42
www.zanussi.com
• Paigutage külmutatav värske toit sügavkül-
miku alaossa.
• Maksimaalne toidu kogus, mida saab 24
tunni jooksul külmutada, on märgitud sead-
me siseküljel asuvale andmesildile.
• Külmutamine kestab 24 tundi. Ärge selle
aja jooksul muid toiduaineid külmutamiseks
lisage.
Külmutatud toidu hoidmine
Esmakordsel sisselülitamisel või pärast pike-
maajalist kasutuspausi laske seadmel enne
sügavkülmikuosasse toiduainete panemist
vähemalt 2 tundi suuremal võimsusel töötada.
Tähelepanu! Sulatamisprotsessi
tahtmatul käivitumisel, näiteks elektrikat-
kestuse tõttu, kui seade on olnud toiteta
kauem kui tehniliste andmete tabelis
toodud „tempreatuuri tõusu aeg” seda
lubaks, tuleb sulatatud toit kiiresti ära
tarvitada või koheselt kuumtöödelda ja
seejärel peale kuumtöötlemist uuesti
külmutada.
Sulatamine
Sügavkülmutatud või külmutatud toitu võib su-
latada kas külmikuosas või toatemperatuuril,
olenevalt sellest, kui palju aega selleks on.
Väikseid toiduportsjoneid võib valmistada ka
külmutatult, otse sügavkülmikust võetuna. Sel
juhul kulub toidu läbiküpsemiseks rohkem
aega.
Jääkuubikute valmistamine
Seadmel on olemas üks või mitu alust jääkuu-
bikute valmistamiseks.
Näpunäiteid ja vihjeid
Normaalsed tööhelid
• Külmutusagensi ringipumpamise ajal süs-
teemis võib kosta mulksuvat või mulisevat
heli. See on normaalne.
• Kui kompressor on sisse lülitatud, pumba-
takse külmutusagensit ringi, ning seetõttu
kuulete kompressorist surisemist ja pulsee-
rivat heli. See on normaalne.
• Termopaisumise tõttu võib kosta ootama-
tuid raksuvaid helisid. See on loomulik heli,
mis ei tähenda midagi ohtlikku. See on
normaalne.
Näpunäiteid energia säästmiseks
• Ärge avage seadme ust sageli ja ärge jätke
ust lahti kauemaks kui hädavajalik.
• Kui ruumi temperatuur on kõrge või kui
seade on täis ja temperatuuriregulaator on
seatud madala temperatuuri sättele, võib
kompressor pidevalt töötada, põhjustades
härmatise või jää tekkimist aurustil. Sellisel
juhul seadke temperatuuriregulaator soo-
jemale sättele, et võimaldada automaatset
sulatamist ja vähendada seeläbi energia
tarbimist.
Näpunäiteid värske toidu säilitamiseks
külmikus
Parima tulemuse tagamiseks:
• ärge pange külmikusse sooja toitu ega
auravaid vedelikke;
• katke toiduained kinni või mähkige sisse,
eriti juhul, kui toiduaine on tugeva lõhnaga;
• pange toidud külmutuskappi nii, et õhk
saaks nende ümber liikuda.
Näpunäiteid toidu säilitamiseks
külmikus
Kasulikud näpunäited
Liha: mähkige kilekotti ja pange köögiviljasaht-
li kohal olevale klaasriiulile.
Sel viisil säilitage liha ainult üks või kaks päe-
va, mitte rohkem.
Valmistoit, külmroad jne: tuleks kinni katta;
võib paigutada igale riiulile. Puu- ja köögivili:
puhastada korralikult ja panna vastava(te)sse
sahtli(te)sse.
Või ja juust: hoida sobivas õhukindlas anumas,
mähkida alumiiniumfooliumisse või kilesse, et
hoida õhk toiduainest eemal.