsitsi.
Pärast puhastamist veenduge, et restid olek‐
sid õiges asendis.
Selleks, et põletid korrektselt töötaksid, pea‐
vad pannitugede käpad olema põleti keskel.
Pannitugede paigaldamisel olge ettevaatlik, et
te ei kahjustaks pliidiplaati.
Pärast puhastamist, kuivatage seadet pehme la‐
piga.
8. AHI - IGAPÄEVANE KASUTAMINE
HOIATUS
Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
8.1 Seadme sisse- ja väljalülitamine
1.
Ahju funktsiooni valimiseks keerake ahju‐
funktsioonide nuppu.
2.
Temperatuuri valimiseks keerake tempera‐
tuuri reguleerimisnuppu.
Temperatuuri indikaator süttib, kui tempera‐
tuur seadmes tõuseb.
3.
Seadme väljalülitamiseks keerake ahju‐
funktsioonide nupp ja temperatuuri regulee‐
rimisnupp välja.
8.2 Ohutustermostaat
Ohutustermostaat on töötava termo‐
staadi termokaitse.
Et ära hoida ahju termostaadi kahjustamist üle‐
kuumenemise tõttu, on ahi varustatud turvater‐
mostaadiga, mis katkestab toitevarustuse. Ahi lü‐
litub uuesti automaatselt sisse, kui temperatuur
on langenud.
HOIATUS
Turvatermostaat hakkab tööle vaid siis,
kui ahju termostaat õigesti ei tööta. Sel‐
lisel juhul on ahju temperatuur väga kõr‐
ge ja ahjus olevad toidud võivad kõrbe‐
ma pinna. Ahju termostaadi asendami‐
seks võtke kohe ühendust teenindus‐
keskusega.
8.3 Jahutusventilaator
Seadme töö ajal lülitub jahutusventilaator auto‐
maatselt sisse, et hoida seadme pinnad jaheda
na. Seadme väljalülitamisel lülitub välja ka jahu
tusventilaator.
8.4 Ahju funktsioonid
Ahju funktsioon Rakendus
VÄLJAS-asend Seade on VÄLJA lülitatud.
Ahjuvalgusti Ahju valgustamiseks ilma küpsetusfunktsioonita.
10
www.electrolux.com
Ahju funktsioon Rakendus
Ülemine + alumine
kuumutus
Kuumutab nii ülemist kui ka alumist kütteelementi. Ahju ühel ta
sandil küpsetamiseks ja röstimiseks.
Ahju alumine ele‐
ment
Kuumus tuleb ainult ahju põhjast. Krõbeda põhjaga kookide küp
setamiseks.
Ventilaatoriga küp‐
setamine
Mitme eri toidu samaaegseks küpsetamiseks. Puuviljasiirupi val‐
mistamiseks, seente või puuviljade kuivatamiseks.
Pöördõhuga küpse
tamine
Ühesuguse küpsetustemperatuuriga toitude küpsetamiseks või
röstimiseks ja küpsetamiseks rohkem kui ühel ahjutasandil, ilma
maitsete segunemiseta. Selle funktsiooni kasutamisel alandage
ahju temperatuuri 20-40 °C võrra tavalisest temperatuurist, mida
kasutate Ülemise + alumise kuumutuse puhul.
Kerge küpsetamine
Eriti sobiv järgmistele küpsetistele: beseekook, vormikook, tordi‐
põhi, rullbiskviit.
Turbogrill
Grillelement ja ahjuventilaator töötavad vaheldumisi, pannes
kuuma õhu toidu ümber pöörlema. Suurte lihatükkide küpsetami‐
seks.
HOIATUS
Maksimaalne temperatuur selle funktsiooni puhul on 210
°C.
Pitsafunktsioon
Alumiselt kütteelemendilt eralduv kuumus jõuab otse pitsapõhja‐
ni, quiche'ideni või pirukateni ja ventilaator tagab kuuma õhu
ringluse pitsakatte või pirukatäidise küpsetamiseks.
Sulatamine
Külmutatud toidu sulatamiseks. Temperatuuri reguleerimisnupp
peab olema väljas-asendis.
