18
Jrk nr Sektsiooni
TÜÜP
Hoiustamistemp.
[°C]
Sobivad toiduained
1 Külmik +2 ≤ +8 Munad, kuumtöödeldud
toiduained, pakendatud
toiduained, puu- ja köögiviljad,
piimatooted, koogid, joogid ja
muud külmutamiseks sobimatud
toiduained.
2 (***)* –
Sügavkülmik
≤ –18 Mereannid (kala, krevetid,
koorikloomad), mageveetooted
ja lihatooted (soovitatav
hoiustamisaeg on 3 kuud – aja
jooksul toiteväärtus väheneb ja
maitse muutub), sobib külmutatud
värske toidu hoiustamiseks.
3 *** –
Sügavkülmik
≤ –18 Mereannid (kala, krevetid,
koorikloomad), mageveetooted
ja lihatooted (soovitatav
hoiustamisaeg on 3 kuud – aja
jooksul toiteväärtus väheneb ja
maitse muutub). Ei sobi värske
toidu külmutamiseks.
4 ** –
Sügavkülmik
≤ –12 Mereannid (kala, krevetid,
koorikloomad), mageveetooted
ja lihatooted (soovitatav
hoiustamisaeg on 2 kuud – aja
jooksul toiteväärtus väheneb ja
maitse muutub). Ei sobi värske
toidu külmutamiseks.
Toidu riknemise vältimiseks järgige palun alljärgnevaid juhiseid.
• Ukse pikaajaline avamine võib põhjustada temperatuuri märkimisväärset tõusu
seadme sektsioonides.
• Puhastage regulaarselt toiduga kokku puutuvaid pindu ja ligipääsetavaid
äravoolusüsteeme.
• Hoidke toorest liha ja kala külmikus sobivates anumates, nii et see ei puutuks
kokku teiste toiduainetega ega tilguks neile peale.
• Kahetärnilised sügavkülmasektsioonid sobivad eelkülmutatud toidu
hoiustamiseks, jäätise hoiustamiseks või valmistamiseks ning jääkuubikute
valmistamiseks.
• Ühe-, kahe- ja kolmetärnilised sektsioonid ei sobi värske toidu külmutamiseks.