5 Kuiviljalihakonteinerkasutamiseajaltäissaab,lülitageseadevälja,eemaldageviljaliha
konteiner ja tühjendage see.
Märkus: Enne mahlapressimise jätkamist paigaldage tühi viljaliha nõu tagasi.
6 Pärastsedakuioletekõikkoostisainedtöödelnudjamahlaeraldumineonlõppenud,kallake
mahl kannust klaasidesse.
, Kuivahueraldajaonmahlakannul,siiskorjataksemahlaltvahtära(Jn7).
- Kasutage värskeid puu- ja juurvilju, sest need on mahlasemad. Ananassid, punapeedid,
sellerivarred, õunad, kurgid, porgandid, spinat, melonid, tomatid ja viinamarjad on eriti sobivad
mahlapressis töötlemiseks.
- Te ei pea eemaldama õhukest nahka või koort. Ainult paks koor, nt apelsinide, ananasside või
keetmata punapeetide koor tuleb eemaldada.
- Seemnekividega puuviljast mahla valmistamiseks eemaldage enne mahlategemist seemnekivid.
- Õunamahl muutub kiiresti pruuniks. Seda protsessi võite aeglustada, tilgutades mahla sisse mõni
tilk sidrunimahla.
- Tärklist sisaldav puuvili, nagu nt banaanid, papaia, avokaado, viigimarjad ja mango ei kõlba
mahlapressis töötlemiseks. Nende puuviljade töötlemiseks kasutage köögikombaini, kann- või
käsimikserit.
- Selles mahlapressis kõlbab lehti ja leherootsusid, nt salatitaimi töödelda.
- Mahlapress ei sobi väga kõvade ja/või väga kiuliste/tärkliseliste puu- ja köögiviljade nagu
suhkruroo töötlemiseks.
Pidev liikumine
Valmistage mahlapressis 4-st ploomist (kivid eemaldatud) ja 2-st tervest õunast mahl. Segage ja
serveerige kohe.
Valmistage mahlapressis 2-st tervest õunast, 100 g maasikatest ja 300 g porganditest mahl. Segage ja
serveerige kohe.
Kõigepealt pange mahlapressi väga õhuke lõik ingverit, seejärel 1 õun ja tehke neist mahl. Seejärel
tehke veel 2 tervet õuna, 100 g kõrvitsat, 300 g porgandit ja 1 punapeet (küpsetatud) mahlaks.
Segage ja serveerige kohe.
Tehke 300 g ingverist mahl. Selleks peaksite tõukurile rakendama suuremat pressimisjõudu (kuni 10
kg).
Näpunäide: Kui soovite ingverimahla kodusvalmistatud mahlade maitsestamiseks sagedamini kasutada,
siis peate selle enne valmis tegema. Ingverimahla võite kuni üheks nädalaks kinnise purgiga
külmutuskappi hoiustada.
24