9. AHI - KELLA FUNKTSIOONID
9.1 Elektronprogrammeerija
1 32 4
567
1
Kestuse ja lõpuaja indikaator
2
Kellaaja näidik
3
Aktiivse taimeri indikaator
4
Alarmkella indikaator
5
Nupp "+"
6
Valikunupp
7
Nupp "-"
EESTI 11
Kella funktsioon Rakendus
Alarmkell ördloendusaja valimiseks (1 min – 23 h 59 min).
Määratud aja möödumisel kõlab helisignaal.
See funktsioon ei mõjuta ahju tööd.
dur Kestus Ahju kasutamise aja määramiseks (1 min – 10 h).
End Lõpp Mõne ahjufunktsiooni väljalülitusaja määramiseks (1 min – 10 h).
Kestust ja Lõppu võib kasutada sa‐
maaegselt, kui ahi hiljem automaatselt
sisse ja välja lülitatakse. Sel juhul mää‐
ratakse esmalt Kestus ja seejärel Lõpp.
9.2 Kellafunktsioonide valimine
1.
Vajutage järjest valikunuppu, kuni vajaliku
funktsiooni indikaator hakkab vilkuma.
2.
Kellaaja määramiseks funktsioonide Alarm‐
kell
, Kestus dur või Lõpp End jaoks ka‐
sutage nuppu "+" või "-".
Süttib vastava funktsiooni indikaator. Funkt‐
sioonide Lõpp ja Kestus puhul süttib ka A.
Kui aeg on täis, hakkab funktsiooni indikaa‐
tor vilkuma ja 2 minuti vältel kõlab helisig
naal.
Funktsioonide Kestus ja Lõpp korral lüli‐
tub ahi automaatselt välja.
3.
Vajutage suvalist nuppu, et signaal välja lüli‐
tada.
9.3 Kellafunktsioonide tühistamine
1.
Vajutage järjest valikunuppu, kuni ilmub va‐
jaliku funktsiooni indikaator.
2.
Vajutage samaaegselt nuppe "-" ja "+".
Kella funktsioon lülitub mõne sekundi pärast
välja.
9.4 Helisignaali muutmine
1. Valitud helisignaali kuulamiseks vajutage ja
hoidke nuppu "-".
2. Seadistuse muutmiseks vajutage järjest nup‐
pu "-".
3. Laske nupp "-" lahti. Uueks helisignaaliks
jääb viimati valitud toon.
Seadme vooluvõrgust väljalülitamisel või pärast
voolukatkestust rakendatakse uuesti vaikimisi
valitud toon.
10. AHI - TARVIKUTE KASUTAMINE
HOIATUS
Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
12
www.electrolux.com
10.1 Ahjutarvikute sissepanek
Asetage sisselibistatavad tarvikud ahju nii, et to‐
pelt-külgservad on ahju tagumises osas ja suu‐
natud ahju põhja poole. Suruge sisselibistatavad
tarvikud ühe ahjutasandi juhiktrellide vahele.
Ahjuriiuli ja sügava röstimispanni üheaegne sise‐
stamine
Pange ahjuriiul sügava röstimispanni peale. Su‐
ruge sügav röstimispann ühe ahjutasandi juhik‐
trellide vahele.
10.2 Küpsetusplaadi sissepanek
Lükake plaat ahjuõõne keskossa, eesmise ja ta‐
gumise seina vahele. Nii saab kuumus küpsetus‐
plaadi ees ja taga vabalt liikuda. Paigutage küp‐
setusplaat nii nagu pildil näha, jälgides, et kaldus
serv jääks tahapoole.
HOIATUS
Ärge lükake küpsetusplaati päris vastu
ahju tagaseina. Vastasel korral ei saa
kuum õhk plaadi ümber vabalt liikuda.
Toit võib kõrbema minna, eriti plaadi ta‐
gaosas.
11. AHI - VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
ETTEVAATUST
Väga mahlaste kookide küpsetamisel
kasutage sügavat küpsetusplaati. Puu‐
viljamahl võib jätta emailpinnale püsivad
plekid.
