3
ET
FUNKTSIOONID
MICROWAVE MIKROLAINED
Toidu või joogi kiireks soojendamiseks.
VÕIMSUS
(W)
SOOVITATAV KASUTUS
900
Suure veesisaldusega toitude ja jookide kiire
soojendamine.
750 Köögiviljade valmistamine.
650 Liha ja kala valmistamine.
500
Lihakastmete ja juustu või muna sisaldavate kastmete
valmistamine. Lihapirukate või ahjupasta viimistlemine.
350 Aeglane, õrn küpsetus. Sobib šokolaadi ja või sulatamiseks.
160
Külmutatud toidu sulatamine, või ja juustu
pehmendamine.
90 Jäätise pehmendamine.
TOIMING TOIT
VÕIMSUS
(W)
KESTUS (min)
Soojenda-
mine
2 tassi 900 1–2
Soojenda-
mine
Kartulipuder
(1 kg)
900 10–12
Sulatus Hakkliha (500 g) 160 15 - 16
Toiduvalmis-
tamine
Biskviitkook 750 7 - 8
Toiduvalmis-
tamine
Munakreem 500 16 - 17
Toiduvalmis-
tamine
Pikkpoiss 750 20–22
CRISP
Toidu täiuslikuks pruunistamiseks, nii pealt kui alt.
Seda funktsiooni tohib kasutada ainult koos spetsiaalse
pruunistusplaadiga Crisp plate.
TOIT KESTUS (min)
Eelkergitatud kook 7–10
Hamburger 8–10 *
* Pöörake toitu poole küpsetusaja möödudes.
Nõutavad tarvikud: pruunistusplaat Crisp plate koos
käepidemega
GRILL GRILLIMINE
Pruunistamiseks, grillimiseks ja gratineerimiseks.
Soovitame toitu küpsetamise ajal pöörata.
TOIT GRILLIMISE TASE KESTUS (min)
Röstimine 3 5–6
Krevetid 2 18–22
Soovitatavad tarvikud: Traatrest
GRILL+MW GRILL + MIKRO
Toitude kiire küpsetamine ja gratineerimine,
ühendades mikrolaine- ja grillifunktsioonid.
TOIT
VÕIMSUS
(W)
GRILLIMISE
TASE
KESTUS (min)
Kartuligratään 650 2 20–22
Mundris kartulid 650 3 10 –12
Soovitatavad tarvikud: Traatrest
6
th
SENSE'I FUNKTSIOONID
Valige parima tulemuse saavutamiseks lihtsalt toidu
tüüp ja kaal/kogus. Ahi arvutab automaatselt välja kõige
paremini sobivad seaded ja muudab neid vastavalt
küpsetamise kulgemisele. Koguaeg ei sisalda
ettevalmistamiseks ja eelsoojendamiseks kuluvat aega.
• DEFROST ÜLESSULATAMINE
Eri tüüpi toiduainete kiireks ülessulatamiseks, sisestades
lihtsalt nende kaalu. Parima tulemuse saamiseks
asetage alati toit otse klaasist pöördalusele.
•
SOOVITATAVAD TOIDUD KAAL
MEAT (LIHA)
(hakkliha, kotletid, liha, praad)
100 g kuni
2 kg
POULTRY (LINNULIHA)
(terve lind, tükid, filee)
100 g kuni
2,5 kg
FISH (KALA)
(terve, tükid, filee)
100 g–1,5 kg
VEGETABLES (KÖÖGIVILI)
(mitmesugused köögiviljad, oad, brokoli jne)
100 g–1,5 kg
BREAD (SAI)
(saiad, kuklid, saiakesed)
100 g kuni
2 kg
REHEAT SOOJENDAMINE
Külmutatud või toatemperatuuril valmistoidu
ülessoojendamiseks. Ahi arvutab automaatselt lühima
ajaga parima võimaliku tulemuse saavutamiseks
vajalikud seaded. Pange toit taldrikule või kaussi, mis
on kuumakindel ja sobiv mikrolaineahjus kasutamiseks.
Võtke pakendist välja ja eemaldage hoolikalt
alumiiniumfoolium. Ülessoojendamise järel parandab
1–2 minutit seisuaega alati tulemust, eriti külmuatud
toidu puhul.
• STEAM AUR
Toidu (nt kala ja köögiviljad) aurutamiseks kaasaoleva
auruti abil. Ettevalmistava etapi käigus hakkab auruti
põhja valatud vesi keema, mis tekitab auru. Selle etapi
kestus võib varieeruda. Pärast etapi lõppu jätkab ahi
toidu aurutamisega vastavalt seatud ajale.
Mõned soovituslikud valmistusajad on järgmised:
• VÄRSKE KÖÖGIVILI (250-500 g): 4–6 minutit;
• KÜLMUTATUD KÖÖGIVILI (250-500 g): 5–7 minutit;
• KALAFILEE (250-500 g): 4–6 minutit.
Nõutavad tarvikud: Auruti