Seadmes on neli riiuli tasandit. Alustage ta‐
sandite arvestamist alati ahju põhjast.
Ahju eri tasanditel saab samaaegselt küpseta‐
da mitmeid roogi. Paigutage riiulid 1. ja 3. ta‐
sandile.
EESTI 13
Niiskus võib kondenseeruda seadmesse või
ukseklaasile. See on normaalne. Kui avate toi‐
tu valmistades ahju ukse, hoiduge alati taha‐
poole. Kondenseerumise vähendamiseks las‐
ke ahjul enne küpsetamise alustamist 10 mi‐
nutit töötada.
Kuivatage ahjust niiskus iga kord pärast sead‐
me kasutamist.
Küpsetades ärge pange esemeid otse ahju
põhja ega katke ahju komponente fooliumiga
kinni. See võib muuta küpsetamise tulemusi ja
rikkuda ahju emailkatet.
11.1 Kookide küpsetamine
Enne küpsetamist eelkuumutage ahju umbes
10 minutit.
Ärge avage ahju ust enne kui ¾ küpsetusajast
on möödunud.
Kui kasutate samaaegselt kahte küpsetus‐
plaati, hoidke nende vahele jääv ahjutasand
tühi.
11.2 Liha ja kala küpsetamine
Ärge küpsetage alla 1 kg kaaluga lihatükki. Lii‐
ga väikeste tükkide küpsetamisel jääb liha kui‐
vaks.
Väga rasvaste toitude küpsetamisel kasutage
rasvapanni, et vältida ahju püsivate plekkide
tekkimist.
Et mahl lihast välja ei valguks, laske prael en‐
ne lahtilõikamist umbes 15 minutit seista.
Et ahjust küpsetamise ajal liiga palju suitsu ei
tuleks, kallake rasvapannile veidi vett. Suitsu
kondenseerumise vältimiseks lisage vett kohe,
kui see on ära auranud.
11.3 Toiduvalmistamise ajad
Toiduvalmistamise ajad sõltuvad toidu tüübist,
konsistentsist ja mahust.
Esialgu jälgige toiduvalmistamisel seadme tööd.
Leidke selle seadme kasutamisel parimad sea‐
ded (soojusaste, toiduvalmistamise aeg jne) oma
keedunõudele, retseptidele ja kogustele.
11.4 Ülemine + alumine kuumutus
Toit
Küpsetusplaadi tüüp ja
ahjutasand
Eelkuumutus‐
aeg (min.)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(min)
Taignaribad (250
g)
emailitud küpsetus‐
plaat 3. ahjutasandil
- 150 25 - 30
Õhuke kook
(1000 g)
emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
10 160 - 170 30 - 35
Pärmitaignast
õunakook (2000
g)
emailitud küpsetus‐
plaat 3. ahjutasandil
- 170 - 190 40 - 50
Õunapirukas
(1200 + 1200 g)
2 ümmargust alumii‐
niumplaati (läbimõõt
20 cm) 1. tasandil
15 180 - 200 50 - 60
Väikesed koogid
(500 g)
emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
10 160 - 180 25 - 30
Rasvavaba
keeks (350 g)
1 ümar alumiinium‐
plaat (läbimõõt 26 cm)
1. tasandil
10 160 - 170 25 - 30
Plaadikook
(1500 g)
emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
- 160 - 170
45 - 55
1)
14
www.electrolux.com
Toit
Küpsetusplaadi tüüp ja
ahjutasand
Eelkuumutus‐
aeg (min.)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(min)
Kana, terve
(1350 g)
2. tasandil, küpsetus‐
plaat tasandil 1
- 200 - 220 60 - 70
Pool kana (1300
g)
3. tasandil, küpsetus‐
plaat tasandil 1
- 190 - 210 30 - 35
Seakarbonaad
(600 g)
3. tasandil, küpsetus‐
plaat tasandil 1
- 190 - 210 30 - 35
Lahtine pirukas
(800 g)
emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
20 230 - 250 10 - 15
Pärmitaignast pi‐
rukas (1200 g)
emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
10 - 15 170 - 180 25 - 35
Pitsa (1000 g) emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Juustukook
(2600 g)
emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
- 170 - 190 60 - 70
Šveitsi õunakook
(1900 g)
emailitud küpsetus‐
plaat 1. ahjutasandil
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Jõulukook (2400
g)
emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
10 - 15 170 - 180
55 - 65
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 ümar plaat (läbimõõt
26 cm) 1. tasandil
10 - 15 220 - 230 40 - 50
Talupojaleib (750
g + 750 g)
2 ümmargust alumii‐
niumplaati (läbimõõt
20 cm) 1. tasandil
18
3)
180 - 200 60 - 70
Rumeenia keeks
(600 + 600 g)
2 ümmargust alumii‐
niumplaati (pikkus 25
cm) 2. tasandil
10 160 - 170 40 - 50
Rumeenia keeks
– traditsioonili‐
ne(600 + 600 g)
2 ümmargust alumii‐
niumplaati (pikkus 20
cm) 2. tasandil
- 160 - 170 30 - 40
Pärmitaignast
kuklid (800 g)
emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
10 - 15 200 - 210 10 - 15
Rullbiskviit (500
g)
emailitud küpsetus‐
plaat 1. ahjutasandil
10 150 - 170 15 - 20
Besee (400 g) emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
- 100 - 120 40 - 50
Purukook (1500
g)
emailitud küpsetus‐
plaat 3. ahjutasandil
10 - 15 180 - 190 25 - 35
Keeks (600 g) emailitud küpsetus‐
plaat 3. ahjutasandil
10 160 - 170 25 - 35
Võikook (600 g) emailitud küpsetus‐
plaat 2. ahjutasandil
10 180 - 200 20 - 25
1)
Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 7 minutiks ahju.
EESTI 15
2)
Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 10 minutiks ahju.
3)
Eelsoojendage ahi temperatuurini 250 °C.
11.5 Küpsetamine pöördõhuga
Toit
Küpsetusplaadi tüüp ja
ahjutasand
Eelküpse
tusaeg (mi‐
nutites)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Taignaribad
(250 g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
10 150 - 160 20 - 30
Taignaribad
(250 + 250 g)
emailitud küpsetusplaat 1.
ja 3. ahjutasandil
10 140 - 150 25 - 30
Taignaribad
(250 + 250 +
250 g)
emailitud küpsetusplaat
1., 2. ja 4. ahjutasandil
10 150 - 160 30 - 35
Õhuke kook
(1000 g)
emailitud küpsetusplaat 2.
ahjutasandil
10 150 - 160 30 - 40
Õhuke kook
(1000 + 1000 g)
emailitud küpsetusplaat 1.
ja 3. ahjutasandil
10 140 - 150 45 - 55
Õhuke kook
(1000 + 1000 +
1000 g)
emailitud küpsetusplaat
1., 2. ja 4. ahjutasandil
10 140 - 150 55 - 65
Pärmitaignast
õunakook (2000
g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
10 170 - 180 40 - 50
Õunapirukas
(1200 + 1200 g)
2 ümmargust alumiinium
plaati (läbimõõt 20 cm) 2.
ja 3. tasandil
10 170 - 180 50 - 60
Väiksed koogid
(500 g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
10 140 - 150 30 - 35
Väikesed koo‐
gid (500 + 500
g)
emailitud küpsetusplaat 1.
ja 3. ahjutasandil
10 140 - 150 25 - 30
Väikesed koo‐
gid (500 + 500 +
500 g)
emailitud küpsetusplaat
1., 2. ja 4. ahjutasandil
10 150 - 160 25 - 30
Rasvavaba
keeks (350 g)
1 ümar alumiiniumplaat
(läbimõõt 26 cm) 3. ta‐
sandil
10 150 - 160 30 - 40
Plaadikook
(1 200 g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
- 150 - 160
40 - 50
1)
Kana, terve
(1 400 g)
2. tasandil, küpsetusplaat
tasandil 1
- 170 - 190 50 - 60
Seakarbonaad
(600 g)
3. tasandil, küpsetusplaat
tasandil 1
- 180 - 200 30 - 40
16
www.electrolux.com
Toit
Küpsetusplaadi tüüp ja
ahjutasand
Eelküpse
tusaeg (mi‐
nutites)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Lahtine pirukas
(800 g)
emailitud küpsetusplaat 2.
ahjutasandil
15 230 - 250 10 - 15
Pärmitaignast
pirukas (1200 g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
20 - 30 160 - 170 20 - 30
Pitsa (1000 +
1000 g)
emailitud küpsetusplaat 1.
ja 3. ahjutasandil
- 180 - 200 50 - 60
Juustukook
(2600 g)
emailitud küpsetusplaat 2.
ahjutasandil
- 150 - 170 60 - 70
Šveitsi õuna‐
kook (1900 g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
15 180 - 200 30 - 40
Jõulukook
(2400 g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
10 150 - 170
50 - 60
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 ümar plaat (läbimõõt 26
cm) 2. tasandil
15 210 - 230 35 - 45
Talupojaleib
(750 g + 750 g)
2 ümmargust alumiinium
plaati (läbimõõt 20 cm) 3.
tasandil
15
3)
180 - 190 50 - 60
Rumeenia
keeks (600 +
600 g)
2 ümmargust alumiinium
plaati (läbimõõt 25 cm) 2.
tasandil
10 150 - 170 40 - 50
Rumeenia
keeks – tradit‐
siooniline(600 +
600 g)
2 ümmargust alumiinium
plaati (läbimõõt 20 cm) 2.
tasandil
- 160 - 170 30 - 40
Pärmitaignast
kuklid (800 g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
10 180 - 200 10 - 15
Pärmitaignast
kuklid (800 +
800 g)
emailitud küpsetusplaat 1.
ja 3. ahjutasandil
10 180 - 200 15 - 20
Rullbiskviit (500
g)
emailitud küpsetusplaat 3.
ahjutasandil
10 150 - 170 10 - 15
Besee (400 g) emailitud küpsetusplaat 2.
ahjutasandil
- 100 - 120 50 - 60
Besee (400 +
400 g)
emailitud küpsetusplaat 1.
ja 3. ahjutasandil
- 100 - 120 55 - 65
Besee (400 +
400 + 400 g)
emailitud küpsetusplaat
1., 2. ja 4. ahjutasandil
- 115 - 125 65 - 75
Purukook (1500
g)
emailitud küpsetusplaat 2.
ahjutasandil
10 170 - 180 20 - 30
Keeks (600 g) emailitud küpsetusplaat 2.
ahjutasandil
10 150 - 170 20 - 30
EESTI 17
Toit
Küpsetusplaadi tüüp ja
ahjutasand
Eelküpse
tusaeg (mi‐
nutites)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Võikook (600 +
600 g)
emailitud küpsetusplaat 1.
ja 3. ahjutasandil
10 150 - 170 20 - 30
1)
Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 7 minutiks ahju.
2)
Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 10 minutiks ahju.
3)
Eelsoojendage ahi temperatuurini 230 °C.
11.6 Pöördõhuga küpsetamine
Toit
Küpsetusplaadi
tüüp ja ahjuta‐
sand
Eelküpsetusaeg
(minutites)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Taignaribad (250
g)
emailitud küpse‐
tusplaat 3. ahju‐
tasandil
10 140 - 150 20 - 30
Taignaribad (250
+ 250 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
10 140 - 150 25 - 30
Taignaribad (250
+ 250 + 250 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1., 2. ja
3. ahjutasandil
10 150 - 160 30 - 40
Õhuke kook (500
g)
emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
10 150 - 160 30 - 35
Õhuke kook (500
+ 500 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
10 150 - 160 35 - 45
Õhuke kook (500
+ 500 + 500 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1., 2. ja
4. ahjutasandil
1)
10 155 - 165 40 - 50
Pärmitaignast
õunakook (2000
g)
emailitud küpse‐
tusplaat 3. ahju‐
tasandil
- 170 - 180 40 - 50
Õunapirukas
(1200 + 1200 g)
2 ümmargust
alumiiniumplaati
(läbimõõt 20 cm)
2. ahjutasandil
- 165 - 175 50 - 60
Väiksed koogid
(500 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
10 150 - 160 20 - 30
Väiksed koogid
(500 + 500 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
10 150 - 160 30 - 40
18
www.electrolux.com
Toit
Küpsetusplaadi
tüüp ja ahjuta‐
sand
Eelküpsetusaeg
(minutites)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Väiksed koogid
(500 + 500 + 500
g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1., 2. ja
4. ahjutasandil
1)
10 150 - 160 35 - 45
Rasvavaba
keeks (350 g)
1 ümar alumii‐
niumplaat (läbi‐
mõõt 26 cm) 1.
ahjutasandil
10 150 - 160 20 - 30
Plaadikook
(1200 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
- 150 - 160
30 - 35
2)
Kana, terve
(1300 g)
2. ahjutasandil,
küpsetusplaat ta‐
semel 1
- 170 - 180 40 - 50
Seapraad (800
g)
2. ahjutasandil,
küpsetusplaat ta‐
semel 1
- 170 - 180 45 - 50
Pärmitaignast pi‐
rukas (1200 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
20 - 30 150 - 160 20 - 30
Pitsa (1000 +
1000 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
- 180 - 200 30 - 40
Pitsa (1000 g) emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
- 190 - 200 25 - 35
Juustukook
(2600 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1. ahju‐
tasandil
- 160 - 170 40 - 50
Šveitsi õunakook
(1900 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
10 - 15 180 - 200 30 - 40
Jõulukook (2400
g)
emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
10 150 - 160
35 - 40
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 ümar plaat (lä‐
bimõõt 26 cm) 2.
ahjutasandil
10 - 15 190 - 210 30 - 40
Talupojaleib (750
g + 750 g)
2 ümmargust
alumiiniumplaati
(läbimõõt 20 cm)
1. ahjutasandil
15 - 20
3)
160 - 170 40 - 50
EESTI 19
Toit
Küpsetusplaadi
tüüp ja ahjuta‐
sand
Eelküpsetusaeg
(minutites)
Temperatuur
(°C)
Küpsetusaeg
(minutites)
Rumeenia keeks
(600 + 600 g)
2 ümmargust
alumiiniumplaati
(läbimõõt 25 cm)
2. ahjutasandil
10 - 15 155 - 165 40 - 50
Rumeenia keeks
– traditsioonili‐
ne(600 + 600 g)
2 ümmargust
alumiiniumplaati
(läbimõõt 20 cm)
2. ahjutasandil
- 150 - 160 30 - 40
Pärmitaignast
kuklid (800 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 3. ahju‐
tasandil
15 180 - 200 10 - 15
Pärmitaignast
kuklid (800 + 800
g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
15 180 - 200 15 - 20
Rullbiskviit (500
g)
emailitud küpse‐
tusplaat 3. ahju‐
tasandil
10 150 - 160 15 - 25
Besee (400 g) emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
- 110 - 120 30 - 40
Besee (400 +
400 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
- 110 - 120 45 - 55
Besee (400 +
400 + 400 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1., 2. ja
4. ahjutasandil
1)
- 115 - 125 55 - 65
Purukook (1500
g)
emailitud küpse‐
tusplaat 3. ahju‐
tasandil
- 160 - 170 25 - 35
Keeks (600 g) emailitud küpse‐
tusplaat 2. ahju‐
tasandil
10 150 - 160 25 - 35
Võikook (600 +
600 g)
emailitud küpse‐
tusplaat 1. ja 3.
ahjutasandil
10 160 - 170 25 - 35
1)
Kui 4. tasandil küpsev kook saab valmis, võtke see välja ja pange asemele 1. tasandilt võetud kook.
Küpsetage kümme või rohkem minutit.
2)
Pärast seadme väljalülitamist jätke kook veel 7 minutiks ahju.
3)
Eelsoojendage ahi temperatuurini 250 °C.
20
www.electrolux.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Electrolux EKK54500OX Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend

teistes keeltes